terug naar overzicht

Bouwsteen Onbekend West-Bali

Er zijn nog veel rustige plekjes op Bali. Ver weg van andere toeristen kunt u hier genieten van mooie stranden, een kleurrijke onderwaterwereld, wandelingen door groene rijstvelden of een fietstochtje.

De plekken die tijdens deze bouwsteen aangedaan worden zijn nog niet drukbezocht door toeristen.

Reis van dag tot dag: Onbekend West-Bali

Dag 1 Naar Balangan

Dag 2 Balangan

Dag 3 Blayu

Dag 4 Blayu

Dag 5 Munduk

 

Dag 6 Munduk

Dag 7 Pemuteran

Dag 8 Pemuteran

Dag 9 Vertrek Pemuteran

100% maat werk

Dag 1 Naar Balangan

HPIM6122_groot Balangan, La Joya Biu Biu  P1240043 gardenview room Balangan, La Joya Biu Biu  P1240054

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Balangan gebracht (transfer).

 

Informatie Balangan:

Balangan is zeer rustig gelegen boven op een klif. U zult hier haast geen toerist tegenkomen. En: het is even trap lopen, maar dan daalt u van de klif af naar een prachtige rustige baai met een wit zandstrand met ligstoelen en wat simpele cafeetjes. In twee minuten staat u op dit strand. Er zijn verder geen restaurants of winkeltjes in de buurt, maar dit kleinschalige complex verhuurt fietsen en brommertjes. Maar ook in het restaurant van het hotel komt u niets te kort: Italiaans, Indonesisch, een lekker wijntje; het is er allemaal!

 

Overnachting in Balangan.

Inclusief transfer

Dag 2 Balangan

Tips voor excursies vanaf Balangan:

 

Uluwatu

Ga aan het einde van de middag naar de zuidwestpunt van Bali. Hier ligt spectaculair op een steile rotswand de Uluwatu tempel. Er zijn veel aapjes rondom de tempel. De zonsondergang is hier prachtig. Net na zonsondergang wordt de Kecak dans opgevoerd bij de tempel. De Kecak dans is de apendans.

 

Jimbaran

Jimbaran is een groot dorp dat bestaat uit vele traditionele Balinese familie woonerven. Het heeft een mooie kustlijn. Er is een groot vissersdorp, dat uit eenvoudige, aan het water gebouwde hutten bestaat. De in felle kleuren beschilderde boten ziet men de hele dag in de branding voor anker liggen. Als de zon ondergaat varen de vissersschepen met brandende lampen in de schemering uit, een onvergetelijke aanblik. U kunt hier heerlijk vis eten. De restaurantjes aan het strand zijn eenvoudig. U loopt langs bakken met verse vis. De vis ligt tentoongesteld zoals bij ons op de markt. U maakt een keuze en de vis wordt gewogen. Terwijl u geniet van de zonsondergang wordt uw maaltijd bereid en aan tafeltjes op het strand geserveerd.

 

Overnachting in Balangan.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Balangan - Blayu

Indonesie-Bali-Blayu-draagster(8) bali-houtenbeeld(8) Indonesie-Bali-Blayu-fontein(8)

U wordt bij uw hotel in Balangan opgehaald en naar uw hotel in Blayu gebracht (transfer).

 

Informatie Blayu:

Het dorpje Blayu ligt midden tussen de rijstvelden in het zuiden van Bali op ca. 45 minuten rijden noordwaarts van de luchthaven. Blayu is nog ver verwijderd van het “massa- toerisme” en ademt nog een echte Balinese sfeer uit. De plaatselijke bevolking ziet de toerist nog echt als gast en ze maken daarom graag met u een praatje of nodigen u uit voor het bijwonen van een van de vele ceremonies, die een belangrijke plaats innemen in het dagelijkse leven van de Balinezen. De directe omgeving van Blayu leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen of fietstochten. Het hotelpersoneel  zal u er graag alles over vertellen. U wandelt zo het dorp in en geniet van het authentieke Bali.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 4 Blayu

bali-offer-water(8) Bali-hindoe-masker3(8) fruitmarktjebali(8)

Vanuit het resort in Blayu worden diverse activiteiten georganiseerd. Zeer tot de verbeelding sprekend is de fietstocht naar de kust in ongeveer 2 uur. U rijdt bijna het hele traject naar beneden (geen zorg, u en de fietsen worden met een busje teruggebracht). En dan komt u aan bij de tempel in het water, Tanah Lot, voor een (hopelijk) mooie zonsondergang. Een absolute aanrader! Ook kunt u fietstochten in de omgeving maken, de keuze is aan u. Eveneens zijn er  twee wandeltochten uitgezet. De ene wandeling duurt 2 uur en de andere duurt 4 uur. Tijdens deze wandeltochten brengt u een bezoek aan Alas Kedaton (oftewel het apenbos), u passeert tempels, u brengt een bezoekje aan de lokale bevolking in een dorpje, u ziet de Puri (een koninklijk paleis), een schooltje en de werkplaatsen van de locale steenbewerkers en houtbewerkers. Tevens worden er kooklessen georganiseerd. Erg leuk om te doen! Eerst gaat u naar de lokale markt om inkopen te doen en vervolgens bereidt u onder begeleiding van de Indonesische kok een heerlijke Indonesische lunch of diner. Wilt u meer contact met de lokale bevolking? Het resort Taman di Blayu heeft goede contacten met de plaatselijke bevolking (het hotelpersoneel woont er tenslotte). Ze bieden de mogelijkheid om bij de dorpsbewoners te lunchen. Er zijn ook vaak ceremonies in de buurt van Blayu. Vraagt u het personeel hiernaar. Alle activiteiten zijn tegen een meerprijs).

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Blayu – Munduk

Indonesie-Bali-Munduk-meerzicht(13)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

De route naar Munduk voert via de prachtige westelijke (vrij stille) weg, die zich kenmerkt door de vele rijstterrassen. Zo is het rijstterrassengebied rond Blimbing maar liefst 15 km lang. Verder noordwaarts via Sanda en Pupuan naar Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Daar neemt uw chauffeur de afslag naar het oosten, richting Munduk. Dit is een mooie en stille weg, geniet van het dagelijkse leven van de bewoners in dit rustige gebied. Uw eindpunt vandaag is niet het dorpje zelf, maar het hooggelegen gebied boven de meren Tamblingan en Buyan. U bent vandaag zo rond de 5 uur onderweg.

 

Informatie Munduk:

Uw hotel ligt in de hoge bergen in een stil gebied boven de tweelingmeren Tamblingan en Buyan. Het gebied Munduk ligt op 800 meter boven zeeniveau. Vanwege het wat koelere klimaat groeien er gewassen als koffie, cacao, kruidnagel en vooral tabak. Maar u zult ongetwijfeld eveneens genieten van de velden met rode ‘kerststerren’ en blauwe hortensia’s. Het gebied Munduk is prachtig, nog vrij stil, niet toeristisch. En: er zijn in de omgeving nog hele stukken oerbos, prachtig om hier te wandelen. Toch een beetje het gevoel van ontdekken.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Munduk

P1050549_P_2008GGMvanErvenPeerdeman(8) Indonesie-Bali-Munduk-jungle2(8) Indonesie-Bali-Munduk-beekje(8)

We raden u zeker aan om naar beneden te wandelen, dwars door mooie stukken tropisch regenwoud, afgewisseld met kleine koffieplantages. De wandeling is redelijk makkelijk, u loopt grotendeels bergafwaarts. U komt aan bij één van de tweelingmeren, genieten van de volle natuurpracht daar. Er is ook een wat inspannender wandeling waarbij u een deel bergopwaarts gaat door bossen en rijstvelden en de mogelijkheid bestaat om een wandeling door het tropisch regenwoud langs het meer te maken. Vraagt u bij het hotel of er iemand met u meegaat. Men regelt dan ook vervoer naar boven terug (betaal dit ter plekke). Als u vandaag de beschikking heeft over een auto met chauffeur, kunt u natuurlijk ook vragen of uw eigen chauffeur beneden op u wacht. Ook leuk: een tochtje in een houten kano over het Tamblingan meer.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Munduk - Pemuteran

U volgt de route naar het westen, via het dorpje Munduk. Het is een prettige route, vrij onbekend nog. Na ruim een uur komt u aan bij het uitzichtpunt Mayong. Hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Door naar Seririt aan de noordkust, uw chauffeur volgt de route naar het westelijke Pemuteran. U bent ongeveer 2.5 a 3 uur op stap.

 

Informatie Pemuteran:

Pemuteran ligt schuin tegenover het eiland Menjangan. De onderwaterwereld rondom dit eiland leent zich uitstekend voor snorkelen en duiken. Er is een prachtig onderwaterrif met harde en wuivende koralen, met de meest exotische vissen. Als u snorkelt: de stroom voert u boven het rif, u hoeft alleen maar te blijven drijven, zo prachtig! Uiteindelijk komt u uit bij de pier, waar de boot ondertussen naar toe gevaren is. Er gaat overigens altijd iemand mee van de bemanning het water in. Heerlijk nagenieten op het zandstrand hier. Boekt u de boot voor het snorkelen de dag van aankomst, zodat u de volgende ochtend in alle vroegte (na het ontbijt) naar het eiland kunt varen. Het snorkelen is altijd vroeg, zo rond de lunch vaart u weer terug. Ook het duiken kunt u het beste regelen direct bij aankomst. De hotels liggen aan de kust van het ‘vasteland’ van Bali. Niet overal is strand, op sommige plekken wel, dan is het lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd dat nu nog aan het

groeien is. Het is nog lang niet zo mooi als Menjangan, waar u met een bootje heen gaat, maar leuk om te oefenen en een uurtje rond te kijken.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Pemuteran

Pemuteran (14)

Vanuit Pemuteran kunt u uitstapjes maken. Zo kunt u het dorp Pejarakan bezoeken, waar Balinese hindoes en islamitische Madurezen gebroederlijk naast elkaar leven. De bevolking leeft van de maïs- en druiventeelt (Balinese wijn), winning van zeezout en de visvangst. Het marktje hier, iedere ochtend tussen 5 en 9 uur, is leuk om te bezoeken. Ook kunt u op één van de pearl-farms zien hoe parels gekweekt en bewerkt worden, u kunt ze hier overigens ook kopen. In Pemuteran is verder een project opgezet, waar men de toekomst van de groene zeeschildpad veilig stelt. De voornaamste activiteit is de voorlichting van de lokale bevolking zodat zij hun geld verdienen op een alternatieve, eco-vriendelijke wijze. Eieren worden van de locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Tegen betaling kunt een jeugdige schildpad in de oceaan vrijlaten. Dit project is bij Reef Seen Divers bij Amertha Villas. Een andere heel leuke excursie: paardrijden langs de kust!

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Vertrek Pemuteran

Na het ontbijt reist u verder naar de volgende bestemming. Daar aangekomen, neemt de chauffeur afscheid van u. Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara