terug naar het overzicht

Rondreis Laos Compleet

Voor een totaalbeeld van Laos heeft u wel een kleine maand nodig. In deze complete reis verbinden we alle hoogtepunten met de ongerepte noordelijke bergen en het zuidelijke eilandenrijk. Er komt geen binnenlandse vlucht aan te pas. U reist over land en water; vanaf de noordelijke grens met Thailand tot aan het eiland Don Khone op de grens met Cambodja in het uiterste zuiden. U ziet de diversiteit van Laos in landschappen en culturele hoogstandjes.

Wat maakt deze reis bijzonder
Laos van Noord tot Zuid
Vaar door Kong Lor-grot
Jeeptour Bolaven Plateau
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie vanaf € 3900,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Laos Compleet

Dag 1      Aankomst Chiang Rai

Dag 2      Pakbeng

Dag 3      Oudomxai

Dag 4      Oudomxai

Dag 5      Nong Khiow

Dag 6      Luang Prabang

Dag 7      Luang Prabang

Dag 8      Luang Prabang

Dag 9      Phonsavan

Dag 10    Phonsavan

Dag 11    Vang Vieng

Dag 12    Vang Vieng

Dag 13    Vientiane

Dag 14    Kong Lor 

Dag 15    Kong Lor

Dag 16    Bolaven Plateau

Dag 17    Bolaven Plateau

Dag 18    Don Khone

Dag 19    Don Khone

Dag 20    Champasak

Dag 21    Champasak

Dag 22    Vertrek Champasak

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Chiang Rai

Deze complete reis door Laos start met een nachtje in buurland Thailand, de stad Chiang Rai. Chiang Rai is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de bekende Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Myanmar, Laos en Thailand. De regio is met name interessant vanwege het berglandschap. Chiang Rai heeft zelf geen bijzondere hoogtepunten, waardoor het niet door hordes toeristen wordt bezocht. Dit heeft als voordeel dat de sfeer er nog typisch Thais is, de mensen spreken bijna geen Engels en de prijzen liggen lager dan in de bekendere plaatsen van Thailand. Er is genoeg keus uit goede restaurants. Buiten de stad kunt u theeplantages, natuurparken en wat kleine dorpjes van bergstammen bezoeken.

 

Overnachting in Chiang Rai

Inclusief transfer

Dag 2 Chiang Rai - Pakbeng

Laos-Boottocht-Luang-Prabang2(2) Laos-Boottocht-Luang-Prabang1 Laos-Boottocht-Luang-Prabang3_1_411943

Vandaag begint uw reis door Laos pas echt. Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in Chaing Rai opgehaald en in ongeveer 2 uur rijden naar Chiang Khong gebracht. Hier steekt u de rivier over die hier de grens vormt tussen Thailand en Laos. Voorheen moest dit per boot, maar tegenwoordig is het een stuk makkelijker omdat er een brug is aangelegd. Aan de Laotiaanse zijde koopt u uw visum, en vervolgens wordt u naar de boot begeleid. Aan boord kunt u ontspannen terwijl de boot stroomafwaarts over de Mekong-rivier naar Pakbeng vaart. Geniet van het uitzicht; het landschap is heuvelachtig. Hoe verder u Laos in vaart, hoe meer de heuvels echt bergen worden. De hellingen zijn groen bedekt met verschillende soorten bomen en akkerlanden. U vaart een handjevol dorpjes voorbij; vrouwen doen de was in het water en kindjes zwemmen er vrolijk omheen. U gaat van boord om rond te wandelen in één van deze dorpen en het dagelijkse leven van de Kamu-bevolking van dichtbij te zien. De huizen zijn op palen gebouwd voor verkoeling én om geen natte voeten te krijgen als de rivier buiten de oevers treedt. Terug aan boord staat een buffetlunch voor u klaar. De boot vaart verder en de natuur wordt steeds uitbundiger. Einde van de middag meert de boot aan in Pakbeng. Over gammele bruggetjes bereikt u het vasteland. Maak voor het donker nog een wandeling naar het dorp, of wacht met de voetjes omhoog op de zonsondergang over de Mekong. Ook een aanrader!

 

Overnachting in Pakbeng

Inclusief alle maaltijden, koffie/thee/water, boottocht met Engelssprekende gids

Dag 3 Pakbeng - Oudomxai

U laat de Mekong-rivier achter u, en rijdt de bergen in. Vanuit Pakbeng is het circa 4 uur rijden naar het Nam Kat Yorla Pa Resort in de provincie Oudomxai. De route slingert door de bergen en door dorpjes waar de Khmu- en Hmong-stammen wonen. Vraag uw chauffeur te stoppen om een wandeling door zo’n dorpje te maken om te zien hoe deze minderheden hoog in de bergen op traditionele wijze leven. Vaak kleden ze zich ook op traditionele wijze. En dan niet voor de toeristen, want die komen hier niet veel. Onderweg stopt u voor een lunch in een lokaal restaurant (eigen kosten). Na aankomst in het resort is de rest van de middag ter vrije besteding. Maak een wandeling naar het nabij gelegen Kamu-dorp, of laat u in de watten leggen in het resort. De massages in de Spa zijn een aanrader!

 

Overnachting in Oudomxai

Inclusief ontbijt, diner en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Oudomxai

Laos-Omgeving

Deze ochtend verkent u te voet de jungle rondom het Nam Kat Yorla Pa Resort. Per auto wordt u naar de Namkat waterval gebracht, waar u het kleine informatiecentrum bezoekt. Onderweg naar de waterval ziet u al een grote verscheidenheid aan bloemen, dieren, bamboebossen en andere boomsoorten. Vanaf de waterval maakt u een wandeling door de jungle. Via smalle paden volgt u met uw gids de uitgezette route die u ook over een aantal hangbruggen leidt. Terug bij de waterval heeft u waarschijnlijk wel zin om af te koelen in het verfrissende water voordat u weer in de auto stapt terug naar het resort. De middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Oudomxai

Inclusief ontbijt, diner, transfers en Engelssprekende gids.

Dag 5 Oudomxai - Nong Khiow

Vanaf Oudomxai rijdt u in circa 2,5 uur naar het dorpje Muang Khua. Hier stapt u op een longtailboot voor een riviercruise. Het is een lange, maar mooie tocht. U vaart langs de meest spectaculaire landschappen van noord-Laos. Onderweg ziet u diverse dorpjes, hoge kalksteenformaties en andere prachtige uitzichten. Vraag uw gids af te meren bij een dorpje om daar rond te wandelen. Onderweg wordt een echt Laotiaanse picknicklunch geserveerd op een verlaten strandje aan de rivier. Er is na de lunchtijd om een verfrissende duik in de rivier nemen voordat u verder vaart naar de dam. Per tuktuk worden u en uw bagage naar de andere zijde van de dam gebracht. Daar wacht een zelfde soort boot op u voor het laatste stuk varen naar Nonh Khiow.  

 

Informatie Nong Khiow:

Nong Khiow is direct gelegen aan de Ou-rivier. Het is niet meer dan een lange rij huisjes langs de oever. Er is een brug, met aan de ene kant een aantal simpele winkeltjes, en aan de andere kant diverse guesthouses. Een daarvan heeft een restaurant met een prachtig uitzicht, we raden u aan om hier ’s avonds een hapje te eten! De omgeving van Nong Khiow is spectaculair: groen, rotsachtig en weelderig begroeid. Als u tijd heeft, kunt u omhoog klimmen naar het Pha Daeng Peak uitzichtpunt, hier heeft u weids uitzicht over het indrukwekkende landschap. Ook zijn er genoeg andere schitterende wandelingen te ondernemen in de omgeving. Wandelschoenen aan, en gaan!

 

Overnachting in Nong Khiow

Inclusief ontbijt, lunch, transfer en boottocht.

Dag 6 Nong Khiow - Luang Prabang

Laos-Bolaven-dorp-onderweg(2) Laos-NongKhiow-bootje

Vanuit Nong Khiow rijdt u naar Luang Prabang. Een groot deel van deze route volgt u de Ou-rivier. Na ongeveer 3 uur stopt u bij de Pak Ou grotten. Via een trap bereikt u de twee hoog gelegen grotten met duizenden goud geschilderde Boeddhabeelden in allerlei maten (van een paar centimeter tot ruim twee meter hoog). Vanuit de ingang van de grot heeft u een panoramisch uitzicht over de Mekong- en Ou-rivier. Uw reis naar Luang Prabang vervolgt u per boot. Het is nog zo’n twee uur varen. Langzamerhand verandert de omgeving; de natuur maakt plaats voor de stad. Vanaf de pier in Luang Prabang wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Luang Prabang:
De koningshoofdstad van Laos en te vinden op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. U vindt hier eeuwenoude tempels en koloniale huizen die u gemakkelijk te voet kunt verkennen. Luang Prabang is een levendige stad waar u van vroeg tot laat reuring vindt. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Verder kunt u de Phousi Hill beklimmen, wanneer u op de top aankomt, heeft u een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht en Engelssprekende gids.

Dag 7 Luang Prabang

Laos-LuangPrabang-buddhabeelden3_1 Luang Praban (9) Laos-LuangPrabang-monnikenineenrij_1

Vandaag verkent u op eigen gelegenheid de stad. Sta vroeg op om deel te nemen aan het dagelijks ochtendritueel van de monniken. Zij dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Als gift krijgen ze kleefrijst, die ze in kommen bij zich dragen. Een bijzonder fenomeen en heel fotogeniek! Overdag neemt u al dwalend over het schiereiland door de kleine straatjes en langs de ruim 40 tempels het lokale leven in u op. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog ontspannen! Bezoek het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt

Prachtige tempels in Luang Prabang
Luang Prabang

De parel van de Mekong, citytour

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u te voet de meest bekende en bijzondere tempels van Luang Prabang...

Dag 8 Luang Prabang

De helderblauwe Kuang Si-watervallen moet u gezien hebben. De weg ernaartoe is al de moeite waard; u rijdt door teakhouten bossen en inheemse dorpen. Bij het Living Crafts Centre stopt u even, om te zien hoe de beroemde Laotiaanse stoffen met de hand gewoven worden. Eenmaal aangekomen bij de watervallen, maakt u een wandeling langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan. De natuurlijke zwembaden nodigen uit tot een verfrissende duik. Bij de ingang van het park is een opvangcentrum waar zieke zonneberen en wezen worden verzorgd. Neem eens een kijkje en leer meer over deze schattige beren die met uitsterven worden bedreigd. De terugweg stopt u bij een Buffelmelk-boerderij. De boerderij is opgezet door twee Australiërs om de lokale bevolking te helpen. U krijgt een rondleiding en wat meer informatie over wat ze doen. Ook kunt u de buffels voeren, badderen, en als er kleintjes zijn, melk geven.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Luang Prabang - Phonsavan

Laos-Overal-Weven_1_411992 Laos-Phonsavan-Kruik_1_402763

Via een slingerende weg door de bergen naar Phonsavan. Onderweg geniet u van schilderachtige vergezichten en rijdt langs diverse dorpjes.

 

De mysterieuze Vlakte der Kruiken is de reden om naar Phonsavan te gaan. Er zijn verschillende velden met kruiken te bezoeken. In totaal vindt u hier zo’n 400 kruiken waarvan sommige wel 2 meter hoog zijn en ruim 6 ton wegen. Waar alle kruiken ooit voor dienden, dat is nog steeds een raadsel. Er zijn verschillende ideeën over, maar geen van deze is ooit bewezen.  In de omgeving van Phonsavan zijn dorpen waar minderheden, zoals de Hmong Khmu en de Thai Dam, wonen. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en de bontgekleurde weefkunsten die zij fabriceren.  

 

Overnachting in Phonsavan

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Phonsavan

Een bezoek aan Phonsavan is niet compleet als u de Vlakte der Kruiken niet heeft gezien. Uw gids vertelt u de verschillende theorieën hoe deze kruiken hier terecht zijn gekomen. Welke theorie u het meest geloofwaardig vindt, mag u zelf beslissen. Feit blijft dat het een indrukwekkend gezicht is die weidse velden met honderden kruiken van klein tot heel groot. Maar Phonsavan biedt meer! Na de lunch bij een lokaal restaurant bezoekt u het Mulberries project. Dit project geeft vrouwen de gelegenheid zich te specialiseren in zijden handwerk. Er worden trainingen gegeven en het biedt een vast inkomen. Voor deze regio is het een zeer belangrijk project. De dames willen u graag laten zien wat ze allemaal kunnen maken. Een ander project is The Lone Buffalo Foundation. Hier is de aandacht gericht op jongeren uit de omgeving. Er worden bijvoorbeeld gratis cursussen Engels gegeven. Helpt u hen de verlegenheid te overwinnen door een praatje met ze aan te knopen? Leerzaam voor de jongeren, maar ook voor u. Ze vertellen graag over hun leven en de cultuur van Laos. Bijzondere ontmoetingen gegarandeerd!  

 

Overnachting in Phonsavan

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 11 Phonsavan - Vang Vieng

Laos-VangVieng-rijst_1

Dwars door het groene landschap van centraal Laos rijdt u naar Vang Vieng. De omgeving is de voornaamste reden om Vang Vieng te bezoeken. De plaats wordt omgeven door kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden en een karstgebergte; een indrukwekkend uitzicht. De iets minder leuke kant van Vang Vieng is dat er een tijd lang veel backpackers naartoe kwamen, maar dit is de laatste tijd gelukkig weer iets minder. Vooral de zonsondergangen hier zijn zeker het bekijken waard. In het dorpje zelf zijn genoeg restaurantjes waar u van een echte Vietnamese maaltijd kunt genieten.

 

Overnachting in Vang Vieng

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Vang Vieng

Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving van Vang Vieng te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld een dorpje buiten Vang Vieng om te kijken hoe de lokale bevolking leeft en rijstwijn maakt. Stap in een kano en maak een tochtje over de rivier waarbij u ondertussen van het uitzicht geniet! Een andere manier om de omgeving te verkennen is per fiets. Zodra u Vang Vieng uit bent, bevindt u zich midden in de rijstvelden en tussen de rotspieken. Fiets naar één van de vele grotten in de omgeving, bewonder de liggende Boeddha of ga zwemmen in de rivier. Kortom, genoeg te doen in en rondom dit relaxte stadje.

 

Overnachting in Vang Vieng
Inclusief ontbijt

 

 

Dag 13 Vang Vieng - Vientiane

Laos-Vientiane-monniken_1 Laos-Vientiane-tempel6_2 Vientiane-markt-lokale-bevolking

Vanuit de natuur terug naar de stad, en wel naar de kleinste hoofdstad van Azië. Vientiane is gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Vientiane is een redelijk grote stad, maar dat is niet te merken. Terwijl andere grote Aziatische steden vrij hectisch zijn, voelt Vientiane meer aan als een groot dorp. Wanneer u op pad gaat, zijn alle bezienswaardigheden vrij dichtbij. Lopend, met de fiets of per tuktuk is alles prima te doen. Er zijn toch wel een aantal bijzondere plekken welke u op uw lijstje kunt schrijven. De Patuxai bijvoorbeeld, ook wel de ‘Arc de Triomphe’, van Laos. Wanneer u naar boven klimt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook een bezoekje waard is de lokale avondmarkt, u snuift hier heel wat bijzondere geuren op. Of de Wat Si Saket, in deze tempel vindt u een kloostermuur met wel meer dan 8000 Boeddha’s!

 

Overnachting in Vientiane

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Fietstocht in en om Vientiane
Vientiane

Fietstocht in en om Vientiane

Vandaag maakt u een tour van een halve dag door de binnenstad van Vientiane. U gaat per fiets! Een perfect...

Dag 14 Vientiane - Kong Lor

Vandaag vertrekt u vanuit uw hotel in Vientiane richting het zuiden van Laos. U verruilt al gauw de stad voor het lokale plattelandsleven in de vallei van de Nam Hinboun-rivier. De provincie Khammouane kenmerkt zich door kalkstenen formaties, enorme grotten, ondergrondse rivieren en traditionele dorpjes. Vraag uw chauffeur te stoppen bij een dorpje om daar even rond te wandelen. Ook stopt u bij de tempel Wat Phabath Phonsan om de benen te strekken.

 

Overnachting nabij de Kong Lor grot

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Kong Lor

Laos-Hinboun-Konglor-Caves1_1_407137

Per boot verkent u de zeven kilometer lange Kong Lor-grot. De tocht is prachtig, u vaart langs prachtige kalkstenen kliffen, ongerepte jungle en diverse dorpjes. De Nam Hinboun-rivier stroomt door een soort kalkstenen tunnel. De tunnel is op sommige plaatsen zo’n 100 meter breed en de tocht door de grot duurt dan ook bijna een uur. In de grot leven enkele zeldzame vogels en vleermuizen. In de namiddag komen de vleermuizen tevoorschijn. Aan de andere kant van de grot ligt een schilderachtige vallei. U maakt wandelingen in de omliggende dorpen en geniet van de rustige sfeer van het landelijke leven.

 

Overnachting nabij de Kong Lor grot

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 16 Kong Lor - Bolaven Plateau

Na een vroeg ontbijt reist u in circa 9 uur naar het ruige Bolaven Plateau, in de zuidelijkste provincie van Laos. Onderweg kijkt u uw ogen uit; u rijdt door het platteland, door traditionele dorpjes, langs kleurrijke tempels en velden waar rijst en andere gewassen verbouwd worden. Ongeveer halverwege bezoekt u Wat Inhang, een van de meest vereerde bedevaartsoorden in Laos. De weg vervolgt en klimt langzaam richting het hoger gelegen Bolaven Plateau. U voelt het ook aan de temperatuur; het wordt iets koeler. Het platteland wijkt voor de jungle, en u ziet watervallen en tabaks- en koffie-plantages. Na een lange reis, komt u voldaan en vol indrukken aan op het Bolaven Plateau.

 

Informatie Bolaven Plateau:

Het Bolaven Plateau is een bijzonder en kleurrijk gebied. Door de verschillen in hoogte zijn er natuurlijke plateaus ontstaan wat het gebied zo mooi maakt. Hier zijn een aantal spectaculaire watervallen uit voortgekomen. Verder staat Bolaven bekend om zijn koffie- en theeplantages. Tijdens een stop langs de kant van de weg proeft u misschien wel één van de lekkerste kopjes koffie die u ooit gehad heeft! Wat Bolaven helemaal het bezoeken waard maakt, zijn de etnische stammen die zich hier hebben gevestigd. Maak kennis met hun manier van leven volgens eeuwenoude gebruiken.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 17 Bolaven Plateau

Bolaven-Plateau-Jeeptour-2_1_412058 Laos-Bolaven-Platteland Bolaven-Plateau-Jeeptour-5

Per ouderwetse jeep verkent u het Bolaven Plateau. Een avontuurlijke tocht! Via een hobbelige zandweg komt u bij een van de vele watervallen. Doordat deze waterval moeilijk is te bereiken komen hier vrijwel geen andere toeristen. Heerlijk rustig! Als het geregend heeft kan de weg erheen ondergelopen zijn, maar met de jeep rijdt u hier zo doorheen. Aangekomen bij de waterval maakt u een wandeling. U geeft zelf aan hoe lang en hoe zwaar u wil wandelen. En daarna afkoelen in de poel onderaan de waterval. Weer in de jeep hobbelt u verder naar een andere waterval. Ook hier is het heerlijk rustig. Heeft u al trek? De jeep brengt u naar een koffieplantage waar u een typische Lao lunch geserveerd krijgt. Natuurlijk wordt er ook uitleg gegeven over het verbouwen van koffie. ’s Middags maakt u nog een mooie tocht met de jeep over het ruige Bolaven Plateau. U stopt in traditionele dorpjes. Al wandelend ziet u hoe de mensen hier leven.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau

Inclusief ontbijt, lunch, koffie, fruit, vervoer per jeep en Engelssprekende gids

Dag 18 Bolaven Plateau - Don Khone

De weg vanaf het Bolaven Plateau voert naar beneden, naar Pakse. Daar slaat u af nog verder naar het zuiden, richting het 4000-eilandenrijk. Er is veel te zien onderweg! U rijdt langs dorpjes met spelende kinderen, kilometers rijstvelden en akkers met waterbuffels. Vlakbij Champasak bezoekt u de Wat Phou tempel; een indrukwekkende tempel-ruïne die gebouwd is in dezelfde stijl als de bekende Angkor Wat tempel in Cambodja. Door naar Khong Island. Dit is het grootste eiland van de 4000 eilanden en te bereiken via een brug. Op Khong Island wordt u opgewacht door de schipper die met u naar zijn traditionele longtailboot wandelt. Vanaf Khong Island vaart u circa 2 uur over de Mekong rivier naar Don Khone. Onderweg ziet u overal kleine en grotere eilanden, zwaaiende kindjes, kleine bootjes van lokale bevolking. U gaat van boord op Don Khone, vlakbij uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht en Engelssprekende gids

Dag 19 Don Khone

Laos-DonKhong-fietsexcursie_1

Vandaag verkent u Don Khone per fiets! U krijgt ter plaatse een kaart van het eiland en een routebeschrijving. Op eigen houtje verkent u het eiland. U trapt over onverharde zandpaden, langs rijstvelden, moestuintjes en door dorpjes. U fietst langs een brug die aan de zuidkant verbonden is met het eiland Don Det. Deze brug is aangelegd door de Franse kolonisten en deed ooit dienst als spoorbrug. De stoomtrein rijdt hier al lang niet meer. Wel kunt u deze nog zien, wanneer u even afstapt en de spoorbrug afloopt. Huur in de haven een bootje (met schipper) om Irrawaddy dolfijnen te spotten! In de vroege ochtend, of einde van de middag, heeft u de meeste kans een glimp op te vangen van deze zoetwaterdolfijnen. Stap weer op de fiets en trap door naar de Li Phi watervallen. Vooral net na het regenseizoen zijn deze watervallen spectaculair! Bij de watervallen is een weelderige tuin die uitnodigt tot een korte wandeling. U heeft alle tijd. Via de andere kant van het eiland fietst u weer terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone
Inclusief ontbijt en fietshuur

Cruise tijdens zonsondergang
Don Khone

Zonsondergang cruise op de Mekong

Rond 4 uur wordt u opgehaald bij de dichtstbijzijnde pier van uw hotel. U stapt op de boot en begint uw...

Dag 20 Don Khone - Champasak

Vanaf Don Khone vaart u in een half uurtje naar het vasteland, onderweg kunt u nog voor een laatste keer genieten van het waterrijke gebied van de 4000 eilanden. Bij de pier staat uw auto met chauffeur te wachten om u verder te brengen. Allereerst rijdt u naar de enorme Phone Phapheng-waterval; wat een natuurgeweld. Terug in de auto voor de rit naar Champasak. U rijdt een paar uur terwijl de rijstvelden, dorpen en buffels langs u heen schieten.

 

Informatie Champasak:
Champasak is een klein, langgerekt dorpje, gelegen aan de Mekong-rivier. Er is niet veel te doen, maar er hangt een relaxte sfeer waardoor het een heerlijke plek is om een aantal dagen te verblijven en uit te rusten. Er zijn een aantal restaurantjes in het dorpje. Hier kunt u van een traditionele, Vietnamese maaltijd genieten terwijl u uitkijkt op de oever van de Mekong-rivier.

 

Overnachting in Champasak

Inclusief ontbijt, boottocht en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 21 Champasak

Champasak-La-Folie-Lodge (3) 2f23c0be-3247-4819-bc7d-7cc7ad181f6b

Vrije dag om in alle rust te genieten van het mooie resort in Champasak. Bij het zwembad heeft u weids uitzicht over de Mekong-rivier. Een prima plek om alle indrukken van deze reis op u in te laten werken.

 

Overnachting in Champasak

Inclusief ontbijt

Dag 22 Vertrek Champasak

Het einde van uw reis door Laos. U wordt naar de luchthaven van Pakse gebracht. Daar vandaan vertrekt uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen