Bouwsteen Walvissen bij de Pacific

U vliegt naar Nuquí, een natuurgebied aan de kust van de Grote Oceaan. Ver weg van alles en iedereen. Donkere zandstranden, woeste golven waarin u walvissen ziet zwemmen in het juiste seizoen. Vooral deze boottochten waarbij u de imposante dieren vaak van zeer nabij aanschouwt, zijn onvergetelijk! Wandelen in de natuur en een bezoek aan de inheemse Embera-stam en badderen in warmwaterbronnen. Voor nog meer actie, gaat u kanovaren, surfen, suppen, snorkelen of duiken.

Incl. binnenlandse vluchten
Walvissen; zo dichtbij!
Lodge bij het strand
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: Walvissen bij de Pacific

Dag 1  Medellín - Nuquí
Dag 2  Nuquí
Dag 3  Nuquí
Dag 4  Nuquí - Medellín

100% maat werk

Dag 1 Naar Nuquí

Vliegen naar de Pacific

Colombia-Medellin-Nuqui-vlucht Colombia-Nuqui-jungle Colombia-Nuqui-strand_1_482350

Vanaf Medellín vliegt u naar Nuquí. Deze plaats vormt de toegangspoort tot een schitterend natuurgebied aan de Pacifische kust. Van juli tot en met oktober zwemmen gigantische walvissen voor de kust van Nuquí. Behalve deze fantastische dieren zien, kunt u hier ook kanoën, surfen, suppen, snorkelen, duiken en vissen.

Als u in de periode van juli tot en met oktober reist, vanmiddag meteen een hoogtepunt, dé reden waarom u hierheen komt. U maakt een walvistour. Stap aan boord van een boot en speur de zee af. Onvergetelijk als u de enorme bultruggen boven water ziet komen om adem te halen. Wandel na terugkomst door de jungle naar de waterval met de romantische naam Cascada del Amor waar u onder de kletterende stralen een verfrissende douche kunt nemen. Indien u van november tot en met juni reist, is de kans om walvissen te zien zeer klein. U maakt dan geen walvistour, maar een langere hike.

 

Overnachting in Nuquí.
Inclusief lunch, diner, transfer per boot, begeleide hike, Engelssprekende gids

Dag 2 Nuquí

Badderen in heetwaterbronnen en walvissen voor de kust

De dag begint goed met een ontbijt terwijl u uitkijkt over de oceaan. Vervolgens bent u helemaal klaar voor een wandeling over het strand naar Termales. Onderweg ziet u de locals in hun traditionele houten kano’s. Zij proberen wat vis te vangen voor het avondeten en om te verkopen. Termales is een authentiek dorp; leuk om even door heen te wandelen. Maar ga vooral naar de thermale bronnen om in het warme water te genieten. Smeer uw lichaam in met modder, het moet geneeskrachtig zijn, en spoel u af in het nabijgelegen koude water van een beekje. Daarna weer opwarmen in de heetwaterbron. Een natuurlijker spa kunt u zich niet wensen! Rond lunchtijd bent u weer terug in het hotel. Na de lunch is het wederom tijd voor walvistour, als u in de juiste periode hier verblijft. Hopelijk ziet u de imposante bultruggen nog beter dan gisteren. Als u buiten het walvissenseizoen hier verblijft, maakt u een hike.

 

Overnachting in Nuquí.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, begeleide hike, Engelssprekende gids. Van juli tot en met oktober is tevens de walvistour inbegrepen. Van november tot en met juni is een tweede hike inbegrepen


Exclusief entree warmwaterbronnen

Dag 3 Nuquí

Colombia-Nuqui-walvissen2_1_482371

Een ontdekkingstocht over de Terco rivier staat vandaag op het programma. Vlak achter het hotel liggen rubberboten klaar. Een gids vertelt u allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van dit gebied. Spring bij een mooie waterval even in het water om op te frissen. Tevens maakt u een hike.

 

In de middag alle tijd voor een flinke strandwandeling, een poging om te gaan suppen of installeer u met een boekje op het strand.

 

Overnachting in Nuquí.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottour met hike, Engelssprekende gids

Dag 4 Vertrek Nuquí

Met de speedboot wordt u teruggebracht naar Nuquí. Vanaf de aanlegsteiger loopt u terug naar de luchthaven en u vliegt terug naar Medellín.

 

Inclusief: ontbijt, transfer per boot, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën