Hiroshima

Herboren Hiroshima

Wereldwijd staat Hiroshima bekend als de stad waar de eerste atoombom viel. Op 6 augustus 1945 werd tijdens een luchtaanval de eerste atoombom op Hiroshima gegooid. De vernietigende kracht van de bom was enorm, en alles binnen een straal van twee kilometer werd vernietigd. Duizenden mensen kwamen om het leven. Na de oorlog is er enorm hard gewerkt aan de wederopbouw. Inmiddels is de stad herboren en uitgegroeid tot een moderne stad.

 

Bekijk onze rondreizen Japan om te zien tijdens welke reizen je langs Hiroshima komt. 

 

Gedenkmonument aan de nare geschiedenis van 1945 in Hiroshima

 

Het weer in Hiroshima

De beste tijd voor een bezoek aan Hiroshima is tijdens het voor- en najaar. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. Gedurende het hele jaar kan er een keer een bui vallen, een jas of een paraplu is geen overbodige luxe. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat, verwijzen wij je graag naar onze klimaatpagina Japan.

 

Kaart van Hiroshima

De meest belangrijke bezienswaardigheden van Hiroshima liggen centraal in de stad. De grootste trekpleister is het Peace Memorial Park. Vanuit daar kun je gemakkelijk per voet naar het Hiroshima Castle en andere bezienswaardigheden.

 

Top 5 bezienswaardigheden Hiroshima

1. Peace Memorial Park & A-bomb dome

Een van de meest opvallende locaties van de stad is het Peace Memorial Park. Zelfs als je er niet naar op zoek bent, zal het je opvallen. Het park meet maar liefst 120.000 vierkante meter. Voordat de atoombom viel, was dit gebied het politieke en commerciële hart van de stad. Het Peace Memorial Museum zorgt ervoor dat we nooit zullen en mogen vergeten dat we vrede niet als vanzelfsprekend mogen beschouwen. De A-bomb dome is een van de weinige tastbare herinneringen aan het bijzondere verleden van Hiroshima. Het gebouw diende als locatie om de industrie van Hiroshima te promoten.

 

 

Peace Memorial Park

 

2. Shukkeien tuin

Vrij vertaald betekent Shukkeien ‘gekrompen landschapstuin’. Dit beschrijft ook precies de tuin. Zo loop je door een miniatuur-vallei, of een mini-bos. Door een precieze bebouwing (hier zijn Japanners erg goed in) zijn hier diverse schilderachtige uitzichten nagebootst. De hele tuin is verbonden door een pad dat rond de vijver in het midden van de tuin slingert. Heerlijk om hier doorheen te wandelen.

 

3. Hiroshima Kasteel

Je loopt vanuit de Shukkeien-tuin zo door naar het Hiroshima Kasteel. Een bijzonder kasteel, vanwege zijn geschiedenis. Het gebouw is helaas niet gespaard gebleven bij de atoombomaanval. Daarom is het enkele jaren later opnieuw opgebouwd, volgens de oorspronkelijke stijl. Tussen de moderne gebouwen is dit kasteel een opvallende verschijning. In het kasteel is tegenwoordig een museum over Japanse kastelen gehuisvest. Heel interessant om eens te gaan kijken! Vergeet ook zeker niet de lift te nemen naar de bovenste verdieping. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over deze bijzondere stad.

 

Het prachtige kasteel van Hiroshima

 

4. Okonomimura

Dé specialiteit van de regio Hiroshima is okonomiyaki. Een soort hartige pannenkoek gevuld met vlees en/of vis en groenten. En Japan is Japan niet als daar een soort ‘pretpark’ aan gewijd wordt. Okonomimura is een overdekte locatie gelegen in Hiroshima downtown, het hart van de stad. Hier vind je vele restaurantjes waar je de specialiteit van de stad kunt proeven. Gezelligheid op en top. Houd er rekening mee dat je vaak schouder aan schouder zit met de locals.

 

5. Miyajima

Miyajima, een mysterieus eilandje voor de kust van Hiroshima. Wereldwijd bekend vanwege de oranje shrine die in het water lijkt te zweven. Bij eb kun je zelfs naar de shrine lopen. Of wat dacht je van een mooie kajaktocht in de omgeving van de shrine? Je kunt vanuit Hiroshima makkelijk met de trein en de ferry de oversteek maken. En als je een bijzondere overnachting aan jouw reis wilt toevoegen dan is het zeker aan te raden om een nacht op Miyajima te blijven slapen. In de avond zijn alle dagjesmensen vertrokken en heerst er een serene rust. Maak een wandeling door het dorpje, waar de lampjes langs het pad stuk voor stuk branden.

 

  

Miyajima, het mysterieuze eiland voor de kust van Hiroshima

Hotels in Hiroshima

In Hiroshima staan moderne hotels midden in of aan de rand van de stad. De keus is aan jou of je voor complete luxe kiest of liever voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Hiroshima die wij aanraden, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor je reserveren.

New Hiroden

New Hiroden

Daiwa Roynet Hotel

Daiwa Roynet Hotel

ANA Crown Plaza

ANA Crown Plaza

Onze reistips voor Hiroshima
Japan-Kyoto-Kimono-Parasol
Voorbeeldreis Japan

Rondreis Japan: Kennismaking met Japan

Honshu: Tokyo, wereldstad met musea, tal van verschillende wijken > Kyoto, authentieke cultuur met geisha’s, dagtour Nara > Hiroshima, verleden met atoombom en dagtour Miyajima > Osaka > Koyasan, tempelverblijf > Osaka

Japan-2023---80
Het eiland Honshu

Bouwsteen Japan: Japan Actief

Honshu

 

Centraal-Honshu: Kyoto > Kurama, start fietstocht > Ohara > Sakamoto, aan de voet van de Hieizan berg, overnachting Enryakuji tempel > Uji > Nara