terug naar het overzicht

Rondreis Actief Peru

Tijdens een reis door Peru kunt u zoveel leuke en actieve dingen ondernemen. Een hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de trekking naar de Rainbow Mountain, een prachtig gekleurde berg. Verken Lima op de fiets. In de fotogenieke zandduinen bij Huacachina gaat u sandboarden tijdens een tocht met een sandbuggy. Met een klein vliegtuigje draait u cirkels boven de Nazca-lijnen. In Arequipa gaat u raften en racet u per mountainbike de vulkaanhelling af. In de Colca Canyon speurt u niet alleen naar condors, maar maakt u ook een trekking door de vallei. Na een nachtje slapen bij de locals op een eiland in het Titicacameer start u met de Incatrail naar de verborgen stad Machu Picchu. Een mooie afsluiting van een actieve reis door Peru!

Wat maakt deze reis bijzonder
Incatrail en Rainbow Mountain
Colca Canyon trekking
Véél excursies inbegrepen
Eva-profielfoto
Eva Drenth
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Prijsindicatie: vanaf € 2750,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 23 dagen / 22 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Actief Peru

Dag 1     Aankomst Lima

Dag 2     Lima, fietstour

Dag 3     Paracas

Dag 4     Huacachina

Dag 5     Nazca lijnen, nachtbus naar Arequipa

Dag 6     Arequipa, rafting

Dag 7     Arequipa, mountainbiken

Dag 8     Chivay

Dag 9     Trekking Colca Canyon

Dag 10   Trekking Colca Canyon

Dag 11   Puno

Dag 12   Homestay Titicacameer

Dag 13   Puno

Dag 14   Cuzco

Dag 15   Cuzco, Rainbow Mountain trekking

Dag 16   Cuzco, mountainbiketour

Dag 17   Incatrail

Dag 18   Incatrail

Dag 19   Incatrail

Dag 20   Incatrail, Machu Picchu

Dag 21   Cuzco

Dag 22   Vlucht naar Lima

Dag 23   Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

U wordt bij de luchthaven in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Lima gebracht.

 

Lima is een grote stad met negen miljoen inwoners. De stad is opgedeeld in verschillende districten. Als u van de ene kant van de stad naar de andere kant moet rijden, kan dat zomaar twee uur tijd kosten. Lang niet alle wijken zijn leuk en interessant. Gezellig zijn de wijken Miraflores en Barranco. Hier liggen veel hotels. Beide wijken grenzen aan zee. Vaak hangt er mist boven Lima. De zeewind blaast koude lucht het land op zodat Lima, ondanks dat het bijna op de evenaar ligt, een koel klimaat heeft. Er is een lange boulevard. Veel pleinen, parken en restaurants zijn in deze stadswijken te vinden. Het is hier gezellig. Steeds meer worden oud koloniale gebouwen, uit de tijd van de Spaanse overheersing, in oude glorie hersteld. Misschien zou u het niet zeggen, maar Lima (en Peru) staan ook hoog genoteerd op de culinaire wereldkaart. Er zijn veel goede restaurants. Er is vis, zeevruchten, vlees, aardappelgerechten maar ook een mix met internationale keukens zoals de Japanse, Chinese en Creoolse zijn in trek. Bekende gerechten zijn lomo saltado (rundvleesreepjes met ui, paprika, aardappels, tomaat etc) en causa (een voorgerecht met aardappels) en ají de gallina (kip in een romige gele saus). Wilt u straks thuis uw vrienden verrassen met een typisch Peruaans diner? Boek dan één van onze kookcursussen. Hoewel u meestal niet in het oude stadcentrum verblijft, is een stadstour de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Vandaag stapt u op de fiets en gaat de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids die meefietst vertelt u allemaal leuke wetenswaardigheden over deze kleurrijke en artistieke wijk in Lima. In de 20e eeuw vestigden meerdere kunstenaars en schrijvers zich in deze wijk. Zij gaven de wijk een uniek karakter en dat zie je duidelijk terug in de vele straatjes. Het pittoreske Barranco is een hele sfeervolle wijk met felgekleurde huizen, veel groen en een prachtige oude brug. U passeert op de fiets oa. de Malecon, de 'Puente de los Suspiros of 'brug der zuchten', één van de stadsparken, en natuurlijk het gezellige centrale plein in Barranco. U fietst vandaag zo'n 10 km.

 

Halve dag.

Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, fietshuur, Engelssprekende gids.

Fietstour in Barranco
Lima

Fietstour in Barranco

Vandaag stapt u op de fiets en gaat de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids die meefietst...

Marktbezoek en kookles
Lima

Marktbezoek en kookles

U wordt opgehaald en naar de lokale markt gebracht. Op de markt koopt u de ingrediënten voor de gerechten die...

Fonteinen
Lima

Fonteinen

Eén van de dertien fonteinen in Lima staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de grootste...

Dag 3 Lima - Paracas

Stap-op-de-boot-in-de-haven-van-Paracas(11)

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation in Lima gebracht. Per luxe touringcar reist u vanaf het busstation in Lima naar het busstation in Paracas. De rit duurt ongeveer vier uur. U wordt bij het busstation in Paracas opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Paracas gebracht.

 

Paracas heeft een gezellige boulevard. Het is een klein dorp en er is niet veel te zien. Het dient voornamelijk als uitgangspunt voor het maken van een boottocht naar de Islas Ballestas, de kleine Galapagos. Over de boulevard langs winkels struinen en bedenken in welke van de vele restaurants op de boulevard u vanavond gaat eten geeft het ware vakantiegevoel. Typische gerechten van Paracas zijn ceviche (rauwe vis), rijst met zeevruchten en vis. U zit tenslotte aan de kust! Tot 2007 bestond de bevolking van Paracas alleen uit vissers. Nu is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De kleurrijke vissersboten, vaak met pelikanen er op, liggen echter in de haven en zijn fotogeniek. Plof op een terras neer en geniet van de ondergaande zon met een Pisco Sour. Paracas betekent zandstorm in de oude Incataal. Zandstormen kwamen hier veel voor en er zijn vele mummies gevonden onder de stuifduinen. Sommige van zo’n 2000 jaar oud. Er is een klein museum in Paracas. Het strand bij Paracas is lang en breed. Het is niet een strand met ligstoelen en parasols, het water is ook veel te koud om in te baden.

 

Overnachting in Paracas.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 4 Paracas - Huacachina

’s Morgens wordt u naar El Chaco, de haven van Paracas, gebracht. Er is een lange pier waar alle toeristenboten vertrekken richting het Nationale Reservaat Islas Ballestas. Het zijn speedboten. Er is geen toilet aan boord en de trip duurt in totaal ongeveer twee uur. U krijgt een reddingsvest om. Uw camera kunt u gewoon meenemen, zorg wel dat u deze tegen opspattend zeewater kunt beschermen. Een jas of poncho voor de zeewind en het spatwater en een pet of hoed tegen de vogelpoep zijn ook handig. De Islas Ballestas vormen een uitzonderlijk natuurgebied. U vaart er in ongeveer een half uur naar toe. Maar eerst vaart u naar de Candelabro, een enorme en bijzondere tekening in de rotsen. Het is een tekening zoals u ook bij Nazca ziet. Niemand weet hoe oud de tekening van maar liefst 128 meter is. En wie deze tekening gemaakt heeft. Zelfs of de tekening een kandelaar of een cactus moet voorstellen is niet duidelijk. Indrukwekkend is het in ieder geval wel. Onderweg naar de Islas Ballestas ziet u al duizenden vogels. Sommige vliegen in een formatie van honderden meters lang. Rond de eilanden leeft veel ansjovis. De vissers van Paracas vangen de ansjovis en er wordt vismeel van gemaakt. Dit is één van de belangrijkste exportproducten van Peru. De ansjovis en het vele plankton trekt ook, zonder overdrijving, honderdduizenden vogels aan. De eilanden zijn er mee bezaaid. Waar u ook kijkt, overal ziet u vogels. Het meest voorkomend zijn de Humboldt aalscholvers. Ze worden meer dan 70 cm groot en opvallend is een rode rand om hun ogen. Op de tweede plaats komt de Humboldt gent. Deze twee vogelsoorten produceren samen ontzettend veel vogelpoep. Ten eerste ruikt u dat ook tijdens de tocht. Ten tweede was deze vogelpoep, guano, ook een heel belangrijk exportproduct! De guano wordt gebruikt als mest en in het verleden ook voor chemicaliën. Nog leuker om te zien dan de aalscholvers en de genten zijn de waggelende Humboldt pinguïns, de grote pelikanen én de zeeleeuwen. De zeeleeuwen liggen op een rots of op een stuk strand te zonnen. Kijk ook goed in het water of u zeeleeuwen of dolfijnen ziet zwemmen. De kans is groot. U vaart een uur tussen de eilanden rond. De rotsformaties, soms met grote gaten er in, zijn indrukwekkend. Vervolgens vaart u in ongeveer een half uur weer terug naar Paracas. U wordt naar uw hotel teruggebracht. Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

U wordt door een auto met chauffeur opgehaald bij uw hotel in Paracas. In ongeveer 2,5 uur rijdt u van Paracas naar Huacachina. Onderweg stopt u bij een bodega waar wijn en pisco sour wordt gemaakt. U krijgt een rondleiding en kunt proeven.

Huacachina is een oase in de woestijn. Het dorp is omgeven door enorm hoge zandduinen en in het midden van een dorp ligt een meertje. De zandduinen in de woestijn van Peru zijn nergens zo mooi als hier. Een aanrader om hier een tocht met een sandbuggy (soort open jeep) te maken, het mooist bij zonsondergang. Sandboarden kan ook, dat is net zoiets als snowboarden, maar dan van een duin af. Om het meer groeien palmbomen, heel idyllisch. Als u rust zoekt, kunt u beter niet in het weekend in Huacachina verblijven. Maak dan de excursies naar de zandduinen vanuit Ica en kijk rond in Huacachina. ’s Avonds er blijven eten en dan met een taxi naar Ica is mogelijk. 

 

Aan het einde van de middag gaat u mee met een sandbuggy tour de duinen in. Een leuke afsluiting van de dag.

 

Overnachting in Huacachina.

Inbegrepen ontbijt, boottocht, begeleiding van een Engelssprekende gids op de boot, sandboard/sandbuggy tour

Islas Ballestas
Paracas

Islas Ballestas

’s Morgens wordt u naar El Chaco, de haven van Paracas, gebracht. Er is een lange pier waar alle...

Sandbuggy tour en sandboarden
Huacachina

Sandbuggy tour en sandboarden

De beste tijd om de sandbuggy tour te doen is om 16.00 uur. U vertrekt na de ergste hitte en u ziet de...

Dag 5 Huacachina - Nazca - Arequipa

Sandbuggy-en-sandboarden-in-de-zandduinen(10) Zonsondergang-in-de-zandduinen-van-Huacachina Nazcalijnen-bekijken-uit-de-hoogte(10)

U wordt bij uw hotel in Huacachina opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation in Ica gebracht. In ongeveer 2,5 uur rijdt u per bus van Ica naar Nazca. Het landschap is woestijnachtig.

 

De hoofdreden om naar Nazca te gaan zijn de beroemde lijnen. U ziet deze het beste vanuit een klein vliegtuig. Daarom hebben we deze vlucht alvast voor u geboekt.

 

’s Avonds wordt u naar het busstation in Nazca gebracht. Met de nachtbus reist u van Nazca naar Arequipa. Het is een luxe touringcar met ruime stoelen en een toilet aan boord. De rit duurt ongeveer tien uur.

 

Overnachting aan boord van de bus.

Inbegrepen ontbijt, transfer hotel-luchthaven en v.v., excursievlucht, nachtbus

Vlucht over de Nazcalijnen
Nazca

Vlucht over de Nazcalijnen

Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Er is een uitkijktoren van waaruit drie rotstekeningen te...

Dag 6 Arequipa

U wordt bij het busstation opgehaald.

 

Arequipa heeft een interessant en compact historisch centrum. De stad zelf is enorm groot en heeft meer dan 1,5 miljoen inwoners. In de buitenwijken komen toeristen meestal niet. De omgeving is spectaculair. Enorme besneeuwde bergtoppen rijzen achter de stad op. U ziet bijvoorbeeld de Misti van 5822 meter hoog. Arequipa, de witte stad, ligt op een hoogte van ongeveer 2300 meter. Ga vandaag rustig zelf op stap om het oude centrum rond de Plaza de Armas te verkennen, zo kunt u aan de hoogte wennen. Vindt u het te vermoeiend om te lopen, neem dan de vier uur durende bustour vanaf de Calle Real naast het klooster (vertrek om 09.00 uur en 14.00 uur). Veel gebouwen en kerken in de stad zijn opgetrokken uit sillar, een witte vulkanische steen. Wat u zeker niet mag overslaan is het Santa Catalina klooster. Dit klooster is een stad op zich, het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht. De kathedraal van Arequipa staat op de Plaza de Armas. Maar er zijn zeer veel kerken met rijkbewerkte portalen en er zijn meerdere kloosters. Bijzonder is het museum Santuarios Andinos. Hier is de mummie Juanita te zien. Dit Inca-meisje werd geofferd aan een vulkaan om de goden gunstig te stemmen. De mummie is zeer goed bewaard gebleven omdat zij jarenlang bevroren onder een ijskap van een vulkaan bedekt met eeuwige sneeuw, heeft gelegen en zij is wereldberoemd. Arequipa is meer dan alleen cultuur. Het staat bekend om de vele en goede restaurants. Typische gerechten van Arequipa zijn alpaca-steak (een soort lama) en rocoto relleno (met vlees gevulde milde peper) en cuy. Cuy is cavia. Tja, eigenlijk zou u het een keer moeten proeven; het is typisch Peruaans.

 

U gaat raften op de rivier Rio Chile, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts. Actief bezig voor een halve dag terwijl u geniet van de mooie natuur.

Deze excursie duurt een halve dag.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief transfers, rafting equipment, Engelssprekende begeleiding

Rafting
Arequipa

Rafting

Raften op de rivier Rio Chile, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts...

Local Reality tour
Arequipa

Local Reality tour

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Samen met hen gaat u de voor vele toeristen...

Kookles
Arequipa

Kookles

De Peruaanse keuken verovert steeds meer zijn plek op de wereldkaart. Niet alleen stevige kost uit de bergen...

Dag 7 Arequipa

Uitzicht-op-de--misti-vulkaan(11)

Om acht uur wordt u bij uw hotel opgehaald en per 4-WD rijdt u in ongeveer twee tot drie uur naar Cabrerias. Dit ligt een eind buiten de stad tussen de Misti vulkaan en de Chachani Mountain. Onderweg stopt u geregeld. De vergezichten zijn prachtig. U brengt een bezoek aan het Nationale Reservaat Salinas y Aguada Blanca. De Misti vulkaan ziet u van de noordkant. Dan valt de kegelvorm nog meer op.

 

Bij aankomst in Azufrero op een hoogte van 5000 meter stapt u uit. De mountainbikes worden op goede hoogte afgesteld, u probeert de remmen uit, want u gaat bijna alleen maar naar beneden. Doe alles rustig aan, want op deze hoogte, bent u zo buiten adem. Drink veel, ook al voor u aan de mountainbike-afdaling begint. U krijgt een helm en andere beschermende kleding en u krijgt uitleg over de route. Het eerste stuk daalt u meteen al 1000 meter af. De weg is redelijk goed, maar u zigzagt naar beneden. Daarna wordt het slechter met stenen en zanderige stukken. Onoverzichtelijke bochten maken het spannend waar de weg verder gaat. Het is geen wedstrijd, hou uw eigen tempo aan. Voor niet-gevorderde mountainbikers is tien tot vijftien kilometer per uur prima. U heeft ondertussen iets meer dan tien kilometer afgelegd.

 

Het volgende stuk heet "Caballo Muerto" oftewel het dode paard. Hier gaat u niet alleen naar beneden, maar de weg gaat af en toe ook een stukje omhoog. De weg bestaat deels uit harde aarde en deels uit zand. De gemiddelde snelheid ligt hier op zestien kilometer per uur en u gaat dit stuk van 4000 meter naar 4200 meter. Het laatste deel gaat alleen maar naar beneden. In ongeveer twee uur rijdt u van 4200 meter naar 2300 meter, naar de stad Arequipa. Een deel van de weg is verhard. Hier kunt u wat meer vaart maken en toch veilig afdalen. Vergeet niet ook te genieten van de mooie omgeving. De tocht eindigt bij het uitzichtpunt Carmen Alto. De mountainbikes worden weer ingeladen en het laatste stuk naar uw hotel wordt u met de auto gebracht. Neem eten en drinken mee voor deze dag.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, vervoer, mountainbikehuur, helm

Mountainbiketour
Arequipa

Mountainbiketour

Om half 8 wordt u bij uw hotel opgehaald en per 4-WD rijdt u in ongeveer twee tot drie uur naar Azufrero. Dit...

Dag 8 Arequipa - Chivay

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur en gids. Samen met andere reizigers reist u per minibus van Arequipa naar Chivay. U zou ook per lijnbus kunnen gaan, maar er zijn zoveel mooie fotomomenten onderweg, wij raden echt een tour aan.

 

U rijdt eerst Arequipa uit. De stad is enorm groot, het fenomeen "files" kent men hier ook al, dus dat duurt meestal drie kwartier tot een uur. Maar de gids vertelt zoveel over het programma de komende dag, dingen die u om u heen ziet; u verveelt zich geen moment! Vervolgens rijdt u in ongeveer drie kwartier tussen de hoge bergen naar het Canahuas Nationale Reservaat. Daarna stopt de bus vaak op de altiplano. Er zijn vicuña’s, lama’s, alpaca’s en soms guanaco’s te zien. Alle vier de soorten behoren tot de Zuid-Amerikaanse kameelsoort.  Vaak staan ze aan de kant van de weg. Of steken ze met ware doodsverachting vlak voor een vrachtwagen de weg over. De vicuña’s zijn wild. Ze lopen meestal iets verder in de vlaktes. Ze zijn elegant en hebben een mooie lichtbruine met witte vacht. Hun wol brengt veel geld op. De lama’s en alpaca’s zijn vaak bezit van lokalen, van herders. Ze hebben daarom soms een lintje door hun oor en ze zijn wat minder schuw.

 

Speur de hoogvlaktes goed af, maar kijk ook naar de imposante vulkanen. U ziet er tientallen! Sommige toppen zijn met sneeuw bedekt, er is één vulkaan waar vaak rook uitkomt. De bekendste is waarschijnlijk de Misti. Veel van de vulkanen zijn meer dan 5000 meter hoog. Tijd ook voor u om u voor te bereiden op de grote hoogte. U rijdt naar een café waar cocathee wordt geserveerd. De Peruanen zweren erbij dat het helpt tegen hoogteziekte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen (en nog lekker ook). U stopt om vogels te kijken bij kleine lagunes aan de kant van de weg. Hier leven veel soorten, zoals ibissen, reigers en soms zijn er zelfs flamingo’s te zien. De lama’s, vicuña’s en alpaca’s blijft u zien. Iets verderop op een berghelling zijn vaak een soort konijnen te zien. Ze hebben lange staarten, een beetje een mix van een konijn en een chinchilla. U stopt op het hoogste punt van de route op 4910 meter. Het is meestal koud, dus neem én een vest én een jas mee vandaag. Het uitzicht loont echter de moeite om u toch in de kou te begeven. U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. De weg kronkelt naar beneden, het dal in. De lunch is in Chivay, de belangrijkste plaats in deze regio. Veel restaurants hebben een lunch in buffet-stijl. Loop nog even door het dorp en breng een bezoek aan de lokale markt (niet iedere dag is er markt). De dorpelingen lopen in hun kleurrijke oorspronkelijke kleding rond. In de middag kunt u opwarmen in heetwaterbaden. Er zijn er verschillende in en rond Chivay. Sommige hotels beschikken over hun eigen heetwaterbad. ’s Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña bezoeken in Chivay.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids

Dag 9 Chivay - Colca Canyon

Sta-op-het-uitzichtpunt-van-de-Colca-Canyon(10) Rivieren-stromen-tussen-de-rotsen-door(10) Hiken-in-de-Colca-Canyon-mag-niet-ontbreken(10)

U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar het dorp Yanque. Iedere ochtend op het dorpsplein zijn dansende meisjes te zien. Ze dragen hun kleurrijke traditionele kleding. Werp ook even een blik in de oude kerk. Vervolgens stopt u bij een uitzichtpunt om de Inca- en pre-Inca terrassen te bewonderen. Een ingenieus landbouwsysteem en de enige manier om op de steile hellingen bijvoorbeeld mais te verbouwen. Dan het hoogtepunt: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen (ongeveer 45 minuten, inclusief uitleg onderweg). Bij Cruz del Condor aangekomen, begint het wachten. Wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u ze ziet. Soms een paar, soms velen. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter! De imposante vogels zweven op de luchtstromen boven de kloof. Soms onder u, dan weer boven u. De jonkies zijn bruin, de volwassenen zijn zwart met een witte ring om hun nek. U heeft ongeveer twee uur de tijd bij Cruz del Condor. Vervolgens gaat u naar Cabanaconde of San Miguel op een hoogte van 3287 meter. Daar bereidt u zich voor op de trekking. De minibus brengt u tot het uitzichtpunt van de pampa van San Miguel. U ziet het pad waarover de hike gaat al liggen. Het eerste deel gaat grotendeels naar beneden naar het dorp San Juan de Chunccho. Het dorp ligt in de Colca Canyon, in de kloof. U daalt drie uur lang af. Zigzaggend en met vele bochten voert het pad u de canyon in. Bij een brug heeft u een langere pauze. Natuurlijk kunt u onderweg ook al diverse malen stoppen om foto’s te nemen, goed om u heen te kijken of even op adem te komen. Vanaf de brug is het niet ver meer naar het dorp. U steekt de Colca rivier over met een wiebelige hangbrug en u loopt in ongeveer 30 minuten naar San Juan de Chunccho. Tijd voor een welverdiende lunch. San Juan is een dorp dat op 2300 meter hoogte ligt aan de Colca rivier. Het is er vruchtbaar. Er staan fruitbomen en er zijn traditionele huizen. Daarna loopt u verder. De gids vertelt van alles over het leven van de mensen in de kloof, over de flora en de fauna en speciaal over het gebruik van medicinale planten. In de loop van de middag is er weer een pauze. En dat is wel nodig ook, eerst loopt u door de canyon. Maar dan volgt een flinke klim van ongeveer een uur naar het dorp Cosnirhua. Het volgende dorp dat u aandoet is Malata. U daalt de komende twee uur af naar het dorp Sangalle, dat beter bekend staat als "de oase". Vroeger werden hier tenten opgezet, tegenwoordig is er een guesthouse met bungalows. En er is zelfs een zwembad. Neem een duik om het zweet af te spoelen en relax. U heeft vandaag zo’n zeven uur gelopen! Diner bij de bungalows en daarna slaapt u vast goed. 

 

Overnachting in Colca Canyon.

Inclusief transport, dekens, gids, overnachting in eenvoudige bungalow in Sangalle, ontbijt, lunch, diner, wandelstokken. Ter plekke dient u nog de entree voor de Colca Canyon te betalen (ongeveer 70 Sol en de entree voor de hotsprings). Neem zelf water en wat snacks mee.

Dag 10 Colca Canyon - Chivay

Om vijf uur ’s morgens begint de trekking alweer. U gaat terug naar de rand van de canyon bij Cabanaconde en komt daar rond acht uur aan. Uw ontbijt staat al klaar. Per minibus gaat u terug naar Chivay. Onderweg stopt de bus bij een uitzichtpunt over de terrassen. Zowel de Pre-Inca’s als de Inca’s legden terrassen aan voor de landbouw. Ook stopt u om een Colca Sour te proeven. Een variatie op de bekende Pisco Sour, gemaakt met de vrucht van een cactus. Last van uw spieren van de zware hike? Ga nog een uurtje naar de hotsprings in Chivay.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 11 Chivay - Puno

Spot-de-kuddes-op-de-vlaktes(10) Spot-de-dieren-bij-de-lage-begroeiing(10) Kleine-kraampjes-met-kleurrijke-Peruaanse-kleding(10)

U wordt bij uw hotel in Chivay opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation in Chivay gebracht. Een rit van zes uur over altiplano. Onderweg ziet u lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Kijk bij de meertjes goed of u flamingo’s ziet. De bus vertrekt onder andere ’s middags zodat u in de ochtend de excursie naar de Colca Canyon nog kunt doen. U komt vroeg in de avond in Puno aan. Neem nog een lichte maaltijd. U wordt bij het busstation in Puno opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Puno gebracht.

 

Puno ligt op 3810 meter hoogte. De grootste trekpleister van de stad is het Titicacameer. Maak zeker een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. De stad zelf leeft van de toeristen én van de handel met Bolivia. U bent hier immers vlak bij de grens. Door de grote hoogte kan het ’s nachts vaak koud zijn, neem warme kleding mee voor de avonden en de vroege ochtenden in Puno. Er zijn heel veel restaurantjes en winkeltjes in Puno. Vlak bij elkaar zijn twee grote pleinen in de binnenstad. De ene met de kathedraal, de andere met een kerk en gebouwen in vrolijke kleuren. De twee pleinen worden verbonden door een voetgangerszone met winkels. In de haven van Puno ligt het wonderlijke schip Yavari. De Engelsen bouwden dit schip in Engeland in 1862. Per trein en ezel werd het schip in 2766 van de kust naar het Titicacameer gebracht. Een hele onderneming. Helaas al snel bleek het niet aan de verwachtingen die de Engelsen hadden te voldoen. Nu is het een museum. De markt van Puno is echt voor de locals, alhoewel er hier en daar ook wel souvenirs zijn. Grappig zijn de broden in de vorm van Jezus en Maria. Als u wat langer de tijd heeft in Puno, of niet naar het Titicacameer wilt, dan zijn er buiten Puno twee ruïnes die u kunt bezoeken. De bekendste zijn de graftorens van Sillustani. De torens werden in de 15e eeuw door de Inca’s gebouwd. De hoogste was twaalf meter. Hele families werden erin begraven. Bij Chucuito is een vruchtbaarheidstempel.

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 12 Puno, Homestay Amantani

U wordt opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Neem alleen een kleine rugzak mee en laat de meeste bagage achter in uw hotel. Vandaag maakt u een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: op 3810 meter gelegen! Op het enorme meer dat deel van Bolivia en deels van Peru is, zijn veel eilanden. Sommige zijn kunstmatig, ze zijn van riet gemaakt en sommige zijn natuurlijk. De eilanden zijn wel toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen. Het is overigens niet zo erg met het toerisme dat ze snel hun traditionele kleding aantrekken als de toeristenboten komen, ook in Puno op de markt en in de straten ziet u vaak de mensen van de eilanden in hun klederdracht lopen. U vaart eerst naar de drijvende eilanden, dat duurt ongeveer een half uur. De bewoners maken deze van totora-riet. Een dikke laag en dan gaat een eiland lang mee. Daarop worden huizen van riet gebouwd. Evenals een uitkijktoren van riet. Hun traditionele boten zijn ook van riet. U gaat aan wal bij één van de Uros-eilanden en u voelt de grond onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur. Vervolgens vaart u naar het eiland Amantani. Op Amantani liggen acht dorpen. De inwoners verbouwen aardappels, mais en knolgewassen. Tevens staan de bewoners bekend om het textiel dat ze vervaardigen en hun stenen sculpturen. Na aankomst op het eiland maakt u kennis met uw gastfamilie. Neem wat fruit, melk of suiker mee voor hen, dat zullen ze waarderen! De overnachting bij de lokale familie is echt heel basic. Ze koken vanavond voor u en dansen in klederdracht. Hopelijk slaapt u lekker; het kan ’s nachts heel koud zijn! U ligt in een eenvoudig bed met dikke dekens. De badkamer deelt u samen met uw gastfamilie. Bovendien is de badkamer buiten.

 

Overnachting op Amantani.

Inclusief ontbijt, overnachting bij gastgezin, lokaal diner, bootvervoer

Kanotocht op het Titicacameer
Puno

Kanotocht op het Titicacameer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de baai van Isla Esteves gebracht. Van uw gids...

Dag 13 Puno

Rondstrompelen-over-een-van-de-pleinen(12) Druk-bezig-met-het-maken-van-kleding

U neemt afscheid van uw gastfamilie en vaart naar Taquile, één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland. Hier maakt u een hike van ongeveer 50 minuten. Niet lang, maar toch even hijgen en puffen. U bent al op grote hoogte en dan moet u nog een helling op ook! Onderweg ziet u vast mannen die breien. Let goed op hun hoofddeksels, de gids leert u wie vrijgezel is! Wilt u niet wandelen, dan vaart de boot om het eiland heen en brengt u naar het restaurant. De wandeling eindigt ook in het restaurant. Daar krijgt u een regionale lunch (nog niet inbegrepen). Na de lunch vaart u in ongeveer anderhalf uur terug naar Puno. Rond 15.00 uur arriveert u weer bij de aanlegsteiger.

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, bootvervoer

Dag 14 Puno - Cuzco

U wordt bij uw hotel in Puno opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation in Puno gebracht.

De leukste manier om van Puno naar Cuzco te reizen is met de Wonderbus. De rit is lang: iets meer dan tien uur. Maar dat komt deels doordat de bus onderweg vijf stops maakt. U vertrekt om 07.00 uur van de busterminal in Puno. Als u de stad uitrijdt, heeft u nog een laatste uitzicht over het Titicacameer. Door de stad Juliaca heen, af en toe over niet geasfalteerde stukken. Na zo’n twee uur rijden is de eerste stop bij de opgravingen van Pucara. De meeste mensen kennen alleen de Machu Picchu in Peru, maar er zijn talloze archeologische vindplaatsen. Bij Pucara is een Pre-Inca opgraving van een tempel uit de tijd van het begin van onze jaartelling. Meer van deze tijd is de lekkerste koffie van Peru die u kunt proeven als u naar het dorp komt. De koffiebonen worden hier in de omgeving geproduceerd. Wist u dat ze hier ook koffie luwak maken? De koffiebonen worden door civetkatten opgegeten en uitgepoept en daardoor wordt de smaak extra lekker. U rijdt over de altiplano, een hoogvlakte. Hoge bergen rijzen op in het landschap. U ziet veel herders met schapen. De tweede stop is bij het uitzichtpunt van de Raya pas. Dit is het hoogste punt van de route op 4300 meter. U bent hier rond 11.30 uur. Er lopen veel alpaca’s hier. Geen zorgen als u trek begint te krijgen. Rond 13.00 uur is de volgende stop en is het tijd voor een lunchbuffet. Na de lunch daalt de weg. Veel aardappels, mais en quinoa verbouwt men hier. Vlak na de lunch is de mooiste stop bij het ruïnecomplex van Raqchi. U wandelt langs grote ronde opslagruimtes van de Inca’s. Door de restanten van een dorp en naar een enorme tempel voor Viracocha, de oppergod. Anderhalf uur later bent u in Andahuaylillas, waar u een koloniale kerk bezoekt met een bijzonder gouden altaar. Op het dorpsplein voor de kerk zijn veel winkels waar zilver wordt verkocht. Een dag waarin u een flinke afstand aflegt. Letterlijk, maar ook u reist eveneens door diverse tijdperken heen: pre-Inca, Inca en koloniaal verleden. Rond 17.30 uur arriveert u in het drukke stadscentrum van Cuzco.

U wordt bij het busstation in Cuzco opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

Cuzco was de hoofdstad van het Inca-rijk. Cuzco heette in de tijd van de Inca’s Cosco en dat betekent centrum of “de navel van de wereld”. Nu is het een bruisende stad met veel cafés, pleinen, bars, winkels, galeries, restaurants en bezienswaardigheden. Een gezellige plek waar u echt enkele dagen wilt blijven, ook omdat er zoveel te doen is in de omgeving.  Op het belangrijkste plein midden in de stad, staat een kathedraal die een bezoek waard is. Het houten altaar is een kunstwerk. De Korikancha, de tempel van de Zon, was ooit het centrum van de stad. De tempel is er niet meer, maar de kerk en het klooster van Santo Domingo zijn hiervoor in de plaats gekomen. Net buiten het centrum liggen de Inca ruïnes van Sacsayhuaman. Hier staat de grootste Incatempel die ooit gebouwd is en de grootste Incastenen zijn hiervoor gebruikt. Natuurlijk gaat u vanuit Cuzco naar de Machu Picchu. In Cuzco is een aantal musea. De meeste zijn gericht op archeologie en kunst, maar de lekkerste is het chocolademuseum.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, Wonderbus

Dag 15 Cuzco

Rainbowmountaintrekking-7(11)

Vandaag staat een mooie en vooral kleurrijke hike op het programma. U gaat naar de 'Montaña de Siete Colores' oftewel 'Rainbow Mountain'. Sinds een aantal jaar kun je hier, vanuit Cuzco, met een dagtour naartoe.

 

De dag begint vroeg als u rond 6 uur wordt opgehaald bij uw hotel in Cuzco. Zodra het busje de stad uit rijdt en de bergen inslaat kijkt u uw ogen uit. De route voert door kleine dorpjes met uitzichten op de Andes en langs een diepe canyon. Links en rechts staan honderden alpaca’s en lama’s te grazen. Na een ontbijtstop op de route is het nog een uurtje rijden naar het startpunt van de wandeling. Samen met de gids loopt u richting het uitzichtpunt over ‘Rainbow Mountain’. Kijk goed om u heen, want de omgeving waarin u loopt is fenomenaal! Immense bergen met sneeuw op de toppen en gletsjermeren. In de verte ziet u zelfs de Ausangate berg, de hoogste berg in de regio. Het laatste stuk is het zwaarst. U loopt bergopwaarts en op hoogte, ca. 5100 m hoogte. Het ontneemt je letterlijk even de adem, maar als je eenmaal boven bent en die prachtig gekleurde berg voor u ziet, is het de inspanning meer dan waard. Wat een kleurenpalet!

 

Genoeg foto’s en filmpjes gemaakt? Dan is het tijd voor de afdaling terug naar het startpunt. U rijdt weer terug richting Cuzco en stopt onderweg voor een lekkere warme lunch, dat heeft u wel verdiend. Aan het einde van de middag bent u weer terug in de stad.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, excursie, lunch, Engelssprekende gids

Rainbow Mountain Trekking
Cuzco

Rainbow Mountain Trekking

Vandaag staat een mooie en vooral kleurrijke hike op het programma. U gaat naar de 'Montaña de Siete Colores'...

Dag 16 Cuzco

Per mountainbike gaat u naar de zoutpannen van Maras. U komt bij een fotogeniek punt: van bovenaf ziet u de zoutpannen liggen. Sommige zijn spierwit, andere bruin en alles ertussen in. Drie soorten zout wint men hier: wit zout en roze zout om te eten en bruin zout dat niet geschikt is voor consumptie. Het zout wordt vermengd met allerlei smaken en geuren en de vele kraampjes nodigen uit om weer een souvenir aan te schaffen. U maakt een wandeling langs de zoutpannen. Daarna klimt u weer in de pedalen. U fietst verder door de Heilige Vallei. Aan weerszijden rijzen hoge bergen op. U komt door leuke dorpen en fietst deels langs de Urubamba rivier.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, vervoer, huur mountainbike, Engelssprekende gids

Exclusief entreegelden, lunch

Mountainbiketour
Cuzco

Mountainbiketour

Per mountainbike gaat u naar de zoutpannen van Maras en de cirkelterrassen van Moray. U komt bij een...

Dag 17 Cuzco, start Incatrail

Trappen-en-waterval-op-de-Machu-Picchu(11)

Rond 05.30 uur wordt u bij uw hotel in Cuzco opgehaald. U reist samen met anderen, per minibus naar Ollantaytambo, in de Heilige Vallei. Ongeveer om 07.30 uur arriveert u in Ollantaytambo. Hier ontbijt u en heeft u tijd om de laatste spullen voor de trekking te kopen. Misschien wilt u wat cocabladeren kopen om thee van te zetten of om op te kauwen en nieuwe energie op te doen tijdens de trekking? Ook een paar wandelstokken kan een handige aanschaf zijn. Na de stop in Ollantaytambo rijdt de bus verder naar Piskacucho dat op 2650 meter hoogte ligt. Piskacucho is een klein dorp waar de officiële Incatrail, zoals wij hem kennen, begint. Eigenlijk bestaat DE Incatrail niet. De Inca’s hadden een zeer uitgebreid netwerk van paden die door het hele land liepen. U loopt vandaag vier uur, en u overbrugt een afstand van zo’n twaalf kilometer. Dat lijkt niet veel, maar door de grote hoogte raakt u snel buiten adem. Alles kost meer energie. Doe rustig aan, loop uw eigen tempo en stop wanneer u wilt. De omgeving is prachtig, dus kijk af en toe om u heen! Grotendeels loopt u vandaag langs de Urubamba rivier. Een echte pauze heeft u in het dorp Miskay. U bevindt zich inmiddels op 2800 meter hoogte. Vanaf Miskay ziet u het Inca bouwwerk Patallacta liggen. Dit is de ruïne van een dorp met landbouwterrassen eromheen. Als u trek krijgt, zoekt de gids een plek om te zitten. De kok en de dragers lopen al iets vooruit en bereiden de lunch voor. Wederom even tijd om uit te puffen voor u. Na de lunch klimt u gedurende twee uur omhoog een berg op. U loopt over een bergkam. Als u geen hoogtevrees heeft, kijkt u dan de diepte is. In de verte ziet u de besneeuwde top van de berg Veronica. Deze is maar liefst 5832 meter hoog; gelukkig hoeft u deze niet op te klimmen. Als u boven bent, heeft u het einddoel van vandaag bereikt: de plek waar vannacht gekampeerd wordt. Uitrusten en de tenten opzetten. De kok bereidt een goede avondmaaltijd. Waarschijnlijk duikt u vroeg uw slaapzak in. Het is koud, u heeft een vermoeiende dag achter de rug en morgen wacht een zware wandeldag.

Het is mogelijk om een extra drager voor uw persoonlijke spullen in te huren. U kunt een slaapzak meenemen of huren. Wandelstokken kunt u kopen of huren. Neem zelf een dagrugzak met kleding, extra sokken, snacks, water, een zaklantaarn, petje, regenkleding, toiletpapier, een handdoekje, eventueel zwemkleding en insectenspray mee. Als u geen slaapzak huurt, neem dan natuurlijk ook een slaapzak mee.

Bij boeking hebben we een scan van uw paspoort nodig. Mocht u uw paspoort daarna nog moeten vervangen, neem dan absoluut een kopie van uw oude paspoort mee. Er zijn afwijkende, strengere annuleringsvoorwaarden voor de Incatrail.

 

Overnachting in een tent.

De Incatrail is inclusief: treinticket Aguas Calientes- Cuzco, busvervoer op de heen- en terugweg, bus Machu Picchu- Aguas Calientes, entree Inca trail en ruïnes, dragers voor de tenten, kok, Engelssprekende gids, kampeerspullen waaronder een tweepersoonstent en luchtbed ( u dient uw luchtbed plus uw eigen spullen zelf te dragen), maaltijden.

Dag 18 Incatrail

Ruines-bij-de-Machu-Picchu(11)

Een trekking van zo’n zeven uur heeft u vandaag voor de boeg. Het ontbijt is dan ook al vroeg en daarna begint een klim van negen kilometer omhoog langs een smal ravijn. Er zijn veel trapjes. Dit is echt een zwaar deel, dus doe rustig aan. Na enkele uren bereikt u Lluluchapampa. Vanaf hier begint de beklimming van de hoogste en de meest bekende bergpas tijdens de Incatrail: de Abra Warmihuañasca. De pas ligt op 4200 meter hoogte! Trek er zo’n twee uur voor uit om naar boven te komen. Ook hier geldt weer: hou uw eigen tempo aan, pauzeer wanneer u wilt. De rest van de mensen met wie u loopt, wacht boven wel op u en zij zullen maar al te blij zijn dat ze daar uit kunnen rusten. Neem snoepjes en chocola mee om tijdens de trekking uw suikergehalte op peil te houden en suiker geeft u ook energie. Als u bij de top bent, wordt u beloond met een mooi uitzicht over de wijde omgeving. En nog een beloning: daarna loopt u bergafwaarts, naar de Pacaymayo Vallei. De vallei ligt op 3650 meter hoogte. Onderweg naar de vallei stopt u voor de lunch. Kijk af en toe ook even omhoog tijdens de trekking. Er leven veel vogels in dit gebied. In Pacaymayo zet u het kamp op voor de komende nacht. De kok bereidt het avondeten, waarna u moe maar voldaan uw tent in duikt.

 

Overnachting in een tent.

Dag 19 Incatrail

Dag drie is de langste, maar ook de meest indrukwekkende dag van de trekking. U loopt vandaag in totaal vijftien kilometer. U ziet al diverse oude Inca opgravingen. De dag begint met een steile klim. Het pad voert naar de Runkurakay pas op 3970 meter. Onderweg bekijkt u de ruïnes van Runkurakay. Deze liggen een stukje voor de top. Nadat u vervolgens de top heeft bereikt, loopt u bergafwaarts naar Yanacocha en door naar Sayacmanca. U bent dan weer op 3024 meter hoogte. Ook in Sayacmanca bezoekt u een Inca-ruïne. Daarna verandert het landschap drastisch. U gaat het regenwoud in. De afwisseling van opgravingen, vergezichten en regenwoud maken deze dag zo boeiend. Door het oerwoud daalt u af. Nog één beklimming wacht u echter, de derde pas waar u langskomt. Daarna loopt u naar beneden over de trail. Onderweg bezoekt u de ruïnes van Phuyupatamanca. Aan het einde van de dag bereikt u Wiñaywayna. Hier blijft u kamperen. En…. vlakbij de kampeerplek is een restaurant met warme douches en koude drankjes. Vaak is er ’s avonds een feestje. Iedereen is trots en blij dat ze deze drie dagen gehaald hebben. Morgen het hoogtepunt van uw reis: de Machu Picchu.

 

Overnachting in een tent.

Dag 20 Incatrail

Bovenop-de-Machu-Picchu-met-uitzichten(10) Poseer-bij-de-ruines(10) Loop-rond-en-ontdek-nog-meer(10)

Vroeg op en ontbijten en daarna naar de Inti Punko: de Zonnepoort. Door deze poort ziet u de eerste glimp van de Machu Picchu. Het is nog een uur lopen over een smal pad door de jungle. De gids leidt u rond bij de Machu Picchu, maar daarna is er nog voldoende tijd om zelf rond te kijken en uitgebreid te fotograferen. U neemt de bus terug naar Aguas Calientes. Als u zin heeft, kunt u naar de heetwaterbronnen om uw vermoeide spieren wat rust te gunnen. ’s Middags neemt u de trein terug richting Cuzco. Het laatste deel gaat u met de bus.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 21 Cuzco

In Cuzco zijn veel gebouwen die een bezoekje waard zijn. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis, de Jezuïetenkerk en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 22 Cuzco - Lima

Kerken-bezoeken-kan-in-Lima(12) Genieten-op-pleinen-met-zicht-op-oude-gebouwen(4)

U wordt bij uw hotel in Cuzco opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Cuzco gebracht. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cuzco naar Lima. U wordt bij de luchthaven in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Lima gebracht.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 23 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.