Bouwsteen Salkantay-trail

Een zeer gevarieerde trekking. Eén van onze favorieten! U loopt door de hoge bergen van de Andes, maar ook door het tropisch regenwoud. De hike eindigt niet helemaal bij de Machu Picchu, maar vanaf de Inca ruïnes van Llactapata ziet u de Machu Picchu liggen.  Een onvergetelijke aanblik! De volgende dag bezoekt u daadwerkelijk de Machu Picchu.

Het blauwgroene Humantay-meer
Geniet van de Andes en de jungle
Eindig bij de Machu Picchu
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith Post
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Salkantay-trail

Dag 1      Soraypampa

Dag 2      Chaullay

Dag 3      Machu Picchu: Aguas Calientes

Dag 4      Machu Picchu - Cuzco

100% maat werk

Dag 1 Cuzco - Mollepata - Humantay Lake - Soraypampa

De muilpaarden dragen uw bagage in Peru Onderweg komt u de Blue Lagoon tegen tijdens de Salkantay Trail in Peru

De route die u vandaag aflegt, is een mooi begin van de reis. U rijdt door de Apurimac-vallei in ongeveer 2,5 uur naar Mollepata. U reist in een klein internationaal gezelschap. Hier maken we een korte stop en dan door naar de start van de Salkantay-trail: Marcocasa.

 

Op de achtergrond steken de met sneeuw bedekte toppen van de Salkantay en de Humantay al tegen de lucht af. Twee enorm hoge bergen, die door de Inca’s als goden vereerd werden. De spullen worden op muildieren geladen en u draagt zelf uw persoonlijke bagage. Vandaag loopt u zeven of veertien kilometer. Het eerste deel van de trail loopt u door diepe valleien naar uw slaapplek Soraypama. ’s Middags kunt u naar het Humantay-meer op 4200 meter hoogte hiken. Als de ochtend u is tegengevallen, kunt u beter uw rust pakken. Maar als u nog energie over heeft, is het een echte aanrader. Het meer is prachtig! In het blauwgroene water worden de omliggende gletsjers weerspiegeld.

 

Overnachting in een tent. 

Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids

Dag 2 Soraypampa - Salkantay Pass - Chaullay

Een lange wandeldag staat u te wachten! Het is de zwaarste dag van de hele trail, maar ook een prachtige en afwisselende dag. U wordt al rond 05.30 uur gewekt en een stevig ontbijt wordt voor u bereid. U start met een flinke klim naar de Salkantay Pass op 4650 meter. De beklimming is zeven kilometer; gemiddeld doen wandelaars er drie uur over. Loop uw eigen tempo, neem voldoende rust en geniet van het landschap dat onderweg veranderd. Het pad naar de top is rotsachtig. Vanaf de top ziet u omliggende bergen zoals de Humantay, de Tucarhuay, de Pumasillo en de Salkantay bergketen. Na de hoge bergpas komt er een leuker stuk, u daalt vijf kilometer. Het pad kronkelt en onderweg komt u losliggende stenen tegen.

 

Beneden in de vallei is het tijd om te lunchen. Het landschap wat u vanmiddag ziet, kunt u niet vergelijk met de ochtend. Zo liep u vanochtend door de Andes-bergen en vanmiddag door de jungle! Als u geluk heeft, ziet u onderweg wat dieren rondspringen. U daalt af naar het dorp Chaullay waar u de nacht doorbrengt.

 

Overnachting in een tent.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 3 Chaullay - Aguas Calientes

In de vroege uurtjes is de vallei vaak nog bedekt met wat nevel in Peru Salkantay-trekking-dag-2-Soraypampa-Chaullay-67(16) U slaapt in uw eigen tent midden tussen de bergen in Peru

Wederom een lange tocht van 26 kilometer. Het landschap is minder bergachtig dan gisteren en u loopt niet zo hoog als gisteren, daarom is het een stuk makkelijker. De weelderige jungle wordt afgewisseld met akkerbouw. Bananen, avocado’s en passievrucht worden hier geoogst.

 

U loopt door de Santa Teresa vallei waar de nationale vogel van Peru leeft: de rotshaan. Hopelijk ziet u deze vandaag. Door de vruchtbare vallei loopt u naar het dorp La Playa voor de lunch. Na de lunch gaat u met lokaal vervoer naar het treinstation. U heeft de keus; stapt u in de trein of loopt u de laatste drie kilometer naar Aguas Calientes?

 

Overnachting in Aguas Calientes. 

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 4 Machu Picchu - Cuzco

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. U pakt één van de eerste bussen naar Machu Picchu. Bij aankomst bij het tempelcomplex krijgt u een rondleiding van ongeveer twee uur. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

’s Middags pakt u de trein naar Ollantaytambo en de bus verder naar Cuzco, de oude-Incastad.

 

Inclusief: ontbijt, entree Machu Picchu, trein, transfer, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën