Bouwsteen Salkantay-Inca-trail

Een zeer gevarieerde trekking. Eén van onze favorieten! U loopt door de hoge bergen van de Andes, maar ook door het tropisch regenwoud. De hike combineert op unieke wijze de rustiger Salkantay-trail met de bekende Inca-trail. En heel bijzonder: u komt via de Zonnepoort het complex van de Machu Picchu binnen. Een onvergetelijke aanblik!

Het blauwgroene Humantay-meer
Geniet van de Andes en de jungle
Eindig bij de Machu Picchu
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Salkantay-Inca-trail

Dag 1      Ichupata

Dag 2      Pampacahuana

Dag 3      Ollantaytambo

Dag 4      Machu Picchu - Cuzco

100% maat werk

Dag 1 Cuzco - Humantay Lake - Soraypampa - Ichupata

Wandelafstand: 12 km / 5-6 uur

De muilpaarden dragen uw bagage in Peru Onderweg komt u de Blue Lagoon tegen tijdens de Salkantay Trail in Peru

De route die u vandaag aflegt, is een mooi begin van de reis. U rijdt door de Apurimac-vallei in ongeveer 3 uur naar SoraypampaSoraypampa ligt op 3800 meter hoogte, het is het officiële beginpunt van de Salkantaytrail

Op de achtergrond steken de met sneeuw bedekte toppen van de Salkantay en de Humantay al tegen de lucht af. Twee enorm hoge bergen, die door de Inca’s als goden vereerd werden. De spullen worden op muildieren geladen en u draagt zelf uw persoonlijke bagage. Vandaag loopt u twaalf kilometer. U start de hike met de klim naar het Humantay-meer op 4200 meter hoogte.  Het meer is prachtig, maar het uitzicht is nog mooier! In het blauwgroene water worden de omliggende gletsjers weerspiegeld. Verder bergopwaarts naar Soraypampa. Onderweg passeert u de Salkantay Pampa, waar wordt geluncht. In Ichupata slaat u het kamp op voor de nacht. Het avondeten wordt door de kok bereid. ’s Avonds geniet u van de sterrenhemel.

NB: Neem uw paspoort mee bij het lopen van deze trail. Laat grote bagage achter en neem alleen mee wat u voor deze dagen nodig heeft. Doe goede wandelschoenen aan en neem water, wat snacks, waterzuiveringstabletten, een zaklantaarn, zonnebrand, een petje, extra sokken, sandalen of slippers voor de avonden, thermo-ondergoed, handschoenen, sjaal, insectenspray, een regenjas of poncho en kleding voor de trekking mee. U kunt uw eigen slaapzak meenemen, of een slaapzak huren.

 

Overnachting in een tent. 

Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids, kampeerspullen (tent, opblaasbaar matras, plunjezak), drager (voor de algemene kampeerspullen) en muildieren (u kunt max. 6 kilo aan persoonlijke items meenemen), kok die voor de maaltijden zorgt, toilettent, medische kit

Dag 2 Ichupata - Pampacahuana

Wandelafstand: 14 km / 7-8 uur

Na een stevig ontbijt begint u aan de 3 tot 4 uur durende klim naar de Incachirasca pas, die op 4950 meter ligt. Dit is de hoogste pas van de hele route. Tijdens dit gedeelte heeft u een fantastisch uitzicht op Apu Salkantay en de gletsjers. U stopt bovenaan de pas om foto’s te maken en te genieten van het prachtige uitzicht. Daarna daalt u af naar de lunchplek in Sisaypampa, een vlak gebied van waaruit u de naburige Salkantay vallei ziet. Dit is bovendien een plek waar u goede kans heeft om de Andes-condors te zien. Na de lunch gaat u verder naar de Pampacahuana-gemeenschap, die op 3.700 meter hoogte leeft. Hun woongemeenschap ligt naast een origineel Inca-kanaal. Hier wordt het kamp voor de komende nacht opgeslagen.

 

Overnachting in een tent.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, kampeerspullen (tent, opblaasbaar matras, plunjezak), drager (voor de algemene kampeerspullen) en muildieren (u kunt max. 6 kilo aan persoonlijke items meenemen), kok die voor de maaltijden zorgt, toilettent, medische kit

Dag 3 Pampacahuana - Ollantaytambo

Wandelafstand: 16 km / 8 uur

In de vroege uurtjes is de vallei vaak nog bedekt met wat nevel in Peru Salkantay-trekking-dag-2-Soraypampa-Chaullay-67(16) U slaapt in uw eigen tent midden tussen de bergen in Peru

Vandaag stapt u van de Salkantay Trail over naar de Incatrail. Het eerste stuk gaat bergafwaarts. In circa 2 uur loopt u van Pampacahuana naar Paucarcancha. Daar bezoekt u de gelijknamige Inca-site

 

Na dit culturele intermezzo loopt u 5 uur bergafwaarts op de Original Inca Trail tot u kilometerpaal 82 bereikt, het begin van de klassieke Inca Trail. Als bonus is ook hier een interessante Inca-site: Llactapata. Terwijl u de archeologische vindplaats ontdekt, bereidt de chef-kok een heerlijke lunch voor u in de buurt van Kilometer 82. Na zoveel inspanning en een aanslag op de knieën een welverdiende lunch. 

 

Na de lunch gaat u naar Ollantaytambo. In totaal daalt u vandaag af van een hoogte van 3700 meter nara een hoogte van 2792 meter. In Ollantaytambo neemt u afscheid van het ondersteunend personeel dat u vergezelde tijdens de avontuurlijke trekkingsdagen. Op eigen gelegenheid kunt u de Ollantaytambo Inca ruïnes bezoeken. Zeker doen, want dit is één van de mooiste Inca-steden wat ons betreft.  's Avonds een diner in een lokaal restaurant. 

 

Overnachting in Ollantaytambo. 

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 4 Ollantaytambo - Cuzco

Vroeg ontbijt in het eenvoudige hotel. Met een goed gevulde maag wandelt u naar het station van Ollantaytambo, om op de trein te stappen. De trein brengt u in ongeveer 1,5 uur naar km 104, waar de gids wacht.

Vanaf dit punt begint de wandeling over de beroemde Inca Trail, vanaf een hoogte van 2100 meter. U steekt de Willkamayu-rivier over via een brug. Hier wordt de hike onderbroken voor een bezoek aan de Inca-site Chachabamba. Na de introductie van de Inca-geschiedenis begint het echte werk: ongeveer 6 uur wandelen.
Na 3 uur lopen komt u aan bij de archeologische vindplaats Wiñaywayna (op 2650 meter). Tijd om uw lunchbox open te maken en wat nieuwe energie op te doen. Wiñaywayna  staat bekend als de tweede meest indrukwekkende archeologische vindplaats na Machu Picchu. Deze fantastische plek is een perfect voorbeeld van Inca-terraslandbouw. Na een wandeling rond deze prachtige Inca-overblijfselen vervolgt u de tocht door de tropische jungle, via een smal pad, totdat u Inti Punku (de Zonnepoort) bereikt. Vanaf dit punt heeft u een geweldig uitzicht op de Machu Picchu. Na een rustpauze het hoogtepunt van de dag: een bezoek aan de mysterieuze Machu Picchu. De oude Inca-citadel Machu Picchu ligt op een hoogte van 2360 meter. De gids neemt u ongeveer 2 uur mee door de citadel. Vervolgens met de bus (inbegrepen in de prijs) terug naar Aguas Calientes. Voordeel is dat u de Machu Picchu in de namiddag bezoekt, er zijn dan weinig toeristen. Ideaal voor het nemen van de mooiste foto's. Laat in de middag neemt u de trein terug naar Ollantaytambo of Cuzco. Daar heeft u een transfer naar uw hotel. 

 

Inclusief: ontbijt, lunch, treinkaartjes, toegang tot Machu Picchu, transfer Cuzco

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën