Bouwsteen Wereldwonder van de Inca’s

De reis begint in de boeiende stad Cuzco. Er is veel te zien, zowel uit de tijd van de Inca’s als gerestaureerde gebouwen uit de Spaanskoloniale tijd. De stad is gezellig en heeft veel pleinen met terrassen en restaurants. U maakt een dagexcursie door de Heilige Vallei, waarbij u diverse Inca-ruïnes bezoekt, maar ook een kleurrijke markt. U slaapt ook in de Heilige Vallei. Per trein reist u richting het Unesco werelderfgoed Machu Picchu. Een goed bewaard gebleven Inca-stad, hoog in de bergen van de Andes. Dit wordt zeker het hoogtepunt van uw reis!

Hoogtepunt Peru: Machu Picchu
Uitgebreid in de Heilige Vallei
Boeiende stad Cuzco
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!

Reis van dag tot dag: Wereldwonder van de Inca’s

Dag 1  Cuzco

Dag 2  Cuzco

Dag 3  Ollantaytambo

 

Dag 4  Machu Picchu: Aguas Calientes

Dag 5  Machu Picchu: Aguas Calientes - Cuzco

Dag 6  Vertrek Cuzco

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Cuzco

P1190211(10) De-levendige-stad-Cuzco(10) Parade-in-Cuzco(10)

Cuzco, voorheen de hoofdstad van het Inca-rijk, is een bruisende stad. U vindt hier veel café's, pleinen, bars, winkels en bezienswaardigheden. Voor ons één van de leukste steden waar u een paar dagen wilt blijven. In de stad zelf, maar ook in de omgeving is genoeg te doen.

 

Op het belangrijkste plein midden in de stad, staat een kathedraal die een bezoek waard is. Het houten altaar is een kunstwerk. De Korikancha, de tempel van de Zon, was ooit het centrum van de stad. De tempel is er niet meer, maar de kerk en het klooster van Santo Domingo zijn hiervoor in de plaats gekomen. Net buiten het centrum liggen de Inca ruïnes van Sacsayhuaman. Hier staat de grootste Incatempel die ooit gebouwd is. Erg bijzonder om te zien.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief transfer

Dag 2 Cuzco

Oude-gebouwen-bezichtigen-in-Cuzco(12) Local-met-kind-bij-Cuzco(6)

Cuzco ligt op 3360 meter hoogte, het is prettig om al aan de hoogte gewend te zijn als u naar Cuzco gaat, omdat u hier meestal veel wilt doen. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

In de omgeving van Cuzco zijn talloze hikes te doen. Beklim Rainbow Mountain of ga mountainbiken en raften in de Heilige Vallei. De Heilige Vallei is sowieso een must-do vanuit Cuzco, de natuur is schitterend.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Cuzco - Ollantaytambo

HPIM2959(10) Ruines-in-de-Sacred-Valley_1_334607 Dorp in de Sacred Valley(10)

Onderweg naar Ollantaytambo komt u langs ruïnes en boerderijen waar de lokale bevolking wol van de dieren aan het verven is. Eén van de hoogtepunten van vandaag is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac en de ruïne van Ollantaytambo. U vindt hier opgravingen die tegen de berghelling liggen. U maakt een klim die redelijk steil is. Langs de landbouwterrassen, naar de tempel van de Zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest.

 

Informatie Ollantaytambo:

Ollantaytambo is een gezellig dorp in de Heilige Vallei. Het is bijna een levende Inca-stad, nergens anders heeft u het gevoel dat u jaren terug in de tijd bent beland. Er zijn winkels, terrassen en restaurants. Door het dorp lopen de oude Inca-kanalen. De stenen die voor de huizen zijn gebruikt zijn lichtgeel. Op de achtergrond van het dorp ziet u altijd het enorme Inca-complex.

 

Overnachting in Ollantaytambo.

Inclusief ontbijt, excursie Heilige Vallei in kleine internationale groep onder begeleiding van een chauffeur en gids

Dag 4 Ollantaytambo - Aguas Calientes

Local-aan-het-weven(11)

In Aguas Calientes verblijft u als u het wereldwonder, Machu Picchu, gaat bezoeken. Het is een komen en gaan van toeristen. Dit zult u direct merken als u aankomt bij het treinstation. Onze vertegenwoordig wacht u op en samen loopt u naar het hotel. 

 

U slaapt hier alleen om de volgende dag door te reizen naar Machu Picchu. Aguas Calientes betekent warm water en aan de rand van de stad vindt u warmwaterbronnen waar u een kijkje kunt nemen. Wij waren niet zo heel enthousiast over deze hotspring. Er zijn mooiere, schonere en rustigere barden in Peru te vinden.

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 5 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cuzco

Berg-Machu-Picchu-Uitzicht(10) Ruines-van-de-Machu-Picchu(10) Lama-op-de-Machu-Picchu(10)

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, bus Aguas Calientes- Machu Picchu en v.v., trein, entree, 2 uur rondleiding door gids inkleine groep

Dag 6 Vertrek vanaf Cuzco

Reis verder naar het Titicacameer of naar het zuiden naar de witte stad Arequipa.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën