terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Colombia

Een reis naar Colombia met alle hoogtepunten en veel afwisseling: koloniale steden, een kerk van zout, lieflijke dorpjes, wandelen tussen reuzenpalmen in de Cocora Vallei. U slaapt op een koffiefarm. Medellín kent een heftige historie maar is nu zo veranderd! Bewonder de kleurrijke muurschilderingen en reis per kabelbaan. Kom tot rust aan de stranden van het Tayrona National Park maar wandel ook door de jungle. De rondreis door Colombia eindigt met een hoogtepunt: bruisend Cartagena.

Wat maakt deze reis bijzonder
Privé-vervoer, vaak met gids
Lieflijke kleinschalige hotels
Veel excursies inclusief
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 3350,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Colombia

Dag 1   Aankomst Bogotá
Dag 2   Bogotá
Dag 3   Villa de Leyva
Dag 4   Villa de Leyva
Dag 5   Salento

Dag 6   Salento
Dag 7   Manizales
Dag 8   Medellín
Dag 9   Medellín
Dag 10 Tayrona National Park

Dag 11  Tayrona National Park
Dag 12  Cartagena
Dag 13  Cartagena
Dag 14  Cartagena
Dag 15  Vertrek Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Welkom in afwisselend en gastvrij Colombia

Colombia-Bogota-plein-kathedraal2_1_487902 Colombia-Bogota-graffiti

Bogotá is een enorme stad met negen miljoen inwoners en het is de hoofdstad van Colombia. Er zijn slechts enkele wijken interessant voor toeristen, dus de stad is overzichtelijk. Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Maar ook graffiti is verheven tot een ware kunst in de stad. In wijken waar u zich tot voor kort niet veilig kon vertonen, zijn nu boeiende rondwandelingen onder leiding van de artiesten. Neem het kabeltreintje de berg Monserrate op en bezoek de bedevaartkerk, maar geniet bovenal van het uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Stadswandeling
Bogotá

Stadswandeling

Samen met uw gids wandelt u door de koloniale wijk La Candelaria. De huizen zijn prachtig gerenoveerd en in...

Dag 2 Bogotá

Excursie: Citytour Bogotá met goudmuseum

Een ideale stadstour om een beetje wegwijs te raken in de enorme stad Bogotá. U start op het middelpunt van de stad: Plaza de Bolívar. Op dit plein is van alles te zien: de kathedraal, de regeringsgebouwen, de mensen. U struint door de straten met keien en de kleurrijke gerenoveerde huizen van de koloniale wijk Candelaria blijft u maar fotograferen. U bezoekt het goudmuseum. Een goed overzicht hoe groot de hoofdstad is, krijgt u vanaf de berg Monserrate. Met de kabelbaan gaat u naar boven.

 

Andere tips: Maak een fietstour door de stad, maar houd er wel rekening mee dat het vrij heuvelachtig is. Een betere manier om kennis te maken met de locals dan tijdens een streetfood tour of er het spelletje Tejo mee te spelen, is er niet, deze tours boeken we graag voor u.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief ontbijt, privé stadstour met transport, Engelssprekende gids, entree museum, kabelbaan

Fietstour
Bogotá

Fietstour

Hoe ervaar je de hoofdstad van Colombia het best? Op de fiets met een privé tour door de stad! Het is wel vrij...

Graffititour
Bogotá

Graffititour

Bogotá is één van de steden waar de mooiste en meeste graffiti ter wereld te vinden is. Vroeger lelijke...

Dag 3 Bogotá - Villa de Leyva

Een heel bijzondere kathedraal: ondergronds en compleet van zout!

Colombia-Villa-de-Leyva-Dominicaans-Klooster-4 Colombia-Villa-de-Leyva-Casa-Terracota-14 Colombia-Bogota-Villa-de-Leyva-1

Een bijzondere dagtocht: U rijdt de drukke stad uit naar Zipaquirá. Dit stadje leefde van de zoutmijnen. Voor geluk bouwde men een waar kunstwerk: een ondergrondse kruisweg van de veertien belangrijkste plekken tijdens de lijdensweg van Jezus en een enorme kathedraal van zout. Na de kruisgang arriveert u in de eigenlijke kathedraal met een dom. Zo groot, zo indrukwekkend en op 120 meter onder de grond! En waarom dan niet meteen lunchen hier? De specialiteit van het dorp is picada. Een soort mixed grill, allerlei soorten vlees en aardappels worden in het midden van de tafel geserveerd; deel een picada. Vanaf Zipaquirá in circa vier uur verder naar Villa de Leyva. Rij via Ráquira, bekend vanwege het pottenbakken.

 

Het grote plein van Villa de Leyva is een plaatje dat zo op een poster gebruikt kan worden om
Colombia te promoten. Aan alle kanten van het plein staan huizen in koloniale stijlen er zijn gezellige terrasjes.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Villa de Leyva

Niet alleen het dorp zelf is bezienswaardig, maar ook de omgeving. We regelen graag nog een dagje een auto voor u. Sla zeker het Dominicaanse klooster Ecce Homo niet over. De Van een heel ander kaliber is de Infiernito, wat “de kleine hel” betekent. De Muiscabevolking zette hier enorme stenen fallussymbolen in de grond om vruchtbaarheid van de aarde te vragen. Houdt u van de architectuur van Gaudí? Bezoek dan de Casa Terracota. Een kunstenaar bouwde zijn eigen huis compleet van aardewerk. De speelse vorm doet denken aan de kunstwerken van Gaudí. Wij vonden dit één van de leukste bezienswaardigheden rond Villa de Leyva. Het skelet van een enorme dinosaurus, hier in de buurt gevonden, is te zien in het Fossielenmuseum. Bezoek dan een deel van bovenstaande bezienswaardigheden op de fiets of ga quad rijden.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt

Dag 5 Villa de Leyva – Bogotá – Armenia - Salento

Naar de koffiedriehoek van Colombia

Colombia-Salento-gekleurde-huizen Colombia-Salento-Valle-de-Cocora

Per vliegtuig reist u af naar Armenia. Daar wordt u weer opgehaald en naar uw hotel in Salento gebracht.

 

Salento is een charmant dorp dat in de koffie-driehoek van Colombia ligt. Het is rustiek, straat na straat ziet u hier witte huizen met in felle kleuren geschilderde kozijnen en deuren. Het geheel is fotogeniek en doet tropisch aan. Salento wordt omgeven door groene heuvels waar de hoogste palm ter wereld groeit. Er zijn koffieplantages en bananenplantages in de omgeving. Kleine dorpjes, bloemen en planten, vlinders en vogels; er is van alles te zien in de omgeving. Trek wel stevige schoenen aan, ook als u in het dorp Salento zelf blijft. De straten lopen steil omhoog en vele zijn geplaveid met ouderwetse keien. Er is een kleine souvenirmarkt, tal van souvenirwinkeltjes en kleine restaurants.

 

Overnachting in Salento.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur (2 keer), binnenlandse vlucht Bogotá- Armenia

Dag 6 Salento

Excursie: Palmenvallei Cocora, Salento en Filandia

Per auto wordt u naar de Valle de Cocora gebracht. Dit kan met een gewone auto, maar ook met een ouderwetse Willy Jeep. De Valle de Cocora is bekend vanwege de enorm hoge waxpalm. Maak hier een mooie wandeling; kort of lang, net wat u wilt. De vergezichten zijn schitterend. U loopt deels door een nevelwoud. U hoort vogels fluiten. Misschien ziet u zelfs de imposante condor op de luchtstromen zweven. Vervolgens bezoekt u het charmante dorp Salento met hobbelige keien op straat, kleurrijke huizen en tal van winkels en restaurants. Tot slot gaat u naar Filandia, nog zo’n leuk koffiestadje.

 

Andere tips: Paardrijden hoort ook helemaal bij deze streek. Of huur een mountainbike en ga in de omgeving fietsen. Er is een botanische tuin met een vlindertuin en er zijn vele koffieplantages om te bezoeken.

 

Overnachting in Salento.
Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entree

Botanische tuin en vlindertuin
Koffieregio

Botanische tuin en vlindertuin

Een van de mooiste botanische tuinen van Colombia is in de koffieregio te vinden. Net ten zuiden van het dorp...

Ziplinen
Koffieregio

Ziplinen

Tussen de steden Armenia en Pereira is de langste en hoogste canopy van Colombia. U bungelt maximaal 60 meter...

Dag 7 Salento - Manizales

Slapen op een koffie-hacienda

Koffie is de belangrijkste bron van inkomsten in Colombia Colombia-Salento-koffietour Orchideeën in Manizales

U reist door naar de groene heuvels van Manizales. Deze heuvels worden bedekt met koffie- en bananenplantages. Door het klimaat gedijen tropische bloemen en planten hier goed.

 

In de middag staat er een koffietour op het programma. Ongelooflijk wat een ingewikkeld proces er vooraf gaat aan dat kopje koffie dat u gedachteloos iedere dag weer voor uzelf inschenkt. Als u in de koffieregio van Colombia verblijft, is een koffietour een must-do. De traditionele hacienda Venecia en de uitgestrekte hectares met koffie- en bananenplanten eromheen, lijken zo uit een promotiefolder voor de Colombiaanse koffieregio te komen. Groene heuvels, een statig oud huis, een jungle van planten, vele fruitbomen, bamboe en vogels. Een Engelssprekende gids leidt u rond.

 

Overnachting nabij Manizales.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur, koffietour met Engelssprekende gids, kopje koffie (samen met andere reizigers)

Orchideeëntour
Manizales

Orchideeëntour

Verbaas u over de grootste orchideeënverzameling van Colombia en geniet van een rondleiding door de...

Vogelspotten in Río Blanco Reserve
Manizales

Vogelspotten in Río Blanco Reserve

Het Río Blanco Natural Reserve is een groot natuurgebied in de omgeving van Manizales. In het natuurreservaat...

Dag 8 Manizales - Medellín

U wordt opgehaald door uw chauffeur en Engelssprekende gids voor de transfer naar Medellín. Bereidt u voor op een lange rit. Tijdens het rijden hoeft u zich niet te vervelen. Het landschap is prachtig. Groene bergen, grazende koeien, vergezichten, kronkelende wegen en bossen.

 

Medellín is een grote stad. Vroeger een gevaarlijke stad, nu een stad in positieve ontwikkeling. Wijken zoals Comuna 13, vroeger een favela of krottenwijk, zijn nu toeristenattractie nummer één. Vergaapt u hier aan de prachtige graffiti. Hoewel het woord muurschilderingen meer recht doet aan deze ware kunstwerken op de muren. Maak gebruik van het uitstekende openbaar vervoer in de stad, waaronder de kabelbanen. En wat dacht u van roltrappen die u op steile stukken van de ene straat naar de andere brengen. Een echt oud centrum heeft Medellín niet, maar de Plaza Botero in het centrum met volumineuze beelden is een must om te bezoeken.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur en Engelssprekende gids

Dans de tango
Medellín

Dans de tango

Bij de tango denkt u misschien eerder aan Argentinië dan aan Colombia. Maar ook in Colombia en zeker in de...

Dag 9 Medellín

Citytour: wederopstanding van een stad

Colombia-Medellin-Metro-Cable Colombia-Medellin-streetart_1_482590

Medellín, enkele tientallen jaren geleden moest je echt niet zeggen, dat je hier naar toe ging. De stad was verweven met drugscriminaliteit, bendes, guerilla’s en Pablo Escobar. Inwoners van de ene wijk konden niet eens naar een andere wijk van de stad; ze werden zonder pardon vermoord of gekidnapt. Het was de gevaarlijkste stad ter wereld. Wat een verschil met het heden, de stad heeft een ware transformatie ondergaan! Drugsbaron Pablo Escobar werd uitgeschakeld. Er werd een ingenieus transportsysteem voor Medellín ontwikkeld. Een nieuwe economie ontstond. De mensen openden winkeltjes en restaurants, begeleidden tours door hun wijk, ze maakten muziek en dansten op straat en verdienden daar geld mee. De wijk Comuna 13 daar het perfecte voorbeeld van. De talloze kunstwerken van graffiti geven een goed overzicht van de historie. U reist tijdens deze excursie met de auto, tram en kabelbaan.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids

Pablo Escobar tour
Medellín

Pablo Escobar tour

U kunt er niet omheen: Pablo Escobar is de meest bekende persoon uit Colombia. Tijdens deze tour wordt het...

Dag 10 Medellín- Santa Marta- Tayrona National Park

U wordt naar de luchthaven buiten de stad gebracht. U vliegt naar Santa Marta. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel nabij Tayrona National Park gebracht.

 

Tayrona National Park is het mooiste natuurgebied van Colombia en nog makkelijk te bereiken ook. Er zijn drie ingangen. Het park biedt een goede mix van jungle en strand. Het mooiste strand is Cabo San Juan. U maakt diverse wandelingen door het National Park, waar veel dieren leven. Bijna 400 soorten vogels zijn er geteld, waarbij de ara en roofvogels opvallend zijn. Ook leven er reptielen zoals kaaimannen en de boa constrictor. Probeer een glimp van schildpadden, apen, luiaards, herten, miereneters en gordeldieren op te vangen. Lastiger is het nog om één van de katachtigen te spotten. De jaguar, de ocelot, en de poema komen hier nog voor. Een hike gecombineerd met een mooi strand is waar deze jungle zich het beste voor leent.

 

Overnachting nabij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur (2 keer), binnenlandse vlucht Medellín- Santa Marta

Dag 11 Tayrona National Park

Het mooiste Nationale Park van Colombia

Colombia-TayronaNP-spierwitte-stranden_1_482611 Colombia-TayronaNP-jungle_1_482255 Colombia-TayronaNP-aap-jungle_1_482630

De inheemse stammen die in Tayrona National Park leven, bivakkeren hier al sinds de precolumbiaanse tijd. Tot voor kort kon hun dorp, El Pueblito, bezocht worden. Maar de toenemende stroom toeristen had een té grote impact op de leefwijze van de locals en het dorp is niet meer opengesteld voor toeristen. Drie keer per jaar wordt het Nationale Park gesloten, zodat de lokale bewoners hun ceremonies kunnen vieren en hun tradities in stand kunnen houden (februari, twee weken in juni en twee weken in oktober). Wel zijn er excursies naar andere dorpen van de Kogui-stam mogelijk. Maar gewoon een dagje relaxen op het strand bij de rivier of aan zee bij uw accommodatie is ook een goede optie. Of nog een wandeling door het Nationale Park. U ziet ongetwijfeld weer andere vogels en dieren.

 

Overnachting bij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt

Tayrona National Park, Cabo San Juan
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Cabo San Juan

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Dag 12 Tayrona National Park - Cartagena

En dan naar de mooiste stad van heel Latijns-Amerika: Cartagena. Het is de meest tropische, bruisende stad van Colombia. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst. Koop een leuk souvenir voor thuis. Ga naar Café del Mar op de oude stadsmuur voor de mooiste zonsondergang.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Rum en chocolade proeven
Cartagena

Rum en chocolade proeven

Deze dag kan niet meer stuk: twee guilty pleasures in één excursie verenigd: alcohol en chocolade. U wordt...

Stadswandeling
Cartagena

Stadswandeling

Lopend beleeft u de ommuurde binnenstad van Cartagena het beste. Uw Engelssprekende gids voert u over de oude...

Dag 13 Cartagena

Excursie: Citytour Cartagena

Gezellige gekleurde straatjes in Cartagena Colombia-Cartagena-Castillo-de-San-Felipe-9cf465bb

Cartagena is een stad met een boeiende geschiedenis. U begint bij het klooster van La Popa. Dit ligt op het hoogste punt van de stad, dus u kunt zich meteen een goed beeld vormen van de verschillende wijken van de stad. Ook ziet u er het fort. Dit fort, Castillo de San Felipe is het volgende punt van historisch belang dat u bezoekt. Het was een bijzonder verdedigingswerk met allemaal foefjes om de vijand tegen te houden. Het mooiste van Cartagena is de oude ommuurde binnenstad met kerken, musea en huizen in alle soorten, maten maar vooral kleuren. Cartagena staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco; het is de moeite waard om wat meer te bekijken!

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden

Vissen met de locals
Cartagena

Vissen met de locals

Een halve dag op pad met de lokale vissers van het dorp La Boquilla, dat net buiten Cartagena ligt. Er ligt...

Kookles
Cartagena

Kookles

Een belangrijk onderdeel van iedere reis is wat ons betreft het heerlijke lokale eten. En wat is leuker dan uw...

Dag 14 Cartagena

Excursie: Stranddag Isla del Encanto

Helemaal niets doen: alleen maar zwemmen, snorkelen, op het witte zandstrand liggen en af en toe even wat eten of drinken. Een relaxed stranddagje tijdens uw reis door Colombia. U vertrekt vanaf de Muelle de la Bodeguita in de stad naar één van de Rosario-eilanden: Isla del Encanto. Een lunchbuffet wordt bij het strand klaargezet.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, excursie met transfer naar de pier, boot, lunch (samen met andere reizigers)

 

Exclusief gids, transfer haven-hotel

San Basilio de Palenque
Cartagena

San Basilio de Palenque

Het dorp San Basilio de Palenque staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het dorp was het eerste dat...

De roze zee
Cartagena

De roze zee

Niet een beetje roze, nee echt roze! Vooral in de maanden augustus tot en met april is dit verschijnsel goed...

Dag 15 Vertrek Cartagena

Relaxen op het strand van Isla del Encanto

Na alle hoogtepunten van Colombia gezien te hebben is er een einde gekomen aan deze reis. Een goede kennismaking, maar vast niet de laatste keer dat u dit land bezoekt!

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen