Bouwsteen Ontdek de steden van Laos

Luang Prabang en Vientiane zijn twee interessante steden waar u de Laotiaanse sfeer goed kan leren kennen.De slaperige hoofdstad Vientiane ligt aan de Mekong. Naast het Koninklijk paleis is ook de oudste tempel, Wat Sisaket, een aanrader om te bekijken. Omdat de stad compact is kunt u gemakkelijk wandelend of fietsend op pad gaan. In LuangPrabang waant u zich terug in de tijd. Dit is het juweeltje van Laos. Op het kleine schiereiland staan tientallen tempels en oude koloniale panden. Het leven gaat er langzaam, het is heerlijk om in dat tempo de schoonheid van de stad op u in te laten werken.

De Mekong en de Nam Khanrivieren stromen aan weerszijden van het schiereiland en leveren de prachtigste plaatjes op. Om de natuur van Laos niet over te slaan maakt u tussen de twee steden een stop in Vang Vieng. Het karstgebergte, de Nam Song rivier en de rijstvelden typeren de rust en ruimte die dit bijzondere land rijk is.

Wat maakt deze reis bijzonder
Kajakken door karstlandschap
UNESCO stad Luang Prabang
Bezoek Kuang Si watervallen
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie: vanaf € 750,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ontdek de steden van Laos

Dag 1      Vientiane

Dag 2      Vang Vieng

Dag 3      Vang Vieng

 

Dag 4      Luang Prabang

Dag 5      Luang Prabang

Dag 6      Luang Prabang

100% maat werk

Dag 1 Vientiane

Laos-Vientiane-beelden3.jpg 123-29488571_l(8) Vientiane (27) Laos-Vientiane-tempel1.jpg 123-10552943_l(8)

Vientiane is een vriendelijke en voor een hoofdstad nogal slaperige stad, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Omdat de stad lange tijd zo goed als afgesloten is geweest van de buitenwereld is het koloniale erfgoed grotendeels intact gebleven. De architectuur is een mengelmoes van oost en west; u ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met moderne gebouwen. Vientiane is de hoofdstad van Laos, maar het oogt meer als een dorp dan als een stad! Vientiane is klein en compact zodat alles makkelijk bereikbaar is. U kunt dan ook veel lopend af of per fiets of tuk tuk is het prima te doen. Een aanrader is een bezoekje aan de ochtendmarkt de Talat Sao, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden is deze markt de hele dag geopend. U vindt hier kleurrijke stoffen, Laotiaanse souvenirs en etenswaren. Geniet ’s avonds van de vele lokale restaurantjes langs de Mekong en een schitterende zonsondergang.


Halve dag excursie:
Bezoek de prachtige tempels en monumenten in Vientiane tijdens deze tour door de hoofdstad van Laos aan de Mekong. In een halve dag kunt u gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane zien. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Aan de overkant van de straat staat de herbouwde Koninklijke tempel: Ho PhaKeo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen ‘m stalen in de oorlog. Nu is de Emerald Boeddha in Wat PhraKaew te zien in Bangkok. Laotianen vinden overigens nog steeds dat deze bijzondere Boeddha in Laos thuishoort. Een veel moderner bouwwerk is de Victory Gate (Patouxai), de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven tijdens de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet worden vergeten; de ThatLuang Stupa, het heiligste boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De 30 meter hoge torenspits is de echte blikvanger.  In de levendige Wat ThatLuang kunt u een wens doen. Laotianen doen dat graag, daarom is het er vaak druk. Erg leuk om dit ritueel eens bij te wonen. Een bezoek aan het COPE Visitor Centre geeft een andere wending aan het zo vredige Laos. Hier kunt u inzicht krijgen in de gevolgen van de ‘Secret War’,  wat Laos achterliet als zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis. Een stukje geschiedenis wat niet mag worden vergeten. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Overnachting in Vientiane
Inclusief ontbijt, privévervoer per tuktuk, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 2 Vientiane - Vang Vieng

U wordt bij uw hotel in Vientiane opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel in Vang Vieng gebracht. Duur: 3-4 uur.

 

Deze kleine stad is omgeven door een fascinerend karstlandschap, kalkstenen rotsformaties en groene rijstvelden. Vanaf het terras van uw hotel heeft u prachtig zicht op de zonsondergang met de ongerepte natuur als decor.

In Vang Vieng zult u ook veel backpackers tegenkomen. Dit kleine plaatsje is uitgegroeid tot een geliefde trekpleister voor deze reizigers. Soms worden er luidruchtige feestjes gevierd of ziet u groepen in banden de rivier af drijven. Het is maar dat u het weet. De omgeving van Vang Vieng maakt daarentegen heel veel goed!

U overnacht in Vang Vieng.
Inclusief ontbijt, privévervoer

Dag 3 Vang Vieng

Laos-VangVieng-uitzicht(17) Vang Vieng (54)

Vandaag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid de mooie omgeving van Vang Vieng te verkennen. U kunt in de grotten op onderzoek uit gaan of de omgeving per fiets verkennen. Zodra u het plaatsje uit bent bevindt u zich temidden van rijstvelden en rotspieken wat een prachtig contrast weergeeft. Voor de avonturiers is ook leuk om met een rubber band de Nam Song-rivier af te zakken. Doet u het liever in een motorbootje, dan kan dat ook. De plaats zelf is niet interessant, u gaat er heen voor de natuur.

Excursie tip: Halve dag kajakken
Met een tuktuk wordt u afgezet ten noorden van Vang Vieng. Hier begint uw kajakervaring. Na wat uitleg over de basisprincipes van kajakken gaat u de schilderachtige Nam Song rivier op. U komt een paar kleine stroomversnellingen tegen die voor iedereen goed te doen zijn. Onderweg maakt u stops bij een aantal mooie grotten die Vang Vieng rijk is. De eerste stop is bij Tham Lom (de Wind grot), deze is vrij klein vergeleken bij de verderop gelegen Tham None (Slapende grot). Dit is één van de grootste grotten in Vang Vieng en diende vroeger als schuilplaats voor de dorpelingen tijdens de Vietnamoorlog. Vandaag is het de thuisbasis van een enorme vleermuizenkolonie. De laatste etappe is een relaxte tocht over de rivier alvorens u aankomt in Vang Vieng. U bent dan op tijd terug voor de zonsondergang die in Vang Vieng vaak bijzonder mooi is.

Inclusief transfer, kajak, Engelssprekende gids.
Prijs: vanaf € 45,- p.p.

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Vang Vieng - Luang Prabang

U wordt bij uw hotel in Vang Vieng opgehaald door uw chauffeur  en naar uw hotel in Luang Prabang gebracht. De reis duurt ongeveer 6 uur, maar is fantastisch. U slingert door de bergen en rijdt door mooie, traditionele dorpjes.

LuangPrabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Kane-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. LuangPrabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen.  Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de monnikken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van LuangPrabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u het hoogste punt Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over LuangPrabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.

U overnacht in LuangPrabang.

Inclusief ontbijt, privévervoer

Dag 5 Luang Prabang

Laos-luangprabang-beelden2.jpg 123-30430305_l(8) laos december 2008 109(8) 26Luang Prabang(8)

Dagexcursie, citytour en Pak Ougrotten:

Uw Engelssprekende gids ontmoet u in uw hotel. Te voet bezoekt u de meest bekende en bijzondere tempels die Luang Prabang te bieden heeft. Zoals Wat XiengThong, de tempel van de Gouden Stad. Dit is een van de belangrijkste kloosters die Laos rijk is. De tempel heeft schitterende muurversieringen en mozaïeken. Wat een tempelbezoek in LuangPrabang zo bijzonder maakt is het kijkje in het leven van de monniken. Elke tempel is eigenlijk een kleine gemeenschap, waar jonge kinderen opgenomen worden om te worden opgevoegd, naar school te gaan en natuurlijk te leren voor monnik. Veelal wordt deze keus van de ouders bepaald door armoede. Het dwalen over het schiereiland door de  kleine straatjes en langs vele tempeltjes is een fantastisch. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog relaxt!  Geniet van de sfeer en de verborgen charmes van Luang Prabang. Uw gids kan u helpen om in contact te komen met de lokale bevolking en vragen te stellen over hun dagelijks leven. Samen bezoekt u het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. Het uitzicht vanaf de binnenplaats van het paleis is Phousi Mountain. Er wordt gezegd dat wanneer u deze berg met 328 treden niet omhoog heeft geklommen, u niet in Luang Prabang bent geweest. Waag het om de heuvel op te gaan en te worden beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Na de lunch wordt u per auto over een mooie weg naar de Pak Ou-grotten. U steekt per boot de rivier over om de grotten van dichtbij te kunnen bekijken. Het is een prachtig gezicht van een afstandje, direct aan de rivier rijzen de rotswanden omhoog. In de grotten bevinden zich duizenden Boeddhabeelden. De weg naar de bovenste grot is een uitdaging, u moet wel honderd treden beklimmen. Per boot vaart u terug naar LuangPrabang. Langs de rivier liggen een paar leuke dorpjes waar u kunt kijken hoe er nog geweven wordt op houten weefgetouwen en hoe het handgeschepte papier wordt gemaakt. Ook zijn een aantal dorpelingen specialist geworden in het brouwen van LaoLao (rijstwhisky). U mag het proeven, als u durft! Dan keert u terug naar uw hotel in Luang Prabang.

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, lunch, privévervoer, Engelssprekende gids, entreegelden.

Dag 6 Luang Prabang

Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! U doet dit op eigen gelegenheid.


Halve dag excursie Kuang Si watervallen (08.00-12.00 uur of 13.00-17.00 uur):
Geniet van een verfrissende duik in het turquoise water van de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de schitterende watervallen te gaan. De weg er naartoe is ook al erg de moeite waard. Veel teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu) passeert u. U maakt een stop bij het Living Crafts Centre om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Bij de watervallen is het prachtig wandelen langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan totdat u bij de waterval uitkomt. De natuurlijke zwembadjes lenen zich perfect voor een verfrissende duik. Vergeet daarom vandaag uw badkleding en een handdoek niet! Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor Sunberen. Deze schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In dit opvangcentrum worden zieke- en/of weesberen verzorgd. U kunt een kijkje nemen wat men hier allemaal doet mocht u geïnteresseerd zijn. De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Luang Prabang.
Inclusief ontbijt, privévervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën