Japan kyoto kinkakuji-temple
Logo-VanVerre-Reizen(9)

Japan on a budget

Van Verre Algemeen 16-10-2023

Japan staat bekend om zijn cultuur, landschappen en traditionele gerechten. Van oude tempels tot historische kastelen en neon verlichte metropolen; het is slechts een glim van wat Japan te bieden heeft. Verblijf in de steden zoals Tokyo en Kyoto en maak dagtripjes naar de gebieden daarom heen. Een rondreis naar Japan kan hoog in de kosten oplopen, maar ook voor reizigers met een wat kleiner budget heeft Japan veel te bieden!

 

Reis door Japan in het laagseizoen

Wil jij een reis door Japan maken en heb je een iets kleiner budget? Kies er dan voor om buiten het hoogseizoen te reizen. Naast dat de kosten lager zijn buiten het hoogseizoen, heeft het laagseizoen nog meer voordelen:

 

  • Het laagseizoen is ideaal voor reizigers die Japan willen verkennen zonder de drukte van het hoogseizoen. Dit is met name aantrekkelijk in de maanden januari t/m maart.
  • Het kan in het laagseizoen iets kouder zijn en er kan ook sneeuw vallen, maar hierdoor is het ook een goede maand voor wintersporters. Vooral in het noorden van Japan kan het erg koud worden, dus het is aan te raden om warme kleding mee te nemen in deze maanden. Reis je wat zuidelijker, dan zullen de koude temperaturen meevallen.
  • In het laagseizoen is er meer beschikbaarheid van accommodaties, waardoor er ook meer keuze is in verschillende prijsklassen.

 

Eten in Japan hoeft niet duur te zijn

Eten in Japan kan ook met een klein budget. De prijs hangt volledig af van het soort restaurant dat je kiest. Zo kun je al voor 10 euro een goede maaltijd eten in een noedel- of curryrestaurant, of geniet van betaalbare sushi van een lopende band. Daarnaast zijn er veel supermarkten die 24 uur per dag geopend zijn, zoals 7-Eleven, Lawson en FamilyMart. Hier kun je broodjes, rijstballen en snacks kopen, ideaal voor een betaalbare lunch. In eetkraampjes op straat vind je ook allerlei lekkernijen voor een klein bedrag.

 

Ook wordt in het laagseizoen een gerecht genaamd Nabe geserveerd. Dit is een Japanse stoofpot die perfect is voor de wintermaanden. Het gerecht bestaat uit verschillende ingrediënten zoals groenten, vlees, vis en tofu en wordt bereid in een smaakvolle bouillon. Er zijn verschillende regionale varianten. Nabe eet je voornamelijk in gezelschap met anderen, het is vergelijkbaar met gourmetten in Nederland. Met z'n allen zit je rond de tafel en bereid je je eigen ingrediënten in de kokende bouillon. Dus is het erg koud buiten? Dan kan Nabe een verwarmend gerecht zijn!

   

 

Reis per trein en metro in plaats van de taxi

De beste manier om door Japan met een kleiner budget te reizen is per trein. Hoewel de Japan Rail Pass, ook bekend als de JR Pass, voorheen de meest voordelige transport optie was voor reizigers, is de prijs inmiddels behoorlijk gestegen. Het kan nu voordeliger zijn om losse treintickets te kopen voor specifieke reisroutes.

 

In de steden van Japan kun je het beste de metro nemen in plaats van de taxi. Het metronetwerk is uitgebreid en dus de beste optie om te gebruiken. Als je van plan bent om veel te reizen in Japan, overweeg dan om een dagkaart voor de bus en metro aan te schaffen, dit zal je geld besparen in vergelijking met het kopen van losse kaartjes voor elke rit.

    

 

Geef geen fooi in Japan

Wat betreft fooi geven in Japan, is dit anders dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is het gebruikelijk om een ruime fooi te geven, maar dit is niet het geval in Japan. Sterker nog, dit is hoogst ongebruikelijk. In Japan geeft men doorgaans geen fooi, omdat in de Japanse cultuur wordt verwacht dat de service in de prijs van het eten is inbegrepen. De Japanse cultuur hecht namelijk veel waarde aan klantenservice en gastvrijheid. Als je toch fooi geeft, kan het personeel verrast zijn en het mogelijk proberen terug te geven. Wat kun je dan wel doen? Als blijk van waardering voor het eten en de service, kun je beleefd zijn door te glimlachen en bedankt te zeggen. Dit zal door de Japanse inwoners gewaardeerd worden.

 

Enkele leuke tips om te doen tijdens een “Japan on a budget” reis: 

  • Tokyo National Museum in het Ueno Park: Dit museum beschikt over een grote collectie kunst en archeologische objecten.
  • Tokyo Sky Tree Spants: Dit is de hoogte toren van Japan en tegen een betaling kan je deze toren in en Tokyo van bovenaf bekijken.
  • Nijo-kasteel in Kyoto: Dit kasteel staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de best bewaarde kastelen in Japan.
  • Kinkakuij-tempel in Kyoto: Dit staat ook wel bekend als het Goude Paviljoen, omdat de bovenste twee verdiepingen volledig bedekt zijn met bladgoud.
  • Peace Memorial Park in Hiroshima: In dit park zie je nog goed de nasleep van de allesverwoestende impact van de atoombom.

    

 

Wil jij een reis maken naar Japan? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het uitstippelen van jouw vakantie naar Japan.

 

Van Verre