Bouwsteen Japan: Sneeuwapen in warmwaterbronnen

Hoogtepunt van deze reis zijn de iconische sneeuwapen badend in de natuurlijke heetwaterbronnen van Shibu Onsen. Verblijf in het centrum van dit 1300 jaar oude dorp, op loopafstand van negen openbare onsen. Bekijk historische huizen, winkels en tuinen in Obuse en proef de lokale sake.

Iconische sneeuwapen
Slapen in een onsen-resort
Oude tuinhuizen en sakebrouwerij
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Sneeuwapen in warmwaterbronnen

Dag 1      Aankomst Shibu Onsen

Dag 2      Shibu Onsen

Dag 3      Vertrek Shibu Onsen

100% maat werk

Dag 1 Tokyo - Shibu Onsen

Per trein naar het warmwaterbronnen paradijs

H_6284 Nagano-Jigokudani-Hot-Springs (2)

Op eigen gelegenheid reis je per trein van Tokyo naar Nagano met de Hokurika bullettrain, die snelheden tot wel 260 kilometer per uur bereikt. In Nagano stap je over op de limited express trein naar Yudanaka. De totale reis duurt circa 2,5 uur. In Yudanaka staat een gratis shuttlebus klaar, om je naar de ryokan te brengen, waar je overnacht.

 

Overnachting in Shibu Onsen.

Inclusief diner

Dag 2 Shibu Onsen

Snow monkeys, tuinhuizen en sake

Op eigen gelegenheid ga je op stap. Hoogtepunt van de dag is een bezoek aan het Jigokudani Park, bekend om de sneeuwapen. De omgeving is mysterieus: uit scheuren in de bevroren aarde stijgt de stoom van kokendheet water op. Er zijn diverse heetwaterbronnen en de lokale makaken (apen) vinden het heerlijk om hier te badderen. Het zijn wilde dieren, maar ze trekken zich weinig aan van de bezoekers die naar hen staren. Je loopt vanaf de ryokan in ongeveer een half uur naar het park, maar je kunt ook de bus of een taxi pakken. De beste periode om de apen te spotten is van december tot en met april. Vergeet geen warme kleding mee te nemen, het kan hier koud zijn!

 

’s Middags ga je met de trein naar het lieflijke plaatsje Obuse, dat op 45 minuten vanaf Yudanaka ligt. Hier staan talrijke historische huizen en winkels. Meer dan 100 huizen en tuinen zijn opgesteld voor bezoekers. Bewonder ook de kunstwerken van Hokusai. Hij maakte schilderijen op houtblokken, dit heet ukiyo-e. En vergeet niet de heerlijke lokale sake van Masuichi-Ichimura te proeven.

 

Overnachting in Shibu Onsen.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 3 Shibu Onsen - Tokyo

H_6351 H_6419

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Je gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation in Yudanaka. Er rijden bussen naar het station of je kunt een taxi nemen. Per limited express-trein reis je met Nagano Electric Railway van Shibu Onsen naar Nagano. In Nagano stap je over op een hogesnelheidstrein, shinkansen, naar Tokyo. De rit duurt in totaal 2,5 tot 3 uur. Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën