terug naar het overzicht

Rondreis Ontdek ongerept Tohoku

Steeds meer westerse toeristen weten het prachtige Japan te vinden, maar de Tohoku-regio is nog niet erg bekend bij de toerist. Zelfs menig Japanner heeft dit afgelegen gebied nog nooit bezocht. Dit is deels te wijten aan het feit dat het openbaar vervoernetwerk nog niet zo ontwikkeld is als het treinvervoer tussen de steden. Geen zorgen; wij verzorgen alles tot in de puntjes voor u en u krijgt complete documentatie van ons mee zodat u deze regio, met zijn bergen, meren, dorpjes en gastvrije locals zorgeloos kunt gaan verkennen!

Wat maakt deze reis bijzonder
Beleef het onontdekte platteland
Help mee op de boerderij
Beleef het Japan van de 17e eeuw
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
Prijsindicatie vanaf € 2800,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Reis & Prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis dag tot dag: Ontdek ongerept Tohoku

Dag 1      Aankomst Tokyo

Dag 2      Mt. Haguro

Dag 3      Mt. Haguro

Dag 4      Akita

Dag 5      Towada

 

Dag 6      Towada

Dag 7      Sendai

Dag 8      Sendai

Dag 9      Aizu Wakamatsu

 

Dag 10    Aizu Wakamatsu

Dag 11    Nikko

Dag 12    Tokyo

Dag 13    Vertrek Tokyo

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Tokyo

Japan-Akita-Cyclo Japan-Matsumoto-Kimono

Onze lokale vertegenwoordiger ontvangt u bij aankomst in het prachtige, maar ook bijzondere Japan. Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd op reis gaat, zodat u optimaal kunt genieten. U krijgt van de vertegenwoordiger alle benodigde reisdocumenten overhandigd en hij/zij zal zaken die niet duidelijk zijn toelichten. Daarna begint uw reis naar het metropool Tokyo.

 

Informatie Tokyo:

Een bezoek aan Tokyo mag niet ontbreken tijdens uw rondreis door Japan. Deze stad zal gegarandeerd een indruk bij u achter laten. In de loop der jaren is Tokyo uitgegroeid tot een van de grootste metropolen ter wereld. De stad bestaat uit diverse wijken met ieder zijn eigen hoogtepunten. U kunt zich hier dagen vermaken. Breng vooral een bezoek aan de diverse tempels en musea. Wilt u liever shoppen voor souvenirs? Ook dit is mogelijk in deze moderne stad! Na een drukke dag kunt u genieten van het Japanse eten in de vele restaurants.

 

Overnachting in Tokyo.
Inclusief ontbijt

Dag 2 Tokyo - Mt. Haguro

U reist in ongeveer 3,5 uur per trein naar Tsuruoka. Aangekomen in Tsuruoka stapt u in een lokale bus en reist u af naar het dorpje aan de voet van Mt. Haguro. 


De berg Haguro is een van de drie heilige bergen van de prefectuur Yamagata. Deze bergen staan in de Shugendo-godsdienst (een religie met zowel Boeddhistische als Shintoïstische-elementen) voor geboorte, dood en wedergeboorte. Mt. Haguro is de geboorte-berg en wordt daarom door pelgrims vaak als eerste bezocht.

Overnachting in een sfeervolle tempelherberg aan de voet van Mt. Haguro.
Inclusief ontbijt, treinreis, diner

Dag 3 Mt. Haguro

Het gebied rond de berg staat bekend om zijn ongerepte natuur en een hoogtepunt is de wandeling naar de top van Mt. Haguro. U reist door een prachtig bosrijk gebied en komt onderweg vele tempels en heiligdommen tegen. De klim telt in totaal 2.446 treden en is voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen. Geschatte duur van de wandeling is ongeveer 1,5 uur. De ultieme beloning van deze inspanning is de indrukwekkende pagode boven op de berg. Er gaan bussen op en af, dus u kunt besluiten na de klim de bus naar beneden te nemen.

 

Overnachting aan de voet van Mt. Haguro.
Inclusief ontbijt, diner

Dag 4 Mt. Haguro - Akita

Japan-Akita-Natuur

Na het ontbijt in de tempel gaat u per bus naar Tsuruoka. Voor reizigers in de tweede helft van april is Tsuruoka Park een must; het is een van de populairste plekken om de kersenbloesem te zien. Tsuruoka is ook bekend vanwege hun aquarium met ’s werelds grootste collectie kwallen, maar liefst 50 soorten! Misschien een leuk idee om hier ook nog een bezoekje aan te brengen alvorens u op de trein stapt richting Akita?

 

Informatie Akita:
Akita kent buiten het indrukwekkende Kanto Festival met zijn lampion-parade (elk jaar van 3 t/m 6 augustus) geen échte bezienswaardigheden. Indien u geïnteresseerd bent in westerse kunst en/of moderne architectuur, bezoekt u dan vooral het Akira Museum of Art, met het werk van schilder Léonard Foujita. Het museum is ontworpen door architect Tadao Ando, o.a. bekend van het Benesse House Museum op kunsteiland Naoshima.

Overnachting in Akita.
Inclusief ontbijt en treinreis

Dag 5 Akita - Towada

Vanuit Akita reist u naar het platteland van de meest noordelijke prefectuur van het hoofdeiland Aomori. Onderweg is er veel moois te zien en te doen.


Als u direct na het ontbijt vertrekt richting Juniko (letterlijk: twaalf meren) kunt u het bosrijke en bergachtige gebied Shirakami Sanchi bezoeken, waar een wandelpad is uitgezet langs de meren. Na een stop van ca. 2 á 3 uur stapt u weer op de trein richting Towada, waar uw gastgezin op u staat te wachten. Samen gaat u naar de boerderij waar u vanavond overnacht.

 
Overnachting op een boerderij in de landelijke omgeving van Towada.
Inclusief ontbijt, treinreis, diner

Dag 6 Towada

Japan-Towada-Omgeving Japan-Towada-Oirase-kloof Japan-Lake-Towada-1

Na een heerlijk ontbijt met lokale producten wordt u door uw gastgezin naar de dichtstbijzijnde bushalte gebracht. Een lokale bus (ter plekke te betalen) brengt u naar Towada Hachimantai National Park, een uitgestrekt, nog onbekend natuurgebied.


Niet te missen is Lake Towada, een gigantisch meer, ooit ontstaan door een vulkaanuitbarsting.
Een wandeling langs het meer en genieten van de prachtige omgeving is al een hele belevenis, maar u krijgt van ons ook een kaartje voor een boottocht mee. Een aanrader, want zo ziet u het meest van de omgeving!

Ook een wandeling door de Oirase-kloof langs de rivier, met zijn watervallen en vele groen (of vuurrood in de herfst) mag hier niet ontbreken. Deze kloof van in totaal 14 kilometer lang loopt parallel met de openbare weg en is te verkennen per huurfiets (optioneel), of via een van de wandelpaden van verschillende lengtes en intensiteit.
U neemt aan het einde van de middag de bus terug en daar staat uw gastgezin alweer op u te wachten.


Overnachting in Towada.
Inclusief ontbijt, transfer van en naar de bushalte, boottocht Lake Towada, diner

Dag 7 Towada - Sendai

In de ochtend kunt u meehelpen op de boerderij. Wat er die dag moet gebeuren valt natuurlijk niet te voorspellen, maar uw gastgezin zal blij zijn met uw hulp.


Na de check-out wordt u weggebracht naar het treinstation van Towada. In de loop van de middag komt u aan in Sendai, dat met ongeveer een miljoen inwoners verreweg de grootste stad van de Tohoku-regio is. Het heeft alles wat u van een grote stad mag verwachten; winkelcentra, stadsparken en veel leuke restaurants. Ook heeft het enige historische bezienswaardigheden, waaronder het kleurrijke mausoleum van een van de feodale heersers uit het Edo-tijdperk, Date Masamune, en de ruiïnes van zijn Aoba Castle en het naastgelegen museum.

Overnachting in Sendai.
Inclusief ontbijt, transfer en treinreis

Dag 8 Sendai - Matsushima

Japan-Sendai-Tempel-1 Japan-Sendai-Tempel-2 Japan-Sendai-Tempel

Een leuk uitstapje op slechts een half uurtje per trein richting de kust: Matsushima Bay, geroemd om zijn prachtige uitzichten. Matsushima betekent letterlijk “pijnboom-eilanden” en al snel blijkt duidelijk waarom die naam zorgvuldig gekozen is; meer dan 200 eilandjes met daarop pijnbomen sieren deze baai en het staat bekend als “een van de drie mooiste uitzichten” van Japan.


Vanaf de kust maakt u prachtige foto’s, maar natuurlijk kunt u ook een rondvaart langs de eilandjes maken! Er zijn meerdere aanbieders die verschillende cruises aanbieden, variërend van een half uur tot een uur. Er is een brug naar Oshima, een klein eilandje in de baai waar monniken vroeger mediteerden, hun “mediteer-grotten” zijn nog steeds te zien.

Bezoekt u ook de Zuiganji-tempel op loopafstand van de baai; dit is een van de belangrijkste Zen-tempels van het land. Daarna terug naar Sendai waar u, als u dat gisteren na aankomst nog niet gedaan heeft de ruïnes kunt bezoeken en lekker uit eten kunt.

Overnachting in Sendai.
Inclusief ontbijt, treinretour Sendai – Matsushima

Dag 9 Matsushima - Aizu Wakamatsu

Per trein reist u naar Aizu Wakamatsu, een voormalig samurai-dorp. het dorp is bekend vanwege de Aizu-familie die in de stad heeft gewoond. U kunt een bezoek brengen aan de voormalige residentie van de Aizu-familie en ook het kasteel kunt u bezoeken. Tevens is de stad bekend vanwege de sake die hier wordt gemaakt.

Overnachting in Aizu Wakamatsu.
Inclusief ontbijt en treinreis

Dag 10 Aizu Wakamatsu - Ouchijuku

Ouchi-Juku(12) Aizuwakamatsu-kasteel

Vandaag reist u per trein en bus naar Ouchijuku, een voormalig postdorp gelegen aan de oude Aizu-Nishi Kaido handelsroute. Dit sfeervolle dorpje heeft zijn authentieke karakter behouden en u waant zich echt in het oude Japan uit de Edo-periode (1603- 1868). Enkele van de traditionele huisjes zijn ook van binnen te bezichtigen en in sommigen is een eethuisje gevestigd. Probeer er vooral de Soba boekweit-noedels of een lokaal gevangen visje! Heerlijk!


De tempel van het dorp ligt op een heuvel en is dé perfecte plek om een foto te maken van het dorp en de schattige huisjes. Op een korte wandeling van de hoofdweg ligt tevens een fraaie Shinto-schrijn die een bezoek zeker waard is.

Na een uitgebreid bezoek aan Ouchijuku reist u per bus en trein weer naar Aizu Wakamatsu.

 

Overnachting in Aizu Wakamatsu.
Inclusief ontbijt, treinreis

Dag 11 Ouchijuku - Nikko

Japan-Nikko-beelden Japan-Nikko-Omgeving Japan-Nikko-shrein

Per trein reist u af naar Nikko. Nikko is vooral bekend door de Toshogu-schrijn, een prachtig en kleurrijk heiligdom met zowel Shinto- als Boeddhistische elementen. De schrijn doet tevens dienst als mausoleum van voormalig shogun Ieyasu Tokugawa, een van de belangrijkste figuren uit de Japanse geschiedenis.


Rondom de schrijn is mooi bosrijk gebied te vinden, maar voor de échte natuur en wandelmogelijkheden kunt u de bus nemen naar Oku-Nikko, het natuurgebied. Een boottocht op  Lake Chuzenji en een bezoek aan de Kegon-waterval zijn zeer de moeite waard.

 

Overnachting in Nikko.
Inclusief ontbijt, treinreis en diner

Dag 12 Nikko - Tokyo

Vandaag reist u per trein terug naar Tokyo. Dat kan in de ochtend, maar als u uw verblijf in Tokyo verlengt met een aantal dagen is het ook leuk om pas later in de middag te gaan, zodat u nog voldoende tijd heeft in Nikko om de tempels bij het stadje te bezoeken of de natuur rondom Nikko in te gaan.

Overnachting in Tokyo.
Inclusief ontbijt en treinreis

Tokyo Family Streetfood Tour
Tokyo

Tokyo Family Streetfood Tour

Deze excursie start om 18.00 uur. Zorg dat je trek hebt, want je smaakpapillen worden getriggerd! Je wordt...

Dag 13 Vertrek Tokyo

Er is helaas een einde gekomen aan deze rondreis. U vertrekt richting de luchthaven van Tokyo. Wilt u liever nog meer van Japan zien? Verleng uw reis met een bezoek aan het voormalig keizerrijk Kyoto of de stad van de bourgondiërs: Osaka. Wij helpen u graag uw ideale rondreis naar Japan samen te stellen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen