Bouwsteen Gibbons in de jungle

Zie de jungle van Laos van grote hoogte. Ga klimmen, klauteren en zweven tussen de boomtoppen van Nam Kan National Park. Grote kans dat u gibbons zult spotten. U slaapt zelfs in een boomhut, hoog boven de grond, die alleen per zipline te bereiken is. Dit is een bouwsteen voor avonturiers!

Spot de gibbon
Overnacht in een boomhut
Zoef over ziplines
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Gibbons in de jungle

Dag 1      Nam Kan National Park

Dag 2      Nam Kan National Park

Dag 3      Houei Say

100% maat werk

Dag 1 Thaise grens - Nam Kan National Park

Grote kans dat u een dezer dagen gibbons in hun natuurlijke omgeving zult spotten. Het gezang van deze apensoort in de vroege ochtend is bijzonder om te horen. Met dit zangtalent bakenen ze hun territorium af. Handig, want dan weet uw gids precies waar hij u naartoe moet brengen om de gibbons te zien. Voor u in de buurt van de gibbons bent, moet u eerst zelf een avontuurlijk tocht naar Nam Kan National park afleggen.

 

Samen met andere avonturiers stapt u in een open pick-up die u in circa 2,5 uur naar het startpunt van uw tocht brengt. De weg hier naartoe is al avontuurlijk; u zit achterin de pick-up truck en hobbelt in het droge seizoen over stoffige wegen en in het natte seizoen door modderpoelen naar het nationale park. Bij aankomst maakt u met een lokale gids een trektocht door de jungle van ruim een uur naar uw boomhut. Na alle belevenissen is de lunch in uw boomhut meer dan welkom. Genoeg van alle actie? Blijf deze middag in uw boomhut en geniet van het weidse uitzicht. Meer actie? Ga dan met uw gids mee om via de ziplines als een ‘gibbon’ van boom naar boom te slingeren in de omgeving van uw boomhut.

 

 

Overnachting in een boomhut van Gibbon Experience.

Inclusief lunch, diner, water/koffie/thee, transfer en begeleiding van beperkt Engelssprekende gids.

Dag 2 Nam Kan National Park

Al vroeg wordt u gewekt door de geluiden van de natuur en de gidsen die rond gaan met thee en koffie. De vroege ochtend is de kans het grootst om gibbons te spotten, dus uit bed en op pad! Als de gibbons dichtbij aan het zingen zijn, zal uw gids u nog voor het ontbijt meenemen. Zijn ze wat verder weg, dan gaat u eerst ontbijten en daarna te voet en via de ziplines op zoek naar gibbons. Grote groepen zult u niet vinden; gibbons leven in families met een man, vrouw en enkele jongen van verschillende leeftijden. Het is uitzonderlijk als u meer dan vijf gibbons op één plek tegenkomt. Aan hun enorm lange armen slingeren ze supersnel van tak naar tak. Indrukwekkend om te zien!

 

Overnachting in het een boomhut van Gibbon Experience.

Inclusief alle maaltijden, water/koffie/thee en begeleiding van beperkt Engelssprekende gids.

Dag 3 Nam Kan National Park - Houei Say

Nam-Kan-Boomhut-Gibbons Nam-Kan-Zipline Nam-Kan-gibbon1_1_402542

Wat is het toch heerlijk om gewekt te worden door de geluiden van de natuur. Na het ontbijt is het alweer tijd om deze idyllische locatie ver verlaten. Met de zipline zoeft u van uw boomhut naar beneden. U wandelt u in een uurtje of twee terug naar het punt waar de pick-up u twee dagen geleden heeft afgezet. Vandaar is het weer hobbelen terug naar Houei Say waar u halverwege de middag arriveert. Vanuit Houei Say kunt u gelijk door naar Luang Namtha, of u blijft een nachtje in een eenvoudige accommodatie in Houei Say slapen om de volgende dag door te reizen.

 

Inclusief ontbijt, lunch, water/koffie/thee, transfer en begeleiding van beperkt Engelssprekende gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën