Bouwsteen Ongerepte natuur op Hokkaido

Hokkaido is een geweldig eiland voor natuurliefhebbers. Het noordelijke eiland Hokkaido heeft prachtige natuur en diverse nationale parken. Je bezoekt het ongerepte Shiretoko National Park, waar je walvissen en dolfijnen kunt spotten.

Maak prachtige wandelingen in de nationale parken Akan en Daisetsuzan. Nabij Kushiro zie je de bedreigde Japanse kraanvogels en je maakt het boerenleven dichtbij mee in Tokachi Plain.

Wandelen door berglandschappen
Uitgestrekte natuurgebieden
Wildlife spotten
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Ongerepte natuur op Hokkaido

Dag 1     Asahikawa

Dag 2     Daisetsuzan National Park

Dag 3     Tokachigawa

Dag 4     Akan National Park

 

Dag 5     Shiretoko National Park

Dag 6     Shiretoko National Park

Dag 7     Vertrek Shiretoko

100% maat werk

Dag 1 Sapporo - Asahikawa

250c0902-e4b5-4e49-a94c-2cc288d44faa 519b959c-4288-4f04-babe-55575f6ecc3a

Je wordt bij de luchthaven in Sapporo opgehaald. De komende dagen heb je de beschikking over een busje met Engelssprekende chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Hokkaido. Je bent flexibel, bepaalt je eigen tempo en komt op de plekken die met het openbaar vervoer lastig te bereiken zijn.

Je rijdt het binnenland in, richting de stad Asahikawa. Onderweg maak je een stop bij een noedelrestaurant. Je krijgt hier een workshop udon- of soba-noedels maken. Uiteraard mét de gelegenheid om de eigengemaakte noedels te proeven. 

 

Informatie Asahikawa:

Asahikawa staat bekend om sake en het gerecht 'ramen'. Breng een bezoek aan de Otokoyama sakebrouwerij. In het museum leer je meer over de geschiedenis van de brouwerij en productie. Via een groot raam zie je de brouwerij en de opslagruimtes. Het is een aanrader om het lokale ramen-gerecht uit te proberen. Deze noedelsoep wordt bereid met sojasaus en verschilt daardoor van de ramen in Sapporo en Hakodate.

 

Overnachting in Asahikawa.

Inclusief auto/busje met Engelssprekende chauffeur, workshop udon- of soba-maken

Dag 2 Asahikawa - Daisetsuzan National Park

3bc784d2-6d70-46ad-a53b-67a275936545 fe941d0d-669c-4401-a0b9-36f9655ceba2 c957f6cf-5873-492b-89a3-81ac775d5f07

Breng eerst een bezoek aan het dorp Higashikawa, gelegen aan de voet van het Daisetsuzan National Park. In dit gebied bloeien veel bloemen, vooral in het voorjaar. In het najaar is het een aanrader vanwege de herfstkleuren. Je rijdt vervolgens de bergen van het Daisetsuzan National Park in, naar het dorp Asahidake Onsen.

 

Informatie Daisetsuzan National Park:
Een prachtig, ongerept en bergachtig gebied gelegen in het centrale deel van Hokkaido. De perfecte plek om te wandelen. Onder begeleiding van een lokale gids verken je vanmiddag het gebied. Er leven in het nationale park onder andere herten en bruine beren. 

 

Informatie Asahidake Onsen:

Hotspringresort aan de voet van de hoogste berg van Hokkaido; Mount Asahidake. Dit kleine dorp vormt een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Daisetsuzan National Park. Buiten enkele kleine hotels zijn er weinig voorzieningen, je eet in de meeste gevallen bij het hotel. Er zijn vele wandelpaden rondom het dorp, voor zowel beginners als gevorderden. Wandelen in dit gebied is mogelijk tussen eind juni en eind september. Tussen december en begin mei is het mogelijk om hier te skiën.

 

Overnachting in Asahidake Onsen (Daisetsuzan National Park).

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, gids tijdens trekking

Dag 3 Daisetsuzan National Park – Tokachigawa Onsen

Je verlaat de bergen en rijdt door een landelijk gebied met glooiende heuvels richting Biei. Stop bij The Blue Pond. Deze vijver heeft een diepblauwe kleur vanwege de mineralen in het water. Een korte wandeling door het bos leid naar je naar de vijver toe. Dan naar de Shirahige-waterval en verder naar Furano. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van een fietstocht. Je fietst langs de bloemenvelden (afhankelijk van het jaargetijde uiteraard). De mooiste periode om deze omgeving te bezoeken is in juli, als de velden met lavendel in bloei staan. Maar ook in de maanden ervoor en erna (juni tot september) is dit gebied een bezoek waard, omdat dan vele andere bloemen in bloei staan. Er wordt voor een lunch gezorgd. In de middag rijd je door naar Tokachigawa Onsen.

 

Informatie Tokachigawa Onsen:

Dit hotspringdorp ligt aan de Tokachi-rivier. Het water heeft een hoog gehalte aan vochtinbrengende ingrediënten en is daardoor goed voor de huid. Vanmiddag genieten in één van de warmwaterbaden.

 

Overnachting in Tokachigawa Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, fietstocht met lunch

Dag 4 Tokachigawa Onsen - Akan National Park

d1f1abd4-e026-4889-82fc-17a111c05e62

Je volgt vandaag een workshop tofu maken. Je krijgt uitleg hoe tofu wordt gemaakt en natuurlijk ga je zelf proeven. In het middag is er tijd voor een wandeling door het Maeda Ippo Forest. Vervolgens door naar het Akan National Park. 

 

Informatie Akan National Park:

Dit nationale park ligt in het oosten van Hokkaido en is bekend vanwege de drie schitterende meren die zich in het park bevinden. Vooral het Mashu-meer is bekend vanwege het kristalheldere water. Op de kraterrand zijn verschillende uitzichtpunten. Helaas wordt het meer vaak omgeven door een dikke laag mist, waardoor het water niet zichtbaar is. Er is een wandelpad van zeven kilometer langs het meer naar de top van Mount Mashudake. Ten westen van het Mashu-meer ligt een ander mooi kratermeer; het Kussharo-meer. Je kunt hier verschillende activiteiten ondernemen, zoals kayakken, vissen, fietsen en natuurlijk wandelen. Rondom het meer zijn verschillende hotsprings waar je gratis (en in badkleding) gebruik van kunt maken. Aan de zuidkant van het meer ligt het Watoko-schiereiland. Ook hier starten enkele mooie wandelroutes. Vlakbij staat het Ainu Folklore Museum met tentoonstellingen over de Ainu-cultuur.

 

In het Akan-meer leven Marimo, een zeldzame algensoort. De algen vormen zich tot mooie groene ballen, die (over een tijd van enkele eeuwen) kunnen uitgroeien tot de grootte van een voetbal. Aan het meer ligt het hotspring resort Akan Kohan met enkele traditionele Japanse hotels. Hiervandaan vertrekken boten voor tochtjes over het meer. In het dorp is een kleine Ainu Village, Ainu Kotan genoemd, met souvenirwinkeltjes en een klein museum. Een wandelpad leidt vanuit het dorp langs het meer naar enkele borrelende modderpoelen (bokke genoemd). Langere wandelingen zijn mogelijk naar de vulkanen Oakan (mannelijke berg) en Meakan (vrouwelijke berg). De bergen kunnen alleen in de zomermaanden worden beklommen. Je dient voor deze wandelingen een halve dag uit te trekken en goede wandelschoenen aan te trekken.

 

Overnachting in het Akan National Park.

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, workshop tofu-maken

 

 

Dag 5 Akan National Park - Shiretoko National Park

Start de dag met een kanotocht over het Kussharo-meer. Dit is het grootste meer in het park, met een omtrek van 57 kilometer. Vervolgens rijd je in ongeveer drie uur naar het schiereiland Shiretoko. Onderweg zie je de spectaculaire Oshinkoshin-waterval, die vlak langs de weg ligt. 

 

Informatie Utoro:

Gelegen aan de westkust van het schiereiland. Deze vissersplaats vormt de uitvalsbasis naar het Shiretoko National Park. Tevens vertrekken hiervandaan de boten voor dagtochtjes voor de kust van het schiereiland. In Utoro zijn diverse onsen (warmwaterbronnen). Vanaf de Oronko-rots, naast de haven gelegen, heb je een mooi uitzicht over de stad en de kust.

 

Overnachting in Utoro (Shiretoko National Park).

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, kanotocht

Dag 6 Shiretoko National Park

71054222-678f-4739-a5c8-6fa07302be1a 03aebdd1-4ab3-40e1-943e-688e5875f0df 57f85f3e-8eb3-495d-9a08-de4ee1f20c46

Het Shiretoko National Park ligt op een schiereiland in het oosten van Hokkaido. Het is één van de mooiste en meest ongerepte natuurparken van het eiland. Er leven op het schiereiland bruine beren, herten en vossen. De kustlijn van het Shiretoko-schiereiland bestaat uit steile rotswanden. Vanaf het water heb je goed zicht op de ruige kustlijn met watervallen. Je maakt een boottocht (mogelijk in de maanden april t/m november). De kans is groot dat je tijdens de boottocht wilde dieren ziet. Behalve de dieren op het land, zie je mogelijk ook dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen. 

 

Overnachting in Utoro (Shiretoko National Park).

Inclusief ontbijt, diner, auto/busje met Engelssprekende chauffeur, boottocht

Dag 7 Shiretoko National Park - Memanbetsu

Het gebied leent zich bij uitstek om te wandelen. Zo kan je prachtige wandelingen maken bij Shiretoko Five Lakes. Het eerste meer is bereikbaar via een 800 meter lang houten wandelpad. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht. Bereikbaar tussen april en november. Tussen de vijf meren liggen wandelpaden. In de zomer is het alleen mogelijk om onder begeleiding van een gids dit gebied te betreden (tegen betaling). In het voor- en najaar mag je op eigen gelegenheid naar de meren wandelen, wel tegen betaling en er is een limiet aan het aantal personen dat wordt toegelaten. Vanaf eind oktober zijn er geen beperkingen en is de toegang gratis. Als er beren in het gebied worden gespot kan het zijn dat de wandelpaden worden gesloten. Een leuke wandeling leidt van het Shiretoko Nature Center naar de Furepe-waterval. De wandeling duurt ongeveer 20 minuten en is goed te doen. Je loopt deels door het bos en langs grasvelden. Bijzonder is dat de waterval wordt gevoed door een ondergrondse bron en er dus geen rivier zichtbaar is die water naar de waterval leidt.
In de middag word je naar de luchthaven gebracht. De chauffeur neemt hier afscheid.

 

Inclusief ontbijt, auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën