terug naar het overzicht

Rondreis Colombia in luxe

Tijdens deze luxe reis door Colombia, ziet u alle hoogtepunten. Start in de interessante hoofdstad Bogotá. In het koffiegebied rond Armenia verblijft u op een plantage. U bezoekt de Palmenvallei en per jeep gaat u naar fotogenieke dorpen. Medellín is een stad in ontwikkeling. Meer natuur ziet u in Tayrona National Park. Cartagena is de mooiste stad van Colombia. De stranden van de eilandengroep Islas del Rosario, zijn ideaal om deze reis door Colombia in stijl af te sluiten.

Wat maakt deze reis bijzonder
Stijlvolle hotels
Veel excursies inclusief
Deels auto met chauffeur en gids
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 4250,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Colombia in luxe

Dag 1     Aankomst Bogotá

Dag 2     Bogotá

Dag 3     Villa de Leyva

Dag 4     Villa de Leyva

Dag 5     Armenia

Dag 6     Armenia

Dag 7     Armenia

Dag 8     Medellín

Dag 9     Medellín

Dag 10   Medellín

Dag 11   Santa Marta

Dag 12   Santa Marta

Dag 13  Cartagena

Dag 14  Cartagena

Dag 15  Islas del Rosario

Dag 16  Islas del Rosario

Dag 17  Islas del Rosario

Dag 18  Cartagena, vertrek        

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Bienvenido a Colombia

Colombia_Bogota_Capitolio

U wordt bij de luchthaven opgehaald door uw Spaanssprekende chauffeur en naar uw hotel in Bogotá gebracht.

 

Bogotá is een enorme stad met negen miljoen inwoners en het is de hoofdstad van Colombia. Er zijn slechts enkele wijken interessant voor toeristen, dus de stad is overzichtelijk. Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Een echt Latijns-Amerika gevoel krijgt u hier!


Hoogtepunten zijn het Goudmuseum en de Plaza Simón Bolívar. Bijna nog leuker dan het Goudmuseum vinden wij het Museo Botero. De Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero maakt mensen en dingen op zijn schilderijen en in zijn sculpturen volumineus. Hij blaast ze als het ware op.

Overnachting in Bogotá.

Inclusief transfer

Dag 2 Bogotá

Excursie: Citytour Bogotá met goudmuseum

Een ideale stadstour om een beetje wegwijs te raken in de enorme stad Bogotá. U start op het middelpunt van de stad: Plaza de Bolívar. Op dit plein is van alles te zien: de kathedraal, de regeringsgebouwen, de mensen. U struint door de straten met keien en de kleurrijke gerenoveerde huizen van de koloniale wijk Candelaria blijft u maar fotograferen. U bezoekt het goudmuseum. Een goed overzicht hoe groot de hoofdstad is, krijgt u vanaf de berg Monserrate. Met de kabelbaan gaat u naar boven. Dat is op zondag geen aanrader, aangezien het dan enorm druk is met locals. Als alternatief rijdt u dan naar een ander uitzichtpunt.

Of maak een fietstour door de stad. Graffiti is verheven tot een ware kunst in de stad. Boek een boeiende rondwandeling onder leiding van de artiesten. Wilt u lokaal eten proeven? Boek dan de streetfood tour.

 

Overnachting in Bogotá.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entree museum, kabelbaan.

Graffititour
Bogotá

Graffititour

Bogotá is één van de steden waar de mooiste en meeste graffiti ter wereld te vinden is. Vroeger lelijke...

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Dag 3 Bogotá – Villa de Leyva

Zoutkathedraal

Colombia-Villa-de-Leyva-Dominicaans-Klooster-12_1_468436 Colombia-Villa-de-Leyva-Raquira-13(3)

U wordt opgehaald door uw chauffeur en gids voor een bijzondere dagtocht naar Villa de Leyva. Eerst  naar Zipaquirá. In dit dorp dat van de zoutwinning leeft, bouwde men een waar kunstwerk: een ondergrondse kruisweg van de veertien belangrijkste plekken tijdens de lijdensweg van Jezus en een enorme kathedraal van zout.

Vanaf Zipaquirá in circa vier uur verder naar Villa de Leyva. Het grote plein van Villa de Leyva is een plaatje dat zo op een poster gebruikt kan worden om Colombia te promoten. Aan alle kanten van het plein staan huizen in koloniale stijl, soms met terrassen ervoor. Ook een kerk met gouden altaar ontbreekt niet. Het is bovendien de stad van de ruana’s, dit zijn poncho’s. Het centrum is gezellig, er zijn tal van restaurants met lokale en internationale specialiteiten. Dus zoek een plek om neer te strijken en kijk naar het lokale leven dat aan uw oog voorbijtrekt.

 

Overnachting in Villa de Leyva.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 4 Villa de Leyva

Pottenbakkers, monolieten en fossielen

Trek er op uit met uw chauffeur en gids om de boeiende omgeving van Villa de Leyva te leren kennen. Bezoek het dorp Ráquira, dat bekend is vanwege het pottenbakken. Sla zeker het Dominicaanse klooster Ecce Homo niet over. Bij Infiernito staat een aantal monolieten.
Houdt u van de architectuur van Gaudí? Bezoek dan de Casa Terracota. Een kunstenaar bouwde zijn eigen huis compleet van aardewerk. De speelse vorm doet denken aan de kunstwerken van Gaudí. Toen een boer uit de omgeving van Villa de Leyva in zijn grond aan het spitten was om een nieuw huis te bouwen stuitte hij op een skelet van een dinosaurus. Deze bleek meer dan 150 miljoen jaar oud te zijn en wonderbaarlijk goed bewaard gebleven. Het skelet van dit dier, dat op een gigantische krokodil lijkt, is te zien in het Fossielenmuseum.
 

Overnachting in Villa de Leyva.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 5 Villa de Leyva – Bogotá – Armenia

Excursie: Koffietour Hacienda Combia

Salento-Quindio-paisaje-Cultural-Cafetero-d790b832

U rijdt terug naar Bogotá, waar u naar de luchthaven wordt gebracht. Daar nemen uw chauffeur en gids afscheid van u. U vliegt naar Armenia, één van de grotere plaatsen in de koffieregio. Bij aankomst wordt u opgehaald voor een transfer naar uw mooie verblijf op een koffieplantage.
 

In de middag maakt u een tour over het landgoed, waar u verblijft. Combia is een prachtige hacienda, waar nog steeds koffie verbouwd wordt. U voelt de koffiebonen en ziet hoe ze gezaaid worden, hoe de piepkleine plantjes daaruit verschijnen en opgroeien. U ziet hoe de bonen aan de planten groeien en ervaart hoe het is om een koffieplukker te zijn. Daarna moeten de goede en slechte bonen van elkaar gescheiden worden en begint het hele verwerkingsproces met het drogen, fermenteren en roosteren. Het proeven van de koffie mag natuurlijk niet ontbreken.

Overnachting nabij Armenia.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids, binnenlandse vlucht, transfer, excursie met transport, Engelssprekende gids, rondleiding

Dag 6 Armenia

Excursie: Palmenvallei Cocora, Salento en Filandia

Per auto wordt u naar de Valle de Cocora gebracht. Dit kan met een gewone auto maar ook met een ouderwetse Willy Jeep. Ga zo vroeg mogelijk (denk aan half acht of uiterlijk acht uur), hoe later u gaat des te drukker en des te warmer het is. De Valle de Cocora is bekend vanwege de enorm hoge waxpalm. Maak hier een mooie wandeling; kort of lang, net wat u wilt. De vergezichten zijn schitterend. U loopt deels door een nevelwoud. U hoort vogels fluiten. Vervolgens bezoekt u het charmante dorp Salento met hobbelige keien op straat, kleurrijke huizen en tal van winkels en restaurants. Tot slot gaat u naar Filandia, nog zo’n leuk koffiestadje.

Of huur een mountainbike en ga in de omgeving van Armenia fietsen. Er is een botanische tuin met een vlindertuin. Het is ook een gebied dat geschikt is voor een paardrijtocht.

Overnachting in Armenia.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entree.

Botanische tuin en vlindertuin
Koffieregio

Botanische tuin en vlindertuin

Een van de mooiste botanische tuinen van Colombia is in de koffieregio te vinden. Net ten zuiden van het dorp...

Dag 7 Armenia

Excursie: Authentieke dorpentocht

Salento(3) Cocora-Valley-2(3)

In oude robuuste jeeps die Willys genoemd worden, maakt u een tocht langs diverse authentieke dorpen in de Quindio regio. Een Willys is het speciale transportmiddel dat u hier overal in de buurt ziet. U rijdt naar Río Verde, Cordoba, Pijao en Buenavista. Het ene dorpje is nog lieflijker dan het andere. Overal huizen in vrolijke kleurtjes geschilderd. Smalle straatjes met keien en het is verbazingwekkend hoe weinig toeristen er zijn. Ieder dorp heeft een plein en een kerk. Onderweg geniet u van een lokale lunch.

Overnachting in Armenia.

Inclusief ontbijt, excursie met transport per Willys, Engelssprekende gids, lunch

Dag 8 Armenia - Medellín

Naar de stad van de verandering

U wordt bij uw hotel in Armenia opgehaald door uw Spaanssprekende chauffeur en naar de luchthaven in Armenia gebracht. U vliegt naar het vermaarde Medellín. Bij aankomst wordt u opgehaald door een chauffeur en Engelssprekende gids en naar uw hotel gebracht.

 

Medellín is een grote stad. Een aantal jaar geleden moest u er niet komen: het was de gevaarlijkste stad ter wereld. Drugsdealers, jeugdbendes en guerrilla’s hadden zich in verschillende wijken van de stad verschanst en een mensenleven telde niet. Daarom is de stad nu ook zo bijzonder, want wat is het veranderd! De inwoners zijn serieus bezig om de stad een veiliger en duurzamer karakter te geven. Wijken zoals Comuna 13, vroeger een favela of krottenwijk, zijn nu toeristenattractie nummer één. Vergaapt u zich hier aan de prachtige graffiti.

 

Overnachting in Medellín.

Inclusief ontbijt, privétransfers, binnenlandse vlucht

Dans de tango
Medellín

Dans de tango

Bij de tango denkt u misschien eerder aan Argentinië dan aan Colombia. Maar ook in Colombia en zeker in de...

Dag 9 Medellín

Excursie: de wederopstanding van de stad Medellín

Colombia_Medellin_excursie_Guatape(4)

Medellín was verweven met drugscriminaliteit, bendes, guerilla’s en Pablo Escobar. Het was de gevaarlijkste stad ter wereld. Wat een verschil met het heden, de stad heeft een ware transformatie ondergaan! Drugsbaron Pablo Escobar werd uitgeschakeld. Er werd een ingenieus transportsysteem voor Medellín ontwikkeld. De mensen openden winkeltjes en restaurants, begeleidden tours door hun wijk, ze maakten muziek en dansten op straat en verdienden daar geld mee. De wijk Comuna 13 daar het perfecte voorbeeld van. Ooit gevaarlijk; nu kleurrijk en gezellig en bovenal boordevol historie. De talloze kunstwerken van graffiti geven hiervan een goed overzicht. U reist tijdens deze excursie met de auto, tram en kabelbaan.

Naast een tochtje met de kabelbaan en een bezoek aan Comuna 13, bezoekt u ook het oude centrum met o.a. het Botero Plein. De kunstenaar Botero maakte tal van sculpturen; hij is bekend vanwege zijn techniek om alles “op te blazen”.

Overnachting in Medellín.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids

 

Kookles bij de locals
Medellín

Kookles bij de locals

Bij de transformatie van Medellín zijn veel lokale initiatieven genomen om sociale projecten op te zetten. Eén...

Pablo Escobar tour
Medellín

Pablo Escobar tour

U kunt er niet omheen: Pablo Escobar is de meest bekende persoon uit Colombia. Tijdens deze tour wordt het...

Dag 10 Medellín

Excursie: De rots van Peñol en de meren van Guatapé

Na een goed ontbijt, staan uw chauffeur en gids al klaar. Vraag uw chauffeur om na een uurtje te stoppen voor een kopje koffie maar vooral om een pan de queso te proeven.

 

Bij het dorp Peñol maakt u een boottochtje door het merengebied. Bijzonder zijn de verwoeste huizen. Deze behoorden toe aan Pablo Escobar en zijn hem ontnomen door de Colombiaanse regering. Een letterlijk hoogtepunt van de dag is de beklimming van de monoliet El Peñol. Dat kost wel een druppeltje zweet en wat spierpijn de volgende dag: u gaat namelijk 740 treden naar boven. Dan staat u op de rots van 200 meter hoog met een uitzicht van 360 graden over het merengebied. Een traditionele Colombiaanse lunch is inbegrepen. Heel bijzonder zijn de huizen van Guatapé met zocalo’s. In Guatapé zijn de huizen gedecoreerd met allerlei vrolijke, bonte kleuren.

 

Overnachting in Medellín.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entrees, boottochtje, lunch

Dag 11 Medellín - Santa Marta

Een vleugje geschiedenis

2a6d6c26-1c8f-4b7c-a4ee-c11a95f87441 historisch-pand-Santa-Marta(2)

U wordt bij uw hotel in Medellín opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Met een binnenlandse vlucht reist u naar Santa Marta. Daar wordt u weer opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Santa Marta is een stad die veel toeristen overslaan. Toch is er een interessant historisch centrum. Santa Marta is voor de Colombiaanse geschiedenis van groot belang omdat Simón Bolívar er veel tijd heeft doorgebracht. Hij bevrijdde niet alleen Colombia van de Spanjaarden, maar ook Venezuela, Panama, Peru, Bolivia en Ecuador.
Bezoek het San Pedro Alejandríno museum. In dit gebouw is Bolívar in 1830 gestorven. Santa Marta is de oudste stad van het land en de oudste kathedraal van Colombia staat ook hier. Er staan diverse andere historische gebouwen in Santa Marta. Wij adviseren Santa Marta vooral om een dagtocht naar het Tayrona National Park te maken.

 

Overnachting in Santa Marta.

Inclusief ontbijt, privétransfers, binnenlandse vlucht

Dag 12 Santa Marta

Excursie: Tayrona National Park en Cabo San Juan

Tayrona biedt een mix van jungle en strand en u heeft een grote kans om dieren te spotten. De stranden aan de Caraïbische kust zijn idyllisch. Over de kustweg rijdt u naar de hoofdingang El Zaino. Door het park gaat u verder naar het strand van Cañaveral. Een ruig, maar o zo mooi strand. In ongeveer anderhalf uur loopt u vervolgens door de jungle naar het strand van Arrecifes. Luister goed naar de geluiden om u heen en kijk goed om in het rond. Grote kans om apen en vogels te spotten. Ga bij Arrecifes op het strand lunchen (nog niet inbegrepen). Doe voldoende energie op voor de volgende etappe: een hike van een uur, deels door de jungle, maar ook over de stranden van Arenillas en La Piscina.


Einddoel is Cabo San Juan Beach. Een exotisch strand, misschien wel het meest fotogenieke plekje van het Nationale Park. Hier kunt u even relaxen en een duik in zee nemen voordat u aan de terugtocht begint. In totaal loopt u vandaag ongeveer vier uur.

Overnachting in Santa Marta.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entree

Dag 13 Santa Marta – Cartagena

Excursie: Stadswandeling Cartagena

Colombia-locals-16720986

Met een auto met chauffeur en gids rijdt u naar Cartagena. Cartagena de Indias is de meest tropische, bruisende stad van Colombia en volgens velen de mooiste stad van Latijns-Amerika. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst.

Vandaag ontdekt u de stad. Lopend beleeft u de ommuurde binnenstad van Cartagena het beste. Uw Engelssprekende gids voert u over de oude stadmuren en over de hobbelige keien van de oude straten. Cartagena was belangrijk voor de slavenhandel en werd lange tijd door de Spanjaarden bestuurd. Muziek en dans is belangrijk.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids, excursie met Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 14 Cartagena

Cartagena is niet in één dag te ontdekken. Loop door het historische centrum. Of neem de Hop-on Hop-off bus. Achter de oude stadsmuren en de dom en de kerken van het oude deel rijzen de wolkenkrabbers op van het moderne deel van de stad, dat gekscherend ook wel Miami of Dubai wordt genoemd. Hier liggen de luxe hotels en toeristen zonnen er op het strand.


Cartagena was vroeger al een belangrijke stad. Piraten uit diverse landen deden aanvallen en een goede verdediging was dan ook nodig. Het grote fort Castillo San Felipe is het resultaat. Sla een bezoek hieraan zeker niet over en ga ook naar het hoogste punt van de stad: het klooster La Popa.
Maak een boottocht bij zonsondergang of dineer op een boot.

 

Heeft u de smaak van Colombia te pakken gekregen? Dan regelen we graag een kookcursus voor u of neem deel aan een rum- en chocoladeproeverij. Een dagtocht naar een vogelparadijs of een vissersdorp in de omgeving met een tocht door de mangroves zijn ook leuke manieren om uw dag door te brengen.

 

Overnachting in Cartagena.

Inclusief ontbijt

Vissen met de locals
Cartagena

Vissen met de locals

Een halve dag op pad met de lokale vissers van het dorp La Boquilla, dat net buiten Cartagena ligt. Er ligt...

Rum en chocolade proeven
Cartagena

Rum en chocolade proeven

Deze dag kan niet meer stuk: twee guilty pleasures in één excursie verenigd: alcohol en chocolade. U wordt...

Dag 15 Cartagena – Islas del Rosario

Strand-op-Islas-del-Rosario Colombia_Isla_Baru(2)

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de haven in Cartagena gebracht. U vaart naar hotel Las Islas, op één van de eilanden van de Rosario archipel.

 

Islas del Rosario is een tropische archipel vlak voor de kust van Cartagena. In het heldere water liggen ongeveer 27 koraaleilanden omringd door riffen. De eilanden kunt u alleen per boot bereiken. Een ideale plek om een paar dagen bij te komen.

Overnachting op Islas del Rosario.

Inclusief ontbijt, transfer, veerboot

Dag 16 Islas del Rosario

Een tropisch paradijsje

Islas del Rosario is onderdeel van een Nationaal Park. Het is een ideaal gebied om te watersporten. Ga snorkelen, duiken, zwemmen, kajakken op zee of door de mangroves of doe niets anders dan schommelen in een hangmat op het strand. De stranden zijn hagelwit. Ze zijn wel smal, want er is ook veel mangrove. De kleur van het water varieert van blauw tot paars. Onder water ziet u koraalriffen, zeesterren, zeeschildpadden, tropische gekleurde kleine vissen, papegaaivissen, kreeften, zeepaardjes en kleine haaien.
Eet verse vis of kreeft op het eiland waar u verblijft.
Enkele eilanden hebben meertjes met brak water. In een donkere nacht kunt u hier een bijzonder verschijnsel zien. Er zwemt heel veel plankton in, dat fosforescerend is en mysterieus oplicht in de nacht. Uniek om te zien!

 

Overnachting op Islas del Rosario.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Islas del Rosario

Colombia_Islas_del_Rosario(4)

Nog een dag relaxen op het strand in dit tropische paradijs.

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op Islas del Rosario.

Inclusief ontbijt

Dag 18 Islas del Rosario – Cartagena, vertrek

U vaart van hotel Las Islas terug naar Cartagena. U wordt door uw Spaanssprekende chauffeur bij de pier opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht. Helaas, is het alweer tijd om naar Nederland terug te vliegen.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Colombia. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

 

Inclusief ontbijt, veerboot, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen