terug naar het overzicht

Rondreis Juwelen van Laos

Weidse landschappen, hoog oprijzende kliffen, kleurrijke tempels, monniken in oranje gewaden; de rondreis ‘Juwelen van Laos’ heeft het allemaal. Tijdens deze gevarieerde reis ziet u de pareltjes die Laos tot zo’n bijzondere bestemming maken. U vaart over de Mekong-river, zwemt bij de turquoise Kuang Si-watervallen, fietst over Don Khone, bezoekt de steden Luang Prabang en Vientiane, en nog veel meer. Wij nemen u graag mee op reis om de juwelen van Laos te zien!

Wat maakt deze reis bijzonder
Varen over de Mekong-rivier
Bezoek UNESCO-stad Luang Prabang
4000-eilandenrijk Zuid-Laos
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie vanaf € 1850,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Juwelen van Laos

Dag 1      Aankomst Chiang Rai

Dag 2      Pakbeng

Dag 3      Luang Prabang

Dag 4      Luang Prabang

Dag 5      Luang Prabang

 

 

Dag 6      Vang Vieng

Dag 7      Vang Vieng

Dag 8      Vientiane

Dag 9      Don Khone

 

Dag 10    Don Khone

Dag 11    Champasak

Dag 12    Champasak

Dag 13    Vertrek Champasak

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Chiang Rai

db2de2bd-8bb3-4a78-92f7-cc59db70be1c Laos-Boottocht-Luang-Prabang_1_411050

Deze reis door Laos start met een nachtje in Thailand. U wordt bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in de grootste noordelijke stad van Thailand, Chiang Rai, gebracht.

 

Informatie Chiang Rai:

Chiang Rai is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de bekende Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Myanmar, Laos en Thailand. De regio is met name interessant vanwege het berglandschap. Chiang Rai heeft zelf geen bijzondere hoogtepunten, waardoor het niet door hordes toeristen wordt bezocht. Dit heeft als voordeel dat de sfeer er nog typisch Thais is, de mensen spreken bijna geen Engels en de prijzen liggen lager dan in de bekendere plaatsen van Thailand. Er is genoeg keus uit goede restaurants. Buiten de stad kunt u theeplantages, natuurparken en wat kleine dorpjes van bergstammen bezoeken.

 

Overnachting in Chiang Rai

Inclusief transfer

Dag 2 Chiang Rai - Pakbeng

Vandaag begint uw reis door Laos pas echt. Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in Chaing Rai opgehaald en in ongeveer 2 uur rijden naar Chiang Khong gebracht. Hier steekt u de rivier over die hier de grens vormt tussen Thailand en Laos. Voorheen moest dit per boot, maar tegenwoordig is het een stuk makkelijker omdat er een brug is aangelegd. Aan de Laotiaanse zijde koopt u uw visum, en vervolgens wordt u naar de boot begeleid. Aan boord kunt u ontspannen terwijl de boot stroomafwaarts over de Mekong-rivier naar Pakbeng vaart. Geniet van het uitzicht; het landschap is heuvelachtig. Hoe verder u Laos in vaart, hoe meer de heuvels echt bergen worden. De hellingen zijn groen bedekt met verschillende soorten bomen en akkerlanden. U vaart een handjevol dorpjes voorbij; vrouwen doen de was in het water en kindjes zwemmen er vrolijk omheen.

 

Halverwege de tocht gaat u van boord om rond te wandelen in één van deze dorpen en het dagelijkse leven van de Kamu-bevolking van dichtbij te zien. De huizen zijn op palen gebouwd voor verkoeling én om geen natte voeten te krijgen als de rivier buiten de oevers treedt. Terug aan boord staat een buffetlunch voor u klaar. De boot vaart verder en de natuur wordt steeds uitbundiger. Einde van de middag meert de boot aan in Pakbeng. Over gammele bruggetjes bereikt u het vasteland. Maak voor het donker nog een wandeling naar het dorp, of wacht met de voetjes omhoog op de zonsondergang over de Mekong. Ook een aanrader!

 

Overnachting in Pakbeng

Inclusief alle maaltijden, koffie/thee/water, stops onderweg en Engelssprekende gids

Dag 3 Pakbeng - Luang Prabang

Laos-Luang-Prabang-Slapen_1_411176 Laos-Luang-Prabang-Straten Laos-Luang-Prabang-Locals

Bent u een vroege vogel? Wandel dan voor het ontbijt naar de markt in Pakbeng waar mensen uit de omliggende dorpen hun in- en verkopen doen. Een kleurrijk tafereel. Weer aan boord van de boot glijdt het ruige, groene landschap aan u voorbij. U vaart naar Luang Prabang en stopt onderweg voor een bezoek aan een destilleerderij en de Pak Ou-grotten waar duizenden boeddhabeelden verzameld zijn. Voor zonsondergang arriveert u in Luang Prabang, de koningshoofdstad van Laos en te vinden op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U vindt hier eeuwenoude tempels en koloniale huizen die u gemakkelijk te voet kunt verkennen. Luang Prabang is een levendige stad waar u van vroeg tot laat reuring vindt. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Verder kunt u de Phousi Hill beklimmen, wanneer u op de top aankomt, heeft u een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt en lunch, koffie/thee/water, stops onderweg, transfer en Engelssprekende gids.

 

 

Dag 4 Luang Prabang

Vandaag verkent u op eigen gelegenheid de stad. Sta vroeg op om deel te nemen aan het dagelijks ochtendritueel van de monniken. Zij dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Als gift krijgen ze kleefrijst, die ze in kommen bij zich dragen. Een bijzonder fenomeen en heel fotogeniek! Overdag neemt u al dwalend over het schiereiland door de kleine straatjes en langs de ruim 40 tempels het lokale leven in u op. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog ontspannen! Bezoek het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt

Prachtige tempels in Luang Prabang
Luang Prabang

De parel van de Mekong, citytour

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u te voet de meest bekende en bijzondere tempels van Luang Prabang...

Dag 5 Luang Prabang

Luang-Prabang-Kuang-Si-Waterval

De helderblauwe Kuang Si-watervallen moet u gezien hebben. De weg ernaartoe is al de moeite waard; u rijdt door teakhouten bossen en inheemse dorpen. Bij het Living Crafts Centre stopt u even, om te zien hoe de beroemde Laotiaanse stoffen met de hand gewoven worden. Eenmaal aangekomen bij de watervallen, maakt u een wandeling langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan. De natuurlijke zwembaden nodigen uit tot een verfrissende duik. Bij de ingang van het park is een opvangcentrum waar zieke zonneberen en wezen worden verzorgd. Neem eens een kijkje en leer meer over deze schattige beren die met uitsterven worden bedreigd. De terugweg stopt u bij een Buffelmelk-boerderij. De boerderij is opgezet door twee Australiërs om de lokale bevolking te helpen. U krijgt een rondleiding en wat meer informatie over wat ze doen. Ook kunt u de buffels voeren, badderen, en als er kleintjes zijn, melk geven.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Luang Prabang - Vang Vieng

Met de trein reist u in nog geen uur van Luang Prabang naar Vang Vieng. U reist naar deze stad om de omgeving te verkennen. Geloof ons, deze is prachtig! De plaats wordt omgeven door kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden en een karstgebergte; een indrukwekkend uitzicht. Vooral de zonsondergangen hier zijn zeker het bekijken waard. In het dorpje zelf zijn genoeg restaurantjes waar u van een lokale maaltijd kunt genieten.

 

Overnachting in Vang Vieng

Inclusief ontbijt, transfers en treinreis

Dag 7 Vang Vieng

De fietsexcursie in Vang Vieng is erg bijzonder, Laos Laos-Vang-Vieng-gebergte_2_169561

Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving van Vang Vieng te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld een dorpje buiten Vang Vieng om te kijken hoe de lokale bevolking leeft en rijstwijn maakt. Stap in een kano en maak een tochtje over de rivier waarbij u ondertussen van het uitzicht geniet! Een andere manier om de omgeving te verkennen is per fiets. Zodra u Vang Vieng uit bent, bevindt u zich midden in de rijstvelden en tussen de rotspieken. Fiets naar één van de vele grotten in de omgeving, bewonder de liggende Boeddha of ga zwemmen in de rivier. Kortom, genoeg te doen in en rondom dit relaxte stadje.

 

Overnachting in Vang Vieng
Inclusief ontbijt

Dag 8 Vang Vieng - Vientiane

Vanuit de natuur terug naar de stad, en wel naar de kleinste hoofdstad van Azië, Vientiane. Het is de hoofdstad van Laos, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Vientiane is een redelijk grote stad, maar dat is niet te merken. Terwijl andere grote Aziatische steden vrij hectisch zijn, voelt Vientiane meer aan als een groot dorp. Wanneer u op pad gaat, zijn alle bezienswaardigheden vrij dichtbij. Lopend, met de fiets of per tuktuk is alles prima te doen. Er zijn toch wel een aantal bijzondere plekken welke u op uw lijstje kunt schrijven. De Patuxai bijvoorbeeld, ook wel de ‘Arc de Triomphe’, van Laos. Wanneer u naar boven klimt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook een bezoekje waard is de lokale avondmarkt, u snuift hier heel wat bijzondere geuren op. Of de Wat Si Saket, in deze tempel vindt u een kloostermuur met wel meer dan 8000 Boeddha’s!

 

Overnachting in Vientiane

Inclusief ontbijt en transfer

Fietstocht in en om Vientiane
Vientiane

Fietstocht in en om Vientiane

Vandaag maakt u een tour van een halve dag door de binnenstad van Vientiane. U gaat per fiets! Een perfect...

Dag 9 Vientiane - Don Khone

Vientiane-Boeddhapark1 Laos-Vientiane-Monnik1 Laos-Vientiane-stadsgezicht_1_169833

Door naar het zuidelijke eilandenrijk. Vanuit uw hotel in Vientiane wordt u naar de luchthaven gebracht. Met Lao Airlines vliegt u naar Pakse. Daar wordt u opgewacht door uw chauffeur voor uw reis verder naar Don Khone. De eerste stop vandaag is de Don Heuang markt in Pakse. Hier ziet u allerlei soorten vlees, groenen en kruiden die de locals gebruiken om mee te koken. Dan verlaat u de stad en rijdt u dieper het zuiden in, naar Khong Island. Khong Island is het grootste eiland van de 4000 eilanden en is te bereiken via een brug. Het is een prachtige route door het landelijke en waterrijke zuiden. U kijkt uw ogen uit! Op Khong Island wordt u opgewacht door de schipper die met u naar zijn traditionele longtailboot wandelt. Vanaf Khong Island vaart u circa 2 uur over de Mekong rivier naar Don Khone. Onderweg ziet u overal kleine en grotere eilanden, zwaaiende kindjes, kleine bootjes van lokale bevolking. U gaat van boord op Don Khone, vlakbij uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht en boottocht

Dag 10 Don Khone

Vandaag verkent u Don Khone per fiets! U krijgt ter plaatse een kaart van het eiland en een routebeschrijving. Op eigen houtje verkent u het eiland. U trapt over onverharde zandpaden, langs rijstvelden, moestuintjes en door dorpjes. U fietst langs een brug die aan de zuidkant verbonden is met het eiland Don Det. Deze brug is aangelegd door de Franse kolonisten en deed ooit dienst als spoorbrug. De stoomtrein rijdt hier al lang niet meer. Wel kunt u deze nog zien, wanneer u even afstapt en de spoorbrug afloopt. Huur in de haven een bootje (met schipper) om Irrawaddy dolfijnen te spotten! In de vroege ochtend, of einde van de middag, heeft u de meeste kans een glimp op te vangen van deze zoetwaterdolfijnen. Stap weer op de fiets en trap door naar de Li Phi watervallen. Vooral net na het regenseizoen zijn deze watervallen spectaculair! Bij de watervallen is een weelderige tuin die uitnodigt tot een korte wandeling. U heeft alle tijd. Via de andere kant van het eiland fietst u weer terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone
Inclusief ontbijt en fietshuur

Dag 11 Don Khone - Champasak

Laos-Don-Khone-Rivier_1_411292

Vanaf Don Khone vaart u in een half uurtje naar het vasteland, onderweg kunt u nog voor een laatste keer genieten van het waterrijke gebied van de 4000 eilanden. Bij de pier staat uw auto met chauffeur te wachten om u verder te brengen. Allereerst rijdt u naar de enorme Phone Phapheng-waterval; wat een natuurgeweld. Terug in de auto voor de rit naar Pakse. U rijdt een paar uur terwijl de rijstvelden, dorpen en buffels langs u heen schieten. Vlak voordat u Champasak bereikt stopt u nog bij de ruïnes van het tempelcomplex Wat Phou. Deze Khmer-tempels zijn zelfs ouder dan de tempels van Angkor Wat in Cambodja. En dat is te zien; veel is er niet van over. Maar de omgeving is schitterend. Vanaf Wat Phou is het nog een korte rit naar Champasak.

 

Informatie Champasak:
Champasak is een klein, langgerekt dorpje, gelegen aan de Mekong-rivier. Er is niet veel te doen, maar er hangt een relaxte sfeer waardoor het een heerlijke plek is om een aantal dagen te verblijven en uit te rusten. Er zijn een aantal restaurantjes in het dorpje. Hier kunt u van een traditionele, Vietnamese maaltijd genieten terwijl u uitkijkt op de oever van de Mekong-rivier.

 

Overnachting in Champasak

Inclusief ontbijt, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Champasak

Vrije dag om in alle rust te genieten van het mooie resort in Champasak. Bij het zwembad heeft u weids uitzicht over de Mekong-rivier. Een prima plek om alle indrukken van deze reis op u in te laten werken.

 

Overnachting in Champasak

Inclusief ontbijt

Dag 13 Vertrek Champasak

Het einde van uw reis door Laos. U wordt naar de luchthaven van Pakse gebracht. Daar vandaan vertrekt uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen