terug naar het overzicht

Rondreis Van de gebaande paden

Ongerept Laos biedt veel mogelijkheden om van de gebaande paden af te gaan. In het zuidelijke eilandenrijk en de noordelijke bergen komen weinig toeristen. Hier ziet u traditionele dorpen en ongerepte natuurgebieden en ontmoet u veel vriendelijke locals. U duikt het Laotiaanse leven in en verkent Laos per fiets, kajak, jeep, tuktuk en te voet. Deze reis neemt u mee de gebaande paden af, maar een toeristisch hoogtepunt als de stad Luang Prabang ontbreekt niet.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ontmoetingen met locals
Help mee met de rijstoogst
Zes boot- en kajaktochten
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie vanaf € 3550,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Van de gebaande paden

Dag 1    Champasak

Dag 2    Don Khone

Dag 3    Don Khone

Dag 4    Bolaven Plateau

Dag 5    Bolaven Plateau

Dag 6    Vientiane

 

 

 

 

Dag 7    Vang Vieng

Dag 8    Vang Vieng

Dag 9    Luang Prabang

Dag 10  Luang Prabang

Dag 11  Luang Prabang

Dag 12  Nong Khiow

 

 

Dag 13  Nong Khiow

Dag 14  Oudomxai

Dag 15  Luang Namtha

Dag 16  Luang Namtha

Dag 17  Luang Namtha

Dag 18  Vertrek Luang Namtha

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Champasak

Laos-Overal-Monnik

Welkom in Laos! Vanaf de luchthaven van Pakse rijdt u naar het zuidelijke 4000-eilandenrijk. De drukte van de stad laat u al vlot achter u. De korte rit naar Champasak voert door landelijk gebied en gelijk al van de gebaande paden af. Veel toeristen zult u hier niet tegenkomen. Vlak voordat u Champasak bereikt stopt u bij de ruïnes van het tempelcomplex Wat Phou. Deze Khmer tempels zijn zelfs ouder dan de tempels van Angkor Wat in Cambodja. En dat is te zien; veel is er niet van over. Maar de omgeving is schitterend.

 

Informatie Champasak:
Champasak is een klein, langgerekt dorpje, gelegen aan de Mekong-rivier. Er is niet veel te doen, maar er hangt een relaxte sfeer waardoor het een heerlijke plek is om een aantal dagen te verblijven en uit te rusten. Er zijn een aantal restaurantjes in het dorpje. Hier kunt u van een traditionele, Vietnamese maaltijd genieten terwijl u uitkijkt op de oever van de Mekong-rivier.

 

Overnachting in Champasak

Inclusief transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Champasak - Don Khone

Een hele dag op verkenning in het 4000-eilandenrijk. Vanaf Champasak rijdt u naar het grootste eiland: Khong Island. De rit van ruim 2 uur voert u langs traditionele dorpjes met kleurrijke markten, groene rijstvelden met waterbuffels en heel veel water. Via een brug bereikt u Khong island. Uw chauffeur brengt u naar de pier. Vanaf hier verkent u Siphandone per traditionele longtailboot. De schipper staat al op u te wachten. Maak het u gemakkelijk in de boot; uvaart circa 2 uur over de Mekong rivier en ziet onderweg overal kleine en grotere eilanden, zwaaiende kindjes en bootjes van lokale bevolking. U gaat van boord op Don Khone, vlakbij uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone

Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Dag 3 Don Khone

Laos-Don-Khone-Boottocht_1_413809 6a28f6d1-88f9-40f6-92fe-079c826e6f09

Vandaag verkent u Don Khone per fiets! U krijgt ter plaatse een kaart van het eiland en een routebeschrijving. Op eigen houtje verkent u het eiland. U trapt over onverharde zandpaden, langs rijstvelden, moestuintjes en door dorpjes. U fietst langs een brug die aan de zuidkant verbonden is met het eiland Don Det. Deze brug is aangelegd door de Franse kolonisten en deed ooit dienst als spoorbrug. De stoomtrein rijdt hier al lang niet meer. Wel kunt u deze nog zien, wanneer u even afstapt en de spoorbrug afloopt. Stap weer op de fiets en trap door naar de Li Phi-watervallen. Vooral net na het regenseizoen zijn deze watervallen spectaculair! Bij de watervallen is een weelderige tuin die uitnodigt tot een korte wandeling. U heeft alle tijd. Via de andere kant van het eiland fietst u weer terug naar uw hotel.

 

Einde van de middag wordt u opgehaald bij de dichtstbijzijnde pier voor een boottocht over de Mekong-rivier. Vissers zijn druk bezig hun vangst van die dag binnen te halen, buffels liggen af te koelen in het water, boeren verzorgen hun tuin; u ziet van alles. Onderweg stopt u bij de eilanden Don Xang, Don Pueay en Don Som waar u kleurrijke tempels bezoekt. U maakt een korte wandeling om te zien hoe de lokale mensen op het land leven en hun dag doorbrengen. Als de zon daalt, stapt u weer op de boot om een stuk verder te varen. Dan gaat de motor uit en aanschouwt u onder het genot van een drankje de zonsondergang boven het 4000-eilandenrijk. Wat een rust! Als het langzaamaan donker wordt, vaart u weer terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone

Inclusief ontbijt, fietshuur, boottocht met snacks en drankjes.

Dag 4 Don Khone - Bolaven Plateau

Per boot naar het vasteland van Laos waar u chauffeur u op staat te wachten. Allereerst rijdt u naar de enorme Phone Phapheng-waterval; wat een natuurgeweld. Daarna voert de weg langs rijstvelden, dorpjes, fruitkraampjes en koffieplantages. Het Bolaven Plateau is bekend vanwege de koffieplantages en watervallen. U bezoekt de Tad Fane-waterval. Deze dubbele waterval stort van 200 meter hoogte de diepte in. Door naar een volgende waterval: Tad Yang, en de levendige lokale markt in het traditionele dorp Paksong. Wandel hier op uw gemak rond en vergaap u aan de voor ons vreemde soorten groente, fruit en andere waren die hier verkocht worden. De laatste stop vandaag is uw hotel op het Bolaven Plateau.

 

Informatie Bolaven Plateau:

Het Bolaven Plateau is een bijzonder en kleurrijk gebied. Door de verschillen in hoogte zijn er natuurlijke plateaus ontstaan wat het gebied zo mooi maakt. Hier zijn een aantal spectaculaire watervallen uit voortgekomen. Verder staat Bolaven bekend om zijn koffie- en theeplantages. Tijdens een stop langs de kant van de weg proeft u misschien wel één van de lekkerste kopjes koffie die u ooit gehad heeft! Wat Bolaven helemaal het bezoeken waard maakt, zijn de etnische stammen die zich hier hebben gevestigd. Maak kennis met hun manier van leven volgens eeuwenoude gebruiken.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau

Inclusief ontbijt, boottocht en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Bolaven Plateau

Bolaven-Plateau-Dorp1_1_413911 Laos-Bolaven-Plateau-Kim_1_413864 Bolaven-Plateau-Verkoopsters

Per ouderwetse jeep verkent u het Bolaven Plateau. Een avontuurlijke tocht! Via een hobbelige zandweg komt u bij een van de vele watervallen. Doordat deze waterval moeilijk is te bereiken komen hier vrijwel geen andere toeristen. Heerlijk rustig! Als het geregend heeft kan de weg erheen ondergelopen zijn, maar met de jeep rijdt u hier zo doorheen. Aangekomen bij de waterval maakt u een wandeling. U geeft zelf aan hoe lang en hoe zwaar u wil wandelen. En daarna afkoelen in de poel onderaan de waterval. Weer in de jeep hobbelt u verder naar een andere waterval. Ook hier is het heerlijk rustig. Heeft u al trek? De jeep brengt u naar een koffieplantage waar u een typische Lao lunch geserveerd krijgt. Natuurlijk wordt er ook uitleg gegeven over het verbouwen van koffie. ’s Middags maakt u nog een mooie tocht met de jeep over het ruige Bolaven Plateau. U stopt in traditionele dorpjes. Al wandelend ziet u hoe de mensen hier leven.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau

Inclusief ontbijt, lunch, koffie, fruit, vervoer per jeep en Engelssprekende gids

Dag 6 Bolaven Plateau - Vientiane

Van de hooglanden naar de stad. U rijdt van het Bolaven Plateau naar beneden, naar Pakse. Daar vandaan vliegt u naar Vientiane. Aangekomen op de luchthaven gaat u gelijk door naar de lokale markt om inkopen te doen voor uw lunch. Na vandaag heeft de Laotiaanse keuken geen geheimen meer voor u. In het Manichan Garden house wordt u begroet door de kok die samen met u een uitgebreide lunch zal bereiden. De gerechten variëren, maar het is zeker anders dan wat u thuis bereidt. Misschien gaat u wel Kao Larm bereiden. Dit traditionele dessert bestaat uit kleverige rijst en koks in bamboe geroosterd. Ook Jeaw, een saus van allerlei groenten, staat vaak op het menu. laat u verrassen en onderwijzen, en geniet daarna van de door uzelf bereide lunch.

 

Informatie Vientiane:

Vientiane, de hoofdstad van Laos, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Vientiane is een redelijk grote stad, maar dat is niet te merken. Terwijl andere grote Aziatische steden vrij hectisch zijn, voelt Vientiane meer aan als een groot dorp. Wanneer u op pad gaat, zijn alle bezienswaardigheden vrij dichtbij. Lopend, met de fiets of per tuktuk is alles prima te doen. Er zijn toch wel een aantal bijzondere plekken welke u op uw lijstje kunt schrijven. De Patuxai bijvoorbeeld, ook wel de ‘Arc de Triomphe’, van Laos. Wanneer u naar boven klimt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook een bezoekje waard is de lokale avondmarkt, u snuift hier heel wat bijzondere geuren op. Of de Wat Si Saket, in deze tempel vindt u een kloostermuur met wel meer dan 8000 Boeddha’s!

 

Overnachting in Vientiane

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, vlucht en kookworkshop

Dag 7 Vientiane - Vang Vieng

Terug naar het platteland. Vanuit Vientiane reist u in nog geen 4 uur naar Vang Vieng. Al snel laat u de bebouwing achter zich, en rijdt u door een indrukwekkend landschap van groene rijstvelden met eilanden van karstgebergte.

 

Informatie Vang Vieng:

De omgeving is de voornaamste reden om Vang Vieng te bezoeken. De plaats wordt omgeven door kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden en een karstgebergte; een indrukwekkend uitzicht. Vooral de zonsondergangen hier zijn zeker het bekijken waard. In het dorpje zelf zijn genoeg restaurantjes waar u van een echte Vietnamese maaltijd kunt genieten.

 

Overnachting in Vang Vieng

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 8 Vang Vieng

Laos-VangVieng-kanotocht2_1_404659

Vandaag maakt u kennis met het onbekende Vang Vieng! U wordt opgehaald bij uw hotel en met een aantal kano’s op het dak rijdt u verder, Vang Vieng uit. Na zo’n 15 kilometer stapt u uit en begint u de ochtend met een ontspannende kajaktocht over de Nam Song-rivier. Buffels, zwaaiende en zwemmende kinderen, gietsteenformaties, het boerenplatteland, u ziet van alles onderweg. Na ongeveer 2 uur varen bereikt u het lokale Khamu-dorp. Hier krijgt u in de tuin van een lokale familie een typische Khamu-lunch opgediend: kleffe rijst, groenten en vlees. Na de lunch loopt u verder en stopt u bij een ouderwetse smid. Hier is het tijd om uw eigen gepersonaliseerde mes te smeden! Als u wilt, mag u het zelf proberen maar u mag natuurlijk ook gewoon toekijken. Een leuke herinnering om mee naar huis te nemen. Na bij de smid te zijn geweest, gaat u door naar uw volgende stop. U krijgt te zien hoe rijstwijn wordt gemaakt. Er zit een heel proces aan vast voordat het klaar is. Voor u staat al een vaas met rijstwijn klaar, met de vaas op de rug loopt u samen met uw gids door het dorpje, langs de rivier en langs de boeren die aan het werk zijn om een mooi plekje op te zoeken om de rijstwijn op te drinken. U heeft hier alle tijd om even uit te rusten en eventuele vragen te stellen. Daarna is het weer tijd om terug te lopen, en wordt u opgehaald om terug naar Vang Vieng te worden gebracht.

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 9 Vang Vieng - Luang Prabang

U slingert door de bergen en rijdt langs traditionele dorpjes naar Luang Prabang. De koningshoofdstad van Laos en te vinden op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. U vindt hier eeuwenoude tempels en koloniale huizen die u gemakkelijk te voet kunt verkennen. Luang Prabang is een levendige stad waar u van vroeg tot laat reuring vindt. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Verder kunt u de Phousi Hill beklimmen, wanneer u op de top aankomt, heeft u een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Luang Prabang

Luang-Prabang-Omgeving-Monniken_2_413933 Laos-LuangPrabang-tempel(17)

Leer hoe rijst op traditionele wijze wordt verbouwd. Met de tuktuk wordt u naar een boerderij gebracht net buiten de stad. In 13 stappen wordt u door de enthousiaste werknemers van de boerderij meegenomen door het proces. U kijkt niet alleen toe, maar neemt ook actief deel aan de werkzaamheden. Het leukste vonden wij om met een buffel een rijstveld om te ploegen; een ervaring die u thuis niet snel zult nadoen. De laatste stap van deze ervaring is een proeverij van kleefrijst met traditionele sausjes, en andere lokale lekkernijen. Op de boerderij ziet u ook andere ambachten. Buiten het oogstseizoen is men druk met het smeden van messen en weven van manden. Ook is er een organische groentetuin waar u een kijkje kunt nemen.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, proeverij, activiteiten en transfers

Dag 11 Luang Prabang

Een actieve dag! Per fiets en te voet verkent u Luang Prabang en omgeving. Vroeg in de ochtend stapt op de fiets en trapt u naar de belangrijkste tempel van Luang Prabang: Wat Xieng Thong. Vervolgens is de drukbezochte markt aan de beurt. Hier worden de meest wonderlijke etenswaren te koop aangeboden, waaronder insecten en kikkers. Een ontspannen fietstocht leidt u naar dorpjes net buiten Luang Prabang. Hier draait het leven om het maken van traditioneel papier, pottenbakken of de beroemde Lao rijstwijn. U steekt met fiets en al de Mekong over om uw tocht te vervolgen. In de middag verruilt u de fiets voor uw wandelschoenen. U gaat wandelen bij de Kuang Si-watervallen. Natuurlijk is er tijd om een verfrissende duik te nemen in een van de heldere poelen van de waterval. De wandeling gaat verder door de bamboe- en teakhoutenbossen vol bloemen en fladderende vlinders. U loopt door dorpjes en maakt kennis met de lokale mensen. Onderweg geniet u van de picknick-lunch die de gids voor u heeft meegenomen. U loopt daarna nog een stukje door langs akkers en andere dorpen. In de loop van de middag bereikt u de plaats waar de fietsen weer voor u klaar staan voor de terugrit naar Luang Prabang. Deze tocht gaat bijna geheel heuvelafwaarts, het gaat bijna vanzelf.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, fietshuur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Luang Prabang - Nong Khiow

Laos-Nam-Ou-River_1_413952

Over de Mekong rivier vaart u naar de Pak Ou-grotten. Onderweg meert de boot af bij een dorpje, waar u een wandeling maakt om het lokale leven van dichtbij te zien. Na ongeveer 2 uur varen arriveert u bij de Pak Ou grotten. Deze grotten liggen hoog boven de rivier. Via een trap klimt u naar de entree. Binnen in de grot ziet u duizenden Boeddhabeelden van een paar centimeter hoog tot zo lang als een mens. Staat u ook stil bij het uitzicht over de omgeving vanuit de entree van de grot, voordat u weer afdaalt. Over land reist u verder naar Nong Khiow; een route door de bergen en langs de oevers van de Nam Ou rivier. De weg is redelijk van kwaliteit. Geniet van de uitzichten onderweg. Geef het aan als u foto's wil maken; onze chauffeur stopt met alle plezier voor u. 

 

Informatie Nong Khiow:

Nong Khiow is direct gelegen aan de Ou-rivier. Het is niet meer dan een lange rij huisjes langs de oever. Er is een brug, met aan de ene kant een aantal simpele winkeltjes, en aan de andere kant diverse guesthouses. Een daarvan heeft een restaurant met een prachtig uitzicht, we raden u aan om hier ’s avonds een hapje te eten! De omgeving van Nong Khiow is spectaculair: groen, rotsachtig en weelderig begroeid. Als u tijd heeft, kunt u omhoog klimmen naar het Pha Daeng Peak uitzichtpunt, hier heeft u weids uitzicht over het indrukwekkende landschap. Ook zijn er genoeg andere schitterende wandelingen te ondernemen in de omgeving. Wandelschoenen aan, en gaan!

 

Overnachting in Nong Khiow

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 13 Nong Khiow

Per traditionele longboat vaart u over de rivier die door Nong Khiow stroomt. U vaart langs de meest spectaculaire landschappen van noord-Laos. Onderweg ziet u diverse dorpjes, hoge kalksteenformaties en andere prachtige uitzichten. U vaart tot het dorp Ban Sop Jam waar u een wandeling maakt langs de traditionele huizen en werkplaatsen. Ban Sop Jam is bekend vanwege de zijde die hier met de hand gewoven wordt. Een unieke gelegenheid om kleurrijke gewoven souvenirs aan te schaffen. Terug in de boot vaart u weer richting Nong Khiow. Bij het dorp Muang Ngoi meert de boot weer af. Hier staan koffie en thee voor u klaar, en heeft u koffiepauze. Samen met uw gids maakt u vervolgens vanuit Muang Ngoi een wandeling langs de kliffen en rijstvelden. U komt langs een grot die als schuilplaats gebruikt is tijdens de oorlog. Durft u binnen te kijken? Al met al wandelt u ongeveer 2 uur voordat u weer terug bent bij de boot voor het laatste stuk varen terug naar Nong Khiow. Aan boord ziet u de zon ondergaan boven Nong Khiow. Vlak voordat het echt donker wordt bent u terug bij uw hotel.

 

Overnachting in Nong Khiow

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Nong Khiow - Oudomxai

Laos-Luang-Prabang-Kindje_1_413989 0233ada4-408f-4e87-88af-022857ce6a1d

De route van Nong Khiow naar Oudomxai slingert door de bergen en door dorpjes waar de Khmu- en Hmong-stammen wonen. Vraag uw chauffeur te stoppen om een wandeling door zo’n dorpje te maken om te zien hoe deze minderheden hoog in de bergen op traditionele wijze leven. Vaak kleden ze zich ook op traditionele wijze. En dan niet voor de toeristen, want die komen hier niet veel. Onderweg stopt u voor een lunch in een lokaal restaurant. Na ongeveer 5 uur rijden arriveert u in het resort. De rest van de middag ter vrije besteding. Maak een wandeling naar het nabij gelegen Kamu-dorp, of laat u in de watten leggen in het resort. De massages in de Spa zijn een aanrader!

 

Overnachting in Oudomxai.

Inclusief ontbijt, diner en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Oudomxai - Luang Namtha

Deze ochtend verkent u te voet de jungle. Daarna reist u per auto naar de Namkat-waterval, waar u het kleine informatiecentrum bezoekt. Onderweg naar de waterval ziet u al een grote verscheidenheid aan bloemen, dieren, bamboe bossen en andere boomsoorten. Vanaf de waterval maakt u een wandeling door de jungle. Via smalle paden volgt u met uw gids de uitgezette route die u ook over een aantal hangbruggen leidt. Terug bij de waterval heeft u waarschijnlijk wel zin om af te koelen in het verfrissende water.

 

Informatie Luang Namtha:

Luang Namtha, een klein dorpje in het noorden en dé uitvalsbasis voor een trekking. U komt hier voornamelijk voor de omgeving, de natuur in dit gebied is fantastisch. Wandelend door het Nam Ha eco-park vindt u een grote diversiteit aan bomen, planten en dieren. Prachtige watervallen storten zich naar beneden, ook al kost het wel wat moeite om deze te bekijken. In deze omgeving komt u makkelijk in contact met de minderheidsgroepen die in de bergen rondom Luang Namtha werken. Hier kunt u een bijzonder stukje van het lokale leven proeven.

 

Overnachting in Luang Namtha

Inclusief ontbijt, transfers en Engelssprekende gids in de ochtend

Dag 16 Luang Namtha

Luang-Namtha-Trekker_1_414098 Luang-Namtha-2_1_414080 Luang-Namtha-local-market_1_414062

Actie op het water! Na uitgebreide peddelinstructie en materiaaluitleg, gaat uw kajaktocht goed voorbereid van start. De keuze is aan u of u alleen of met iemand samen in een kajak de rivier wil bedwingen. De Nam Tha rivier kronkelt prachtig door verschillende soorten bos. Er komen hier nog vele dieren voor, de sunbear, het blaffende hert en een verscheidenheid aan vogels, hopelijk ziet u ze ook! Al peddelend bereikt u de grens van het Nam Ha park bij het Lanten dorp, Ban Sope Dute. Hier volgen een paar spannende, maar veilige stroomversnellingen die u naar een mooie lunchplek brengen. Na de typische Lao picknick is er tijd voor ontspanning en een verfrissende duik. Het volgende kajaktraject voert naar het Khmu dorp Ban Sop Sim Noy. U eindigt de tocht waar de Nam Ha en Nam Tha rivieren samenkomen. Daar staat een pick-up truck op u te wachten om u terug te brengen naar Luang Namtha.

 

Overnachting in Luang Namtha

Inclusief ontbijt, lunch, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 17 Luang Namtha

Vanuit Luang Namtha rijdt u in ongeveer 30 minuten naar Ban Jaluensouk. Dit is een dorp van de Khmu-stam én het beginpunt van de trekking van vandaag. De trekking van circa 10 kilometer is goed te doen. U klimt een stukje, maar al snel volgt een vlak stuk. Uw steekt een paar smalle beken over. Het dichte bladerdak geeft schaduw en houdt de temperatuur aangenaam tijdens het wandelen. Onderweg vertelt uw lokale gids over wat er allemaal te zien is. Rond het middaguur geniet u van een traditionele picknick-lunch. De tsjirpende cicaden verzorgen de muziek voor u. Een geweldige ervaring! Na de lunch wandelt u terug naar de auto. Per auto slingert u door de rijstvelden terug naar Luang Namtha. Onderweg stopt u in diverse dorpjes, waaronder het dorpje Lanten, dat bekend staat om het papier gemaakt van bamboepulp. Ook interessant is een bezoek aan het dorp Ban Pieng Ngam, waar katoen en zijde geproduceerd worden.

 

Overnachting in Luang Namtha

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 18 Vertrek Luang Namtha

Deze reis eindigt vlakbij de grens met Thailand. Vervolg uw reis door dit boeiende buurland of vlieg vanaf Luang Namtha naar Vientiane en dan door naar huis of een andere bestemming.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen