terug naar het overzicht

Rondreis Compleet Colombia

Deze reis door Colombia biedt een goed beeld van de veelzijdigheid van het land. U wandelt over de hobbelige keien van koloniale dorpen en steden maar ook door het woestijnlandschap bij Tatacoa en naar watervallen bij Minca. Aanschouw de mysterieuze beelden bij San Agustín. Proef echt verse koffie van de bonen rond Armenia. Spot apen in het Tayrona National Park. Op het strand van een tropisch eilandje kunt u alle belevenissen nog eens de revue laten passeren.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ook onbekende gebieden
Privé vervoer, veelal met gids
Veel excursies inbegrepen
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 4800,- per persoon
Reisduur: 26 dagen / 25 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Compleet Colombia

Dag 1  Aankomst Bogotá
Dag 2  Bogotá
Dag 3  Villa de Leyva
Dag 4  Villa de Leyva
Dag 5  Barichara
Dag 6  Barichara
Dag 7  Tatacoa
Dag 8  Tatacoa
Dag 9  San Agustín

Dag 10  San Agustín
Dag 11  Popayán
Dag 12  Popayán
Dag 13  Armenia
Dag 14  Armenia
Dag 15  Armenia
Dag 16  Medellín
Dag 17  Medellín
Dag 18  Tayrona National Park

Dag 19  Tayrona National Park
Dag 20  Minca
Dag 21  Minca
Dag 22  Cartagena
Dag 23  Cartagena
Dag 24  Islas del Rosario
Dag 25  Islas del Rosario
Dag 26  Vertrek Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Colombia-Bogota-kleurrijke-straatjes Colombia-Bogota-miljoenenstad-hoofdstad Colombia-Bogota-streetart-graffiti_1_483676

Welkom in de hoofdstad van Colombia: Bogotá. Een enorme stad met negen miljoen inwoners. Er zijn slechts enkele wijken interessant voor toeristen, dus de stad is overzichtelijk. Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Hoogtepunten zijn het Goudmuseum en de Plaza Simón Bolívar. Dit is het grootste plein van de stad met de kathedraal, het gemeentehuis, het paleis van Justitie en het Parlement. Een nog leuker museum dan het Goudmuseum vinden wij echter het Museo Botero. De Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero maakt mensen en dingen op zijn schilderijen en in zijn sculpturen volumineus. Hij blaast ze als het ware op.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Dag 2 Bogotá

Excursie: Stadswandeling Bogotá

Samen met uw gids wandelt u door de koloniale wijk La Candelaria. De huizen zijn prachtig gerenoveerd en in bonte kleuren geschilderd. Natuurlijk slaat u het belangrijkste plein van de hoofdstad, de Plaza de Bolívar, niet over. Hier ziet u de San Francisco kerk en diverse regeringsgebouwen. Ook gaat u naar het goudmuseum (op maandag gesloten, dan bezoekt u het Botero museum). Omdat de straten zo steil zijn, mag u smokkelen met het wandelen: neem een taxi naar de kabelbaan. Die brengt u naar een hoogte van 3152 meter, op de Monserrate Hill. Het uitzicht over de stad is onvergetelijk.

Liever fietsen? We kunnen ook een fietstour voor u boeken.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief ontbijt, privé-stadswandeling met gebruik van taxi, Engelssprekende gids, entree, kabelbaan

Fietstour
Bogotá

Fietstour

Hoe ervaar je de hoofdstad van Colombia het best? Op de fiets met een privé tour door de stad! Het is wel vrij...

Een spelletje Tejo
Bogotá

Een spelletje Tejo

Tejo is het meest typische spel dat Colombianen graag spelen. De Chibcha en Muisca Indianen speelden het al...

Dag 3 Bogotá - Villa de Leyva

Zoutkathedraal van Zipaquirá

Colombia-Ville-de-Leyva-koloniale-straat-1

U wordt bij uw hotel in Bogotá opgehaald en naar uw hotel in Villa de Leyva gebracht. Een bijzondere route met als hoogtepunt een stop in Zipaquirá met een ondergrondse kathedraal van zout. Ook het pottenbakkersdorpje Raquirá is de moeite waard.

Het grote plein van Villa de Leyva is een plaatje dat zo op een poster gebruikt kan worden om Colombia te promoten. Aan alle kanten van het plein staan huizen in koloniale stijl, soms met terrassen ervoor. Ook een kerk met gouden altaar ontbreekt niet. Het is bovendien de stad van de ruana’s, dit zijn poncho’s. Het centrum is gezellig, er zijn tal van restaurants met lokale en internationale specialiteiten. Dus zoek een plek om neer te strijken en kijk naar het lokale leven dat aan uw oog voorbijtrekt.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Villa de Leyva

Zoveel te doen in het stadje en de omgeving

Ter vrije besteding. Enkele tips: een wijnboerderij, een prachtig Dominicaans klooster en een veld met enorme fallussymbolen uit de Muisca-cultuur. Houdt u van de architectuur van Gaudí? Bezoek dan de Casa Terracota. Een kunstenaar bouwde zijn eigen huis compleet van aardewerk. De speelse vorm doet denken aan de kunstwerken van Gaudí. Wij vonden dit één van de leukste bezienswaardigheden rond Villa de Leyva.

 

Toen een boer uit de omgeving van Villa de Leyva in zijn grond aan het spitten was om een nieuw huis te bouwen stuitte hij op een skelet van een dinosaurus. Het skelet van dit dier, dat op een gigantische krokodil lijkt, is te zien in het Fossielenmuseum. Klinkt dit allemaal te tam? Bezoek dan een deel van bovenstaande bezienswaardigheden op de fiets of ga quad rijden. Kies voor een hapje eten een restaurant aan het grote plein of in één van de zijstraten.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt

Dag 5 Villa de Leyva - Barichara

Colombia-Barichara-huizen-kleurrijk Colombia-Barichara-tuktuk

We reizen door naar Barichara; één van de leukste stadjes in heel Colombia. Als u zich een koloniaal stadje zou moeten voorstellen in gedachten, dan voldoet Barichara aan alle criteria. Hobbelige straten met keien geplaveid, een kerk met een groot plein en een park ervoor als stadshart. Witgepleisterde huizen met kleurige accenten en oranje pannendaken. En het is er nog relatief rustig, er komen toeristen, maar de locals zijn verreweg in de meerderheid. Er is een aantal kleine restaurants, lokale winkels en artiesten die hun werk aan de man proberen te brengen. De straten van Barichara lopen niet recht. Barichara is tegen een helling opgebouwd en dat merkt u. U loopt ofwel naar beneden of u klimt naar boven en dat is behoorlijk steil. Opvallend in Barichara zijn de tuktuks: gemotoriseerde taxi’s.

 

Overnachting in Barichara.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 6 Barichara

Ultiem koloniaal dorp

Barichara is geen openluchtmuseum maar een levende stad waar veel aan kunstnijverheid wordt bedreven. Wip even binnen bij de Taller (= werkplaats) de Oficio en zie hoe oude ambachten in stand worden gehouden. Nog leuker is de Taller de Papel en Fibra. Hier ziet u hoe handgeschept papier wordt geproduceerd. En maak het zelf ook! In de Casa de Cultura merkt u hoe trots de mensen uit Barichara op hun stad zijn. Een lokaal huis heeft een tentoonstelling over de stad met een goede mix van geschiedenis en hedendaagse kunst Her en der hangt tabak te drogen. Wandel over de Camino Real oftewel de Camino de Lengerke naar het dorp Guane.

 

Overnachting in Barichara.
Inclusief ontbijt

Citytour
Barichara

Citytour

Met een Engelssprekende gids maakt u een stadswandeling door Barichara. Barichara is niet groot, dus te voet...

Hike naar Guane
Barichara

Hike naar Guane

De bekendste hike bij Barichara voert u via de kloof naar het dorp Guane. De wandeling is iets meer dan zes...

Dag 7 Barichara – Bucaramanga- Bogotá- Neiva- Tatacoa

Een lange reisdag naar het zuiden

Medewerkster Van Verre in de Tatacoa woestijn

Transfer naar de luchthaven in Bucaramanga. Het is een lange, maar mooie rit langs de kloof van Chicamocha. Via Bogotá vliegt u naar Neiva. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Tatacoa gebracht.

 

Informatie Tatacoa:
Een indrukwekkend landschap in Colombia: de woestijn van Tatacoa. Middenin het land, als een soort tegenhanger van al de jungle die er in Colombia te vinden is, ligt hier ineens een droog woestijngebied van 330m2 kilometer. Het landschap is rood met oker en grijs en er groeien opvallende groene cactussen. Heel fotogeniek zijn de pieken van de zand- en rotsheuvels. Door erosie hebben ze een bizarre vorm gekregen. Maak morgen een wandeling door het imposante maanlandschap en bezoek het observatorium.

 

Overnachting in Tatacoa.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids vanaf Barichara, binnenlandse vluchten Bucaramanga- Bogotá en Bogotá- Neiva, transfer met Spaanssprekende chauffeur vanaf Neiva

Sterren kijken in de woestijn
Tatacoa

Sterren kijken in de woestijn

De Tatacoa woestijn is een ideale plek om sterren te kijken. Door de afgelegen locatie is er geen...

Dag 8 Tatacoa

Woestijnwandeling en boottocht

Met een wandeling door het oranje woestijnlandschap ervaart u nog beter hoe imponerend de natuur is. Diepe spleten, bijzondere rotsformaties die door de wind zijn ontstaan en bovenal die opvallende oranje kleur maken de woestijn zo bijzonder. En wat u misschien helemaal niet zou verwachten: vlak naast de woestijn stroomt de Magdalena Rivier. U gaat aan boord van een boot voor een tochtje naar een vissersdorp. Onderweg ziet u veel vogels, leguanen en schildpadden. De laatste aanlegplaats nodigt uit om een lokale lunch te bestellen in een eenvoudig restaurant. Maar even opfrissen door een duik in de rivier te nemen kan ook.

 

Een andere wandeling die aan te raden is, is het Cusco Pad. Loop naar het observatorium zodat de heldere sterrenhemel het best zichtbaar is. Om 19.00 uur vertelt een sterrenkundige u welke sterren u ziet. Ga paardrijden of huur een mountainbike.

 

Overnachting in Tatacoa.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met lokale gids die beperkt Engels spreekt, transport

Bizarre rotsen in de woestijn
Tatacoa

Bizarre rotsen in de woestijn

Het oranje deel van de Tatacoa woestijn wordt “Cuzco” genoemd en het grijze deel “Las Ventanas”. U wandelt...

Hiken door de woestijn
Tatacoa

Hiken door de woestijn

Wat een indruk maakt het woestijnlandschap van Tatacoa! 330 vierkante kilometer oranje en grijze woestijn met...

Dag 9 Tatacoa - San Agustín

Colombia-San-Agustin-Arqueologico Colombia-San-Agustin-prachtige-natuur_2_483280 Colombia-San-Agustin-mysterieuze-beelden

U wordt bij uw hotel in Tatacoa opgehaald en naar uw hotel in San Agustín gebracht. San Agustín is een klein dorp waar de lokale bewoners nog te paard doorheen rijden. Het is echter ook één van de best bewaarde archeologische vindplaatsen van heel Latijns-Amerika. En daarom staat San Agustín op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er staan stenen beelden die uit 4000 voor Christus stammen. Ook ziet u er graven die enigszins lijken op onze hunebedden. Net buiten het dorp is het Parque Arqueológico waar 130 beelden staan. De beelden zijn mannen. Waarschijnlijk stelden ze krijgers of grafbewaarders voor. De mannelijke figuren hebben ook vaak dierlijke trekken, bijvoorbeeld van een adelaar of een krokodil. Kenmerkend zijn ook hun grote ogen en geopende monden. Een gebied om urenlang te voet of te paard rond te dwalen.

 

Overnachting in San Agustín.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 10 San Agustín

Mysterieuze stenen beelden in het archeologisch park

De belangrijkste reden voor een bezoek aan San Agustín zijn de mysterieuze beelden die in het Archeologisch Park staan. Het park is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Een groot aantal megalieten zijn goed bewaard gebleven en er is een excellent museum met onder anderen sieraden en potten. U leert er alles over de cultuur van de twee stammen die hier circa 5000 jaar geleden al leefden. In het archeologisch park staan meer dan 120 beelden! Het park is prachtig opgezet en de wandeling tussen de tropische planten is ook de moeite waard. Sla een bezoek aan een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Colombia niet over!

 

Er zijn diverse archeologische parken rond San Agustín, dus een extra dag in dit gebied is zeker een aanrader! Ga bovendien in de schitterende natuur rondom het stadje wandelen. Of ga paardrijden. Niet alleen oude cultuur en natuur, maar ook in voor een beetje actie: kies dan voor een raftingtour.

 

Overnachting in San Agustín.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met vervoer, Engelssprekende gids, entree

Magdalena kloof
San Agustín

Magdalena kloof

Niet alleen de beelden bij San Agustín zijn zeer bezienswaardig. Vergeet de imposante natuur niet! Vlakbij San...

Eeuwenoude beelden en hike
San Agustín

Eeuwenoude beelden en hike

Tijdens deze excursie ziet u enorme beelden die tussen de groene heuvels in een weelderig park staan. De...

Dag 11 San Agustín - Popayán

De witte stad

Colombia-Popayan-witte-stad Colombia-Popayan-straat-witte-stad

U vervolgt uw route naar de witte stad van Colombia: Popayán. Het hele centrum bestaat uit witte koloniale huizen gesierd door kleine houten balkons. Er is een luchthaven en een universiteit. Doordat er veel jongeren wonen, zijn er gezellige restaurants en bars in overvloed. Zoals in iedere Latijns-Amerikaanse stad vormt een park het middelpunt. Plof even neer op een bankje en laat het dagelijks leven aan u voorbij trekken, voordat u weer verder loopt over de straten met kinderkopjes. Er zijn diverse kerken zoals de San Francisco, de Santo Domingo en de San José kerk en een oude brug uit de 19e eeuw. Helemaal indrukwekkend is de kathedraal. Heel mooi vonden wij het Casa Museo Mosquera. Een huis met zes kamers dat in oude stijl is ingericht. Opvallend zijn de diverse theehuizen in dit koffie minnende land.

 

Overnachting in Popayán.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur en Engelssprekende gids

Kleurrijke stammen in Silvia
Popayán

Kleurrijke stammen in Silvia

U bent te gast bij de Guambianos, een stam die nog steeds gekleed gaat in kleurige klederdracht. De Guambianos...

Dag 12 Popayán

Deze dag is ter vrije besteding. Nog niet genoeg van de oude culturen gezien: maak dan een excursie naar Tierradentro. Dit is de op één na belangrijkste archeologische vindplaats in Colombia met een museum, oude vindplaatsen en grafkelders.

 

Heel wat anders is het National Park Puracé. Maak kans om de condor te zien zweven in de lucht. Ga hiken en zie onderweg diverse watervallen en maak foto’s bij de uitzichtpunten. De begroeiing is weelderig, er zijn grassen, mossen en orchideeën. Er is veel water. In het Nationaal Park zijn ook geisers, het is dan ook een vulkaanrijk gebied. De Puracé vulkaan, die nog steeds actief is, is de bekendste. Vlakbij Popayán ligt het dorp Silvia. Hier wordt op dinsdag een kleurrijke inheemse markt gehouden. Leden van de Guambiano stam komen uit alle dorpen in de wijde omtrek hiernaartoe om hun waar aan te bieden.

 

Overnachting in Popayán.
Inclusief ontbijt

Puracé National Park
Popayán

Puracé National Park

Op zo’n 50 kilometer van de stad Popayán ligt het National Park Puracé. Het park hoort nog bij het...

Stadswandeling
Popayán

Stadswandeling

Popayán wordt ook wel de witte stad oftewel La Ciudad Blanca genoemd. De stad heeft een groot koloniaal...

Dag 13 Popayán - Armenia

Slapen bij een historische koffieboerderij

Colombia-Armenia-gekleurde-staat Colombia-Pereira-Finca-del-Cafe-Koffietour-15 Colombia-Armenia-koffieplantage

Vanaf Popayán wordt u naar de stad Armenia in de koffie-driehoek van Colombia gebracht. In de omgeving van Armenia liggen een aantal prachtige finca’s, koffieplantages waar u kunt verblijven.

 

Overnachting nabij Armenia.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 14 Armenia

Excursie naar de palmenvallei Cocora, Salento en Filandia

Per auto wordt u naar de Valle de Cocora gebracht. Dit kan met een gewone auto maar ook met een ouderwetse Willy Jeep. De Valle de Cocora is bekend vanwege de enorm hoge waxpalm. Maak hier een mooie wandeling; kort of lang, net wat u wilt. De vergezichten zijn schitterend. U loopt deels door een nevelwoud. U hoort vogels fluiten. Misschien ziet u zelfs de imposante condor op de luchtstromen zweven. Vervolgens bezoekt u het charmante dorp Salento met hobbelige keien op straat, kleurrijke huizen en tal van winkels en restaurants. Tot slot gaat u naar Filandia, nog zo’n leuk koffiestadje.

 

Of huur een mountainbike en ga in de omgeving fietsen. Er is een botanische tuin met een vlindertuin en er zijn vele koffieplantages om te bezoeken. Het is ook een gebied dat geschikt is voor een paardrijtocht.

 

Overnachting nabij Armenia.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids, entree

Authentieke dorpentocht
Koffieregio

Authentieke dorpentocht

In oude robuuste jeeps die Willys genoemd worden, maakt u een tocht langs diverse authentieke dorpen in de...

Ziplinen
Koffieregio

Ziplinen

Tussen de steden Armenia en Pereira is de langste en hoogste canopy van Colombia. U bungelt maximaal 60 meter...

Dag 15 Armenia

Koffietour

Colombia-Armenia-Quindio_2_483414

Uw verblijf op Hacienda Combia is niet compleet zonder een rondleiding over de koffiefarm. U krijgt een interessante uitleg over koffie. U voelt de koffiebonen en ziet hoe ze gezaaid worden, hoe de piepkleine plantjes daaruit verschijnen en opgroeien. De koffiefarm Combia heeft verschillende variëteiten bonen en daardoor herhaalt het proces van planten en oogsten zich hier enkele malen per jaar. Grote kans om alle stadia te zien dus. U ziet hoe de bonen aan de planten groeien en ervaart hoe het is om een koffieplukker te zijn. Daarna moeten de goede en slechte bonen van elkaar gescheiden worden en begint het hele verwerkingsproces met het drogen, fermenteren en roosteren. Het proeven van de koffie mag daarna natuurlijk niet ontbreken.

 

Overnachting nabij Armenia.
Inclusief ontbijt, excursie met Engelssprekende gids, rondleiding (samen met andere reizigers)

Los Nevados National Park
Manizales

Los Nevados National Park

In de uitlopers van het Andesgebergte ligt Los Nevados National Park. Het park kent diverse ecosystemen...

Botanische tuin en vlindertuin
Koffieregio

Botanische tuin en vlindertuin

Een van de mooiste botanische tuinen van Colombia is in de koffieregio te vinden. Net ten zuiden van het dorp...

Dag 16 Armenia - Medellín

U heeft vandaag een lange dag voor de boeg. Maar u heeft alle tijd om naar buiten te kijken, terwijl uw chauffeur rijdt en uw Engelssprekende gids onderweg het een en ander vertelt.

 

Medellín is een grote stad. Ooit de gevaarlijkste stad ter wereld. Maar wat is het veranderd! De inwoners zijn serieus bezig om de stad een veiliger en duurzamer karakter te geven. Wijken zoals Comuna 13, vroeger een favela of krottenwijk, zijn nu toeristenattractie nummer één. Vergaapt u hier aan de prachtige graffiti. Hoewel het woord muurschilderingen meer recht doet aan deze ware kunstwerken op de muren. Maak gebruik van het uitstekende openbaar vervoer in de stad, waaronder de kabelbanen. En wat dacht u van roltrappen die u op steile stukken van de ene straat naar de andere brengen.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur en Engelssprekende gids

Dans de tango
Medellín

Dans de tango

Bij de tango denkt u misschien eerder aan Argentinië dan aan Colombia. Maar ook in Colombia en zeker in de...

Dag 17 Medellín

Citytour: wederopstanding van een stad

Colombia-Medellin-kleurrijke-graffiti Colombia-Medellin-Koloniaal 20180902_141130(9)

Medellín, enkele tientallen jaren geleden moest je echt niet zeggen, dat je hier naar toe ging. De stad was verweven met drugscriminaliteit, bendes, guerilla’s en Pablo Escobar. Inwoners van de ene wijk konden niet eens naar een andere wijk van de stad; ze werden zonder pardon vermoord of gekidnapt. Het was de gevaarlijkste stad ter wereld. Wat een verschil met het heden, de stad heeft een ware transformatie ondergaan! Drugsbaron Pablo Escobar werd uitgeschakeld. Er werd een ingenieus transportsysteem voor Medellín ontwikkeld. Een nieuwe economie ontstond. De mensen openden winkeltjes en restaurants, begeleidden tours door hun wijk, ze maakten muziek en dansten op straat en verdienden daar geld mee. De wijk Comuna 13 daar het perfecte voorbeeld van. Ooit gevaarlijk; nu kleurrijk en gezellig en bovenal boordevol historie. De talloze kunstwerken van graffiti geven hiervan een goed overzicht. U reist tijdens deze excursie met de auto, tram en kabelbaan.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids

Kookles bij de locals
Medellín

Kookles bij de locals

Bij de transformatie van Medellín zijn veel lokale initiatieven genomen om sociale projecten op te zetten. Eén...

Dag 18 Medellín - Tayrona National Park

Transfer naar de luchthaven voor een vlucht naar Santa Marta. In Santa Marta staat uw transfer klaar om u naar uw hotel bij het Tayrona National Park te brengen.

 

Informatie Tayrona National Park:
Het Tayrona National Park is het mooiste natuurgebied van Colombia en nog makkelijk te bereiken ook. Er zijn drie ingangen. Het park biedt een goede mix van jungle en strand. Het mooiste strand is Cabo San Juan. U maakt diverse wandelingen door het National Park, waar veel dieren leven. Bijna 400 soorten vogels zijn er geteld, waarbij de ara en roofvogels opvallend zijn. Ook leven er reptielen zoals kaaimannen en de boa constrictor. Probeer een glimp van schildpadden, apen, luiaards, herten, miereneters en gordeldieren op te vangen. Lastiger is het nog om één van de katachtigen te spotten. De jaguar, de ocelot, en de poema komen hier nog voor. Een hike gecombineerd met een mooi strand is waar deze jungle zich het beste voor leent.

 

Overnachting nabij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt, privétransfers met Spaanssprekende chauffeur, binnenlandse vlucht Medellín- Santa Marta

Dag 19 Tayrona National Park

Hiken en strand in het Tayrona National Park

Colombia-TayronaNP-jungle-strand2

De inheemse stammen die in Tayrona National Park leven, bivakkeren hier al sinds de precolumbiaanse tijd. Tot voor kort kon hun dorp, El Pueblito, bezocht worden. Maar de toenemende stroom toeristen had een té grote impact op de leefwijze van de locals en het dorp is niet meer opengesteld voor toeristen. Wel zijn er excursies naar andere dorpen van de Kogui-stam mogelijk. Maar gewoon een dagje relaxen op het strand bij de rivier of aan zee bij uw accommodatie is ook een goede optie. Of nog een wandeling door het Nationale Park. U ziet ongetwijfeld weer andere vogels en dieren.

 

Overnachting bij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt

Tayrona National Park, Cabo San Juan
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Cabo San Juan

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Tayrona National Park, Arrecifes
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Arrecifes

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Dag 20 Tayrona National Park - Minca

U gaat de bergen in naar eindbestemming Minca. U komt hier vooral voor de omgeving, het ligt midden in de natuur. Het dorp zelf is klein en onlangs ontdekt door backpackers. In het dorp staat het Cacao Museum waar veel organische producten worden verkocht. Nu wordt er rond Minca veel koffie en cacao verbouwd. In het verleden was er ook veel marihuana en coca. Wat meer over de historie van het dorp Minca, ziet u in het Memorial Center. Het is gewoon een woonhuis, maar er is een kleine expositie met foto’s. Hoe anders qua drukte is het buiten het dorpje. Het is hier een walhalla voor vogelliefhebbers. Zet uw wekker vroeg en ga om 06.00 op stap met een vogelgids. Privé of in een klein groepje; beide is mogelijk. Er leven meer dan 370 soorten vogels rondom Minca!

 

Overnachting in Minca.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Natuur rond Minca
Santa Marta en omgeving

Natuur rond Minca

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca en de accommodatie in Tayrona National Park maken.

 

Minca ligt...

Dag 21 Minca

Vogels spotten en hiken rond Minca

Colombia-Minca-activiteiten-bord-1 Colombia-Minca-Waterval Colombia-Minca-Toekan-1

Begin de dag met een vogeltour. Tussen 6 en 9 uur ’s ochtends is de beste tijd om vogels te spotten. Het landelijke, jungle-achtige gebied leent zich ook uitstekend voor het maken van wandelingen. Een must-see en een plezierige wandeling van ongeveer een uur (alleen heen) is naar Pozo Azul. Dit zijn natuurlijke zwembaden in de rivier. Een wat langere wandeling van ongeveer 2,5 uur (alleen heen) brengt u naar de Marinka watervallen. Nog een wat zwaardere hike? Kies dan Los Pinos als einddoel. Hiervandaan ziet u de met sneeuw bedekte bergtoppen. De hike duurt ongeveer 3,5 uur.

 

Waar ter wereld kunt u tuben over een rivier tot in zee? Tuben is met een vrachtwagenband een rivier afzakken. Geniet onderweg van de ongerepte jungle. U start op de rivier bij Minca en wordt meegevoerd tot de delta van de rivier die in zee uitkomt! Doe een tour over een cacao- en koffieplantage bij La Candelaria. Het is ongeveer anderhalf uur lopen.

 

Overnachting in Minca.
Inclusief ontbijt

Dag 22 Minca - Cartagena

U wordt van Minca naar Cartagena gebracht. Cartagena de Indias is de meest tropische, bruisende stad van Colombia en volgens ons de mooiste stad van Latijns-Amerika. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst. Koop een leuk souvenir voor thuis. Ga naar Café del Mar op de oude stadsmuur voor de mooiste zonsondergang.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Stadswandeling
Cartagena

Stadswandeling

Lopend beleeft u de ommuurde binnenstad van Cartagena het beste. Uw Engelssprekende gids voert u over de oude...

Rum en chocolade proeven
Cartagena

Rum en chocolade proeven

Deze dag kan niet meer stuk: twee guilty pleasures in één excursie verenigd: alcohol en chocolade. U wordt...

Dag 23 Cartagena

Colombia-Cartagena-fort

Cartagena is niet in één dag te ontdekken. Loop door het historische centrum. Ga op eigen
gelegenheid, ga met een gratis stadstour mee (geef aan het einde van de tour het bedrag dat u het waard vond), of boek een privé-stadstour met gids voor wat meer achtergrondinformatie. Of neem de Hop-on Hop-off bus. Achter de oude stadsmuren en de dom en de kerken van het oude deel rijzen de wolkenkrabbers op van het moderne deel van de stad, dat gekscherend ook wel Miami of Dubai wordt genoemd. Hier liggen de luxe hotels en toeristen zonnen er op het strand. Cartagena was vroeger al een belangrijke stad. Piraten uit diverse landen deden aanvallen en een goede verdediging was dan ook nodig. Het grote fort Castillo San Felipe is het resultaat. Sla een bezoek hieraan zeker niet over en ga ook naar het hoogste punt van de stad: het klooster La Popa. Maak een boottocht bij zonsondergang of dineer op een boot.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt

Vissen met de locals
Cartagena

Vissen met de locals

Een halve dag op pad met de lokale vissers van het dorp La Boquilla, dat net buiten Cartagena ligt. Er ligt...

Kookles
Cartagena

Kookles

Een belangrijk onderdeel van iedere reis is wat ons betreft het heerlijke lokale eten. En wat is leuker dan uw...

Dag 24 Cartagena - Islas del Rosario

Tijd om te relaxen aan het strand

Per boot vaart u naar hotel San Pedro de Majagua, op één van de eilanden van de Rosario archipel. Islas del Rosario is een tropische archipel vlak voor de kust van Cartagena. In het heldere water liggen ongeveer 27 koraaleilanden omringd door riffen. De eilanden kunt u alleen per boot bereiken. Een ideale plek om een paar dagen bij te komen. Islas del Rosario is onderdeel van een Nationaal Park.

 

Overnachting op Islas del Rosario.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur, bootovertocht

Dag 25 Islas del Rosario

Colombia-Islas-del-Rosario-strand1 Colombia-Islas-del-Rosario-strand_1_482100

Nog een dag relaxen op het strand in dit tropische paradijs. Het is een ideaal gebied om te watersporten. Ga snorkelen, duiken, zwemmen, kajakken op zee of door de mangroves of doe niets anders dan schommelen in een hangmat op het strand. De stranden zijn hagelwit. Ze zijn wel smal, want er is ook veel mangrove. De kleur van het water varieert van blauw tot paars. Onder water ziet u koraalriffen, zeesterren, zeeschildpadden, tropische gekleurde kleine vissen, papegaaivissen, kreeften, zeepaardjes en kleine haaien. Eet verse vis of kreeft op het eiland waar u verblijft. Enkele eilanden hebben meertjes met brak water. In een donkere nacht kunt u hier een bijzonder verschijnsel zien. Er zwemt heel veel plankton in, dat fosforescerend is en mysterieus oplicht in de nacht. Uniek om te zien!

 

Overnachting op Islas del Rosario.
Inclusief ontbijt

Dag 26 Islas del Rosario - Cartagena

U vaart terug naar Cartagena en wordt naar de luchthaven gebracht. Tijd om afscheid te nemen van Colombia.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen