De jungle van Tambopata National Park

U vliegt naar Puerto Maldonado. Daar vandaan vaart u met een kleine boot naar uw lodge, die midden in de natuur ligt. Vanuit de lodge maakt u elke ochtend en middag excursies. U gaat per boot en te voet de jungle in. Grote kans om veel verschillende vogels, waaronder ook papegaaien, te zien. Ook verschillende soorten apen, kaaimannen en enge tarantula’s komt u ongetwijfeld tegen.

Vaar over de Madre de Dios
Spot kaaimannen en ander wild
Slaap midden in de jungle
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!

Reis van dag tot dag: De jungle van Tambopata

Dag 1  Puerto Maldonado- Tambopata National Park

Dag 2  Tambopata National Park

Dag 3  Tambopata National Park

Dag 4  Vertrek Tambopata National Park

100% maat werk

Dag 1 Puerto Maldonado- Jungle Tambopata National Park

Tambopata-National-Park-Corto-Maltes-Amazonia (2)

Als u geluk heeft zijn andere passagiers wat later, zodat uw gids u mee kunt nemen naar de lokale markt. Hij laat u graag zien wat de lokale bevolking koopt en verkoopt. Wist u dat de aardappel uit Peru komt? Zo zijn er maar liefst 3000 verschillende soorten in Peru. Op de markt wordt groente, fruit, elektronica en uiteraard cocabladeren verkocht.

 

U vaart van Puerto Maldonado naar uw lodge. Naar de Eco Amazonia Lodge, die aan de Madre de Dios rivier ligt, is het ongeveer anderhalf uur varen. Bij aankomst wordt u vergezeld naar uw kamer en in het restaurant wordt de lunch geserveerd. Daarna gaat u op stap met uw gids. De jungle wacht! U maakt een korte hike. Onderweg ziet u diverse zwammen, reusachtige bomen, krioelende mieren en overvliegende vogels. U wandelt naar een lagune waar kaaimannen in zwemmen. Behalve de kaaimannen zagen we onderweg ook rode brulapen en een tarantula. Even opfrissen van de klamme warmte in de jungle en het diner staat alweer klaar. 

 

Overnachting in Eco Amazonia Lodge.

Inclusief overnachting, diner, transfer per bus en boot, excursie

Dag 2 Jungle Tambopata National Park

Waarschijnlijk wordt u al vroeg wakker van alle vogelgeluiden en de brulapen. U gaat een klein stukje varen naar het begin van een jungletrail. De hike is ongeveer 5 kilometer lang. De gids vertelt over de flora en fauna van dit gebied. Voel u even Tarzan of Jane en slinger aan een touw tussen de bomen.

 

Aan het meer staat een uitkijktoren waar u een prachtig uitzicht heeft. U kunt vogels spotten, want ara’s, papegaaien en roofvogels zweven door de lucht. Na genoten te hebben van het uitzicht stapt u samen met uw gids in een roeiboot. Even niet kletsen, maar laat de boot doodstil door het water voortglijden. U ziet de vogels van dichtbij, maar ook schildpadden, kaaimannen en wij zagen een heuse anaconda! Het was een kleintje van “slechts” een meter of vier. Ze kunnen elf meter lang worden; wat een monsters!

 

Terug in de lodge wacht het zwembad op u. Neem nog even een verfrissende duik, voordat u later in de middag naar Monkey Island gaat. Er leven diverse soorten apen, zoals slingerapen en kapucijnapen met verschillende kleuren gezichten. Met bananen lokt de gids de apen naar u toe. Daarna terug naar uw lodge voor het diner en nog één avondsafari. U maakt een korte boottocht van ongeveer drie kwartier en gaat op zoek naar kaaimannen, uilen en capibara’s. Vergeet niet af en toe naar beneden te kijken, want er hangen duizenden sterren aan de hemel.

 

Overnachting in Eco Amazonia Lodge.

Inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 3 Jungle Tambopata National Park

Tambopata-Vogel Vogelspotten(4)

Er staat een lange trekken van 7 km op het programma. U loopt diep door de jungle naar het meertje Lost Cocha. Een bekende plek voor de dieren die hier leven. Ze gaan op zoek naar eten en de kans is groot dat u vandaag nog meer schildpadden, kaaimannen, tapirs, otters en anaconda’s ziet. Het is fijn dat u weer op pad bent met een gids, want hij vertelt vol enthousiasme over de dieren en planten.

 

Bij het uitkijkplatform kunt u even tot rust komen en genieten van de omgeving. Daarna stapt u in de roeiboot. Geschrokken kaaimannen schieten het water in en vogels fladderen op. Een mooie foto met de weerspiegeling van de bomen in het donkere water maakt u vanaf de boot. Helemaal bijgekomen begint de wandeling terug naar de lodge. Even lunchen, uitrusten en ’s middags door de botanische tuin wandelen met uw gids.

 

Overnachting in Eco Amazonia Lodge.

Inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, excursie

Dag 4 Jungle Tambopata National Park - Puerto Maldonado

Geniet nog één keer van de geluiden van de jungle. Zo wilt u toch wel iedere dag wakker worden? Na het ontbijt stapt u in de boot en begint uw terugreis. U vaart stroomopwaarts, dus u doet er langer over dan op de heenweg. In ongeveer twee uur vaart u naar Puerto Maldonado. 

 

Inclusief ontbijt, transfer per boot en bus

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën