terug naar het overzicht

Rondreis Met het gezin naar Colombia

Colombia is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. U verblijft meerdere nachten op één plek en er zijn tal van activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin zoals een fietstour, raften, achterop oude jeeps naar een palmenvallei en er zijn veel mooie stranden. Zwemmen in zee of in het zwembad kan bijna iedere dag. In het Tayrona National Park een spannende tocht door de jungle om dieren te spotten.

Wat maakt deze reis bijzonder
Veelal hotels mét zwembad
Rustig tempo, toch veel zien
Veel strand en activiteiten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 3900,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Met het gezin naar Colombia

Dag 1   Aankomst Bogotá
Dag 2   Bogotá
Dag 3   Villa de Leyva
Dag 4   Villa de Leyva
Dag 5   San Gil
Dag 6   San Gil
Dag 7   San Gil

Dag 8    Pereira
Dag 9    Pereira
Dag 10  Pereira
Dag 11  Tayrona National Park
Dag 12  Tayrona National Park
Dag 13  Tayrona National Park
Dag 14  Palomino

Dag 15  Palomino
Dag 16  Cartagena
Dag 17  Cartagena
Dag 18  Cartagena
Dag 19  Vertrek Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Het avontuur kan beginnen; welkom in Colombia

Bogotá is een enorme stad met negen miljoen inwoners en het is de hoofdstad van Colombia. Er zijn slechts enkele wijken interessant voor toeristen, dus de stad is overzichtelijk. Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Een echt Latijns-Amerika gevoel krijgt u hier! Er zijn musea, pleinen en kerken. Maar bijzonder is ook de graffiti, die hier tot een ware kunst is verheven. In wijken waar u zich tot voor kort niet veilig kon vertonen, zijn nu boeiende rondwandelingen onder leiding van de artiesten. Neem het kabeltreintje de berg Monserrate op.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Dag 2 Bogotá

Fietstour door Bogotá

Colombia-Bogota-streetart-graffiti-1 Colombia-Bogota-fietsen-1

Hoe ervaar je de hoofdstad van Colombia het best? Op de fiets met een privé tour door de stad! Het is wel vrij heuvelachtig en u bent al op grote hoogte, maar smokkelen mag… stap gewoon even af en loop met uw fiets in de hand een steile straat omhoog. U rijdt naar de bekendste pleinen, naar prachtige stadsparken en langs historische monumenten. Maar niet alleen toeristisch Bogotá laat de gids aan u zien. Ook het echte, dagelijks leven leert u kennen. Een blik in de cultuur, in de politiek, in het problematische verleden; de gids vertelt u er alles over. En sla de kleurige graffiti niet over! Dé kunstvorm onder de locals om hun gevoelens te uiten. Er is geen vaste route, iedere dag is de route een beetje anders. Fietsen te eng? We kunnen ook een leuke stadswandeling of een stadstour per auto voor u regelen.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief ontbijt, privé-fietsexcursie met fietshuur, Engelssprekende begeleider

Een spelletje Tejo
Bogotá

Een spelletje Tejo

Tejo is het meest typische spel dat Colombianen graag spelen. De Chibcha en Muisca Indianen speelden het al...

Graffititour
Bogotá

Graffititour

Bogotá is één van de steden waar de mooiste en meeste graffiti ter wereld te vinden is. Vroeger lelijke...

Dag 3 Bogotá - Villa de Leyva

Via een kathedraal van zout naar een hotel met zwemparadijs

U wordt bij uw hotel in Bogotá opgehaald door uw chauffeur en een Engelssprekende gids en naar uw hotel in Villa de Leyva gebracht. Maar u rijdt niet van A naar B. Onderweg bezoekt u een bijzondere onderaardse kathedraal van zout. Deze werd gebouwd om mijnwerkers te beschermen. Stop ook in Ráquira, bekend vanwege het pottenbakken.

 

Het grote plein van Villa de Leyva is een plaatje dat zo op een poster gebruikt kan worden om Colombia te promoten. Aan alle kanten van het plein staan huizen in koloniale stijl, soms met terrassen ervoor. Ook een kerk met gouden altaar ontbreekt niet. Het is bovendien de stad van de ruana’s, dit zijn poncho’s. Het centrum is gezellig, er zijn tal van restaurants met lokale en internationale specialiteiten. Dus zoek een plek om neer te strijken en kijk naar het lokale leven dat aan uw oog voorbijtrekt.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Villa de Leyva

De hele dag op stap met een chauffeur en gids

Colombia-Villa-de-Leyva-Dominicaans-Klooster-9

Er is zoveel te zien en te doen rond Villa de Leyva. Een aantal tips: Sla zeker het Dominicaanse klooster Ecce Homo niet over. De binnenplaats met bogen en de schitterende tuin laten uw fototoestel ongetwijfeld klikken. Houdt u van de architectuur van Gaudí? Bezoek dan de Casa Terracota. Een kunstenaar bouwde zijn eigen huis compleet van aardewerk. De speelse vorm doet denken aan de kunstwerken van Gaudí.

 

Toen een boer uit de omgeving van Villa de Leyva in zijn grond aan het spitten was om een nieuw huis te bouwen stuitte hij op een skelet van een dinosaurus. Deze bleek meer dan 150 miljoen jaar oud te zijn en wonderbaarlijk goed bewaard gebleven. Het skelet van dit dier, dat op een gigantische krokodil lijkt, is te zien in het Fossielenmuseum. Zorg dat u op tijd terug bent in het hotel om nog even van de zwembaden te genieten.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 5 Villa de Leyva - San Gil

De reis wordt vervolgd naar San Gil, het outdoorparadijs van Colombia. Het ligt in een weelderig groen en bergachtig gebied. Of u nu wilt hiken, raften, door nauwe grotten wilt kruipen of als een echte waaghals bij een waterval wilt abseilen of bungyjumpen: alles is mogelijk rond San Gil. Misschien heeft u de kandidaten van “Wie is de Mol” hier zien ziplinen. Het centrum is gezellig. Er komen veel backpackers en ’s avonds is er veel te doen. Wilt u wat meer rust, kies dan voor een landelijk hotel iets verder van het centrum. Vanaf San Gil bent u met een half uur rijden in het koloniale dorp Barichara.

 

Overnachting in San Gil.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 6 San Gil

Raften

Abseilen bij San Gil Colombia-Barichara-tuktuk-medewerkster Raften op de rivier bij Barichara

Op een rivier bij de stad gaat u raften! De lokale bevolking probeert al eeuwenlang de stroming van de Fonce Rivier te bedwingen en nu bent u aan de beurt. U maakt een 20 kilometer lange tocht. De stroomversnellingen zijn van de eerste tot de vierde graad. Dus u zult af en toe goed moeten samenwerken om de boot in bedwang te houden en andere momenten kunt u genieten van de natuur om u heen. Vogels vliegen verschrikt op, misschien ziet u zoogdieren aan de waterkant wegschieten. Valt u uit de boot of kiept de hele boot om? Geen probleem, ga meteen even zwemmen in het verfrissende water. De rafttour duurt ongeveer vier uur; de exacte tijdsduur is een beetje afhankelijk van de waterstand. U legt elf kilometer af en bedwingt stroomversnellingen van de derde categorie. (Vanaf 10 jaar. Mocht u niet willen raften of zijn uw kinderen te jong, dan regelen we graag een andere excursie voor u).

 

Overnachting in San Gil.
Inclusief ontbijt, raften met transport, Engelssprekende gids, rafting materiaal (Samen met andere reizigers)

Caving
San Gil

Caving

Klimmen en klauteren door grotten. Af en toe op uw knieën en oppassen dat u uw hoofd niet stoot. Maar u heeft...

Abseilen
San Gil

Abseilen

In het bos bij San Gil ligt de 60 meter hoge waterval Juan Curí verscholen. Vroeg in de ochtend wordt u...

Dag 7 San Gil

Deze dag is ter vrije besteding. Er is veel te doen rondom San Gil. Doe bijvoorbeeld een spannende canyoningtocht of ga abseilen bij een waterval. Iets verderop is een ziplineparcours. Als u het wat rustiger aan wilt doen, maak dan een uitstapje naar Barichara, een prachtig koloniaal dorp. Het belangrijkste vervoermiddel hier is de tuktuk, een gemotoriseerd en vrolijk beschilderd karretje. Alleen een ritje daarmee is al leuk.

 

Overnachting in San Gil.
Inclusief ontbijt

Dag 8 San Gil – Bucaramanga – Bogotá - Pereira

Locals op de koffiefarm La Recuca

U rijdt de kloof van Chicamocha in. Wat een diepte naast de weg! Stop bij diverse uitzichtpunten. Onderweg komt u langs Parque Chicamocha. Een pretpark dat vooral Colombianen waarderen. Maar een aanrader is om hier een kabelbaan over de kloof te nemen. De bagage blijft in de auto en u overbrugt in ongeveer twintig minuten op een leuke wijze, de rit die met de auto meer dan een uur duurt. Vervolgens moet u dus wel even op uw chauffeur wachten. Vervolgens bocht na bocht, vaak achter kruipende vrachtwagens richting Bucaramanga. De totale rit, zonder stops, duurt zo’n vier uur. U wordt bij de luchthaven afgezet.

 

Twee binnenlandse vluchten brengen u naar Pereira in de koffieregio. U verblijft niet in de stad maar op een karakteristieke koffiefarm mét zwembad.

 

Overnachting nabij Pereira.
Inclusief ontbijt, privétransfers met Spaanssprekende chauffeur

Dag 9 Pereira

Hands-on koffietour Recuca

Geen saaie tour: u moet zelf de handen uit de mouwen steken. Een ideale tour voor gezinnen met kinderen. U wordt naar de koffiefarm Recuca gebracht en krijgt daar een interessante uitleg over koffie. Medewerkers in oude, traditionele klederdracht leiden u rond. U ervaart hoe het is om zelf een koffieplukker te zijn. En wat een ingewikkeld en arbeidsintensief proces volgt daarna nog met drogen, fermenteren en roosteren. Het proeven van de koffie (voor wie dat lekker vindt) ontbreekt natuurlijk ook niet.

 

De rest van de dag is ter vrije besteding. Ga paardrijden. Bezoek de botanische tuin en geniet van de kleuren van de bloemen, maar ook van de vlinders. Leer de heerlijke Sancocho soep zelf te bereiden. Te saai? Kies er dan voor om te gaan ziplinen en zoef op grote hoogte over de koffiestruiken.

 

Overnachting in Pereira.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids, rondleiding

Botanische tuin en vlindertuin
Koffieregio

Botanische tuin en vlindertuin

Een van de mooiste botanische tuinen van Colombia is in de koffieregio te vinden. Net ten zuiden van het dorp...

Ziplinen
Koffieregio

Ziplinen

Tussen de steden Armenia en Pereira is de langste en hoogste canopy van Colombia. U bungelt maximaal 60 meter...

Dag 10 Pereira

Met een Willy naar reuzenpalmen

Colombia-Valle-de-Cocora-willy_1_484366 Colombia-Valle-de-Cocora-paardrijden1_1_484347

U maakt een excursie naar de palmenvallei Cocora, Salento en Filandia. Per auto wordt u naar de Valle de Cocora gebracht. Dit kan met een gewone auto maar ook met een ouderwetse Willy Jeep. De jeep is kleurrijk en open. De Valle de Cocora is bekend vanwege de enorm hoge waxpalm. Maak hier een mooie wandeling; kort of lang, net wat u wilt. De vergezichten zijn schitterend. U loopt deels door een nevelwoud. U hoort vogels fluiten. Misschien ziet u zelfs de imposante condor op de luchtstromen zweven. Vervolgens bezoekt u het charmante dorp Salento met hobbelige keien op straat, kleurrijke huizen en tal van winkels en restaurants. Tot slot gaat u naar Filandia, nog zo’n leuk koffiestadje.

 

Overnachting in Pereira.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids, entree

Sancocho kookles
Koffieregio, Pereira

Sancocho kookles

U wordt opgehaald voor een transfer naar het marktplein van het stadje Santa Rosa de Cabal. U wordt verwelkomd...

Authentieke dorpentocht
Koffieregio

Authentieke dorpentocht

In oude robuuste jeeps die Willys genoemd worden, maakt u een tocht langs diverse authentieke dorpen in de...

Dag 11 Pereira - Santa Marta - Tayrona National Park

Per vliegtuig reist u af naar de Caribische kust.

Tayrona National Park is het mooiste natuurgebied van Colombia en nog makkelijk te bereiken ook. Er zijn drie ingangen. Het park biedt een goede mix van jungle en strand. Het mooiste strand is Cabo San Juan. U maakt diverse wandelingen door het National Park, waar veel dieren leven. Bijna 400 soorten vogels zijn er geteld, waarbij de ara en roofvogels opvallend zijn. Ook leven er reptielen zoals kaaimannen en de boa constrictor. Probeer een glimp van schildpadden, apen, luiaards, herten, miereneters en gordeldieren op te vangen. Lastiger is het nog om één van de katachtigen te spotten. De jaguar, de ocelot, en de poema komen hier nog voor. Een hike gecombineerd met een mooi strand is waar deze jungle zich het beste voor leent.

 

Overnachting nabij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt, privétransfers met Spaanssprekende chauffeur, binnenlandse vlucht Pereira- Santa Marta

Dag 12 & 13 Tayrona National Park

In het mooiste Nationale Park van Colombia

Een aapje verscholen tussen de takken In Tayrona National Park Colombia-TayronaNP-strand2_1_484387 Colombia-Santa-Marta-papagaai_1_484406

De inheemse stammen die in Tayrona National Park leven, bivakkeren hier al sinds de precolumbiaanse tijd. Er zijn excursies naar dorpen van de Kogui-stam mogelijk. Maar gewoon een dagje relaxen op het strand bij de rivier of aan zee bij uw accommodatie is ook een goede optie. Of nog een wandeling door de jungle. U ziet ongetwijfeld weer andere vogels en dieren.

 

Overnachting bij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt

Tayrona National Park, Cabo San Juan
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Cabo San Juan

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Dag 14 Tayrona National Park - Palomino

U wordt opgehaald en naar uw hotel in Palomino gebracht. Palomino is echt zo’n plek om te relaxen. Er is een strand met palmbomen waar u af en toe even kunt pootje baden in zee. De stroming is hier sterk, dus doe voorzichtig! Vanwege de vaak hoge golven wordt er ook veel gesurft. Aan het strand liggen kleine lokale restaurants en bars. Er komen veel backpackers hier en die bepalen de sfeer.

 

Overnachting in Palomino.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 15 Palomino

In een ligstoel op het palmenstrand

Nog een dagje genieten van zon, zee en strand. Maak een lange strandwandeling en wie weet is er vanavond live muziek.

 

Tip voor een avontuur: tuben bij Palomino. Waar kunt u nou in een oude tractorband de rivier afzakken en in zee uitkomen? Volgens ons alleen hier. Het is een afwisselend spannende en relaxte tocht. Als er geen stroomversnellingen zijn, is er alle tijd om te genieten van de natuur. Verder is Palomino een goeie plek om een souvenir te scoren. Mooie handgemaakte tassen van natuurlijke materialen, die de locals ook dragen, zijn bij de kraampjes bij het strand en in het dorp te vinden.

 

Overnachting in Palomino.
Inclusief ontbijt

Dag 16 Palomino - Cartagena

Colombia-Cartagena-kleurrijke-huizen Colombia-Cartagena-locals-gekleurde-jurken_1_485229

Als u het aan ons vraagt, reist u vandaag af naar de mooiste stad van Colombia: Cartagena. Een tropische, bruisende stad. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst. Koop een leuk souvenir voor thuis. Ga naar Café del Mar op de oude stadsmuur voor de mooiste zonsondergang.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Stadswandeling
Cartagena

Stadswandeling

Lopend beleeft u de ommuurde binnenstad van Cartagena het beste. Uw Engelssprekende gids voert u over de oude...

Kookles
Cartagena

Kookles

Een belangrijk onderdeel van iedere reis is wat ons betreft het heerlijke lokale eten. En wat is leuker dan uw...

Dag 17 Cartagena

Als een zeerover in het oude fort

Cartagena is niet in één dag te ontdekken. Loop door het historische centrum. Ga op eigen gelegenheid, ga met een gratis stadstour mee (geef aan het einde van de tour het bedrag dat u het waard vond), of boek een privé-stadstour met gids voor wat meer achtergrondinformatie. Of neem de Hop-on Hop-off bus. Achter de oude stadsmuren en de dom en de kerken van het oude deel rijzen de wolkenkrabbers op van het moderne deel van de stad, dat gekscherend ook wel Miami of Dubai wordt genoemd. Hier liggen de luxe hotels en toeristen zonnen er op het strand. Cartagena was vroeger al een belangrijke stad. Piraten uit diverse landen deden aanvallen en een goede verdediging was dan ook nodig. Het grote fort Castillo San Felipe is het resultaat. Sla een bezoek hieraan zeker niet over en ga ook naar het hoogste punt van de stad: het klooster La Popa. Maak een boottocht bij zonsondergang of dineer op een boot.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt

Vogelparadijs Barú
Cartagena

Vogelparadijs Barú

Colombia is een van de landen met de meeste vogelsoorten ter wereld, meer dan 1900! Dat betekent dat 20...

Vissen met de locals
Cartagena

Vissen met de locals

Een halve dag op pad met de lokale vissers van het dorp La Boquilla, dat net buiten Cartagena ligt. Er ligt...

Dag 18 Cartagena

Excursie naar Pirateneiland

Souvenirs in San Andres

Pirateneiland, klinkt dat niet spannend? Vroeger voeren hier tal van piratenschepen langs. Nu is het een strand aan de noordkust van het eiland Barú, dat voor de kust van Cartagena ligt. Een speedboot brengt u hier vanaf de Muelle de los Pegasos (een pier in de stad) naartoe. U wordt verwelkomd met Colombiaanse koffie en fruit. Vervolgens kunt u even relaxen en zwemmen. Een lokale lunch is ook inbegrepen. Vanaf Pirateneiland vaart u naar het eiland San Martín, waar een groot aquarium is. Er zwemmen zelfs dolfijnen en haaien. De entree voor het aquarium is niet inbegrepen (op dit moment ongeveer 13 USD). De rest van de dag kunt u vrij besteden op Pirateneiland.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, excursie met overtocht naar Pirateneiland en San Martín, lunch (samen met andere reizigers)

Stranddag Isla del Encanto
Cartagena

Stranddag Isla del Encanto

Helemaal niets doen: alleen maar zwemmen, snorkelen, op het witte zandstrand liggen en af en toe even wat eten...

Dag 19 Vertrek Cartagena

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven in Cartagena gebracht. Uw rondreis door Colombia is helaas weer ten einde.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen