terug naar het overzicht

Rondreis Sumatra met cultuur, jungle en strand

U reist van Midden-Sumatra met de boeiende Minangkabau-cultuur helemaal naar het noordelijkste puntje: Pulau Weh. Hier eindigt uw rondreis over Sumatra met een paar dagen aan het strand. De onderwaterwereld van Pulau Weh is schitterend! Onderweg van zuid naar noord geniet u van de Batak-cultuur bij het Tobameer en de jungle en orang-oetans bij Bukit Lawang.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bijzondere afsluiting: Pulau Weh
Auto met privé-chauffeur
Jungle en orang-oetans
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Prijsindicatie: vanaf € 1090,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Sumatra met cultuur

Dag 1    Bukittinggi

Dag 2    Bukittinggi

Dag 3    Bukittinggi

Dag 4    Bukittinggi

Dag 5    Sipirok

Dag 6    Tobameer, het eiland Samosir

Dag 7    Tobameer, het eiland Samosir

Dag 8     Brastagi 
Dag 9     Bukit Lawang

Dag 10   Bukit Lawang

Dag 11   Medan

Dag 12   Pulau Weh

Dag 13   Pulau Weh

Dag 14   Pulau Weh

Dag 15   Vertrek Pulau Weh

100% maat werk

Dag 1 Padang- Bukittinggi

Indonesie-Sumatra-bukittinggi-dokar(8) Indonesie-Sumatra-bukittinggi-schilder(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Sumatra. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

U wordt naar Bukittinggi gebracht. De korte route voert via de mooie Anay-vallei; onderweg maakt u een stop bij een waterval en bij het dorp Kiambang, van waar u een fraai uitzicht heeft op de omringende rijstvelden. U doet er zo’n 2,5 a 3 uur over.

 

Informatie Bukittinggi:

U bevindt zich in het gebied van de Minangkabau, één van de bijzondere bevolkingsgroepen op Sumatra (matriarchaat, men volgt de vrouwelijke lijn). Bukittinggi is de culturele hoofdstad. Minang betekent zegevierend, kabau betekent karbouw (natuurlijk ligt hier een legende aan ten grondslag, maar die hoort u ter plekke wel). Het gebied rondom Bukittinggi biedt prachtige groene landschappen en kratermeren. Wat een schoonheid! Vele gebouwen en ook gewone huizen zijn op traditionele wijze gebouwd: wonderlijke puntdaken (in de vorm van buffelhorens). Het lokale vervoersmiddel in Bukittinggi is een veelal koetsje; maak een tochtje door de stad hiermee. ’s Avonds is er regelmatig een Minangkabause dansvoorstelling in het centrum. Traditionele rendang (rundvlees) eten kunt u uitstekend in restaurant Turret, waar eigenaresse Nita u hartelijk ontvangt.

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bukittinggi

Prachtige dagtocht in de wijde omgeving. Natuurlijk gaat u naar de Ngarai-kloof, oftewel het bekende Karbouwengat, dat aan de stad grenst: een prachtig uitzicht hier. U kunt hier een wandeling maken, is prachtig; wel naar beneden, dat zal meestal geen punt zijn, maar u moet ook weer omhoog (als u dit wilt dan moet u iets anders laten schieten). En dan het prachtige gebied in. Zo bezoekt u Kota Gadang, waar men zeer bedreven is in zilverwerk (filigraan). Voor de wandelaars: in circa 2 uur kunt u van Kota Gadang naar het Karbouwengat lopen door de mooie natuur. En dan naar het mooie kratermeer Singkarak, u volgt de waterlijn, fraaie tocht. De weg buigt bij Ombilin af oostwaarts. De bevolking hier is gespecialiseerd in houtbewerking en weven. U maakt in feite een lus, want de weg komt uit bij Pagaruyung, waar het mooie voormalige koninklijke paleis staat. Rondom Batusangkar, treft u pittoreske, traditionele dorpjes aan. U bezoekt het dorp Sungai Tarab, waar men nog op traditionele wijze de koffie bereidt. In Bukittinggi ziet u in het centrum de Sumatraanse Big Ben (de Jam Gadang) en het Fort de Kock met een replica van een Minangkabau-paleis.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 3 Bukittinggi

DSCF0142IPCoolen(8) Indonesie-Sumatra-bukittinggi-hout(8)

Wederom een boeiende dagtocht in dit Minangkabau-gebied. Eerst naar de spectaculaire Harau-kloof. Ook al heeft u het Karbouwengat al gezien: deze kloof is anders en zeer de moeite waard met zijn vele watervallen in het tropisch regenwoud. Onderweg ziet u de boeren aan het werk in de rijstvelden en groentetuinen. Daarna naar een letterlijk hoogtepunt, het hooggelegen kratermeer van Maninjau. U rijdt in een rustig tempo via de weg-met-de-44-bochten (elke bocht is genummerd) met prachtige vergezichten naar het meer. Onderweg stopt de chauffeur bij het uitzichtspunt Embun Pagi. Het Maninjau-meer is (meestal) helderblauw en wordt omgeven door groene heuvels. U kunt in een restaurant aan het meer wat nuttigen. Als er nog tijd is maakt u een ritje in de omgeving van het meer. En dan met een goed gevoel terug naar Bukittinggi. In en rondom Bukittinggi kunt u ook diverse leuke excursies ondernemen. Een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking is door middel van een kookcursus bij mensen thuis. Als u iets sportiefs wilt ondernemen kunt u een fietstocht maken door dorpjes in de omgeving van Bukttinggi. De fietstocht is niet zwaar en is grotendeels bergafwaarts. Minder sportief, maar ook leuk is een tochtje per paard en wagen door Bukittinggi. Een ideale manier om de stad te verkennen.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

 

Dag 4 Bukittinggi

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 5 Bukittinggi - Sipirok

P1130007(8) Sumatra-Sipirok-Bukittinggi-rijstterrassen tussen de heuvels(8) Sumatra-Sipirok-Bukittinggi-lokale bevolking(8)

U vertrekt bijtijds voor een lange, maar boeiende tocht door de ruige natuur van de Sumatraanse hooglanden. De rijtijd is 9 á 10 uur. Bij Bonjol passeert u de evenaar. De weg slingert over de bergketen de Bukit Barisan. Stop in dorpjes om daar even te wandelen. Let op: niet op eigen gelegenheid de natuurgebieden in (van de paden af: drijfzand en heetwaterbronnen).

 

Informatie Sipirok:

Sipirok is gelegen in het midden van Sumatra. Hier treft u prachtige bergachtige gebieden en kloven. Het is een pleisterplaats tussen Tobameer en Bukittinggi.  Sipirok staat bekend om zijn salak (ook wel slangenvrucht genoemd vanwege de schubbige slangenhuidachtige schil) die op de hellingen van Gunung Lubukraya worden geteeld.

 

Overenachting in Sipirok.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Sipirok – Tobameer, Samosir

De natuur is prachtig; u ziet sawah’s, koffieplantages, ananasplanten, eucalyptusbomen en diverse andere tropische gewassen. U bezoekt onderweg de typische Batakse markthallen in Balige, aan de zuidkant van het Tobameer. Mooie oude Batakhuizen treft u aan in Besa Cangga. Daarna rijdt u tot Prapat via een schitterende route (een stuk om het Tobameer heen met af en toe uitzichten over het gigantische meer) noordwaarts. De tocht duurt ongeveer 8 uur.

 

Informatie Tobameer, Samosir:

U logeert in een eenvoudig hotel, fraai gelegen aan de oever van het Tobameer. Vraag of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is. De bevolking van de Bataks zijn namelijk zeer muzikaal en zingen de leukste en vrolijkste liedjes, ook Nederlandse. Wij kunnen u voorspellen: vanaf dat moment krijgt u het Indonesië-gevoel.

 

Overnachting op het eiland Samosir, Tobameer.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

Dag 7 Tobameer, Samosir

Tobameer-Sumatra-meerzicht(13)

Tijdens uw verblijf op dit eiland in het diepe kratermeer kunt naar de Batak-dorpen vlakbij uw hotel wandelen. Het eiland kunt u verkennen met uw eigen busje of u huurt een brommertje of fiets. Ga bijvoorbeeld naar Ambarita, Tomok en Simanindo. U ziet de typische traditionele huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. In Simanindo worden, bij voldoende bezoekers, culturele voorstellingen gegeven. In Tomok staat de graftombe van koning Sidabutar. U kunt ook per boot de bezienswaardigheden bezoeken. Verspreid in het landschap ziet u mooie ‘huisjes voor altijd’: graven. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. Mocht u er op een zondag zijn, ga dan naar de kerk om een kerkdienst van de (christelijke) Bataks mee te maken. Als er voldoende tijd is, kunt u ook naar de heetwaterbronnen bij Pangururan. Op de terugweg rijdt u langs het "Panorama van Lake Toba", een schitterend uitzichtspunt. Onderweg wordt eveneens het traditionele Batakdorp Lumban Suhi Suhi bezocht. Dit staat bekend om de handgeweven doeken.

 

Overnachting op het eiland Samosir, Tobameer.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 8 Tobameer, Samosir - Prapat - Brastagi

Terug naar het vasteland (per ferry). U rijdt langs het wonderschone Tobameer via de Karo-hooglanden naar het hooggelegen Brastagi. U zult onder de indruk zijn van de prachtige uitzichten over het Tobameer. Onderweg bezoekt u de Si Piso-Piso waterval, het traditionele Karo-Batakdorpje Dokan en het oude Batak-paleis in Permatang Purba, het paleis van Batak-koning Simalungun. Het is ongeveer 5,5 uur rijden.

 

Informatie Brastagi:

Brastagi is een hooggelegen en relatief koel bergoord. De vulkanen Sibayak en Sibanung domineren het landschap. In de omgeving is veel natuur, het is een mooi wandelgebied. In de weekenden en op feestdagen is het wel druk, omdat er veel Indonesische toeristen komen. Net buiten Brastagi ligt Lumbini, een grote Boeddhistische tempel. Heel leuk om vandaag of morgenochtend vroeg een bezoek te brengen aan de kleurrijke markt, waar veel fruit en bloemen/plantjes worden aangeboden.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

Dag 9 Brastagi - Bukit Lawang

2008_0630Indonesie0075(13)

Via een bergachtige weg rijdt u in ongeveer twee uur naar Medan. U kunt hier even gaan lunchen. Vervolgens rijdt u in ongeveer 3.5 a 4 uur naar Bukit Lawang. De weg is smal en er zijn veel rubberen palmolieplantages langs de weg.

 

Informatie Bukit Lawang:

Bukit Lawang ligt in het Gunung Leuser National Park. De natuur bij Bukit Lawang is prachtig, u logeert aan het riviertje de Bohorok. In dit gedeelte van het nationale park leven veel orang-oetans. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum. De apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, werden hier voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Er zijn maar enkele plekken in de Azië (nergens anders ter wereld) waar u orang-oetans in het wild kunt spotten, één daarvan is op Sumatra, de andere zijn op Kalimantan en op Maleisisch Borneo. Er leven nog enkele tienduizenden orang-oetans, waarvan ongeveer een kwart op Sumatra, zo schat men. Achter het hotel loopt een eco-trail, in ongeveer twee uur kunt u met een gids langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen wandelen.


Op korte (loop)afstand van uw hotel is een kindertehuis. U kunt hier een kijkje nemen, u ziet hoe de kinderen (als ze op dat moment niet op school zijn) meehelpen in de groentetuin of andere klusjes doen. Het is een mooi initiatief van een Nederlands/Indonesisch echtpaar; de kinderen kunnen kind zijn, hebben wel kleine taken (zoals ook in Nederlandse gezinnen), maar werken niet: ze spelen. Als u wilt kunt u ook een rubberboom adopteren, de verdiensten komen ten goede aan de kinderen.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Bukit Lawang

vrouwmetkindbijbeekje(8) Sumatra135(8)

U kunt vandaag een trekking maken door het Gunung Leuser National Park, op zoek naar orang-oetans. Er zijn trekkingen variërend van enkele uren tot enkele dagen. De entree voor het nationale park waar de orang-oetans leven is hoog voor Indonesische begrippen, u betaalt 250.000 Rp per persoon. Ter plekke kunt u diverse trekkingen reserveren (handig om dit bij aankomst te regelen): bij de receptie van het hotel of even buiten het hotel (goedkoper meestal). Als u tijd heeft kunt u vanmiddag al een trekking maken. U dient hiervoor goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig.

 

Vanmiddag kunt u nog meer activiteiten ontplooien, hieronder een aantal mogelijkheden. Als u alles wilt doen, kunt u het beste een dag extra in Bukit Lawang verblijven (activiteiten zijn nog niet inbegrepen in de reissom).
Er wordt een leuke fietstocht georganiseerd door de omgeving van Bukit Lawang. Met een beetje geluk ziet u dieren onderweg en u brengt een bezoek aan enkele dorpjes en een kruiden- en specerijentuin. Aan het einde van de fietstocht kunt u genieten van een diner bij een lokale familie thuis. De fietstocht duurt 3 à 4 uur.
U kunt ook gaan raften. U wordt met een minibusje naar het beginpunt aan de Wampu-rivier gebracht (niet inbegrepen). Uw wildwatertocht biedt uitstekende mogelijkheden om vogels en wild te zien en van de natuur te genieten. De tocht is veilig, niet zwaar en voor iedereen goed te doen. Er zijn een paar sterkere stroomversnellingen, die voor een avontuurlijk tintje zorgen, u wordt in ieder geval kletsnat. Meestal is een lunch bij een waterval inclusief, u kunt dan ook even fijn zwemmen. Aan het eind van de tocht staat het busje weer te wachten om u naar het hotel terug te brengen.
Een andere bijzondere ervaring is het zogenaamde tuben. In een grote autobinnenband zakt u de rivier de Bohorok af (de banden worden meestal aan elkaar gekoppeld). De tocht is officieel 10 kilometer lang en duurt ca. 3 uur (afhankelijk van de stroming). Als het water laag staat, moet u af en toe peddelen. Bij het eindpunt wordt u opgehaald en teruggebracht naar uw accommodatie. Aan de kant van de rivier bieden veel jongens tubing aan; maak goede afspraken over de prijs en de terugtocht.  
Tevens is het mogelijk een trekking van één of twee dagen te maken in dit gebied. Bij een trekking van twee dagen overnacht u in een tent in de jungle, zonder sanitaire voorzieningen.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 11 Bukit Lawang - Medan

Na het bezoek aan de orang-oetans rijdt u terug naar Medan. Van Bukit Lawang naar Medan terug bedraagt de rijtijd 3,5 a 4 uur.

 

Informatie Medan:

U kunt wat rondwandelen in het centrum of uw rust nemen. In het oude centrum staan nog veel koloniale gebouwen. Eventueel kunt u een kijkje nemen in een buitenwijk van Medan waar een katholieke kerk staat, die er echter uitziet als een Indiase hindoetempel.

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Medan - Banda Aceh – Pulau Weh

Sumatra-Pulau Weh-Iboih strand2(13)

U wordt bij uw hotel in Medan opgehaald en in ongeveer 1,5-2 uur naar de luchthaven van Medan gebracht (transfer). U vliegt met een binnenlandse vlucht van Medan naar Banda Aceh. Tot 2004 relatief onbekend, maar omdat het epicentrum van de vernietigende tsunami die op 2e Kerstdag grote delen van Azië overspoelde, vlakbij Banda Aceh lag, kreeg deze stad ineens bekendheid in de wereld. Veel van de stad is nu hersteld, maar er zijn ook veel monumenten die herinneren aan de ramp. De stad is niet heel interessant, maar omdat de veerboot naar Pulau Weh niet aansluit op de vlucht, raden we aan om een dagtocht door de stad en de omgeving te maken met een auto met chauffeur. U brengt een bezoekje aan het oude deel van de stad, waar nog gebouwen uit de Nederlandse koloniale

tijd staan. Indrukwekkend is een bezoek aan het tsunami museum. Er moet nog wel wat aan gedaan worden, maar de foto’s en maquettes van Banda Aceh vóór en na de tsunami zijn ingrijpend. U staat er dan ineens zo dichtbij. Naast het museum is een oude Nederlandse begraafplaats. Op de grafstenen leest u bijna alleen maar Nederlandse namen. Deze begraafplaats stamt al uit de vorige eeuw. Recenter is de begraafplaats van de tsunami slachtoffers. Hier geen namen, maar massagraven, omdat men niet iedereen kon identificeren.  Eveneens indrukwekkend is het monument van een schip bovenop een huis, Lampulo heet dit. Dit schip werd door de tsunami heel ver het land op geslingerd en eindigde uiteindelijk boven op een huis. Onderweg zag de schipper nog kans om tientallen mensen te redden, die de tsunami hebben overleefd! De grote moskee van Banda Aceh is sprookjesachtig mooi en doet eerder Indiaas aan, dan Indonesisch. De architect was overigens een Italiaan. Waarschijnlijk mag u de moskee niet in, maar van buiten is deze ook de moeite waard. Voor de dames is het wel aangeraden om een sjaal om uw haren heen te doen. Van een heel ander kaliber is het typische Aceh-huis, ooit gemaakt voor een soort wedstrijd tussen de Indonesische eilanden. Dit traditionele Aceh-huis biedt een kijkje in de leefwijze van de vroegere inwoners. Het staat hoog op palen en er zijn drie vertrekken. Er is ook voldoende tijd om de stad even uit te rijden. Het is groen en bergachtig, net buiten de stad. Er zijn veel strandjes. Op de terugweg werpt u nog een blik op het drijvende elektriciteitsstation dat Aceh van een elektriciteitscrisis redde.

De boot vertrekt van de haven van Banda Aceh naar Pulau Weh. Er zijn slechts enkele boten per dag. De gewone boot doet er 2 uur over en de snellere boot doet er 1 uur over. Bij aankomst in de haven van Pulau Weh wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. Geniet onderweg alvast van de schitterende uitzichten! (transfer)

 

Informatie Pulau Weh:

Pulau Weh is een eiland van 150 km2. Het binnenland is weelderig groen en bergachtig. Slechts enkele wegen met veel haarspeldbochten kronkelen over het eiland. Pulau Weh is dunbevolkt en heeft enkele mooie strandjes. Het strandtoerisme is totaal nog niet ontwikkeld. Wel staat het eiland bekend om het snorkelen en het duiken. Er zijn diverse duikscholen en veel booteigenaren organiseren tochtjes. Pulau Weh nodigt uit om lekker bij te komen. Pulau Weh is een eiland voor de uiterste noordwest punt van Sumatra. De lokale bevolking noemt het eiland vaak Sabang, naar de grootste plaats op het eiland. De natuur is er prachtig, zowel aan land als onder water. Er kan gesnorkeld en gedoken worden. De historie van het eiland is ook interessant. Er zijn nog een aantal koloniale gebouwen. De Nederlanders maakten van Sabang een belangrijke havenplaats, als tegenhanger van Singapore. Er is nog een begraafplaats met Nederlandse graven. In 1942 werd Pulau Weh bezet door de Japanners en er is hier veel leed geschied. Na de Tweede Wereldoorlog nam de importantie van de haven af, en raakte Pulau Weh enigszins in de vergetelheid. De bevolking van Pulau Weh bestaat uit een gemêleerd gezelschap van mensen uit Aceh, oorspronkelijke eilandbewoners, Javanen, Chinezen, Bataks etc. Men leeft in vrede naast elkaar, en ook de diverse godsdiensten worden naast elkaar beleden. Er zijn moskeeën, kerken en tempels op het kleine eiland. Al met al de moeite waard om een paar dagen hier in alle rust door te brengen.

 

Overnachting op Pulau Weh.

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht, privé-auto/busje met chauffeur, ferry, transfer

Dag 13 Pulau Weh

Als u eenmaal op Pulau Weh bent, wilt u misschien helemaal niets meer. Lekker genieten van de zon, een strandje, de onderwaterwereld. Maar het eiland biedt genoeg om een leuk dagtochtje te maken. We hebben vandaag voor u een auto met chauffeur geregeld. Na het ontbijt staat hij voor u klaar. U hoeft niet heel vroeg te vertrekken, want zo groot is het eiland nou ook weer niet. Het eiland heeft niet echt hoogtepunten, maar is gewoon mooi. Het binnenland is weelderig groen en omdat het bergachtig is, heeft u vaak de mooiste vergezichten. De chauffeur brengt u naar kleine vissersdorpjes, waar het leven z’n gangetje gaat. U stopt bij diverse strandjes (afhankelijk van waar uw accommodatie zich bevindt); bijvoorbeeld Sumur Tiga, Iboih en Gapang. Geen enkele Indonesische toerist zal Monument 0 overslaan. Dit is kilometer 0 van Indonesië, hier begint het land als het ware. Neem hier ook een kijkje en grote kans dat een Indonesiër graag met u op de foto wil! De hoofdstad van het eiland is Sabang. Ongelooflijk hoeveel gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd hier nog overgebleven zijn. Maak een wandelingetje door het oude centrum. Ook de moskee is een foto waard. Een leuk restaurantje om te lunchen is zowel hier als aan de stranden van Iboih en Gapang te vinden. Als u zin heeft om onderweg ook nog wat te snorkelen bij één van de stranden dan bent u een volledige dag onderweg, u kunt er ook een halve dag voor uit trekken.

 

Overnachting op Pulau Weh.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 14 Pulau Weh

Maleisie-WestMaleisie-Tioman-underwaterdiving shutterstock_78041992(13)

Als u een duiker bent, gaat u natuurlijk duiken. Daar staat dit eiland bekend om. Maar als u wilt snorkelen, maak dan zeker een dagtocht met een boot naar de mooiste snorkelplekken. Dit biedt zoveel meer, dan dat u alleen voor de kust snorkelt. U maakt kans om dolfijnen, zeeschildpadden en kleine haaitjes te zien. Roggen komt u bijna zeker tegen! En natuurlijk kleine kleurrijke visjes tussen het koraal. Het koraal is helaas wel wat aangetast, maar herstelt zich goed.

 

Overnachting op Pulau Weh.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Pulau Weh – Banda Aceh, vertrek

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht (transfer). Van Pulau Weh terug naar Banda Aceh. Er gaat maar 1x per dag een ferry en 2x per dag een expressboot. De ferry doet er 1,5 uur over en de expressboot 45 minuten. U wordt in de haven van Banda Aceh opgehaald en naar de luchthaven van Banda Aceh gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer, ferry, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.