terug naar het overzicht

Autorondreis Selfdrive Colombia

Als u veel vrijheid wilt om uw eigen weg te gaan in Colombia is een rondreis met een huurauto een aanrader. Deze route is ideaal: bij de steden regelen we transfers en de rustige stukken, waar de weg goed is, rijdt u zelf. Veilig en goed verzekerd langs koloniale dorpen als Villa de Leyva en Barichara. Vrij onbekende plekken nabij Medellín met meren en een enorme rots en de koffieregio wordt ook niet overgeslagen tijdens deze reis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Zelf rijden: veel vrijheid
Mooie hotels met parkeerplek
Meren en rotsen bij Guatapé
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 1800,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Selfdrive Colombia

Dag 1   Aankomst Bogotá
Dag 2   Bogotá
Dag 3   Villa de Leyva
Dag 4   Villa de Leyva
Dag 5   Barichara

Dag 6    Barichara
Dag 7    Medellín
Dag 8    Medellín
Dag 9    Guatapé
Dag 10  Manizales

Dag 11  Manizales
Dag 12  Salento
Dag 13  Salento
Dag 14  Vertrek Salento

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Colombia-Bogota-streetart3 Colombia-Bogota-uizicht-stad

Welkom in de hoofdstad van Colombia: Bogotá. Er zijn slechts enkele wijken interessant voor toeristen, dus de stad is overzichtelijk. Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Een echt Latijns-Amerika gevoel krijgt u hier!

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Dag 2 Bogotá

Hoogtepunten zijn het Goudmuseum en de Plaza Simón Bolívar. Dit is het grootste plein van de stad met de kathedraal, het gemeentehuis, het paleis van Justitie en het Parlement. Een nog leuker museum dan het Goudmuseum vinden wij echter het Museo Botero. De Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero maakt mensen en dingen op zijn schilderijen en in zijn sculpturen volumineus. Hij blaast ze als het ware op. Ook graffiti is verheven tot een ware kunst in de stad. In wijken waar u zich tot voor kort niet veilig kon vertonen, zijn nu boeiende rondwandelingen onder leiding van de artiesten. Neem het kabeltreintje de berg Monserrate op en bezoek de bedevaartkerk, maar geniet bovenal van het uitzicht over de stad. Of maak een begeleide fietstour door de stad.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief ontbijt

Fietstour
Bogotá

Fietstour

Hoe ervaar je de hoofdstad van Colombia het best? Op de fiets met een privé tour door de stad! Het is wel vrij...

Stadswandeling
Bogotá

Stadswandeling

Samen met uw gids wandelt u door de koloniale wijk La Candelaria. De huizen zijn prachtig gerenoveerd en in...

Dag 3 Bogotá - Villa de Leyva

Ca. 192 km / 6 uur

Colombia-Villa-de-Leyva-kleurige-huizen Colombia-Zipaquira-dorpsplein_1_484832 Colombia-Bogota-pottenbakkersdorp_1_484813

De komende dagen heeft u de beschikking over een huurauto. Vandaag start u met een bijzondere dagtocht. Rijdt via Zipaquira met een enorme ondergrondse kathedraal van zout. Via een kruisgang met alle veertien stappen van de gevangenname van Jezus tot zijn dood arriveert u in de eigenlijke kathedraal met een dom. Zo groot, zo indrukwekkend en op 120 meter onder de grond! Zipaquirá is eigenlijk alleen bekend door de zoutkathedraal. Maar het kleine kleurrijke centrum van het stadje is zeker een stop waard. En waarom dan niet meteen lunchen hier? De specialiteit van het dorp is picada. Een soort mixed grill, allerlei soorten vlees en aardappels.

Vanaf Zipaquirá in circa vier uur verder naar Villa de Leyva. Er zijn twee routes die u kunt nemen. Bij de ene komt u langs Boyaca, een historisch belangrijke plek voor de Colombianen. De andere route gaat via Ráquira, bekend vanwege het pottenbakken. Villa de Leyva zelf is een typisch koloniaal dorp.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Villa de Leyva

Het grote plein van Villa de Leyva is een plaatje dat zo op een poster gebruikt kan worden om Colombia te promoten. Aan alle kanten van het plein staan huizen in koloniale stijl, soms met terrassen ervoor. Ook een kerk met gouden altaar ontbreekt niet. Het centrum is gezellig, er zijn tal van restaurants met lokale en internationale specialiteiten.

En bekijk de omgeving van Villa de Leyva. Rijdt naar het Dominicaanse klooster Ecce Homo met een binnenplaats met bogen en de schitterende tuin. Bekijk de Infiernito met enorme stenen fallussymbolen in de grond om vruchtbaarheid van de aarde te vragen. Houdt u van de architectuur van Gaudí? Bezoek dan de Casa Terracota. Een kunstenaar bouwde zijn eigen huis compleet van aardewerk. De speelse vorm doet denken aan de kunstwerken van Gaudí. Wij vonden dit één van de leukste bezienswaardigheden rond Villa de Leyva. En ga naar het Fossielenmuseum met een skelet van een soort prehistorische krokodil.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Villa de Leyva - Barichara

Ca. 186 km / 5 uur

Colombia-Barichara-straatje_1_484870

Een lange rit, maar de natuur is mooi genoeg om dat te doen vergeten. U rijdt door een landelijk gebied naar één van de leukste stadje van Colombia: Barichara. Als u zich een koloniaal stadje zou moeten voorstellen in gedachten, dan voldoet Barichara aan alle criteria. Hobbelige straten met keien geplaveid, een kerk met een groot plein en een park ervoor als stadshart. Witgepleisterde huizen met kleurige accenten en oranje pannendaken. Er is een aantal kleine restaurants, lokale winkels en artiesten die hun werk aan de man proberen te brengen. De straten van Barichara lopen niet recht. Barichara is tegen een helling opgebouwd en dat merkt u. U loopt ofwel naar beneden of u klimt naar boven en dat is behoorlijk steil. Opvallend in Barichara zijn de tuktuks: gemotoriseerde taxi’s.

 

Overnachting in Barichara.
Inclusief ontbijt, huurauto

Citytour
Barichara

Citytour

Met een Engelssprekende gids maakt u een stadswandeling door Barichara. Barichara is niet groot, dus te voet...

Dag 6 Barichara

Barichara is geen openluchtmuseum maar een levende stad waar veel aan kunstnijverheid wordt bedreven. Wip even binnen bij de Taller (= werkplaats) de Oficio en zie hoe oude ambachten in stand worden gehouden. Nog leuker is de Taller de Papel en Fibra. Hier ziet u hoe handgeschept papier wordt geproduceerd. En maak het zelf ook! In de Casa de Cultura merkt u hoe trots de mensen uit Barichara op hun stad zijn. Een lokaal huis heeft een tentoonstelling over de stad met een goede mix van geschiedenis en hedendaagse kunst Her en der hangt tabak te drogen. Wandel over de Camino Real oftewel de Camino de Lengerke naar het dorp Guane.

 

Overnachting in Barichara.
Inclusief ontbijt, huurauto

Hike naar Guane
Barichara

Hike naar Guane

De bekendste hike bij Barichara voert u via de kloof naar het dorp Guane. De wandeling is iets meer dan zes...

Dag 7 Barichara – Bucaramanga - Medellín

Ca. 133 km / 4 uur

Colombia-Barichara-uitzicht Colombia-Medellin-Plaza-Botero

Voor degenen die snel wagenziek worden: neem een pilletje, want vandaag blijft de weg kronkelen. Bocht na bocht steekt u de bergkam over en u rijdt door de kloof van Chicamocha. Wat een diepte naast de weg! Stop bij diverse uitzichtpunten. Op de luchthaven van Bucaramanga levert u uw huurauto in en vliegt naar Medellín.

 

Informatie Medellín:
Medellín is een grote stad. De inwoners zijn serieus bezig om de stad een veiliger en duurzamer karakter te geven. Wijken zoals Comuna 13, vroeger een favela of krottenwijk, zijn nu toeristenattractie nummer één. Vergaapt u hier aan de prachtige graffiti. Maak gebruik van het uitstekende openbaar vervoer in de stad, waaronder de kabelbanen. En wat dacht u van roltrappen die u op steile stukken van de ene straat naar de andere brengen.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief ontbijt, huurauto, binnenlandse vlucht Bucaramanga- Medellín, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 8 Medellín

Er zijn vele parken in de stad. Natuur en duurzaamheid heeft Medellín tegenwoordig hoog in het vaandel staan. Bezoek één van de vele groene parken en ga naar de lokale markt. Wel de stad verkennen, maar liever geen privé-stadstour met een gids: neem dan de Turibus. Deze heeft vaste tijden en opstapplaatsen en gaat langs zeer veel bezienswaardigheden in de stad. Er is een Spaanssprekende gids aan boord van de bus. Medellín is een hippe stad met gezellige bars en restaurants. Wilt u meer weten over de beroemdste inwoner van de stad, boek dan de Pablo Escobar tour. Opvallend van Medellín zijn de vele sociale projecten die op de kaart gezet worden. Volg een kookles bij de locals of bezoek een project op een voormalige vuilnisbelt.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief ontbijt

Graffiti door Comuna 13
Medellín

Graffiti door Comuna 13

Wandeltour met een lokale graffiti-artiest door de wijk Comuna 13. Voorheen zagen de straten van de armere...

Dag 9 Medellín - Guatapé

Ca. 90 km/ 2 uur

Colombia-Guatape-Irene Colombia-Guatape-rots-El-Penol1 Colombia-Penol-Eva-1

U haalt uw tweede huurauto af. Het is een klein stukje rijden van Medellín naar Guatapé, maar u bevindt zich dan wel meteen in een totaal andere wereld.

 

De bezienswaardigheden kunnen in willekeurige volgorde bezocht worden. Het dorp Peñol werd enkele decennia geleden onder water gezet om een merengebied voor de watervoorziening van de stad te creëren. U maakt een boottochtje door het merengebied. Een letterlijk hoogtepunt van de dag is de beklimming van de monoliet El Peñol. Dat kost wel een druppeltje zweet en wat spierpijn de volgende dag: u gaat namelijk 740 treden naar boven. Dan staat u op de rots van 200 meter hoog met een uitzicht van 360 graden over het merengebied. U loopt het lieflijke dorp in. Heel bijzonder zijn de huizen van Guatapé met zocalo’s. In Guatapé zijn de huizen wit, maar gedecoreerd met allerlei vrolijke, bonte kleuren. Een rand, dicht bij de grond is bont versierd, dit noemt men zocalo’s.

 

Overnachting in Guatapé.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Guatapé - Manizales

Ca. 270 km / 5-8 uur

Bereidt u voor op een lange rit. Tijdens het rijden hoeft u zich niet te vervelen. Het landschap is prachtig. Groene bergen, grazende koeien, vergezichten, kronkelende wegen en bossen.

 

Informatie Manizales:
Manizales is een grote stad. De stad zelf heeft voor toeristen niet zo heel veel te bieden, de omgeving van Manizales des te meer. Een aanrader om hier te verblijven. Groene heuvels bedekt met koffie- en bananenplantages. En het oogt zo tropisch: alles is groen, groen en nog groener. Door het klimaat gedijen tropische bloemen en planten hier goed. Ook groeit er veel bamboe. U verblijft op een koffiehaciënda.

 

Overnachting nabij Manizales.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Manizales

Colombia-Manizales-Hacienda-Venecia-Koffietour-3 Colombia-Manizales-Finca-Romelia-Vogeltour-7

Maak een tour over de koffieplantage van uw hotel. Ga wandelen of fietsen in de omgeving. Ook voor vogelliefhebbers is de omgeving van Manizales een waar paradijs. Er zijn maar liefst twee natuurreservaten die vooral gericht zijn op vogels spotten. Een uitdaging vormen de hikes in Los Nevados National Park. U klimt tot grote hoogtes waar geen vegetatie meer is. Spierpijn gekregen? Dompel u dan onder in het warme water van de natuurlijke bronnen die hier zijn. Ook als u geen zware trekking gedaan heeft, zijn de warmwaterbronnen een genot voor de spieren.

 

Overnachting in Manizales.
Inclusief ontbijt, huurauto

Koffietour Hacienda Venecia
Manizales

Koffietour Hacienda Venecia

Ongelooflijk wat een ingewikkeld proces er vooraf gaat aan dat kopje koffie dat u gedachteloos iedere dag weer...

Dag 12 Manizales - Salento

Ca. 88 km / 2 uur

Een mooie route door de koffieregio. Salento is een charmant dorp dat in de koffie-driehoek van Colombia ligt. Het is rustiek, straat na straat ziet u hier witte huizen met in felle kleuren geschilderde kozijnen en deuren. Het geheel is fotogeniek en doet tropisch aan. Salento wordt omgeven door groene heuvels waar de hoogste palm ter wereld groeit. Er zijn koffieplantages en bananenplantages in de omgeving. Kleine dorpjes, bloemen en planten, vlinders en vogels; er is van alles te zien in de omgeving. Trek wel stevige schoenen aan, ook als u in het dorp Salento zelf blijft. De straten lopen steil omhoog en vele zijn geplaveid met ouderwetse keien. Er is een kleine souvenirmarkt, tal van souvenirwinkeltjes en kleine restaurants.

 

Overnachting in Salento.
Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Salento

Colombia-Pereira-Finca-del-Cafe-1 Colombia-Salento-Cocora-Vallei1_1_485013 Colombia-Salento-kleurrijke-straat

Maak vandaag één of meerdere excursies. Een must-do is een hike door de Cocora Vallei, waar de enorm hoge wax-palm groeit. In het groene, bergachtige landschap rijzen ze tot 50 a 60 meter hoog op. De stam is enorm lang en bijna kaal, op soms een paar vruchten na. Helemaal boven in de boom, in de kruin, hangen enkele relatief korte bladeren. Uit de stam van de boom wordt was gewonnen. Er zijn tal van wandelingen uitgezet. Eén uur, twee uur, vier uur of zes uur. Kiest u maar. Paardrijden hoort ook helemaal bij deze streek. Of huur een mountainbike en ga in de omgeving fietsen. Dit kan op eigen gelegenheid of u kunt een georganiseerde tour boeken. Er is een botanische tuin met een vlindertuin en er zijn vele koffieplantages om te bezoeken. Een Nationaal Park in de omgeving van Pereira is Otun Quimbaya met brulapen en warmwaterbaden.

 

Overnachting in Salento.
Inclusief ontbijt, huurauto

Ziplinen
Koffieregio

Ziplinen

Tussen de steden Armenia en Pereira is de langste en hoogste canopy van Colombia. U bungelt maximaal 60 meter...

Dag 14 Salento - Armenia

Ca. 42 km / 0,5 uur

Naar de luchthaven van Armenia, waar u uw huurauto inlevert. U vliegt via Bogotá terug naar Nederland. Of, aanrader: verder naar uw volgende bestemming in Colombia. Bekijkt u ons bouwsteenoverzicht eens. 

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen