Iris loopt de Incatrail
5554993b-527b-46a8-b99b-1f17b9c710e1

De Incatrail lopen in Peru

Iris, Van Verre Algemeen 28-1-2019

I did it! De Incatrail lopen in Peru stond al jaren op mijn verlanglijstje. In september 2018 tijdens mijn rondreis Peru was het dan eindelijk zo ver. Het is één van de meest bijzondere dingen die ik ooit heb meegemaakt. De trekking was zwaar maar heel mooi en inspirerend.

 

3 do’s en 3 don’ts die van pas kunnen komen als je de Incatrail gaat lopen

 

Do: draag lagen kleding

Tijdens de Incatrail verblijf je op grote hoogte wat betekent dat het kouder is. Als overdag de zon schijnt en je bent in beweging, heb je hier weinig last van. Zodra de zon echter verstopt zit achter de wolken of als de avond valt, dalen de temperaturen flink. Daarbij komt dat je ’s avonds vaak stil zit. Het is dus heel fijn om thermokleding voor de avonden mee te nemen en niet te besparen op laagjes. Als het te warm is kan je altijd een laagje uitdoen. Handschoenen en een muts zijn ook prettig om mee te nemen.

       

Bekijk onze Incatrail bouwsteen.

 

Don’t: zware tas zelf dragen

Tijdens de trail in Peru wordt er verwacht dat je je eigen slaapzak en matje draagt. Twijfel je ook maar een moment of je tas te zwaar wordt? Dan is dat waarschijnlijk zo. Zelfs de meest ervaren wandelaars kunnen het zwaar krijgen onderweg door de ijle lucht. De bagage maakt het niet makkelijker. Een extra drager is in dit geval geen overbodige luxe.

 

Do: neem een poncho mee

Goede regenkleding is ook geen overbodige luxe tijdens iedere trekking. Peru kent twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Bekijk de klimaattabel van Peru. Tijdens de Incatrail vond ik een poncho het handigst omdat dit niet alleen mijzelf maar ook mijn rugzak goed beschermde tegen de regen. Om het milieu te besparen had ik een travel poncho gekocht welke nog lang te gebruiken is. Een plastic wegwerp poncho kan natuurlijk ook maar deze zijn eerder stuk. Daarnaast is een stevigere poncho ook gebruiken als picknickkleed voor onderweg.

Bekijk de bouwsteen voor een alternatieve Incatrail.

 

Don’t: loop niet te snel

Ook al loop je met een groepje mensen die snel de bergen trotseren; blijf altijd je eigen tempo lopen. Als je te snel gaat, raak je sneller vermoeid en krijg je meer last van de hoogte. De ijle lucht zorgt voor weinig zuurstof dus een kleine inspanning kan al zorgen voor een zware ademhaling. Het prettigste is om een ritme in het lopen te krijgen. Laat je absoluut niet gek maken door ervaren klimmers. Mocht je achter blijven, wacht de groep verderop echt wel op je.

Bekijk onze rondreis met de Incatrail.

 

Do: aluminium of stevige plastic waterfles

Iets wat ik de laatste dag van de trail heb gemist, is een goede waterfles. De eerste dagen kun je nog onderweg water in flessen kopen. De laatste dagen koken de dragers water om de volgende dag mee te nemen. Wij hadden alleen de flessen over welke wij eerder hadden gekocht. Als daar gekookt water ingaat, kun je je voorstellen dat het naar plastic gaat smaken. Dit was geen succes.

 

Je kunt altijd tijdens de lunch of het avondeten vragen of de dragers nog wat water voor je koken dus een (aluminium) waterfles is zeker een aanrader om mee te nemen. Heb je geen zin om een fles mee te dragen tijdens de Incatrail? In Cuzco is alles te koop.

 

Don’t: Alleen maar naar beneden kijken

De derde dag was voor mij het zwaarst omdat ik niet goed kon slapen en omdat de tweede dag veel spierkracht had gekost. Ik merkte hierdoor dat ik grote delen van de tijd naar het pad aan het kijken was en alleen maar gefocust was op het neerzetten van mijn voeten. Gelukkig had de gids het snel genoeg door en hij riep: 'blijf je wel om je heen kijken?' Daarom mijn tip: sta af en toe stil en bewonder de omgeving. Er vallen zoveel mooie uitzichten met besneeuwde bergtoppen en honderden kleuren groen te bewonderen. Je loopt in de voetsporen van de Inca’s en dat is een unieke ervaring. Dit moet je zien!

 

Incatrail Peru tip

Geniet en heb plezier. Vraag alles aan je gids wat je wilt weten over de route en over de Inca’s en dompel je onder in de unieke geschiedenis en de prachtige natuur.

 

Incatrail map

Een kaart van de Incatrail in Peru zoals u die gaat lopen | Bron: onbekend / source:unknown

 

Incatrail video

Benieuwd wat je allemaal ziet onderweg? Bekijk deze video en zie wat je te wachten staat!

Een leuke video van andere reizigers die de Incatrail hebben gelopen!

 

Incatrail te doen?

De Incatrail in Peru is een hele belevenis. Je volgt de oude Incatrail naar de Machu Picchu, een goed bewaard gebleven Incastad. Je loopt gedurende drie dagen door een afwisselend landschap. Soms ook op grote hoogte! Je klimt veel bergopwaarts en de lucht is ijl. De trekking duurt minimaal vier dagen en op dag twee heb je nog zeven uur wandelen voor de boeg. Het is een wandeling waarbij een goede conditie wel een vereiste is.

 

        

 

Incatrail boeken

Je dient de “echte”, originele Incatrail lang van tevoren vast te leggen, er is maar een beperkt aantal vergunningen dat per dag verstrekt wordt. Er zijn eventueel alternatieve trekkings. Wil je dit 'once in a lifetime' avontuur aangaan? Onze Peru-specialist helpt je graag om je vakantie naar Peru waar te maken. Neem contact met ons op!

 

Iris,
Van Verre

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
  • Els druiven
    28-1-2019
    Wow wat een prachtig avontuur