Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Blog en nieuws

Nieuwsfeiten, wetenswaardigheden of handige informatie en tips over alles wat met reizen naar Azië en Afrika te maken heeft!

Tanzaniaanse kinderen verkopen water langs de weg
Tessa Tamis

Drinkwater in het buitenland

Tessa Tamis Algemeen 5-11-2018

Tijdens uw reis is water drinken erg belangrijk. Vooral in warme en tropische landen is het drinken van water een echte must.

Het probleem is echter dat in de meeste derde wereld landen het water uit de kraan vaak niet gedronken kan worden.

In deze blog leest u de beste tips over waar u op moet letten of wat u kunt doen om toch voldoende schoon water binnen te krijgen.

Handige apps voor op reis
Jeroen Ruisch

Vier handige travelapps voor uw mobiele telefoon

Jeroen Ruisch Algemeen 29-6-2017

Vrijwel iedereen zal de mobiele telefoon meenemen op reis, ideaal om vrienden en familie op de hoogte te houden via vooral Facebook, Whatsapp en Instagram. Foto's uploaden om te laten zien hoe we genieten van onze reizen. Het gebruik van apps tijdens het reizen kan ook heel handig en leuk zijn. We nemen 4 leuke of handige travelapps onder de loep.

Oog in oog met een neushoorn in Swaziland
Irene Dijkstra

Oog in oog met een neushoorn in Swaziland

Irene Dijkstra Algemeen 13-10-2016

We arriveerden bij het particuliere wildreservaat ….. in Swaziland. We parkeerden onze huurauto en werden met een jeep het reservaat ingebracht naar de accommodatie. Prachtige huisjes, kleinschalig met veel privacy. De huisjes zijn rond en aan alle kanten open zodat je uitzicht hebt op de natuur om je heen. Een dame van de receptie begeleidt ons naar onze stek. “We noemen dit huisje het neushoorn huisje, omdat hier vaak neushoorns in de buurt rondlopen”, zegt ze.

Non-stop vlucht met Emirates
Jeroen Ruisch

Wat is een non-stop vlucht?

Jeroen Ruisch Algemeen 31-8-2016

Er zijn meerdere redenen waarom een vliegtuig een tussenstop maakt en er dus geen sprake is van een non-stopvlucht, globaal kunnen daar 3 redenen voor worden aangewezen: een tankstop, andere operationele redenen of vanwege commerciele redenen.

Souvenirs op een marktje in Afrika
Martin van Amersfoorth

Souvenirs kopen in Afrika

Martin van Amersfoorth Algemeen 19-8-2016

Elke reis naar Afrika betekent een terugvlucht met een koffer vol tastbare herinneringen. En hoewel alle belevenissen en ervaringen in mijn hoofd voor altijd zijn opgeslagen, heb ik onbewust behoefte aan meer. Voor het geval dat mijn geheugen me vroeg of laat in de steek zal laten. Dus, net als iedere avontuurlijke vakantieganger en ontdekkende reiziger, val ik telkens opnieuw weer ten prooi aan zo’n goedlachse en slinkse verkoper.

Genieten van een individuele rondreis in Azie
Jeroen Ruisch

Wat is een individuele rondreis?

Jeroen Ruisch Algemeen 29-6-2016

Een belangrijk verschil met een groepsrondreis is dat u op pad gaat met andere onbekende reizigers. Reizen met een groep kan natuurlijk goed uitpakken en heel gezellig zijn, andersom kan ook gebeuren: binnen de groep is er geen ‘klik’ tussen de reizigers. Dan zou u een groepsrondreis als minder plezierig kunnen ervaren.

Winnaar van de fotowedstrijd 2015
Jorinde

Winnaar van de fotowedstrijd 2015

Jorinde Algemeen 8-12-2015

Wat hebben wij ongelofelijke mooie, bijzondere, ontroerende en prachtige foto's mogen ontvangen van al jullie reizen. Zo blijkt maar weer eens wat een fantastische reisbestemming Azië is! 

Sommige foto's met een lach of een traan en weer andere foto's waaruit blijkt dat er echt dierbare herinneringen zijn ontstaan van het reizen door Azië.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.