Bouwsteen Caño Cristales

Vlucht naar de onbekende regio van Caño Cristales. De belangrijkste reden om hier naar toe te gaan is de rivier die de kleuren geel, groen, blauw en roze en rood heeft. Het kleurenspel wordt veroorzaakt door algen! Zeer fotogeniek en uniek in de wereld. U gaat hiken, maakt een tocht met een fourwheeldrive, picknickt aan de oever en kunt zwemmen in de rivier.

Unieke kleuren van het water
Weinig toeristen
Hiken in de jungle
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: Caño Cristales

Dag 1  Vlucht Bogotá naar La Macarena (Caño Cristales)
Dag 2  La Macarena (Caño Cristales)
Dag 3  Vlucht La Macarena naar Bogotá

100% maat werk

Dag 1 Bogotá - La Macarena (Caño Cristales)

Naar het onbekende gebied van Caño Cristales

Colombia-Cano-Cristales-kleurrijke-rivier Colombia-Cano-Cristales-roze-rivier Colombia-Cano-Cristales-hiken_1_481573

Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Bogotá naar La Macarena (Caño Cristales). Vlakbij de landingsstrip ligt het dorp La Macarena. En daar buiten vindt u een heel bijzonder stukje natuur: het Macarena natuurreservaat. De bekende grote rivieren Orinoco en de Amazone stromen samen in dit gebied. Maar u gaat hier vooral heen vanwege de Caño Cristales rivier. Bijnamen voor deze rivier spreken voor zich: “de vijf-kleuren rivier” en “de regenboog” of zelfs “de mooiste rivier ter wereld”. Door algen in het water krijgt de rivier heel bijzondere kleuren zoals geel, groen, blauw maar ook rozerood. Dit is uniek in de wereld! Vooral van juli tot oktober is dit fenomeen goed te zien. Vandaag meteen al op pad in de omgeving.

 

Overnachting in La Macarena (Caño Cristales).
Inclusief lunch, diner, gids die zeer beperkt Engels spreekt, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden, vlucht Bogotá- La Macarena

Dag 2 La Macarena (Caño Cristales)

De mooiste rivier ter wereld

De hele dag op stap in het natuurgebied rond de Guayabero rivier en Caño Cristales. Na het ontbijt vaart u een stukje per boot en als u aanmeert stapt u in een jeep voor het laatste stukje tot de ingang van het park. Behalve de rivier zijn er ook graslanden met bizarre rotsformaties, jungle. Ga op jacht met een verrekijker en camera en probeer vogels en zoogdieren voor uw lens te krijgen. Er leven meer dan 400 soorten vogels. Bijzonder is ook de roze zoetwaterdolfijn. Om deze te zien moet u wel veel geluk hebben. In delen van de rivier (niet waar de algen zijn) mag u zwemmen. Omdat het wel een beschermd gebied is, mag u geen insectenspray of zonnebrand op uw lichaam hebben, als u gaat zwemmen. Vandaag maakt u een hike. Onderweg wordt er een leuk plekje gezocht om te picknicken. U bent de hele dag op pad. Aan het eind van de dag keert u weer terug naar La Macarena.

 

Overnachting in La Macarena (Caño Cristales).
Inclusief ontbijt, lunch, diner, gids die zeer beperkt Engels spreekt, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden

Dag 3 La Macarena - Bogotá

Colombia-Cano-Cristales-rivier-kleuren

Een vroeg ontbijt, maar mét een goede reden. Bij Caño Cristalitos of Caño Piedra (net waar u nog niet eerder geweest bent) ziet u de zonsopgang en maakt u nog een laatste hike bij de rivier. Helaas is het avontuur in dit bijzondere gebied alweer ten einde gekomen. Per boot en jeep terug naar de luchthaven en met een binnenlandse vlucht van La Macarena (Caño Cristales) terug naar Bogotá.

 

Inclusief ontbijt, gids die zeer beperkt Engels spreekt, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden, binnenlandse vlucht La Macarena- Bogotá

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën