Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Blog en nieuws

Handige informatie en tips over alles wat met reizen naar Azië, Afrika, Noord-Amerika, Oceanië & Latijns-Amerika te maken heeft!

Nog weg deze zomer?
Elza van Oort

Nog weg deze zomer?

Elza van Oort Algemeen 24-6-2024

Verlang je nog naar een flinke dosis vitamine D deze zomer? We hebben een aantal zonnige bestemmingen voor je op een rij gezet, waar nog steeds beschikbaarheid is en je voor een redelijke prijs naartoe kunt. Van een rondreis door Thailand en Sri Lanka tot Zuidwest- Amerika en Zuid-Afrika. Er is nog genoeg keuze!  

Pinguïns spotten
Irene Dijkstra

Pinguïns spotten

Irene Dijkstra Algemeen 6-11-2023

Als toerist kun je op een aantal plekken in de wereld de meest schattige en grappige dieren ter wereld spotten: pinguïns! Wist je dat er maar liefst 18 soorten van deze grappige wezentjes bestaan? Van de enorme keizerspinguïns op Antarctica tot de kleine blauwe pinguïns in Nieuw-Zeeland. Wat kenmerkend is voor alle soorten is hun speciale waggelende loopje. Ze staan rechtop en bewegen zich heel stijf. Daarnaast nemen ze door hun korte pootjes kleine snelle stapjes. Hun vleugels zijn in de loop van duizenden jaren veranderd in zwemvliezen, wat ook niet meehelpt voor hun stabiliteit. Al met al zorgt dit voor hun komische en kenmerkende bewegingen.

Cactustuin Salar de Uyuni
Irene Dijkstra

Hoe veilig is reizen door Midden en Zuid-Amerika?

Irene Dijkstra Algemeen 19-6-2023

Hoe veilig is het om te reizen in Midden- en Zuid-Amerika; onverstandig of goed te doen? Bij Van Verre hebben we op kantoor een aantal ervaringsdeskundigen zitten. Vrouwen die in hun eentje door Midden- en Zuid-Amerika reisden. We delen graag onze eigen ervaringen met reizen door Midden- en Zuid-Amerika. 

Cactustuin Salar de Uyuni
Elza van Oort

12x de mooiste natuur ter wereld

Elza van Oort Algemeen 9-6-2023

Er zijn er zo veel schitterende plekken op deze wereld! Van ongerepte fjorden en eindeloze zoutvlaktes tot unieke berglandschappen en watervallen. Daarmee wordt de keuze voor een volgende vakantiebestemming je niet makkelijker gemaakt. In deze blog zetten we 12x de mooiste natuur ter wereld voor je op een rij.

Extra tips voor een reis naar Seoul
Redactie Van Verre

Extra tips voor een reis naar Seoul

Redactie Van Verre Algemeen 8-7-2021

Alles wat je wilt weten over een reis naar Seoul hebben wij op een rij gezet. Wat is de beste reistijd? Hoe kan ik me vervoeren in Seoul?

Wat wordt er zoal gegeten in Zuid-Korea? Lees verder om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Seoul: een perfecte stopover-bestemming voor Down Under
Feline Verheij

Seoul: een perfecte stopover-bestemming voor Down Under

Feline Verheij Algemeen 8-7-2021

Wat een geluk: twee jaar geleden vloog ik voor vier weken naar Australië! Om de lange vlucht te onderbreken, besloten we in Seoul een tussenstop te maken voor een paar dagen. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat Seoul een geweldige bestemming is om te combineren met een rondreis door Australië of Nieuw-Zeeland.

Doen tijdens een roadtrip IJsland
Melany Overpelt

Doen tijdens een roadtrip IJsland

Melany Overpelt Algemeen 19-4-2021

IJsland, ook wel ‘’The land of Fire and Ice’’, is een bestemming van uitersten. Het vulkanische eiland heeft zo veel te bieden! Van enorme gletsjers, tot spectaculaire watervallen en betoverende natuur, zowel in de zomer als in de winter. Mijn top 5 heb ik op een rij gezet.

48 uur in Abu Dhabi
Eva Drenth

48 uur in Abu Dhabi

Eva Drenth Algemeen 12-4-2021

Wist je dat Abu Dhabi, als enige emiraat, een Formule 1 circuit heeft? En de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten? Er kilometerslange stranden zijn met hippe beachclubs? Je leest het al, 48 uur in deze stad is makkelijk gevuld.

Op stedentrip in het Midden-Oosten: Dubai!
Angela Roos

Op stedentrip in het Midden-Oosten: Dubai!

Angela Roos Algemeen 12-4-2021

Het liep al tegen middernacht toen mijn zus en ik het vliegveld verlieten en in een taxi richting ons hotel vertrokken. Al snel kwam de skyline van de stad, welke door miljoenen lichtjes werd verlicht, ons tegemoet. We keken onze ogen uit, wat een pracht en praal. We zijn in Dubai!

Extra tips voor je bezoek aan IJsland
Irene Dijkstra

Extra tips voor je bezoek aan IJsland

Irene Dijkstra Algemeen 7-4-2021

Het is handig om je goed voor te bereiden op je individuele rondreis naar IJsland. Wat is de beste reistijd? Is IJsland nu echt zo'n duur land? Irene zocht alle praktische informatie voor je uit. 

Lees verder om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Tips voor een reis naar Qatar
Irene Dijkstra

Tips voor een reis naar Qatar

Irene Dijkstra Algemeen 7-4-2021

Alles wat je wilt weten over een reis naar Qatar hebben wij op een rij gezet. Wat is de beste reistijd? Moet ik me aan bepaalde regels houden in Qatar?

Lees verder om antwoord te krijgen op al jouw vragen.