Bouwsteen Puur Noord-Laos

Bergdorpjes, watervallen, bamboebossen, varen met een longboot naar Nong Khiow; tijdens deze bouwsteen beleeft u het pure noordelijke berggebied van Laos. Hier geen massa’s toeristen, maar bergstammen die op traditionele wijze leven én ongerepte natuur. En een rustig reistempo, zodat u alles goed op u in kan laten werken. Een must voor mensen die graag van de toeristisch gebaande paden gaan.

Trektocht met hangbruggen
Traditionele bergdorpen
Boottocht naar Nong Khiow
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Puur Noord-Laos

Dag 1      Oudomxai

Dag 2      Oudomxai

Dag 3      Nong Khiow

Dag 4      Luang Prabang

100% maat werk

Dag 1 Luang Prabang - Oudomxai

Laos-Bergvolkeren-vrouw Laos-Huizen-Kamu-dorp_1_402645

Vanuit de stad reist u naar de bergen van Noord-Laos. Vanaf Luang Prabang is het circa 5 uur rijden naar het Nam Kat Yorla Pa Resort in de provincie Oudomxai. U laat de bebouwing van de stad achter u en rijdt al gauw door landelijk gebied. De route slingert door de bergen en door dorpjes waar de Khmu- en Hmong-stammen wonen. Vraag uw chauffeur te stoppen om een wandeling door zo’n dorpje te maken om te zien hoe deze minderheden hoog in de bergen op traditionele wijze leven. Vaak kleden ze zich ook op traditionele wijze. En dan niet voor de toeristen, want die komen hier niet veel. Onderweg stopt u voor een lunch in een lokaal restaurant (eigen kosten). Na aankomst in het resort is de rest van de middag ter vrije besteding. Maak een wandeling naar het nabij gelegen Kamu-dorp, of laat u in de watten leggen in het resort. De massages in de Spa zijn een aanrader!

 

Overnachting in Oudomxai

Inclusief transfer en diner.

Dag 2 Oudomxai

Deze ochtend verkent u te voet de jungle rondom het Nam Kat Yorla Pa Resort. Per auto wordt u naar de Namkat waterval gebracht, waar u het kleine informatiecentrum bezoekt. Onderweg naar de waterval ziet u al een grote verscheidenheid aan bloemen, dieren, bamboebossen en andere boomsoorten. Vanaf de waterval maakt u een wandeling door de jungle. Via smalle paden volgt u met uw gids de uitgezette route die u ook over een aantal hangbruggen leidt. Terug bij de waterval heeft u waarschijnlijk wel zin om af te koelen in het verfrissende water voordat u weer in de auto stapt terug naar het resort. De middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Oudomxai

Inclusief ontbijt, diner, transfers en Engelssprekende gids.

Dag 3 Oudomxai – Nong Khiow

Nong-Khiow-Muang-Khaew-boottocht

Vanaf Oudomxai rijdt u in circa 2,5 uur naar het dorpje Muang Khua. Hier stapt u op een longtailboot voor een riviercruise. Maakt u het zich gemakkelijk; de boot is overdekt en er liggen kussentjes op de banken. Het is een lange, maar mooie tocht. U vaart langs de meest spectaculaire landschappen van noord-Laos. Onderweg ziet u diverse dorpjes, hoge kalksteenformaties en andere prachtige uitzichten. Vraag uw schipper af te meren bij een dorpje om daar rond te wandelen. Onderweg wordt een echt Laotiaanse picknicklunch geserveerd op een verlaten strandje aan de rivier. Er is na de lunch tijd om een verfrissende duik in de rivier nemen voordat u verder vaart naar de dam. Per tuktuk worden u en uw bagage naar de andere zijde van de dam gebracht. Daar wacht een zelfde soort boot op u voor het laatste stuk varen naar Nonh Khiow.

 

Nong Khiow is direct gelegen aan de Ou-rivier. Het is niet meer dan een lange rij huisjes langs de oever. Er is een brug, met aan de ene kant een aantal simpele winkeltjes, en aan de andere kant diverse guesthouses. Een daarvan heeft een restaurant met een prachtig uitzicht, we raden u aan om hier ’s avonds een hapje te eten! 

 

Overnachting in Nong Khiow

Inclusief ontbijt, lunch, transfer en boottocht

Dag 4 Nong Khiow – Luang Prabang

Vanuit Nong Khiow rijdt u naar Luang Prabang. Een groot deel van deze route volgt u de Ou-rivier. Na ongeveer 3 uur stopt u bij de Pak Ou grotten. Via een trap bereikt u de twee hoog gelegen grotten met duizenden goud geschilderde Boeddhabeelden in allerlei maten (van een paar centimeter tot ruim twee meter hoog). Vanuit de ingang van de grot heeft u een panoramisch uitzicht over de Mekong- en Ou-rivier. Uw reis naar Luang Prabang vervolgt u per boot. Het is nog zo’n twee uur varen. Langzamerhand verandert de omgeving; de natuur maakt plaats voor de stad. Vanaf de pier in Luang Prabang wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht en Engelssprekende gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën