Luang Prabang, My Dream Boutique Resort

Laos

Idyllisch gelegen met een grote schitterende aangelegde tuin die direct aan de Nam Khan-rivier ligt. Aan de overkant ligt het historische deel vanLuang Prabang, daar kijkt u dus op. Het My Dream Boutique Resort is kleinschalig en gewoon leuk. Binnen 10 minuten bent u met een gratis huurfiets in het oude centrum van Luang Prabang.

 

My Dream Boutique Resort is in 2011 geopend en men heeft bij de bouw een typisch Laotiaanse woning voor ogen gehad. Onder een Laotiaans huis is de ruimte waar gewerkt wordt, daarboven is het slaapgedeelte. Alle kamers van My Dream zijn ook op de 1e etage, de meeste hebben een mooi uitzicht op de tuin/ rivier. 

Locatie

Met de auto moet u omrijden om in het centrum te komen (als u gebracht wil worden), dan doet u er vanaf het oude centrum circa 20 minuten over. Per fiets (gratis tijdens uw verblijf) kunt u een korte route over de brug nemen, dan bent u er binnen 10 minuten! Lopend is het iets langer, wel een leuke wandeling.

 

De eerste restaurantjes zijn al op 5 minuten wandelen, net aan de andere kant van de brug. Van januari tot en met april kunt u ook via een bamboe-hangbrug (dan is de rivier rustig) het water oversteken naar de stad, dan is het 600 meter lopen.

 

Accommodatie

In My Dream zijn 3 kamertypen/ 3 prijscategoriën:

 

Classic Rooms:

Dit is het eenvoudigste kamertype. Ze zijn het kleinst en hebben tuinzicht, maar een beetje slecht zicht. De faciliteiten op de kamer en de inrichting van de kamer zijn prima, maar we raden toch de deluxe kamers aan, vanwege het mooiere uitzicht.

 

Deluxe rooms:

Dit kamertype bieden we 'standaard' aan.

Om het 'makkelijk' te maken: er zijn twee soorten deluxe rooms (zelfde prijs). Ter plekke weet u in welke van de twee deluxe-typen u logeert. De beschrijvingen:

 

  • Deluxe rooms: kamers waren er het eerst, ze zijn in Laotiaanse stijl gebouwd en ingericht,. Ze bieden uitzicht op het zwembad en/of de tuin; sommige hebben zicht op de rivier. Ze hebben een houten vloer. Er is veel gebruik gemaakt van katoen en duurzaam hout uit de nabije omgeving. Via de grote glazen deur komt u op een ruim balkon met twee stoeltjes. De badkamer heeft een douche.
  • Deluxe poolview rooms: in 2018 zijn er deluxe kamers bijgebouwd, deze zijn gegroepeerd om een (tweede) zwembad (dat is het uitzicht, wel heel fijn het zwembad voor de deur. De inrichting is modern, stijlvol. 

 

Private garden boutique bungalows:

Bungalows: in de tuin gelegen, mooi. Ze zijn op dezelfde wijze ingericht als de deluxe rooms, maar ze zijn ruimer. En de tuin is wel een mooie locatie, deze grenst aan de rivier (hoewel de kamers niet direct aan de rivier liggen).

 

Opmerking: er zijn nog enkele typen garden-bungalows, die ook wel suites worden genoemd. Vraagt u er naar bij ons als u hier meer van wil weten.

Voorzieningen
  • Restaurant: gerechten uit de Laotiaanse en internationale keuken worden hier geserveerd.
  • Zwembad
  • Fietsen: zijn gratis,
  • Shuttleservice, gratis, twee keer per dag
  • Wifi
  • Roomservice
  • Wasservice
  • Massage-mogelijkheden (spa)

Alle kamers beschikken over een televisie, minibar, airconditioning, een kluisje en koffie- en theezetfaciliteiten. Eigenlijk allemaal zaken die bij een hotel behoren.

 

Bijzonder van dit hotel is dat de eigenaar enkele projecten ondersteunt die u kunt bezoeken. Zo is er een school en een irrigatieproject. Vraagt u er naar als u daar bent.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën