terug naar het overzicht

Rondreis Onbekend Colombia

U maakt een hike en gaat sterrenkijken in de Tatacoa woestijn met zijn oranje kleuren en bizarre rotsen. Vervolgens enorme beelden bij San Agustín. In Cali, bakermat van de salsa, krijgt u les van een prof. Volop tijd om uit te rusten op de tropische stranden van de eilandjes San Andrés en Providencia. Ontdek ook de onderwaterwereld. Cartagena, de leukste stad van Colombia is een must, maar u bezoekt eveneens het onbekende achterland bij Mompox.

Wat maakt deze reis bijzonder
Salsa les in Cali
Woestijn en eeuwenoude beelden
Tropische eilandjes
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 4450,- per persoon
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Onbekend Colombia

Dag 1   Aankomst Bogotá
Dag 2   Tatacoa
Dag 3   Tatacoa
Dag 4   San Agustín
Dag 5   San Agustín
Dag 6   Popayán
Dag 7   Popayán

Dag 8    Cali
Dag 9    Cali
Dag 10  San Andrés
Dag 11  San Andrés
Dag 12  Providencia
Dag 13  Providencia
Dag 14  San Andrés

Dag 15  Cartagena
Dag 16  Cartagena
Dag 17  Mompox
Dag 18  Mompox
Dag 19  Cartagena
Dag 20  Vertrek Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Start van uw reis door onbekende gebieden in Colombia

Colombia-Bogota-plein Colombia-Bogota-streetart-graffiti3_1_484529 Uitzicht vanaf de kabelbaan in Bogotá

Welkom in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Een echt Latijns-Amerika gevoel krijgt u hier! Hoogtepunten zijn het Goudmuseum, de Plaza Simón Bolívar met indrukwekkende gebouwen en het Museo Botero (aanrader!). Ook graffiti is verheven tot een ware kunst in de stad. In wijken waar u zich tot voor kort niet veilig kon vertonen, zijn nu boeiende rondwandelingen onder leiding van de artiesten. Neem het kabeltreintje de berg Monserrate op en bezoek de bedevaartkerk, maar geniet bovenal van het uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Stadswandeling
Bogotá

Stadswandeling

Samen met uw gids wandelt u door de koloniale wijk La Candelaria. De huizen zijn prachtig gerenoveerd en in...

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Dag 2 Bogotá - Tatacoa

Een lange rit naar het zuiden

U wordt bij uw opgehaald door uw Spaanssprekende chauffeur en naar Tatacoa gebracht. Hier een indrukwekkend landschap in Colombia: de woestijn van Tatacoa. Middenin het land, als een soort tegenhanger van al de jungle die er in Colombia te vinden is, ligt hier ineens een droog woestijngebied van 330m2 kilometer. Het landschap is rood met oker en grijs en er groeien opvallende groene cactussen. Heel fotogeniek zijn de pieken van de zand- en rotsheuvels. Door erosie hebben ze een bizarre vorm gekregen. De Tatacoa-woestijn ligt vlakbij de evenaar en het is er warm. De belangrijkste plaats in de Tatacoa woestijn is Villavieja, dit stadje vormt de toegangspoort tot de woestijn. Maak een wandeling door het imposante maanlandschap en bezoek het observatorium.

 

Overnachting in Tatacoa.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Sterren kijken in de woestijn
Tatacoa

Sterren kijken in de woestijn

De Tatacoa woestijn is een ideale plek om sterren te kijken. Door de afgelegen locatie is er geen...

Dag 3 Tatacoa

Bizarre rotsen in de woestijn

Colombia-Tatacoa-woestijn-kerk Colombia-Tatacoa-woestijn1

Het oranje deel van de Tatacoa woestijn wordt “Cuzco” genoemd en het grijze deel “Las Ventanas”. U wandelt door beide gebieden. En u ziet niet alleen zand en rotsen, maar ook kanaaltjes en greppels. Door het water dat hier soms stroomt, groeien er tal van cactussen. Maar de meeste indruk laten toch de rotsen achter die door winderosie bizarre vormen hebben gekregen. U blijft fotograferen! De wandeling duurt iets meer dan 2,5 uur. U wordt begeleid door een lokale gids. Hij spreekt Engels, maar het niveau kan wat lager zijn dan van andere gidsen.

 

De rest van de dag is ter vrije besteding. Maak een andere wandeling, ga naar het museum in Villavieja of ga paardrijden of mountainbiken. Met zonsondergang kunt u de mooiste foto’s maken van het landschap. Loop vervolgens in het donker naar het observatorium zodat de heldere sterrenhemel het best zichtbaar is. Om 19.00 uur vertelt een sterrenkundige u welke sterren u ziet.

 

Overnachting in Tatacoa.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met lokale gids die beperkt Engels spreekt, transport

Hiken door de woestijn
Tatacoa

Hiken door de woestijn

Wat een indruk maakt het woestijnlandschap van Tatacoa! 330 vierkante kilometer oranje en grijze woestijn met...

Dag 4 Tatacoa - San Agustín

Met een chauffeur en een Engelssprekende gids verder naar San Agustín. Dit is een klein dorp waar de lokale bewoners nog te paard doorheen rijden. Het is echter ook één van de best bewaarde archeologische vindplaatsen van heel Latijns-Amerika. En daarom staat San Agustín op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er staan stenen beelden die uit 4000 voor Christus stammen. Ook ziet u er graven die enigszins lijken op onze hunebedden. Net buiten het dorp is het Parque Arqueológico waar 130 beelden staan. De beelden zijn mannen. Waarschijnlijk stelden ze krijgers of grafbewaarders voor. De mannelijke figuren hebben ook vaak dierlijke trekken, bijvoorbeeld van een adelaar of een krokodil. Kenmerkend zijn ook hun grote ogen en geopende monden. Een gebied om urenlang te voet of te paard rond te dwalen.

 

Overnachting in San Agustín.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 5 San Agustín

Naar het archeologisch park

Colombia-San-Agustin-monoliet-4 San-Agustin-Ecuadoriaanse-grens-5 Colombia-San-Agustin-El-Tablon-la-Chaquira

De belangrijkste reden voor een bezoek aan San Agustín zijn de mysterieuze beelden die in het Archeologisch Park staan. Het park is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Een groot aantal megalieten zijn goed bewaard gebleven en er is een excellent museum met onder anderen sieraden en potten. U leert er alles over de cultuur van de twee stammen die hier circa 5000 jaar geleden al leefden. Sommige beelden zijn mannen, waarschijnlijk strijders. Andere lijken meer op monsters. In het archeologisch park staan er meer dan 120! Het park is prachtig opgezet en de wandeling tussen de tropische planten is ook de moeite waard. Sla een bezoek aan een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Colombia niet over!

 

Niet alleen oude cultuur en natuur, maar ook in voor een beetje actie: kies dan voor een raftingtour.

 

Overnachting in San Agustín.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met vervoer, Engelssprekende gids, entree

Magdalena kloof
San Agustín

Magdalena kloof

Niet alleen de beelden bij San Agustín zijn zeer bezienswaardig. Vergeet de imposante natuur niet! Vlakbij San...

Monolieten, wandelen en koffiefarm
San Agustín

Monolieten, wandelen en koffiefarm

De beste plek om de beelden van San Agustín te bewonderen is in het Archeologische Park San Agustín. Dit mag u...

Dag 6 San Agustín – Popayán

Naar de witte stad

U vervolgt uw reis van San Agustín naar Popayán. De bijnaam van de stad Popoyán is “de witte stad”. Het hele centrum bestaat uit witte koloniale huizen gesierd door kleine houten balkons. Er is een luchthaven en een universiteit. Doordat er veel jongeren wonen, zijn er gezellige restaurants en bars in overvloed. Zoals in iedere Latijns-Amerikaanse stad vormt een park het middelpunt. Plof even neer op een bankje en laat het dagelijks leven aan u voorbij trekken, voordat u weer verder loopt over de straten met kinderkopjes. Er zijn diverse kerken zoals de San Francisco, de Santo Domingo en de San José kerk en een oude brug uit de 19e eeuw. Helemaal indrukwekkend is de kathedraal. Heel mooi vonden wij ook het Casa Museo Mosquera. Een huis met zes kamers dat in oude stijl is ingericht. Opvallend zijn de diverse theehuizen in dit koffie minnende land.

 

Overnachting in Popayán.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Kleurrijke stammen in Silvia
Popayán

Kleurrijke stammen in Silvia

U bent te gast bij de Guambianos, een stam die nog steeds gekleed gaat in kleurige klederdracht. De Guambianos...

Dag 7 Popayán

Colombia-Popayan-kerk_1_484607 Colombia-Popayan-National-Park-Purace_1_475005

Deze dag is ter vrije besteding. Maak een excursie naar Tierradentro. Dit is de op één na belangrijkste archeologische vindplaats in Colombia. Oude grafkelders van een precolumbiaanse stam zijn hier gevonden. Er is een archeologisch museum bij. Heel wat anders is het National Park Puracé. Maak kans om de condor te zien zweven in de lucht. Ga hiken en zie onderweg diverse watervallen en maak foto’s bij de uitzichtpunten. De begroeiing is weelderig, er zijn grassen, mossen en orchideeën. Er is veel water. In het Nationaal Park zijn ook geisers, het is dan ook een vulkaanrijk gebied. De Puracé vulkaan, die nog steeds actief is, is de bekendste. Vlakbij Popayán ligt het dorp Silvia. Hier wordt op dinsdag een kleurrijke inheemse markt gehouden. Leden van de Guambiano stam komen uit alle dorpen in de wijde omtrek hiernaartoe om hun waar aan te bieden.

 

Overnachting in Popayán.
Inclusief ontbijt

Puracé National Park
Popayán

Puracé National Park

Op zo’n 50 kilometer van de stad Popayán ligt het National Park Puracé. Het park hoort nog bij het...

Stadswandeling
Popayán

Stadswandeling

Popayán wordt ook wel de witte stad oftewel La Ciudad Blanca genoemd. De stad heeft een groot koloniaal...

Dag 8 Popayán - Cali

Naar Cali, stad van de dans en de muziek

Cali is de volgende bestemming die u aandoet. Cali is een bruisende stad met meer dan tweemiljoen inwoners. Het wordt minder door toeristen bezocht dan Cartagena en Medellín, het is wat ruiger. Er is een oud centrum, maar nog niet zo gerestaureerd als diverse andere steden. Er zijn diverse kerken. La Ermita is de mooiste wat ons betreft. Steeds meer hippe restaurants, coffeeclubs en boetiekjes verschijnen in de stad. Cali ligt in de Cauca Vallei, de omgeving is prachtig. Groene hellingen waar suikerriet wordt verbouwd omringen de stad. Chique haciënda’s uit de vorige eeuwen zijn hier te vinden.

 

Overnachting in Cali.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Rumba Caleña
Cali

Rumba Caleña

U bezoekt de avondshow van Rumba Caleña. In de Viejoteca treden salsadansers en mariachi’s voor u op...

Dag 9 Cali

Citytour met salsa les

Salsa dansers in Cali Colombia-Cali-markt Colombia-Cali-ermita-calio

Cali is de stad van de dans; van de salsa en van de muziek. Een stadstour is daarom niet compleet zonder zelf te dansen. Dan pas ervaart u de vibe van de stad en maakt u er echt onderdeel van uit. Cali werd al in 1536 gesticht. Er zijn nog oude, koloniale overblijfselen, maar een ander deel van Cali is juist jong en hip. U bezoekt beide stadsdelen. Bij een uitzichtpunt ziet u het standbeeld van Sebastián de Belalcázar, een Spaanse conquistador. Grappig is de sculptuur van een kat, van de kunstenaar Tejada. Tot slot gaan de voetjes van de vloer met een salsa-les van een uur.

 

Andere tips voor vandaag: Maak een dagtocht de natuur in naar het San Cipriano reservaat, ga tuben en reis met een soort gemotoriseerde lorries over een oude spoorlijn. Het dorp San Cipriano zelf heeft veel invloeden uit Afrika, ooit meegebracht door de slaven die op de suikerrietplantages werkten.

 

Overnachting in Cali.
Inclusief ontbijt, privé-stadstour met transport, Engelssprekende gids en salsa les

San Cipriano natuurreservaat
Cali

San Cipriano natuurreservaat

Een dagje natuur buiten de stad. De manier van vervoer is al een excursie op zich. U rijdt in ongeveer 2,5 uur...

Calima Lagune en Buga
Cali

Calima Lagune en Buga

De Calima Lagune is ideaal om te watersporten. Het waait hier vaak hard. U doet het rustiger aan en maakt een...

Dag 10 Cali - San Andrés

Vliegen naar een tropisch eiland

Op nog geen 1,5 uur vliegen van Cartagena ligt het tropische eiland San Andrés. Midden in het Caribisch gebied, vlak voor de kust van Nicaragua, is het optimaal genieten van de prachtige, tropische stranden. Op het eiland heerst een aangename sfeer door de verschillende culturen die hier samenkomen. U vindt hier zowel (Afro-)Amerikaanse, Europese en natuurlijk Zuid-Amerikaanse invloeden. Ga snorkelen of duiken; de onderwaterwereld bij San Andrés is zo kleurrijk!

 

Overnachting op San Andrés.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur in Cali, gezamenlijke transfer op San Andrés, binnenlandse vlucht Cali- San Andrés

Dag 11 San Andrés

Colombia-San-Andres-Johnny-Cay-4

Op het eiland is behalve het genieten van de prachtige stranden van alles te doen. U kunt met een scooter of golfkar het eiland rondrijden van in totaal zo’n 25 kilometer. Onderweg kunt u stoppen op de prachtige stranden, geniet bij Cocoplum beach van een borrel op het strand en wandel bij laag water naar het eilandje Rocky Cay. Rijd verder naar het meest zuidelijke punt van het eiland en ga lunchen bij Punta Sur, een restaurant in de vorm van een boot. Aan de westkant van het eiland zijn er minder stranden en enkel kliffen en mangrovebossen. Stop hier bij La Piscinita (vertaald: het zwembad) en duik met een snorkel van een klif tussen duizenden vissen. Vergeet ook niet om midden op het eiland bij de kerk naar boven te klimmen. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht over het eiland.

 

Overnachting op San Andrés.
Inclusief ontbijt

Eilandtour San Andrés
San Andrés

Eilandtour San Andrés

Treed in de voetsporen van piraten. Met een minibusje of Chiva (zo’n bontgekleurde vrachtauto met een open...

Johnny Cay en snorkelen
San Andrés

Johnny Cay en snorkelen

Een plaatje: een klein eiland dat je in een mum van tijd in de rondte loopt. Wit zandstrand, palmbomen en een...

Dag 12 San Andrés - Providencia

Door naar een nog exotischer eiland

U vliegt van San Andrés verder naar Providencia. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Er zijn maar twee manieren om op Providencia te komen: per catamaran of per vliegtuig vanuit San Andrés. Providencia is misschien wel nog mooier dan San Andrés. Het gouden strand, de palmbomen en vriendelijke mensen maken dit een paradijselijke bestemming. Omdat het moeilijker te bereiken is, is het massatoerisme hier nog onbekend. Verwacht dan ook geen luxe bij uw hotel of in de restaurants. Men spreekt hier nog steeds Creole. Geniet van de rust in een hangmat of struin over de witte stranden.

 

Overnachting op Providencia.
Inclusief ontbijt, gezamenlijke transfer op San Andrés, binnenlandse vlucht San Andrés- Providencia, privétransfer op Providencia

Dag 13 Providencia

Colombia-Providencia-eiland Colombia-San-Andres-duiken1_1_484675

Na een rondreis door Colombia is dit de ideale plek om even helemaal niets te moeten, maar te relaxen. Geniet van de mooie witte zandstranden, maar de onderwaterwereld lonkt ook. Er zijn talloze plekken om te snorkelen en te duiken. Huur materiaal en ga op ontdekkingstocht.

 

Overnachting op Providencia.
Inclusief ontbijt

Eilandtour Providencia
Providencia

Eilandtour Providencia

U maakt per motorboot een tour rond het Caraïbische eiland Providencia waarbij u op diverse plekken aanlegt...

Dag 14 Providencia - San Andrés

U vlieg terug naar San Andrés. Liever nog een dag in dit paradijs? Ga dan per boot naar Johnny Cay Island. Dit is een korte boottocht, die soms wat onstuimig kan zijn. Johnny Cay is het typische beeld van een onbewoond, tropisch eiland. Als u op dit kleine eiland van boord stapt staat u meteen met blote voeten in het stralend witte zand. In een klein kwartiertje loopt u het hele eiland rond. Geniet van een hapje en drankje, ga zonnebaden op het strandje of rust uit onder een palmboom.

 

Overnachting op San Andrés.
Inclusief ontbijt, privétransfer op Providencia, binnenlandse vlucht Providencia- San Andrés, gezamenlijke transfer op San Andrés

Dag 15 San Andrés - Cartagena

Terug naar het vasteland van Colombia

Colombia-Cartagena-binnenstad1_1_484150 Colombia-Cartagena-Local_1_485093

U reist verder naar de meest tropische, bruisende stad van Colombia en volgens ons de mooiste stad van Latijns-Amerika: Cartagena. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst. Koop een leuk souvenir voor thuis. Ga naar Café del Mar op de oude stadsmuur voor de mooiste zonsondergang.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, gezamenlijke transfer op San Andrés, binnenlandse vlucht San Andrés- Cartagena, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur in Cartagena

Dag 16 Cartagena

Cartagena is niet in één dag te ontdekken. Loop door het historische centrum. Ga op eigen gelegenheid, ga met een gratis stadstour mee (geef aan het einde van de tour het bedrag dat u het waard vond), of boek een privé-stadstour met gids voor wat meer achtergrondinformatie. Of neem de Hop-on Hop-off bus. Achter de oude stadsmuren en de dom en de kerken van het oude deel rijzen de wolkenkrabbers op van het moderne deel van de stad, dat gekscherend ook wel Miami of Dubai wordt genoemd. Hier liggen de luxe hotels en toeristen zonnen er op het strand. Cartagena was vroeger al een belangrijke stad. Piraten uit diverse landen deden aanvallen en een goede verdediging was dan ook nodig. Het grote fort Castillo San Felipe is het resultaat. Sla een bezoek hieraan zeker niet over en ga ook naar het hoogste punt van de stad: het klooster La Popa. Maak een boottocht bij zonsondergang of dineer op een boot.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt

Stadswandeling
Cartagena

Stadswandeling

Lopend beleeft u de ommuurde binnenstad van Cartagena het beste. Uw Engelssprekende gids voert u over de oude...

Vissen met de locals
Cartagena

Vissen met de locals

Een halve dag op pad met de lokale vissers van het dorp La Boquilla, dat net buiten Cartagena ligt. Er ligt...

Dag 17 Cartagena- Mompox

Als toetje nog een heel onbekend stukje Colombia

Colombia-Mompox-Koloniaal

Na het ontbijt staat er een auto gereed om u naar het binnenland te rijden. De eerste stop is in San
Jacinto. Dit stadje is bekend omdat er veel hangmatten geweven worden, maar er zijn nog veel meer vormen van kunstnijverheid. Wie kan de verleiding weerstaan om hier geen souvenir te kopen? Weer terug in de auto, rijdt u verder naar het zuiden. Via de stadjes Carmen de Bolivar en Santa Ana rijdt u naar Mompox. Het is een waterrijk gebied. Er stromen hier diverse rivieren, waarvan de Magdalena één van de grootste is. Maar er zijn vooral veel wetlands, moerassige poeltjes. Mompox ligt op een eiland in de Magdalena rivier. In deze pittoreske stad lijkt de tijd stil gestaan te hebben en er komen nog maar weinig toeristen. Aan het einde van de middag gaat u meteen op ontdekkingstocht door middel van een stadswandeling. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. U slentert over diverse pleinen met kerken, gaat poortjes onderdoor, doorkruist smalle straten met koloniale huizen en ziet ook het San Carlos paleis.

 

Overnachting in Mompox.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 18 Mompox

Per boot de wetlands verkennen

U gaat naar het Pijiño moeras. Verrekijker mee en op vogelsafari. In dit gebied leven exotische soorten eenden, reigers, parkieten, ijsvogels, slangenvogels en kleurrijke zangvogels. Al met al bent u ongeveer vier uur op pad. ’s Middags vervolgt u uw wandeling door de stad. Vandaag staan een bezoek aan de Casa de Cultura, het Pinillos college en de begraafplaats op het programma. Tot slot gaat u naar een atelier waar volgens eeuwenoude technieken met dunne gouden draden goudfiligraanwerk wordt gemaakt. Priegelige draden veranderen in kleine kustwerken en sieraden. Maar er is ook nog een ander soort goud: een overheerlijke zoute kaas die alleen in Mompox gemaakt wordt. Deze queso de capa moet u zeker even proeven. Voor de liefhebbers van de boeken van Gabriel García Márquez is een bezoek aan Mompox een must. Voor een aantal plaatsen in zijn boeken heeft hij zich hier laten inspireren.

 

Overnachting in Mompox.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur, Engelssprekende gids, boottocht, entreegelden

Dag 19 Mompox - Cartagena

Colombia-Cartagena-Mochilas

De ochtend is ter vrije besteding. ’s Middags wordt u teruggebracht naar Cartagena. Deze keer verblijft u in een hotel aan het strand. Zo kunt u uw rondreis door Colombia ontspannen afsluiten.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, auto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 20 Cartagena

U neemt afscheid van Colombia. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven in Cartagena gebracht.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen