terug naar het overzicht

Rondreis Natuurrijk Colombia

Wat een bijzondere route door Colombia. Eerst naar de wetlands Los Llanos waar u wandelend en varend dieren kunt spotten. U bezoekt het wonderlijk gekleurde water in de rivieren bij Caño Cristales en vliegt naar het Amazonegebied waar de Tikuna stam nog leeft. Een hoogtepunt is het zien van walvissen voor de kust bij de Pacific. Tayrona, het mooiste Nationale Park in Colombia ontbreekt natuurlijk ook niet tijdens deze reis door de natuurgebieden van Colombia.

Wat maakt deze reis bijzonder
Onbekende wetlands Los Llanos
Niet-toeristisch Amazonegebied
Walvissen bij kust Pacific
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € ,- per persoon
Reisduur: 24 dagen / 23 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Natuurrijk Colombia

Dag 1  Aankomst Bogotá
Dag 2  Yopal, Los Llanos
Dag 3  Los Llanos
Dag 4  Los Llanos
Dag 5  Villa de Leyva
Dag 6  Bogotá, Usaquen
Dag 7  La Macarena, Caño Cristales
Dag 8  Caño Cristales

Dag 9  Bogotá, airport

Dag 10  Leticia, Amazonegebied
Dag 11  Calanoa, Amazonegebied
Dag 12  Calanoa, Amazonegebied
Dag 13  Calanoa, Amazonegebied
Dag 14  Medellín
Dag 15  Nuquí
Dag 16  Nuquí

Dag 17  Nuquí
Dag 18  Guatapé

Dag 19  Guatapé
Dag 20  Santa Marta, naar Tayrona NP
Dag 21  Tayrona National Park
Dag 22  Tayrona National Park
Dag 23  Cartagena
Dag 24  Cartagena, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Colombia-Bogota-Streetart-2 Colombia-Bogota-Iglesia-de-la-candelaria-kerk

Welkom in de hoofdstad van Colombia: Bogotá . Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Een echt Latijns-Amerika gevoel krijgt u hier! Hoogtepunten zijn het Goudmuseum en de Plaza Simón Bolívar. Ook graffiti is verheven tot een ware kunst in de stad. In wijken waar u zich tot voor kort niet veilig kon vertonen, zijn nu boeiende rondwandelingen onder leiding van de artiesten. Neem het kabeltreintje de berg Monserrate op en bezoek de bedevaartkerk, maar geniet bovenal van het uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Een spelletje Tejo
Bogotá

Een spelletje Tejo

Tejo is het meest typische spel dat Colombianen graag spelen. De Chibcha en Muisca Indianen speelden het al...

Dag 2 Bogotá - Yopal - Los Llanos

Naar de wetlands van Los Llanos

Transfer naar de luchthaven van Bogotá. U vliegt naar Yopal (Los Llanos). U trekt met een fourwheeldrive vanaf Yopal de natuur in en gaat de wetlands ontdekken met veel dieren.

 

Opgelet, hier zijn veel dieren te zien, zoals capibara’s, schildpadden, herten, vogels en kaaimannen. In een boerderij wordt de lunch geserveerd. Even schommelen in de hangmatten die er hangen en dan weer verder op fotosafari. U rijdt over savannes en langs lagunes. Het landschap wordt steeds ruiger en ongerepter. Dit is waar u voor gekomen bent: de wetlands van Los Llanos. Maak een wandeling of een rit te paard. Als u hier tussen juni en augustus bent, bezoekt u met een tractor het gebied waar duizenden reigers en roze lepelaars nestelen. U rijdt deels door het water, over ondergelopen land waar de kaaimannen op jacht zijn. Aan het einde van de middag arriveert u bij Posada El Diamante waar u de komende nachten slaapt. Het diner vindt in de accommodatie plaats.

 

Overnachting in het Los Llanos gebied.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, binnenlandse vlucht Bogotá- Yopal, Engelssprekende gids, vervoer Los Llanos (boot en fourwheeldrive), entreegelden, activiteiten

Dag 3 Los Llanos

De Pantanal van Colombia

Colombia-Los-Llanos-moerasgebied_1_486145 Colombia-Los-Llanos-varen_1_481693 Colombia-Los-Llanos-anaconda_1_486164

Van mei tot oktober stapt u na het ontbijt aan boord van een boot. In anderhalf uur vaart u door de jungle naar de boerderij La Candelilla. In de overige maanden staat er niet genoeg water in de rivier en dan gaat u met een fourwheeldrive naar deze boerderij. Of u nou per boot of per auto reist, kijk uit naar exotische vogels, of let op of u brulapen hoort terwijl leguanen zich ritselend tussen de planten door bewegen. Kijk rond op de boerderij met zijn cacaostruiken en bomen met citrusvruchten. Er hoort een leuk museum bij, waar u leert over de lokale cultuur. Kolibries worden aangetrokken door het fruit en de bloemen in de tuin. U maakt een wandeling om nog meer dieren te spotten en luncht op de boerderij. In de loop van de middag keert u terug naar de lodge. Hopelijk is er een mooie zonsondergang. Vlak daarvoor is het spitsuur voor de vogels, dus zoek een rustig plekje om ze te observeren. Na zo’n hele dag buiten zal het diner in de posada meer dan welkom zijn.

 

Overnachting in het Los Llanos gebied.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden, activiteiten

Dag 4 Los Llanos

Op safari in Colombia

U gaat een ander deel van het natuurreservaat in. Per kano vaart u tussen de savannes. Ook hier heeft u weer grote kans om brulapen te horen en misschien wel te zien. Grote capibara families staan op de oevers. Vogels fladderen aan alle kanten. Een in de zon soezende kaaiman wordt gestoord in zijn slaap en duikt onder water. Met de kano produceert u weinig lawaai en heeft u grote kans om dicht bij de dieren te komen. U legt aan en maakt een wandeling over de prairie. Reuzenooievaars (jabiru storks) staan met hun poten in het water. Bij terugkomst luncht u bij een boerderij. ’s Middags gaat u weer op fotosafari per kano. Wat zult u nu weer spotten? Hoatzins (oftewel stinkvogels) met hun prachtige kuif, ijsvogels, ooievaars, roofvogels die aan het vissen zijn, toekans, ibissen of reigers.

 

Overnachting in het Los Llanos gebied.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden, activiteiten

Dag 5 Yopal (Los Llanos) – Villa de Leyva

Groene koffie regio Quindio

Wakker worden met het geluid van de brulapen. Dat is een ervaring die u nooit meer vergeet. U maakt een wandeling over de ecotrail bij de posada. Misschien ziet u een slang of een zoogdier, vogels zult u zeker zien. Tijdens het ontbijt kwetteren tropische exemplaren op de achtergrond, kolibries zoeven razendsnel langs. Dan is het tijd om weer terug te keren naar de bewoonde wereld.

U wordt bij het hotel opgehaald voor de lange rit naar Villa de Leyva. Het grote plein van Villa de Leyva is een plaatje dat zo op een poster gebruikt kan worden om Colombia te promoten. Aan alle kanten van het plein staan huizen in koloniale stijl, soms met terrassen ervoor. Ook een kerk met gouden altaar ontbreekt niet. Het centrum is gezellig, er zijn tal van restaurants met lokale en internationale specialiteiten. Dus zoek een plek om neer te strijken en kijk naar het lokale leven dat aan uw oog voorbijtrekt.

 

Overnachting in Villa de Leyva.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 6 Villa de Leyva - Bogotá

Blijf de ochtend nog in Villa de Leyva, want er is zoveel te doen en te zien. Niet alleen in het dorp zelf, maar ook in de omgeving. Maak nog een rondje door het koloniale stadje. Trek er vervolgens op uit om de omgeving te leren kennen.

 

Ga naar het gezellige Ráquira, bekend vanwege het pottenbakken. Sla zeker het Dominicaanse klooster Ecce Homo niet over. Houdt u van de architectuur van Gaudí? Bezoek dan de Casa Terracota. Een kunstenaar bouwde zijn eigen huis compleet van aardewerk. De speelse vorm doet denken aan de kunstwerken van Gaudí. Wij vonden dit één van de leukste bezienswaardigheden rond Villa de Leyva.

 

In de middag wordt u naar de rustige buitenwijk Usaquen in Bogotá gebracht. Onderweg kunt u de zoutkathedraal van Zipaquirá bezoeken.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 7 Bogotá - La Macarena, Caño Cristales

Colombia-Cano-Cristales-paardrijden Colombia-Cano-Cristales-rivier-kleuren Colombia-Cano-Cristales-boot-excursie_1_486263

U vliegt naar La Macarena (Caño Cristales). Vlakbij de landingsstrip ligt het dorpje al. En daar buiten vindt u een heel bijzonder stukje natuur: het Macarena natuurreservaat. U komt hier vanwege de Caño Cristales rivier. Bijnamen voor deze rivier spreken voor zich: “de vijf-kleuren rivier” en “de regenboog” of zelfs “de mooiste rivier ter wereld”. Door algen in het water krijgt de rivier heel bijzondere kleuren zoals geel, groen, blauw maar ook rozerood. Dit is uniek in de wereld! Vooral van juli tot oktober is dit fenomeen goed te zien. Vandaag gaat u meteen naar Caño Cristalitos. Aanschouw de prachtige kleuren; u blijft fotograferen. Als er geen permit is voor Caño Cristalitos, gaat u naar Caño Piedra of naar een boerderij voor een paardrijtocht en gaat u één van de volgende dagen naar Caño Cristalitos. Per fourwheeldrive en boot gaat u terug naar La Macarena. In uw hotel geniet u van een diner.

 

Overnachting in La Macarena (Caño Cristales).
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur in Bogotá, binnenlandse vlucht met Bogotá- La Macarena, gids die zeer beperkt Engels spreekt, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive samen met andere reizigers), entreegelden

Dag 8 La Macarena (Caño Cristales)

Wonderlijk gekleurde rivier

De hele dag op stap in het natuurgebied rond de Guayabero rivier en Caño Cristales. Per boot en per jeep naar de ingang van het park. Behalve de rivier zijn er ook graslanden met bizarre rotsformaties, jungle. Ga op jacht met een verrekijker en camera en probeer vogels en zoogdieren voor uw lens te krijgen. Er leven meer dan 400 soorten vogels. Bijzonder is ook de roze zoetwaterdolfijn. In delen van de rivier (niet waar de algen zijn) mag u zwemmen. Vandaag maakt u een hike. Onderweg wordt er een leuk plekje gezocht om te picknicken. U bent de hele dag op pad.

 

Overnachting in La Macarena (Caño Cristales).
Inclusief ontbijt, lunch, diner, gids die zeer beperkt Engels spreekt, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive samen met andere reizigers), entreegelden

Dag 9 La Macarena (Caño Cristales) - Bogotá

Wonderlijk gekleurde rivier

Colombia-Cano-Cristales-Kleurrijk

Een vroeg ontbijt, maar mét een goede reden. Bij Caño Cristalitos of Caño Piedra (net waar u nog niet eerder geweest bent) ziet u de zonsopgang en maakt u nog een laatste hike bij de rivier. Zag u gisteren en eergisteren vooral de gele en rode delen van het water. Vandaag ziet het er heel anders uit, u loopt voornamelijk langs een groen deel. Per boot en fourwheeldrive vervolgens naar La Macarena, naar de luchthaven. Boordevol mooie herinneringen neemt u afscheid van dit unieke gebied.

 

U vliegt naar Bogotá voor een overnachting nabij de luchthaven, omdat u morgen weer verder vliegt.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief ontbijt, gids die zeer beperkt Engels spreekt, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive samen met andere reizigers), entreegelden, binnenlandse vlucht La Macarena- Bogotá

Dag 10 Bogotá - Leticia

Naar het Amazonegebied

U vliegt van Bogotá naar Leticia. Dit stadje ligt op het drielandenpunt van Colombia, Peru en Brazilië en is het meest zuidelijke stadje van Colombia. Hier stroomt de beroemde Amazone-rivier en dit is de ideale plek om de jungle in te gaan. Verken de longen van de wereld en de enorme biodiversiteit van hier. Er zijn diverse kleine dorpen, de mensen die hier leven, houden hun tradities nog in stand. Bij aankomst wordt u opgehaald voor een transfer naar uw hotel in Leticia. Samen met een lokale gids gaat u het stadje verkennen. Bij zonsondergang ziet u duizenden parkieten neerstrijken in de bomen van het Santander park. Als u vroeg arriveert kunt u naar het het Mundo Amazonico park gaan. Ook kunnen we een tour naar het Victoria Regia natuurreservaat voor u boeken om de grootste waterlelie ter wereld te zien. De beste tijd hiervoor is bij hoog water. 

 

Overnachting in Leticia.
Inclusief ontbijt, diner, binnenlandse vlucht Bogotá- Leticia, transfer bij aankomst, Engelssprekende gids

Drielandenpunt
Amazonegebied, Leticia

Drielandenpunt

Leticia ligt op een drielandenpunt. Colombia, Peru en Brazilië grenzen hier aan elkaar. Een echte grens is er...

Kajakken op het Yahuarcaca meer
Amazonegebied, Leticia

Kajakken op het Yahuarcaca meer

Peddel tussen de grote rubberbomen, de rode hardhoutbomen, de mahoniebomen en de enorme lotusbloemen door...

Dag 11 Leticia - Calanoa

Dieper de jungle in

Colombia-Amazone-tikuna-vrouw_1_486322 Colombia-Amazone-leguaan_1_481975 Colombia-Amanzone-spelende-kinderen_1_486360

Per boot vaart u over de Amazone naar het Calanoa natuurreservaat. Het is iets minder dan twee uur varen. De komende nachten verblijft u hier in een lodge. ’s Middags maakt u een hike door het oerwoud rond de lodge. U steekt riviertjes over via wiebelige hangbruggetjes. De gids vertelt interessante weetjes over de flora en de fauna die u onderweg ziet. Planten worden overal voor gebruikt: als voedsel, als medicijn en als bouwmateriaal.

 

Het dorp Mocagua ligt op vijf minuten lopen van uw accommodatie. Het dorp is nog redelijk traditioneel gebleven. De locals wonen in houten huizen op palen. Ze vlechten manden en bakken potten. Na het avondeten gaat u nog even met een kano de Matamata rivier op. U hoort niets anders dan junglegeluiden.

 

Overnachting in het Amazonegebied, Calanoa.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten en excursies (samen met andere reizigers), Engelssprekende gids

Dag 12 Calanoa

Lokale stammen en dolfijnen

Vandaag bezoekt u een dorpje van de Tikuna stam waarna u door naar Puerto Nariño vaart. Kijk
onderweg of u de grote waterlelies ziet, de Victoria Regia. Puerto Nariño is een havenstadje van bijna 8000 inwoners. Het merendeel van de bevolking stamt af van de inheemse stammen uit de jungle. Ze wonen in houten huizen. Auto’s zijn er nog niet in dit dorp. Vervolgens gaat u naar het meer van Tarapoto waar grijze en roze dolfijnen voorkomen. Kijk goed om u heen om te zien of er één boven het wateroppervlakte uitspringt. Het is een klein paradijsje waar honderden soorten planten groeien en honderden soorten vogels en vissen leven. Amfibieën, zoogdieren en reptielen; ze hebben hier allemaal hun leefgebied gecreëerd. Optioneel regelen we ook een bezoek aan de Maikuchiga apenopvang waar bedreigde wolapen en andere primaten opgevangen worden.

 

Overnachting in Calanoa, jungle in het Amazonegebied.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten en excursies (samen met andere reizigers), Engelssprekende gids

Dag 13 Calanoa

Colombia-Amazone-kikker

Met een lokale houten boot vaart u over de Amazone rivier en over de Amacayacu rivier. U passeert het dorp Palmeras en meert aan bij San Martin de Amacayacu. De dorpsoudste heet u van harte welkom waarna u een wandeling maakt door het Tikuna-dorp. Trots vertellen de dorpsinwoners u over de planten die zij kweken. Vele zijn voor medicinaal gebruik. Een echte Tikuna-lunch is inbegrepen. Per boot keert u weer terug naar de lodge.

 

Overnachting in Calanoa, jungle in het Amazonegebied.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten en excursies (samen met andere reizigers), Engelssprekende gids

Dag 14 Calanoa – Leticia - Medellín

U vliegt terug naar Bogotá. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Medellín gebracht.

 

Overnachting nabij Medellín.
Inclusief ontbijt, transfers (gezamenlijk met andere reizigers in het Amazonegebied en privé bij Medellín), Engelssprekende gids, binnenlandse vlucht Leticia- Medellín

Dag 15 Medellín - Nuquí

Colombia-Amazonegebied-Leticia-kajakken Colombia-Nuqui-Rana-cocoi-kikker Colombia-Nuqui-walvissen

U vliegt van Medellín naar Nuquí. Door de gids wordt u van harte welkom geheten als u op de kleine luchthaven van Nuquí landt. Deze plaats vormt de toegangspoort tot een schitterend natuurgebied aan de Pacifische kust. Van juli tot en met oktober zwemmen gigantische walvissen voor de kust van Nuquí. En van september tot en met december komen zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. Behalve deze fantastische dieren zien, kunt u hier ook kanoën, surfen, suppen, snorkelen, duiken en vissen.

 

Per speedboot vaart u naar hotel El Cantil. En dan vanmiddag meteen een hoogtepunt, dé reden waarom u hierheen komt. U maakt een walvistour. Stap aan boord van een boot en speur de zee af. Onvergetelijk als u de enorme bultruggen boven water ziet komen om adem te halen. Wandel na terugkomst door de jungle naar de waterval met de romantische naam Cascada del Amor waar u onder de kletterende stralen een verfrissende douche kunt nemen.

 

Overnachting in Nuquí.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privétransfer met Spaanssprekende gids in Medellín, binnenlandse vlucht Medellín- Nuquí, transfer per boot, walvistour, begeleide hike, Engelssprekende gids

Dag 16 Nuquí

Enorme bultruggen

De dag begint goed met een ontbijt terwijl u uitkijkt over de oceaan. Vervolgens bent u helemaal klaar voor een wandeling over het strand naar Termales. Af en toe moet u over rotsen klimmen en reken vandaag ook weer op natte voeten. U waadt soms door een kreekje. Onderweg ziet u de locals in hun traditionele houten kano’s. Zij proberen wat vis te vangen voor het avondeten en om te verkopen. Termales is een authentiek dorp; leuk om even door heen te wandelen. Maar ga vooral naar de thermale bronnen om in het warme water te genieten. De entree hiervoor is nog niet inbegrepen. Smeer uw lichaam in met modder, het moet geneeskrachtig zijn, en spoel u af in het nabijgelegen koude water van een beekje. Daarna weer opwarmen in de heetwaterbron. Een natuurlijker spa kunt u zich niet wensen! Rond lunchtijd bent u weer terug in het hotel. Na de lunch is het wederom tijd voor walvistour. Hopelijk ziet u de imposante bultruggen nog beter dan gisteren.

 

Overnachting in Nuquí.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, begeleide hike, walvistour, Engelssprekende gids

Dag 17 Nuquí

Douchen onder een waterval

Colombia-Nuqui-flora-en-fauna Colombia-Nuqui-jungle

Een ontdekkingstocht over de Terco rivier staat vandaag op het programma. Vlak achter het hotel liggen rubberboten klaar. Een gids vertelt u allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van dit gebied. Spring bij een mooie waterval even in het water om op te frissen. Tevens maakt u een hike.

 

Overnachting in Nuquí.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottour en hike, Engelssprekende gids

Dag 18 Nuquí – Medellín - Guatapé

Met de speedboot wordt u teruggebracht naar Nuquí. Vanaf de aanlegsteiger loopt u terug naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Medellín. Bij aankomst een transfer naar het dorp Guatapé.

 

Overnachting in Guatapé.
Inclusief ontbijt, transfer per boot, Engelssprekende gids, binnenlandse vlucht privétransfer met Spaanssprekende gids

Dag 19 Guatapé

Excursie: De rots van Peñol en de meren van Guatapé

Colombia-Guatape-Penol Colombia-Guatape-monoliet-El Penol2

Na een goed ontbijt, staan uw chauffeur en gids al klaar. De activiteiten van vandaag vinden in willekeurige volgorde plaats. Het dorp Peñol werd enkele decennia geleden onder water gezet om een merengebied voor de watervoorziening van de stad en voor recreatie te creëren. Ter herinnering aan het mooie oude dorp zijn er nog een kerk en enkele huizen op een hoger deel weer opgebouwd. U maakt een boottochtje door het merengebied. Een letterlijk hoogtepunt van de dag is de beklimming van de monoliet El Peñol. Dat kost wel een druppeltje zweet en wat spierpijn de volgende dag: u gaat namelijk 740 treden naar boven. Dan staat u op de rots van 200 meter hoog met een uitzicht van 360 graden over het merengebied. Een traditionele Colombiaanse lunch in een restaurant dat uitkijkt op het Guatapé reservoir is inbegrepen. Dan Guatapé in. De huizen zijn gedecoreerd met allerlei vrolijke, bonte kleuren. Deze versieringen noemt men zocalo’s.

 

Overnachting in Guatapé.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids, entrees, boottochtje, lunch

Dag 20 Guatapé - Medellín - Santa Marta

U reist af naar het mooiste natuurgebied van Colombia: Tayrona National Park. Er zijn drie ingangen. Het park biedt een goede mix van jungle en strand. Het mooiste strand is Cabo San Juan. U maakt diverse wandelingen door het National Park, waar veel dieren leven. Bijna 400 soorten vogels zijn er geteld, waarbij de ara en roofvogels opvallend zijn. Ook leven er reptielen zoals kaaimannen en de boa constrictor. Probeer een glimp van schildpadden, apen, luiaards, herten, miereneters en gordeldieren op te vangen. Lastiger is het nog om één van de katachtigen te spotten. De jaguar, de ocelot, en de poema komen hier nog voor. Een hike gecombineerd met een mooi strand is waar deze jungle zich het beste voor leent.

 

Overnachting nabij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt, privétransfers met Spaanssprekende chauffeur, binnenlandse vlucht Medellín- Santa Marta

Dag 21 Tayrona National Park

Het mooiste Nationale Park van Colombia

Colombia-TayronaNP-Canaveral-strand Een aapje verscholen tussen de takken In Tayrona National Park Colombia-TayronaNP-schildpadden

De inheemse stammen die in Tayrona National Park leven, bivakkeren hier al sinds de precolumbiaanse tijd. Tot voor kort kon hun dorp, El Pueblito, bezocht worden. Maar de toenemende stroom toeristen had een té grote impact op de leefwijze van de locals en het dorp is niet meer opengesteld voor toeristen. Drie keer per jaar wordt het Nationale Park gesloten, zodat de lokale bewoners hun ceremonies kunnen vieren en hun tradities in stand kunnen houden (februari, twee weken in juni en twee weken in oktober). Wel zijn er excursies naar andere dorpen van de Kogui-stam mogelijk. Maar gewoon een dagje relaxen op het strand bij de rivier of aan zee bij uw accommodatie is ook een goede optie. Of nog een wandeling door het Nationale Park. U ziet ongetwijfeld weer andere vogels en dieren.

 

Overnachting bij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt

Dag 22 Tayrona National Park

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van een dagje strand of ga op zoek naar vogels en dieren.

 

Overnachting bij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt

Dag 23 Tayrona National Park - Cartagena

Colombia-Cartagena-Koloniaal-Huis Colombia-Cartagena-vrouw-gekleurde-jurk

Transfer naar Cartagena. Cartagena de Indias is de meest tropische, bruisende stad van Colombia en volgens ons de mooiste stad van Latijns-Amerika. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst. Koop een leuk souvenir voor thuis. Ga naar Café del Mar op de oude stadsmuur voor de mooiste zonsondergang.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 24 Cartagena, vertrek

Einde van een wel heel bijzondere reis. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven in Cartagena gebracht.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen