Bouwsteen Onbekend West-Bali

Er zijn nog veel rustige plekjes op Bali. Grote kans dat u vrijwel geen andere toeristen tegenkomt in Balangan en Blayu. Ver weg van de toeristen kunt u hier genieten van witte stranden, een kleurrijke onderwaterwereld, wandelingen en fietstochten door groene rijstvelden en langs lokale dorpjes. In Pemuteran komt u meer andere toeristen tegen. Maar de onderwaterwereld rond Menjangan-eiland is dan ook wel een hoogtepunt van uw reis. 

Rustig strandverblijf Balangan
Rijstvelden in rustig Blayu
Snorkelen bij Menjangan
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Onbekend West-Bali

Dag 1 Aankomst Balangan

Dag 2 Balangan

Dag 3 Blayu

Dag 4 Blayu

 

 

Dag 5 Pemuteran

Dag 6 Pemuteran

Dag 7 Vertrek Pemuteran

 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Balangan

HPIM6122_groot Balangan, La Joya Biu Biu  P1240043 gardenview room Balangan, La Joya Biu Biu  P1240054

Een ontspannen begin van deze bouwsteen: aan het strand van Belangan. Hoog op een klif, met weids uitzicht over zee, ligt Belangan. U zult hier haast geen andere toeristen tegenkomen. Beneden aan de klif wacht een intieme baai met wit zandstrand, een paar ligstoelen en eenvoudige cafeetjes op u. Het strand is geliefd bij surfers die hier de golven trotseren. Maar zet wel uw snorkel op als ze zee wat rustiger is, want in het kristalheldere water zwemmen vele kleurrijke vissen.

Overnachting in Balangan.
Inclusief transfer

Dag 2 Balangan

Deze dag hebben we niets voor u gepland. U heeft de hele dag de tijd om te luieren aan het strand. Zin in meer actie? Huur een fiets of een brommertje om de rustige omgeving van Belangan te verkennen. Onze tip: ga einde van de middag per taxi naar het vissersdorp Jimbaran. Hier wonen de mensen in hutten aan het water en dobberen felgekleurde vissersbootjes in de branding. Als de zon ondergaat varen de vissersschepen met brandende lampen uit; bijzonder om te zien. Bij de restaurantjes op het strand staan bakken met verse vis, waar u zelf uw vis kunt uitkiezen. Met uw voetjes in het zand, geniet u van de zonsondergang terwijl uw vis bereid wordt. Ook bijzonder om te zien: de Kecak dans bij de Uluwatu tempel. Ga einde van de middag naar deze tempel op een steile rotswand om de zonsondergang en daarna de apendans te zien.

 

Overnachting in Balangan.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Balangan - Blayu

Indonesie-Bali-Blayu-draagster BLAYU-MENSEN_1_329228

Van de kust gaat uw reis naar de binnenlanden van Bali. Ver van de drukte, midden tussen de rijstvelden, ligt het dorpje Blayu. Hier ervaart u het authentieke Bali. Het dagelijkse leven in Blayu kabbelt rustig voort. De locals hier ontmoeten niet veel toeristen, en behandelen u nog echt als gast. Ga wandelen of fietsen over de smalle paadjes tussen de rijstvelden, langs irrigatiekanalen, traditionele huizen en kleurrijke tempeltjes. Grote kans dat een local een praatje met u wil maken of u uitnodigt om een van de vele ceremonies bij te wonen.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 4 Blayu

In Blayu komt u gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Uw hotel organiseert van alles. Een aanrader is de fietstocht naar de kust, naar de Tanah Lot tempel. Met de wind in de haren, want het gaat bergafwaarts. U fietst door dorpjes waar kinderen vriendelijk zwaaien. U trapt langs schooltjes en werkplaatsen van steen- en houtbewerkers. Stop even om te zien hoe deze ruwe materialen kunstig worden bewerkt. Deze fietstocht start einde van de middag zodat u de zonsondergang bij de, op een eilandje in zee gelegen, tempel kunt meemaken. Wees gerust; u en de fietsen worden met een busje teruggebracht. Gaat u liever wandelen? Ook dan zit u hier goed. Er zijn diverse wandeltochten uitgestippeld langs het apenbos Alas Kedaton, de Puri (een koninklijk paleis), door rijstvelden en dorpjes. Een andere leuke manier om het lokale leven te ervaren is meedoen aan een kookworkshop. U gaat eerst naar de markt om inkopen te doen, en dan gaat u met de verse ingrediënten aan de slag. Doe goed uw best, want de maaltijd die u bereid is voor uzelf.

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt

Blayu: Fietstocht
Bali

Blayu: Fietstocht

Fietsen bijna zonder te trappen, bergafwaarts vanaf de bergen bij Taman di Blayu naar de kust bij de...

Dag 5 Blayu – Pemuteran

Het eiland Menjangan op Bali

Terug naar de kust. De route naar Pemuteran voert u langs kilometers rijstterrassen, over een vrij stille weg. Vraag uw chauffeur onderweg te stoppen bij Mayong. Hier ontvouwt zich een panoramisch uitzicht over de rijstvelden. 

 

Informatie Pemuteran:

Houdt u van snorkelen en duiken? Dan is Pemuteran de plaats voor u. De resorts liggen aan het smalle, zwarte lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd, dat nog aan het groeien is. Hier kunt u oefenen met snorkelen voordat u naar Menjangan gaat. Dit eiland ligt schuin tegenover Pemuteran, en heeft volgens ons een van de mooiste onderwaterriffen bij Bali. Zeeschildpadden voelen zich hier ook thuis. Reef Seen Divers heeft een project opgezet om de zeeschildpadden te beschermen. Eieren worden van locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Als er een nest is uitgekomen kunt u (tegen betaling) de koddige kleine schildpadjes uitzetten in zee.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Pemuteran

Boek de dag van aankomst in Pemuteran een snorkel- of duiktrip naar Menjangan voor de volgende ochtend. Het rif bij Mejangan bestaat uit harde en wuivende koralen die de meest exotische vissen aantrekken. Ook zeeschildpadden zwemmen hier graag rond. Vanaf uw bootje plonst u het water in. U laat zich meevoeren met de zachte stroming boven het rif, en hoeft alleen maar om u heen te kijken. Rustig dobbert u naar de pier waar uw boot op u wacht. ’s Middags is er tijd het achterland te verkennen. Bezoek het dorp Pejarakan waar hindoes en islamieten gebroederlijk naast elkaar leven van mais- en druiventeelt, winning van zeezout en visvangst. In een pearl-farm ziet u hoe parels gekweekt en bewerkt worden. En natuurlijk kunt u ze hier ook kopen.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Vertrek Pemuteran

Vanaf Pemuteran kunt u uw reis door Bali vervolgen naar bijvoorbeeld Lovina om dolfijnen te spotten. Of naar Munduk in het binnenland voor een verblijf tussen de rijstterrassen. Vraag ons naar de vele mogelijkheden.

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën