Tokyo

Een van de grootste metropolen ter wereld: Tokyo

Deze grote Japanse stad bruist dag én nacht. Het is een drukte van jewelste met de miljoenen inwoners. Voor elke reiziger is er genoeg te beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan de diverse bijzondere tempels. Of juist de rust opzoeken in een van de fijne tuinen en parken. In de avonduren vermaakt menigeen zich tijdens dé Japanse activiteit: karaoke. En ook aan de kunst- en cultuurliefhebbers is gedacht, want er zijn vele musea te bezoeken in Tokyo. Daarom is deze grote stad het perfecte begin- of eindpunt van je individuele rondreis door Japan.

 

Welkom in de hoofdstad van Tokyo, de Sensoji-tempel

De geschiedenis van Tokyo

Tot aan 1868 stond Tokyo bekend als Edo. In 1603 werd Edo het politieke centrum van Japan nadat Tokugawa Ieyasu zijn regering hier huisvestte. In 1868 verhuisde de keizer en de hoofdstad van Kyoto naar Edo, dat omgedoopt werd in Tokyo. Grote delen van de stad werden vernietigd tijdens de grote aardbeving in 1923 en tijdens de luchtaanvallen in 1945. Tegenwoordig is de stad uitgegroeid tot een van werelds meest bevolkte steden. Er wonen maar liefst 36 miljoen mensen in deze Japanse hoofdstad.

 

Kaart van Tokyo

Niet voor niets behoort Tokyo tot een van de grootste metropolen ter wereld. De stad bestaat namelijk uit vele wijken. Zelfs omliggende dorpjes en kleine steden behoren inmiddels tot het district van Tokyo. Tokyo heeft dan ook niet echt een centrum. Voor een eerste bezoek aan Tokyo mag een bezoek aan de wijken Ginza, Akihabara, Asakusa en Shibuja absoluut niet ontbreken. En wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan raden wij aan om een lekkere picknick mee te nemen naar een van de Japanse tuinen of parken.

 

 

 

Het weer in Tokyo

De winters zijn koud en droog, de zomers zijn warm en nat. Zorg er dus voor dat je goede geschikte kleding meeneemt en voorbereid bent op een bui. Aan het einde van de zomer en in het najaar neemt de kans op flinke buien en harde wind toe. In deze periode kan Tokyo dan ook getroffen worden door orkanen of tropische stormen. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat, verwijzen wij je graag naar onze klimaatpagina Japan.

5 belangrijke bezienswaardigheden in Tokyo

Er is zo ontzettend veel te doen in Tokyo, dat we met gemak een top 10 van bezienswaardigheden kunnen samenstellen. Daarom hebben wij een top 5 gemaakt van de meest populaire bezienswaardigheden, die je absoluut niet mag overslaan.

 

1. Het keizerlijk Paleis

Omgeven door groene tuinen waan je jezelf in de wereld van de keizerlijke familie. Vergeet vooral niet de tuinen te bezoeken, deze zijn de moeite waard.

 

Het keizerlijk paleis van Tokyo

 

2. Sensoji-tempel

Een van de meest kleurrijke en populaire tempels van Tokyo, gelegen in de wijk Asakusa, is de Sensoji-tempel. Bij binnenkomst loop je door de Thunder Gate, waarna je door de 200 meter lange winkelstraat loopt. Een perfecte gelegenheid voor het kopen van enkele traditionele souvenirs. En ben je een fijnproever? Probeer dan eens de traditionele Asakusa snacks die hier verkocht worden. Aan het einde van de winkelstraat kom je aan bij de grote hal. Samen met de pagode is dit een indrukwekkende verschijning!

 

3. Tokyo Skytree

Het hoogste gebouw van de stad heeft twee observatiedekken die je kunt bezoeken. Vanaf respectievelijk 350 en 450 meter hoogte heb je een indrukwekkend uitzicht. Als je bij helder weer een bezoek brengt, kijk dan goed rond, want wellicht zie je Mount Fuji in de verte.

 

Vanaf de top van de Skytree heb je een imposant uitzicht over heel Tokyo

 

4. Ueno Park

Dit is niet zomaar een park, maar een park vol met bezienswaardigheden en geschiedenis. Je kunt je hier prima een halve dag vermaken met het bezoeken van de diverse tempels, de dierentuin en musea. Gedurende het hele jaar is dit een perfecte plek om aan de drukte te ontsnappen. In de lente is het park nóg mooier dankzij de duizenden kersenbloesembomen.

 

5. Shibuya

Deze wijk is een van de meest kleurrijke en drukke delen van Tokyo. Je weet waarschijnlijk niet waar je kijken moet! Overal is neonverlichting te zien, het is een drukte van jewelste op straat. Het Shibuya-kruispunt is wereldwijd bekend als het drukste kruispunt ter wereld! Zodra de stoplichten op groen springen, is het een wirwar aan mensen. Ga vooral een van de warenhuizen grenzend aan dit kruispunt in om vanaf boven dit tafereel te aanschouwen.

 

  

De wijk Shibuya met de lolita's, tempels en de wereldberoemde oversteekplaats

Tips in en buiten Tokyo

In Tokyo zijn de verschillende wijken erg populair. We schreven het al, er is genoeg te doen en zien in Tokyo tijdens een vakantie Japan; van shoppen in Shibuya tot het bezoeken van de vele tempels die Tokyo rijk is. Deze tips zou je zeker moeten overwegen tijdens een bezoek aan Tokyo!

 

1. Bezoek Mount Fuji

Mount Fuji is de heilige berg van Japan. Japanners zijn van mening dat elke Japanner de berg in ieder geval één keer in zijn of haar leven moet hebben beklommen. 

 

Een ander leuk gebied dat je tijdens de excursie gaat bezoeken, is Hakone National Park. Niet alleen mooie natuur, maar de stad staat ook bekend om de vele warmwaterbronnen. Je stapt in een boot en vaart over het Ashinoko-meer. Daarna per kabelbaan de Mount Komagatake op. Geniet wederom van het uitzicht en kies één van de wandelroutes terug door een bosrijke omgeving. 

 

2. Woon een sumo-training bij

Het is een traditionele Japanse sport: sumoworstelen. Gedurende het hele jaar worden er diverse toernooien gehouden. Je verblijft wellicht maar enkele dagen in Japan en de kans is klein dat er precies tijdens uw verblijf een sumowedstrijd is. Wil je toch deze Japanse sport van dichtbij bewonderen? Dan is de sumo-training iets voor jou. Je gaat met een gids naar een zogeheten 'sumostal' en ziet hoe een training eraan toe gaat. 

 

Foodietour in Tokyo

Foodietour in Tokyo

Markt en sushi in Tokyo

Markt en sushi in Tokyo

Fietstocht Tokyo

Fietstocht Tokyo

Hotels in Tokyo

In Tokyo staan ontzettend veel hotels. De keus is aan jou of je voor complete luxe kiest of liever voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Tokyo die wij aanraden, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor je reserveren.

Moxy Hotel Kinshicho

Moxy Hotel Kinshicho

Een impressie van Tokyo - bekijk de video!

 

Onze reistips voor Tokyo
Japan-Kyoto-Kimono-Parasol
Voorbeeldreis Japan

Rondreis Japan: Kennismaking met Japan

Honshu: Tokyo, wereldstad met musea, tal van verschillende wijken > Kyoto, authentieke cultuur met geisha’s, dagtour Nara > Hiroshima, verleden met atoombom en dagtour Miyajima > Osaka > Koyasan, tempelverblijf > Osaka