Bouwsteen Incatrail

Een trekking die zoveel bekendheid heeft, dat hij bij velen op de bucketlist staat. U volgt de oude Incatrail naar de Machu Picchu, een goed bewaard gebleven Incastad. U loopt gedurende drie dagen door een afwisselend landschap. Soms op grote hoogte! De vierde dag wordt u beloond met de bekende Machu Picchu Inca opgraving.

Wandel langs oude Inca-ruïnes
Klim en daal de bergen af
Het natuurwonder Machu Picchu
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Incatrail

Dag 1      Wayllabamba

Dag 2      Pacaymayo

Dag 3      Wiñau Huayna

Dag 4      Machu Picchu - Cuzco

100% maat werk

Dag 1 Cuzco- Ollantaytambo- Wayllabamba

Incatrail-Iris-dag-1-31

Bent u klaar voor een bijzondere en onvergetelijke hike? Vandaag begint de Incatrail!

 

U reist via Ollantaytambo, waar u nog even ontbijt, door naar de stad Piskacucho. Dit is het begin van de Incatrail. U loopt vandaag ongeveer 4 uur, wat neer komt op 12 kilometer. Een goed begin, zodat u aan de hoogte kunt wennen. De omgeving waardoor u loopt is prachtig, dus kijk af en toe om u heen. Grotendeels loopt u vandaag langs de Urubamba-rivier. Uiteraard stopt u wanneer u wilt, maar een echte pauze heeft u in het dorp Miskay. Vanaf Miskay ziet u het Inca bouwwerk Patallacta liggen. Dit is de ruïne van een dorp met landbouwterrassen eromheen. Als u trek krijgt, zoekt de gids een plek om te zitten. De kok en de dragers lopen al iets vooruit en bereiden de lunch voor. Wederom even tijd om uit te puffen. Na de lunch klimt u gedurende twee uur omhoog een berg op. U loopt over een bergkam en als u geen hoogtevrees heeft, kijkt u dan de diepte is. In de verte ziet u de besneeuwde top van de berg Veronica. Deze is maar liefst 5832 meter hoog; gelukkig hoeft u deze niet op te klimmen.

 

Als u boven bent, heeft u het einddoel van vandaag bereikt: de plek waar vannacht gekampeerd wordt. Uitrusten en de tenten opzetten. De kok bereidt een goede avondmaaltijd. Duik daarna snel uw slaapzak in. Het is koud, u heeft een vermoeiende dag achter de rug en morgen wacht een zware, maar bijzondere, wandeldag. 

 

Overnachting in een tent.

Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids

Dag 2 Wayllabamba- Warmihuañasca- Pacaymayo

Incatrail-Iris-dag-2-10 Incatrail-Iris-dag-2-26_1_413614

Vandaag staat er een pittige klim langs een smal ravijn op de planning. Een trekking van negen kilometer, waar u ongeveer zever uur over doet. Onderschat de klim niet, want het is echt een zwaar deel. Doe dus rustig aan. Voordat u het weet bereikt u Lluluchapampa. Vanaf hier begint de beklimming van de hoogste en de meest bekende bergpas tijdens de Incatrail: de Abra Warmihuañasca. De pas ligt op 4200 meter hoogte! Trek er zo’n twee uur voor uit om naar boven te komen. Als u bij de top bent, wordt u beloond met een mooi uitzicht over de wijde omgeving. En nog een beloning: daarna loopt u bergafwaarts, naar de Pacaymayo Vallei. De vallei ligt op 3650 meter hoogte en is tevens uw slaapplaats voor vanavond.

 

Overnachting in een tent.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 3 Pacaymayo- Puya Patamarka- Wiñay Huayna

Inmiddels voelt u uw kuiten al, maar u bent al over de helft. Vandaag staat de langste, maar ook de meest indrukwekkende dag op het programma. Via diverse oude Inca-opgravingen, en steile klimmen, komt u bij de Runkurakay pas op 3970 meter. Na de ruïnes van dichtbij bekeken te hebben, loopt u bergafwaarts naar Yanacocha en door naar Sayacmanca. Opeens bent u op een hoogte van 3024 meter. Het landschap is drastisch veranderd. U gaat het regenwoud in, geniet van boeiende vergezichten en daalt af door het oerwoud.

 

Nog één beklimming en daarna loopt u naar beneden over de trail. De ruïnes van Phuyupatamanca worden bezocht en als u aan het einde van de dag in Wiñaywayna aankomt wacht er een warme douche op u. U gaat kamperen, maar er is een restaurant en douches aanwezig. Drink samen met uw medereizigers op het succes. U heeft de Incatrail gelopen en morgen wacht u nog één hoogtepunt: de Machu Picchu. 

 

Overnachting in een tent. 

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 4 Wiñay Huayna- Machu Picchu- Cuzco

Peru-Huayna-Picchu_1_413672

Vroeg op om na het ontbijt direct door te gaan naar de Inti Punko: de Zonnepoort. Door deze poort ziet u de eerste glimp van de Machu Picchu. Het is nog een uur lopen over een smal pad door de jungle. De gids leidt u rond bij de Machu Picchu, maar daarna is er nog voldoende tijd om zelf rond te kijken en uitgebreid te fotograferen.

 

Na uw bezoek neemt u de bus terug naar Aguas Calientes. Als u zin heeft, kunt u naar de heetwaterbronnen om uw vermoeide spieren wat rust te gunnen. ’s Middags neemt u de trein terug richting Cuzco.

 

Inclusief ontbijt, trein, transfer, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Iris loopt de Incatrail
Iris, Van Verre

De Incatrail lopen in Peru

Iris, Van Verre Algemeen 28-1-2019

De Incatrail is een trekking die zoveel bekendheid heeft, dat hij bij velen op de bucketlist staat. Zo ook bij Iris. Zij heeft hem in september 2018 mogen lopen en heeft 3 do's en 3 don'ts op een rij gezet.