terug naar het overzicht

Rondreis Romantisch Bali met Gili

Een ultieme romantische bestemming: de eilanden Bali en Gili Meno in Indonesië. Het hele jaar door aangename temperaturen, mooie stranden en een kleurrijke onderwaterwereld. De cultuur is boeiend, de natuur weelderig en omdat de afstanden klein zijn en het tempo rustig, is het prima te doen om wat te bekijken tijdens uw reis. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Rustig tempo
Mooie romantische hotels
Chillen op rustig GIli Meno
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € 765,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Romantisch Bali met Gili

Dag 1     Aankomst Seminyak
Dag 2     Seminyak
Dag 3     Seminyak
Dag 4     Seminyak
Dag 5     Ubud
Dag 6     Ubud

Dag 7     Ubud 
Dag 8     Ubud
Dag 9     Lovina

Dag 10   Lovina
Dag 11   Lovina
Dag 12   Padangbai

Dag 13   Gili Meno
Dag 14   Gili Meno
Dag 15   Gili Meno

Dag 16   Gili Meno
Dag 17   Vertrek Gili Meno

100% maat werk

Dag 1 Naar Seminyak

U wordt opgehaald en naar uw hotel in Seminyak gebracht (transfer).

 

Informatie Seminyak:

Seminyak is steeds meer ‘the place to be’ en ligt aan de westkust. Het strand is mooi, sommige delen zijn rustig, andere wat drukker. Hier zijn ook restaurants aan het strand, die felgekleurde zitzakken op het strand te huur aanbieden (parasol er boven, sapje, wat wilt u nog meer). Er zijn heel bijzondere, trendy restaurants, overigens veelal met westerse prijzen. De zonsondergangen aan deze kant van het eiland kunnen prachtig zijn. Verblijf aan het strand van Seminyak geeft een echt vakantiegevoel: de branding bonkt bijna op het strand, je kunt zo de zee inrennen en in de hoge golven springen (let op, er kunnen gevaarlijke stromingen zijn). In de straten van Seminyak zijn vele leuke winkels en restaurantjes. Als u naar een beachclub wilt in Seminyak is Potatoehead een aanrader. Luxe uit eten kan bijvoorbeeld in Bambu en Merah Putih.

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief transfer

Dag 2 t/m dag 4 Seminyak

Bali-Seminyak-zonsondergang2(8) drankjebali

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Seminyak.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Seminyak - Ubud

Bali258-VanVerre(13)

U wordt bij uw hotel in Seminyak opgehaald en naar uw hotel in Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 6 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-kunstenaaropmarkt(8) Indonesie-Bali-Ubud-jongetjesopstoep(8)

Vanuit Ubud kunt u diverse excursies ondernemen. Erg leuk om te doen: raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Ook worden er diverse wandelingen georganiseerd in de omgeving van Ubud, vraagt u ons gerust om de mogelijkheden. Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij The Paon Bali. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

 

Dag 7 Ubud

Tip voor excursie: Dagtocht naar Oost-Bali
Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het oostelijk deel van Bali, het meest authentieke deel. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. U kunt vervolgens naar Besakih, de moedertempel, tegen de helling van de Gunung Agung (heilige berg) gebouwd. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Gaat u zeker de fantastisch mooie en beroemde rijstterrassen in het uiterste oosten bekijken; deze dienen zelfs als voorbeeld voor andere Aziatische landen. Blijft u niet in uw busje zitten, maar ga er uit: de stilte in, wandelend over de dijkjes van de rijstterrassen!
U bent dan ook vlakbij Tirtagangga, één van de mooiste plaatsen op Bali. Tirtagangga (water van de Ganges) is een vijvercomplex, aangelegd op de plaats van een heilige bron, de plaats van een kleine watertempel. Het is het vroegere weekendverblijf van een raja. Het heeft ondiepe poelen met aangenaam koel water. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes van het openluchtpaleis op de helling van de Gunung Agung zijn toegankelijk voor het publiek. Als u nog tijd heeft brengt u een bezoek aan het dorp Tenganan, waar nog oorspronkelijke Balinezen, de Bali Aga, leven. U dient keuzes te maken, het is niet mogelijk om alles op één dag te doen. In de middag rijdt u terug naar Ubud.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 8 Ubud

Bali-Tirtagangga-vijvers2(8) Bali-Tirtagangga-roos(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Ubud - Lovina

Bali-Lovina-dolfijnen4(8) Bali-Lovina-watertempel(8) Indonesie-Bali-Lovina-vissersboot-vlag shutterstock_250675489(8)

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Naar het mooie Lovina aan de noordkust vandaag. Een imponerende dagtocht ‘recht omhoog’ naar het noorden van Bali. De tocht voert grotendeels door de hoge bergen. U passeert vele typisch Balinese dorpen. Neemt u eens de moeite om van de weg af te gaan, een zijweg te nemen en een afgelegen dorp te bezoeken. In Pacung kunt u even wat drinken of lunchen. Door naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half hindoeïstische, half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. Vervolgens verder noordwaarts, naar de kustplaats Lovina. Onderweg kunt u stoppen bij de Gitgit waterval. Vanaf de weg kunt u naar de waterval wandelen. Het is niet ver, maar u moet wel een trap op klimmen. En dan komt u aan in de kustplaats Lovina. U bent ruim 4.5 uur onderweg. Een omweg, maar wel prachtig: vanaf het zuiden niet ‘recht omhoog’, maar een stukje westwaarts en dan naar boven, tot aan de Luhur Batukau-tempel. Daar rijdt u via een prachtig gebied, dat wordt gedomineerd door rijstterrassen, er kunnen alleen kleine voertuigen rijden. En dan komt u ook weer uit in Pacung. Het wordt de Jatiluwi-route genoemd, u bent ongeveer 2 uur langer onderweg.

 

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Een aanrader: bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80 %. Je boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Lovina

Vanaf Lovina zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Een interessant tochtje vanaf Lovina: naar het boeddhistische klooster. U gaat naar Banjar, ten westen van Lovina. Het is het enige boeddhistische klooster op Bali. Hier vlakbij zijn hotsprings, absoluut een hoogtepunt, mede ook door het vele groen rondom. Er zijn drie bronnen, van heet naar warm (u moet echt bijkomen). Neemt u hier een bad in alle drie de baden, u komt er verkwikt weer uit. En dan heerlijk lunchen hier, uw dag is weer goed.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-zonsondergang shutterstock_364820447(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Lovina - Padangbai

U wordt bij uw hotel in Lovina opgehaald en naar uw hotel in Padangbai gebracht (transfer).

 

Informatie Padangbai:

Padangbai is een redelijk rustig kustplaatsje. U kunt hier genieten van een strandvakantie en lekker tot rust komen. Rondom Padangbai liggen enkele mooie strandjes. De mooiste strandjes liggen net iets buiten het dorp. Wilt u duiken of snorkelen dan kunt u het beste naar Pantai Blue Lagoon, dit strand ligt ongeveer 10 minuten lopen ten noorden van Padangbai. Ook Pasir Putih (dat betekent wit strand) is schitterend, het staat in ieder geval in de top 10 van mooiste stranden op Bali. Pasir Putih ligt iets ten zuiden van Padangbai. Veel mensen komen naar Padangbai om de ferry te nemen naar Lombok. Verder leent Padangbai zich uitstekend voor het maken van uitstapjes naar Oost Bali. De omgeving van Padangbai is prachtig!

 

Overnachting in Padangbai.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 13 Padangbai - Gili Meno

Lombok-GiliTrawangan-onderwater3(8) 067_67_l3fiia(8) Lombok-GiliTrawangan-onderwater1(8)

U gaat aan boord van de Blue Water Express, dit is een snelle catamaran, die één keer per dag van Bali naar Gili Trawangan en Lombok vaart. De overtocht kan nogal ruw zijn: bij wat hogere golfslag bonkt de boot op de golven (regels van de bootmaatschappijen: niet geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met hart- en rugproblemen, niet voor kinderen jonger dan 7 jaar oud). De catamaran doet er ongeveer 2 uur over van Padangbai naar Gili Trawangan. Aankomst in de haven van Gili Trawangan. U vaart met een kleinere lokale boot verder naar Gili Meno.

 

Informatie Gili Meno:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben mooie, witte zandstranden, de eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. Er is geen zoet water, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn veelal gevuld met zeewater, er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. De tuinen met bloeiende bloemen zijn het resultaat van (veel) sproeien. De onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is mooi, er zijn zelfs zeeschildpadden die u (waarschijnlijk) ook zelfs tijdens het snorkelen kunt zien. Gili Air ligt het dichtst bij de kust, het is ook het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland, waar de meeste (kleinschalige) hotels zijn.

Vanaf alle eilanden kunt u per bootje makkelijk naar prachtige duik- en snorkellocaties. Gili Meno heeft slechts enkele hotels, beperkt aanbod dus. Er loopt een smal weggetje rondom het hele eiland, langs het strand; er is geen enkel hotel dat direct aan het strand ligt, maar aan de overkant van het weggetje zijn dan wel de restaurants van de hotels! Het vervoer heeft plaats met paard-en-wagen of per fiets.

 

Overnachting op Gili Meno.

Inclusief ontbijt, bootovertochten

Dag 14 t/m 16 Gili Meno

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Gili Meno.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Vertrek Gili Meno

U vaart naar het 'vasteland' van Lombok.

Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën