terug naar het overzicht

Rondreis Laos Compleet

Voor een totaalbeeld van Laos kunt u wel een maandje uittrekken. In deze reis hebben wel alle hoogtepunten verbonden met de onontdekte gebieden in het noorden, midden en zuiden van het land. U reist vanaf het noordelijke Luang Namtha helemaal door naar het zuidelijkste punt Don Khone over land.

Zo maakt u de diversiteit van de prachtige landschappen die Laos rijk is mee. Van bergstammen naar de jungle en van culturele hoogstandjes in Luang Prabang naar de watervallen in het zuiden. Het is een zeer afwisselende reis in een land waar u nog het pure leven beleeft, zonder drukte en haast. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Highlights en onbekende plekken
Mysterieuze vlakte der kruiken
Veel wandelmogelijkheden
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie: vanaf € 4295,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 23 dagen / 22 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Laos Compleet

Dag 1      Aankomst Chiang Rai

Dag 2      Luang Namtha

Dag 3      Luang Namtha

Dag 4      Muang La

Dag 5      Muang La

Dag 6      Nongkhiow

Dag 7      Luang Prabang

Dag 8      Luang Prabang

Dag 9      Luang Prabang

Dag 10    Vlakte der kruiken, Phonsavan

Dag 11    Vlakte der kruiken, Phonsavan

Dag 12    Vang Vieng

Dag 13    Vang Vieng

Dag 14    Vientiane 

Dag 15    Hinboun

Dag 16    Hinboun

Dag 17    Thakhek

Dag 18    Bolaven Plateau

Dag 19    Bolaven Plateau

Dag 20    Don Khone Island

Dag 21    Don Khone Island

Dag 22    Pakse

Dag 23    Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Chiang Rai

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Chiang Rai gebracht.

 

Informatie Chiang Rai:
In het hoge noorden bevindt zich de Gouden Driehoek. De naam heeft in feite twee betekenissen. De Gouden Driehoek is het gebied waar Thailand, Laos en Birma (Myanmar) samenkomen en het is de regio waar opium werd (wordt?) verbouwd en geld opleverde (hoewel men officieel ontkent dat dit gebeurt). De regio is met name interessant vanwege het prachtige berglandschap. Het noordelijkste plaatsje is Mae Sa, met een leuke en kleurrijke markt. In de hoge bergen in het noorden leven nog veel bergstammen. De meeste van deze bergstammen zijn migranten, die zo’n tweehonderd jaar geleden vanuit Tibet, Birma, China en Laos naar het gebied zijn gekomen. Van oorsprong zijn het vooral de vrouwen die in kleurrijke kleding zijn gehuld. Dit is bijzonder fotogeniek. Er zijn veel dorpen te bezoeken rond Chiang Mai, Chiang Rai en daartussenin. De dorpen die verder van de steden en grotere wegen liggen zijn authentieker. De bekendste bergstammen zijn de Akha, Lisu en Lahu, oorspronkelijk afkomstig uit Tibet, de Mien en de Hmong, oorspronkelijk afkomstig uit China, en de Karen, oorspronkelijk uit Birma.


U overnacht in Chiang Rai.

Inclusief transfer

Dag 2 Chiang Rai - Luang Namtha

mooieoranjebloem(8) Vang Vieng (10) Sumatra, fruiten en groente. ind combi rondreis 6-44604514_xl(8)

U wordt bij uw hotel in Chiang Rai opgehaald en naar Chiang Khong gebracht (transfer). Deze plaats ligt op de grens met Laos. Net over de grens van Thailand ligt Houay Xai in Laos. Uw Engelssprekende gids en chauffeur staan rond negen uur voor u klaar. Nadat u alle stempels heeft ontvangen kan de indrukwekkende reis door Noord-Laos beginnen. De weg van Ban Houay Xai naar Luang Namtha is onlangs een stuk verbeterd. Wat voorheen een reis van 2 dagen was is nu slechts een rit van 4 uur geworden. Het landschap is nog steeds prachtig, dus u kunt onderweg genieten van het uitzicht. U passeert vele kleine dorpjes waar de kinderen met veel enthousiasme naar u zwaaien als u langs komt. Ondanks de armoede in Laos zijn de Laotianen over het algemeen zeer genereuze en gastvrije mensen. 

 

Informatie Luang Namtha:
Luang Namtha is de belangrijke verkeersader in Noord-Laos wat de landen China, Vietnam en Thailand met elkaar verbindt. De plaats op zich is niet veel bijzonders maar de natuur daarentegen is fantastisch. Het beschermde Nam Ha eco park leent zich uitstekend voor jungletochten te voet of mooie tochten per fiets. In de jungle vindt u grote diversiteit aan bomen en planten wat ook vele diersoorten trekt. Prachtige watervallen storten zich naar beneden, als u die wilt zien kost dat wel enige moeite. De weg richting de Chinese grens slingert dwars door het park waar u met de fiets een leuke tocht kunt maken langs dorpen waar nog verschillende volkeren wonen.

Overnachting in Luang Namtha.

Inclusief ontbijt, lunch, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 3 Luang Namtha, wandelexcursie

Dagexcursie: Deze dagtocht met Engelssprekende gids in het Nam Ha park brengt u naar dorpen hooggelegen in de bergen. Een vroege transfer van 40 minuten gaat naar Ban Nam Yang. U vervolgt de weg te voet. Het bospad is de vroegere weg naar Muang Sing. Het is geen moeilijke wandeling over een brede weg maar deze klimt wel gestaag omhoog. Op de top van de berg stopt u voor een picknick lunch (inclusief) terwijl u geniet van een wijds uitzicht over de omliggende heuvels en hoge bergen. Na de lunch daalt u af naar de rivier. De weg is eigenlijk meer een pad te noemen. Het Akha dorp Nam Yang is interessant om doorheen te lopen. Een Akha jager zal u vertellen over het leven van de Akha mensen in de bergen. Op de terugweg heeft u nog tijd om een zwart Tai dorp, Nam Ngaen, te bezoeken. Hier stoken de dorpelingen nog hun eigen Lao whisky. Een sportieve en culturele tour door een bijzonder mooi gebied. De tocht duurt zo’n 6-7 uur. Transfer: 2 uur en 20 minuten, trekking: 3,5 tot 4 uur. 

 

Overnachting in Luang Namtha.

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, Engelssprekende gids

Dag 4 Luang Namtha - Muang La

100_6074(17) 100_5979(17)

U rijdt via de grote stad Oudom Xai naar Muang La. De weg is grotendeels goed geasfalteerd dus het is redelijk comfortabel reizen. U kunt onderweg uitstappen voor een foto of even de benen strekken. U komt eind van de ochtend aan in Oudomxai waarvandaan het nog een korte transfer is naar het dorpje Muang La. Hier checkt u in in de heerlijke lodge. Als de tijd het toelaat is het de moeite waard om de Wat Chiao Pha Kham Sing te bewonderen, een zeer beroemde tempel met een heilig Boeddhabeeld. Een échte aanrader voor de avond is de beroemde "hot tub" van het Muang La Resort. Het bad is gevuld met water uit de nabijgelegen heetwater bronnen, elke dag wordt het ververst. Een welverdiende ontspanning.

 

Muang La is een klein dorp in de provincie Oudomxai. De huizen zijn van bamboe en hout gemaakt in een groene omgeving. De rivieren de Nam Phak en de Nam La stromen langs en door het plaatsje. Als de tijd het toelaat is het de moeite waard om de Wat Chiao Pha Kham Sing te bewonderen, een zeer beroemde tempel met een heilige Boeddhabeeld. Ook zijn de heetwaterbronnen hier zeer geliefd. Onze accommodatie hier, het Muang La Resort heeft zijn eigen heetwaterbron gecreëerd. De moeite waard!!

 

U overnacht in het Muang La Resort.

Inclusief ontbijt, diner, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 5 Muang La, dagexcursie met fourwheeldrive

Dagexcursie: Vandaag gaat u de hele dag op verkenning uit met een goede gids. Uw vervoermiddelen vandaag zijn een 4WD en uw voeten. De eerste bestemming is een Ikho (Akha) dorpje, boven op een berg, iets meer dan duizend meter. De Ikho zijn een van de meest traditionele minderheden in Zuidoost-Azië, oorspronkelijk komen zij uit Yunnan en Tibet. De vrouwen dragen prachtige, kleurige hoofdtooien versiert met zilveren munten. Ook de uitzichten vanuit dit dorp zijn fantastisch. Na een picknick lunch begint de wandeling van een klein uurtje naar een Hmong dorp. In dit dorp kunt u kennismaken met de bewoners en hun unieke en traditionele cultuur van dichtbij ervaren. Dan keert u terug naar het Muang La resort waar de natuurlijke thermale baden en sauna op u wachten. Het is heerlijk vertoeven op het terras van het resort.

 

Overnachting in Muang La.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privévervoer per 4 WD, Engelssprekende gids

Dag 6 Muang La - Nong Khiow

Laos-NongKhiow-monnikenrustenuit(17) IMG_0146(17)

Na het ontbijt verlaat u het resort. De weg die u volgt gaat door naar de Vietnamese grens, u slaat af bij het dorp Muang Khua. De rit duurt ongeveer 2,5 uur. In Muang Khua ligt een privé boot voor u klaar om u verder naar Nongkhiow te brengen. Deze locale boot is overdekt en er liggen kussens op de bankjes voor de nodige comfort. De tocht duurt namelijk zo’n 5 uur, maar voert dan wel door een van de meest spectaculaire landschappen van Noord-Laos. Er is tijd om wat dorpen langs de route te bezoeken en voor de picknicklunch wordt een afgelegen strandje gezocht. Na aankomst in Nongkhiow overnacht u in een comfortabele lodge met prachtig uitzicht. De lunch is inclusief, een gids is niet nodig vandaag.

 

Informatie Nongkhiow:

Nongkhiow ligt direct aan de Ou rivier. Het is niet meer dan een lang lintdorp langs de oever de rivier. Er zijn maar een paar simpele winkeltjes. Aan de andere kant van de brug vindt u diverse zeer eenvoudige guesthouses, waarvan één met een restaurant met een prachtig uitzicht. De omgeving is groen, rotsachtig en weelderige begroeit. Er worden in dit gebied veel buitensportactiviteiten ondernomen, zoals rotsklimmen, kayakken en mountainbiken. De meeste mensen vertrekken hiervandaag met de boot naar Muang Khua. Dit is weliswaar geen reguliere dienst, deze boot dient gecharterd te worden.

U overnacht in Nongkhiow.

Inclusief ontbijt, lunch, privéauto met chauffeur, boottocht

Dag 7 Nong Khiow - Luang Prabang

Luang Prabang ligt op zo'n drie uur rijden ten zuiden van Nong Khiow. U wordt naar uw hotel in de stad gebracht. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en gids.

 

Informatie Luang Prabang:

Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Kane-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. Luang Prabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de monnikken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u de 330 treden van Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.


U overnacht in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur

Dag 8 Luang Prabang

P1120024(8) Luang Praban (9) 100_5564(8)

Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! U doet dit op eigen gelegenheid.

 

Halve dag excursie Kuang Si watervallen;
Geniet van een verfrissende duik in het turquoise water van de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de schitterende watervallen te gaan. De weg er naartoe is ook al erg de moeite waard. Veel teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu) passeert u. U maakt een stop bij het Living Crafts Centre om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Bij de watervallen is het prachtig wandelen langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan totdat u bij de waterval uitkomt. De natuurlijke zwembadjes lenen zich perfect voor een verfrissende duik. Vergeet daarom vandaag uw badkleding en een handdoek niet! Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor Sunberen. Deze schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In dit opvangcentrum worden zieke- en/of weesberen verzorgd. U kunt een kijkje nemen wat men hier allemaal doet mocht u geïnteresseerd zijn. De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, privévervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 9 Luang Prabang

Vrije dag. Het is een ideale plaats om lekker rond te wandelen en het relaxte Laotiaanse leven op u in te laten werken. Eropuit met de fiets is ook gemakkelijk te regelen. 

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt

Dag 10 Luang Prabang - Phonsavan

Laos-vlakte-der-kruiken1.jpg 123-30686697_l(8) Laos-vlakte-der-kruiken3.jpg 123-2701752_l(8) Pain of Jars Xiengkhuang, tourism board(8)

U wordt bij uw hotel in Luang Prabang opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel in Phonsavan (Vlakte der Kruiken) gebracht. Deze rit duurt ongeveer 7 uur. U stopt onderweg om het landschap en de schilderachtige vergezichten te kunnen fotograferen en om de benen te strekken. Tussen de middag luncht u in een dorpje (eigen kosten). U reist door een bergachtige omgeving en een fascinerend karstlandschap. Het zal u misschien opvallen dat veel huizen uitgerust zijn met weefgetouwen waar de kleding, tassen en accessoires van de familie worden gemaakt. In de namiddag komt u in Phonsavan aan, de hoofdstad van de provincie Xieng Khouang. De mysterieuze Vlakte der Kruiken bij Phonsavan is de reden voor een bezoek aan deze plaats. Het stadje zelf is niet veel bijzonders. Er is erg veel oorlog gevoerd in deze streek. Dat blijkt wel uit de levendige handel in schroot en brokstukken die erna is opgebloeit. De locale bevolking recycled het ijzer en maakt er van alles van, sommigen kunnen er goed van leven. Ook is hier al een Vietnameze sfeer te proeven, u bent niet ver meer van de grens en er hebben zich veel Vietnamezen gevestigd in Phonsavan.

 

U overnacht in Phonsavan.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur

Dag 11 Phonsavan, excursie Vlakte der Kruiken

Dagexcursie: Vandaag gaat u onder begeleiding van uw gids en met uw privé auto met chauffeur de Vlakte der Kruiken bekijken. Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen. U bezoekt een plek waar kruiken liggen van meer dan duizend kilo! Hoe zijn de kruiken daar terecht gekomen? Het blijft een raadsel. Lost u het op?

 

Overnachting in Phonsavan.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 12 Phonsavan - Vang Vieng

IMG_3159(17) Laos-VangVieng-brug(17)

U wordt bij uw hotel in Phonsavan opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel in Vang Vieng gebracht (transfer). Deze kleine stad is omgeven door een fascinerend karstlandschap, kalkstenen rotsformaties en groene rijstvelden. Vanaf het terras van uw hotel heeft u prachtig zicht op de zonsondergang temidden van deze ongerepte natuur.

 

Vang Vieng heeft ook een negatieve zijde. Het plaatsje is de laatste jaren uitgegroeid tot een geliefde trekpleister voor jongeren (backpackers) uit de hele wereld, dit kan geluids- of andere overlast met zich mee brengen. Er zijn vele barretjes en er worden regelmatig feesten georganiseerd. Ook zijn er hier en daar bouwactiviteiten. Het is maar dat u het weet. De omgeving van Vang Vieng maakt zoveel goed! Maar als u de te verwachten overlast niet wil, gaat u er dan niet naar toe of blijf er maar 1 nacht, als stop op weg naar Vientiane of Luang Prabang.

 

U overnacht in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur

Dag 13 Vang Vieng

Vandaag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid de mooie omgeving van Vang Vieng te verkennen. U kunt in de grotten op onderzoek uit gaan of de omgeving per fiets verkennen. Zodra u het plaatsje uit bent bevindt u zich temidden van rijstvelden en rotspieken wat een prachtig contrast weergeeft. Voor de avonturiers is ook leuk om met een rubber band de Nam Song-rivier af te zakken. Doet u het liever in een motorbootje, dan kan dat ook. De plaats zelf is niet interessant, u gaat er heen voor de natuur.

 

Excursie tip: Halve dag kajakken;
Met een tuktuk wordt u afgezet ten noorden van Vang Vieng. Hier begint uw kajakervaring. Na wat uitleg over de basisprincipes van kajakken gaat u de schilderachtige Nam Song rivier op. U komt een paar kleine stroomversnellingen tegen die voor iedereen goed te doen zijn. Onderweg maakt u stops bij een aantal mooie grotten die Vang Vieng rijk is. De eerste stop is bij Tham Lom (de Wind grot), deze is vrij klein vergeleken bij de verrderop gelegen Tham None (Slapende grot). Dit is één van de grootste grotten in Vang Vieng en diende vroeger als schuilplaats voor de dorpelingen tijdens de Vietnamoorlog. Vandaag is het de thuisbasis van een enorme vleermuizenkolonie. De laatste etappe is een relaxte tocht over de rivier alvorens u aankomt in Vang Vieng. U bent dan op tijd terug voor de zonsondergang die in Vang Vieng vaak bijzonder mooi is.
Inclusief transfer, kajak, Engelssprekende gids.
Prijs: vanaf € 45,- p.p.

 

U overnacht in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Vang Vieng - Vientiane

DSC_6167(8) Vientiane (63) laos december 2008 289(8)

In ongeveer drie uur rijden bent u in de hoofdstad Vientiane. Aansluitend maakt u een stadstour door Vientiane. U bezoekt deze middag de belangrijkste bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Victory Gate, de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven in de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument! U bezoekt tevens Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet vergeten worden; de That Luang Stupa, het meest heilige boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. 

 

U overnacht in Vientiane.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids (alleen tijdens excursie in Vientiane)

 

Dag 15 Vientiane - Hinboun

Met uw chauffeur en gids vertrekt u vandaag voor een meerdaagse tocht richting het zuiden van Laos. U verruilt de stad voor het locale plattelandsleven in de vallei van de Nam Hinboun-rivier. De provincie Khammouane kenmerkt zich door prachtige kalkstenen formaties, interessante grotten, ondergrondse rivieren en traditionele dorpjes. U zal er zeker een paar bezoeken onderweg. 

 

U overnacht in Hinboun.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 16 Hinboun, excursie Konglor Caves

Dagexcursie: Vandaag na het ontbijt gaat u met de boot de 7 km lange Kong Lor grot verkennen. Tijdens de boottocht vaart u langs prachtige kalkstenen kliffen. De Nam Hinboun stroomt door een soort kalkstenen tunnel. De tunnel is op sommige plaatsen zo’n 100 meter breed en de tocht door de grot zal bijna een uur duren. In de grot leven nog enkele zeldzame vogels en vleermuizen. De vleermuizen komen tevoorschijn in de late namiddag. Aan de andere kant van de grot ligt een schilderachtige vallei. U maakt wandelingen in de omliggende dorpen en u kunt genieten van de rustige sfeer van het landelijke leven in Hinboun. 

 

Overnachting in Hinboun.

Inclusief ontbijt, boottocht, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 17 Hinboun - Thakhek

U gaat verder zuidwaarts naar Thakhek, een oude Franse koloniale stad aan de oevers van de machtige Mekong rivier, tegenover Nakhon Phanom. Onderweg stopt u bij Tham Pra Pa Cave of Boeddha Cave, met 229 bronzen Boeddhabeelden. De beelden zijn naar schatting meer dan 600 jaar oud. Hierna door naar Thakhek. 

 

U overnacht in Thakhek. 

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 18 Thakhek - Bolaven Plateau

P1130111(17) P1130083(17) P1130094(8)

Na een vroeg ontbijt reist u naar de zuidelijkste provincie van Laos, waar onder andere het mooie Bolaven Plateau ligt. Dit is de eindbestemming voor vandaag. Duur: 6-7 uur. Onderweg bezoekt u Wat Inhang, een van de meest vereerde bedevaartsoorden in Laos. U reist u door het mooie landschap met dorpjes, rijstvelden en hier en daar een tempel. De weg klimt langzaam richting het hogergelegen Bolaven Plateau. U voelt het ook aan de temperatuur. In het groene regenwoud liggen twee bruisende watervallen verborgen. Het water stort 200 meter naar beneden een ravijn in, een geweldig gezicht! 

 

Het Bolaven-plateau werd door de Franse kolonisten gezien als de beste locatie voor de vestiging van Franse boeren. De grond is vruchtbaar en omdat het hoog gelegen is biedt het koelte tegen de hitte afkomstig uit het laagland. Een klein aantal Franse families vestigden zich op de hoogvlakte maar verlieten het tussen 1950 en 1970 weer, omdat de omstandigheden vanwege de oorlog verslechterde. Desondanks ontwikkelde het gebied zich tot koffie-, rubber- en kardamomproducent. U drinkt er één van beste kopjes koffie ooit gedronken. Nu wordt het gebied bewoond door een kleurrijke mengelmoes van etnische stammen, waarvan velen ontheemd door de oorlog. De grootste etnische groep is de Laven, hier komt ook de naam van het Bolaven plateau vandaan wat ‘Plek van de Laven’ betekent. Een aanrader is om een trekking/wandeling te maken onder begeleiding van een locale gids. De omgeving is schitterend. Er zijn veel watervallen, bossen, riviertjes, vlinders en rotsen. Ook kunt u een koffieplantage van dichtbij bekijken. Een trekking is nog niet bij de reissom inbegrepen, maar is eenvoudig ter plekke te regelen.

 

U overnacht op het Bolaven Plateau.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 19 Bolaven Plateau

Dagexcursie: U wordt opgehaald in het hotel voor een volledige dagtour over het Bolaven Plateau. U rijdt tot Paksong, waar de bekende koffievelden van Laos te vinden zijn. Ook is hier een van de meest spectaculaire watervallen in Laos, Tad Yeuang ('Wilde Geit'), te bewonderen. Als er markt is in Paksong gaat u daar ook even een kijkje nemen. De lunch wordt genuttigd vlakbij de markt van Ban Ta Thang of bij Tad Lo waterval. Na de lunch vervolgt u uw excursie naar Ban Kok Phuong. Hier leven de Katou mensen, een van de inheemse Mon-Khmer bevolkingsgroep. Andere etnische groepen zoals de: Khmu, Alat, Ngae, Kalung, Lavane, Lavere en Katung zijn hier ook te zien. U bezoekt Ban Houay Houn, een wevers dorp. Vervolgens rijdt u door naar de Phasuam waterval, hier is een nationaal etnisch-cultureel openluchtmuseum te bezoeken. Na al deze belevenissen keert u terug naar uw resort. 

 

Overnachting op het Bolaven Plateau.

Inclusief ontbijt,  lunch, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 20 Bolaven Plateau - Don Khone Island

P1120918(8) P1120914(17) P1120902(17)

 IU verlaat de bergen van het Bolavenplateau. De weg is redelijk. Langs de weg wordt veel verbouwd: doerians, groente (vooral veel kool), maar vooral koffie, koffie en nog eens koffie. Verderop wordt het groen verruild voor water, water en nog eens water.

 

U overnacht op Don Khone Island.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 21 Done Khone eiland

P1120627(17) P1120620(17)

Een extra dagje op dit kleine eilandje is leuk, zodat u bijvoorbeeld nog (andere) mooie fietstochten of wandelingen kunt maken naar de nabijgelegen eilanden en watervallen. Ook een dag heerlijk relaxen is een goede optie op deze mooie lokatie. U heeft de tijd aan u zelf.   

 

U overnacht op Don Khone eiland.

Inclusief ontbijt

Dag 22 Done Khone eiland - Pakse

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Pakse. Bezoek hier de bruisende Dao Pakse's Heuang markt, waar ook de Wat Luang (uit 1935) met zijn gebeeldhouwde houten deuren en sierlijke zuilen te bewonderen zijn. Wat Phapaht is vernoemd naar een heilige voetafdruk van Boeddha en de Champasak Palace, het voormalig Koninklijk Paleis van de Zuid-Laos Champasak koninkrijk zijn ook de moeite waard. Pakse heeft nog maar weinig gebouwen uit de Frans- koloniale tijd over. De oude binnenstad is gelegen aan de Se Done rivier. Er zijn diverse restaurants op dakterrassen van hotels. Dit is een aanrader, tijdens uw diner kunt u dan genieten van een geweldig uitzicht over heel Pakse.

 

U overnacht in Pakse.

Inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 23 Pakse, vertrek

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Pakse gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, privétransfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.