Bouwsteen Tropisch paradijs San Andrés

Vanaf Cartagena vliegt u naar het tropische paradijsje San Andrés, een eiland voor de kust van Nicaragua. U verblijft direct aan het zandstrand. Een paar dagen genieten van zon, zee en strand. Een excursie naar Johnny Cay is inbegrepen. Hier kunt u mooi snorkelen. Vlucht terug naar Cartagena.

Inclusief binnenlandse vluchten
Verblijf aan het strand
Snorkelexcursie
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: Tropisch paradijs San Andrés

Dag 1  Aankomst San Andrés
Dag 2  San Andrés, naar Johnny Cay
Dag 3  San Andrés
Dag 4  Vertrek naar Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Cartagena - San Andrés

Vlucht naar een tropisch paradijsje

Colombia-San-Andres-duiken Colombia-San-Andres-zandstrand_1_481429 Colombia-San-Andres-reclamebord_1_481447

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Cartagena naar San Andrés. Hier staat uw chauffeur en Engelssprekende gids u op te wachten om u naar uw strandhotel te brengen.

 

Midden in het Caribisch gebied, vlak voor de kust van Nicaragua, is het optimaal genieten van de prachtige, tropische stranden van het eiland San Andrés. Op het eiland heerst een aangename sfeer door de verschillende culturen die hier samenkomen. U vindt hier zowel (Afro-)Amerikaanse, Europese en natuurlijk Zuid-Amerikaanse invloeden. In het noorden, bij het vliegveld, ligt de gelijknamige hoofdstad van het eiland; San Andrés, ook wel El Centro genoemd. Wandel over de boulevard, geniet op het toeristische strand Spratt Bright of ga lekker uitgebreid eten in één van de vele tentjes in de buurt. Het eiland is bekend vanwege de kleurrijke onderwaterwereld.

 

Overnachting op San Andrés.
Inclusief binnenlandse vlucht Cartagena- San Andrés, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 2 San Andrés

Excursie naar Johnny Cay met snorkelen

Een plaatje: een klein eiland dat je in een mum van tijd in de rondte loopt. Wit zandstrand, palmbomen en een schitterende heldereblauwe zee. Dit is echt idyllisch: Johnny Cay en Haynes Cay. Als u over zee kijkt, ziet u in de verte meer van dit soort eilandjes. Alleen al de trip per boot naar de eilandjes toe is de moeite waard. Er zijn diverse snorkelspots. Neem snorkelmateriaal mee of huur dat (niet inbegrepen). Duik het water in en ga helemaal op in de rust en de kleuren van de onderwaterwereld. Er is een rif en er zwemmen zoveel tropische vissen in alle kleuren van de regenboog. Van deze ochtend op het water, krijgt u lekkere trek. Een lunch op Haynes Cay is daarom inbegrepen. Daarna een dutje doen op het strand, nog even bijkleuren in de zon of toch weer het water in? U bent zo’n zes uur onderweg, dus er is voldoende tijd om te relaxen.

Overnachting op San Andrés.
Inclusief ontbijt, excursie (samen met andere reizigers) met bootovertocht, Engelssprekende gids, lunch

Dag 3 San Andrés

Colombia-San-Andres-Providencia-Santa-Catalina Colombia-San-Andes-Johnny-Cay-9

Op het eiland is behalve het genieten van de prachtige stranden van alles te doen. U kunt met een scooter of golfkar het eiland rondrijden van in totaal zo’n 25 kilometer. Onderweg kunt u stoppen op de prachtige stranden, geniet bij Cocoplum beach van een borrel op het strand en wandel bij laag water naar het eilandje Rocky Cay. Rijd verder naar het meest zuidelijke punt van het eiland en ga lunchen bij Punta Sur, een restaurant in de vorm van een boot. Aan de westkant van het eiland zijn er minder stranden en enkel kliffen en mangrovebossen. Stop hier bij La Piscinita (vertaald: het zwembad) en duik met een snorkel van een klif tussen duizenden vissen. Vergeet ook niet om midden op het eiland bij de kerk naar boven te klimmen. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht over het eiland.

 

Overnachting op San Andrés.
Inclusief ontbijt

Eilandtour San Andrés
San Andrés

Eilandtour San Andrés

Treed in de voetsporen van piraten. Met een minibusje of Chiva (zo’n bontgekleurde vrachtauto met een open...

Dag 4 San Andrés - Cartagena

We verlaten San Andrés en vliegen terug naar Cartagena. Blijf nog een aantal dagen in deze kleurrijke stad of reis door naar een andere bestemming. Bekijkt u ons bouwsteenoverzicht Colombia voor leuke tips.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur, binnenlandse vlucht San Andrés- Cartagena

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën