Bouwsteen Yaeyama-archipel: Strand, actief en cultuur

De Yaeyama-eilanden in het zuiden van Okinawa vormen de perfecte bestemming voor het afsluiten van je rondreis door Japan. De eilanden beschikken over prachtige stranden en een heerlijk subtropisch klimaat.

Wissel het strandverblijf af met snorkelen, een actieve kajaktocht en jungletrekking en een bezoek aan een authentiek Ryukyu-dorp. Tijdens deze reis bezoek je vier totaal verschillende eilanden. Laat je verrassen door dit veelzijdige gebied.

Ultieme strandbestemming
Kajakken en hiken
Authentieke Ryukyu-cultuur
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Yaeyama-archipel

Dag 1     Ishigaki

Dag 2     Iriomote

Dag 3     Taketomi

 

Dag 4     Kohama

Dag 5     Kohama

Dag 6     Ishigaki

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ishigaki

Tropisch paradijsje

Strand_Okinawa_Japan

Je arriveert op het eiland Ishigaki in de Yaeyama-archipel. Deze eilandengroep is de zuidelijkste eilandgroep van Okinawa en ligt dichter bij Taiwan dan bij Japan. Vanwege het subtropisch klimaat en de relaxte sfeer zijn deze eilanden zeer geschikt om uit te rusten, te zwemmen en te snorkelen. 

 

Je maakt een tocht van een halve dag over het eiland. Eerst naar het uitkijkpunt Tamatori Observatory en het Hirakubo Lighthouse. De volgende stop is bij de Fukido-rivier. Tijdens een wandeling door de mangroven zie je vele kleine krabbetjes en slijkspringers. Dan richting Yonehara Beach. Als je op zoek bent naar beelden van shisa-leeuwen, dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Yoneko Pottery. Leuk is het naastgelegen beeldenpark en de Yonehara Palm Tree Grove. Ten slotte naar Kabira Bay. Dit is de meest gefotografeerde plek op Ishigaki. Je kijkt uit op de eilandjes in het azuurblauwe water, omzoomd door witte stranden. Eventueel kun je nog een boottocht maken met een glasbodemboot (ter plekke te betalen). Je wordt vervolgens naar het hotel gebracht.

 

Informatie Ishigaki-stad:

Ishigaki-eiland is het dichtstbevolkte eiland van de Yaeyama-archipel en de gelijknamige stad is het logistieke knooppunt. Buiten de stad zijn enkele mooie stranden waar je uitstekend kunt snorkelen en duiken. Bij Kabira Bay is het mogelijk om mantaroggen te zien. Het heuvelachtige binnenland leent zich voor het maken van wandelingen of een kajak-tocht. 

 

Overnachting in Ishigaki-stad.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Ishigaki

Dagtocht Iriomote

Een leuke, sportieve dag. Je gaat op eigen gelegenheid naar de haven van Ishigaki. Met een snelle boot vaar je in 40 tot 50 minuten naar het eiland Iriomote. Bij de haven word je opgehaald door een gids en naar de Nishida-rivier gebracht. Met de kajak de rivier op (2 personen per boot). Je vaart door het mangrovegebied. Langs de rivier leven vele krabbetjes, slijkspringers (kleine visjes die ook boven water kunnen overleven) en hagedissen. Na een half uur wordt er aangelegd en ga je te voet verder. Je loopt in ongeveer een half uur door de jungle naar een waterval. De hike eindigt bij de Sangata-waterval. Hier heb je tijd om uit te rusten en af te koelen in het frisse water. Na de lunch terug naar de rivier, dit maal heuvelafwaarts. Je gaat weer aan boord van de kajak en peddelt terug naar startpunt. Vervolgens word je teruggebracht naar de haven van Iriomote. Met een snelle boot vaar je weer terug naar het eiland Ishigaki. 

 

Overnachting op het eiland Ishigaki.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, ferry Ishigaki- Iriomote en v.v., transport op Iriomote, kajak, reddingsvest, waterschoenen, waterdichte zak, lunchbox en groene thee

Dag 3 Ishigaki

Dagtocht Taketomi

Japan-Iriomote-Boottocht(10) Iriomote-4a6ba35e(10) Iriomote-jungle(5)

Vandaag bezoek je het eiland Taketomi. Dit is een klein eilandje voor de kust van Ishigaki, dat beroemd is vanwege een goed bewaard gebleven Ryukyu-dorp. Je vaart in 10 tot 15 minuten vanaf Ishigaki naar Taketomi. Bij aankomst staat er een fiets klaar waarmee je het eiland kunt verkennen. Op korte afstand van de haven ligt het bekende Ryukyu-dorp. Het dorp bestaat bijna volledig uit traditionele ommuurde huizen met rode dakpannen met daarop shisa-leeuwen om boze geesten af te weren. In het dorp zijn enkele restaurants en winkeltjes waar lokale snacks en handwerk wordt verkocht. Vlakbij het dorp ligt Kondoi Beach, een mooie strand waar je kunt relaxen, zwemmen en snorkelen. Ook leuk is een bezoek aan Kaiji Beach. Hier kun je op zoek naar 'zand' in de vorm van kleine sterretjes. In de middag fiets je terug naar de haven, waar je de fiets weer inlevert en met de ferry terugvaart naar Ishigaki.

 

Overnachting op het eiland Ishigaki.

Inclusief ontbijt, ferry Ishigaki- Taketomi en v.v. en fietshuur.

Dag 4 Ishigaki - Kohama

Taketomi-buffel(12) Ishigaki_Okinawa_Japan_348668

Door een medewerker van het hotel word je naar de haven gebracht (transfer samen met andere reizigers). Je vaart met een snelle boot in ongeveer 20 minuten naar het eiland Kohama. Bij aankomst staat er een medewerker van het hotel klaar om je naar de accommodatie te brengen (transfer samen met andere reizigers).

 

Informatie Kohama-eiland:

Kohama is een rustig eiland, waar jek kunt relaxen aan één van de mooie stranden. Het eiland is heuvelachtig en heeft enkele uitzichtpunten waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt over de Yaeyama-archipel. Op Kohama is de televisieserie Chura San opgenomen. Het eiland is daardoor vooral bekend bij Japanse toeristen die het huis bezoeken waar de serie zich afspeelt.

 

Overnachting op het eiland Kohama.

Inclusief ontbijt, ferry, shuttletransfers

Dag 5 Kohama

Nog een dagje genieten van zon, zee en strand!

 

Overnachting op het eiland Kohama.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Kohama - Ishigaki

Kohama-strand(15)

Je wordt door een medewerker van het hotel naar de haven gebracht (transfer samen met andere reizigers). Je vaart met een snelle boot in ongeveer 30 minuten terug naar het eiland Ishigaki.

 

Inclusief ontbijt, ferry, shuttletransfer

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën