Reizen door Laos per auto, trein, boot en vliegtuig

Planning van de reis door Laos

Er zijn geen directe intercontinentale vluchten naar Laos. De meeste reizigers vliegen via Bangkok of overland vanuit Thailand naar Laos. Grote internationale luchthavens zijn er in de hoofdstad Vientiane, in de gezellige stad Luang Prabang en als u het zuiden gaat bezoeken dan is Pakse gunstig als aanvlieghaven. Als u door Laos reist, is het handig om voor sommige trajecten een auto met chauffeur in te huren.

 

Muang Sing huisjes in Laos

 

Reizen met een privéauto met chauffeur

Vergist u zich niet hoeveel er te zien is in Laos. Het lijkt misschien een klein landje, maar het is groter dan u denkt. En zowel in het noorden als het zuiden is veel te zien. Om delen met een privéauto met chauffeur te bereizen is een aanrader. Als u per auto rondreist, ziet u veel onderweg. De chauffeur stopt waar u wilt en zo lang u wilt. Een chauffeur is in Laos wel echt een chauffeur. Hij spreekt geen Engels en heeft geen opleiding om over bezienswaardigheden te vertellen. Als u meer achtergrondinformatie wilt, is het leuk om ook een gids te boeken. Sommige delen bieden we alleen in combinatie met een gids aan.

Wij bieden in Laos geen self-drive aan. Het is niet aan te raden om zelf een auto te huren.

 

Treinreizen in Laos

Er is nauwelijks treinverkeer in Laos. Voor het afleggen van langere trajecten bieden we geen treinreizen aan.

 

Boten

De bootreis van de Thaise grens naar het gezellige Luang Prabang is een must tijdens uw rondreis door Laos. U begint in het Thaise Chiang Rai of Chiang Khong en heeft een transfer naar de grens. Met een veerbootje steekt u over naar Laos, waar u de formaliteiten om het land binnen te komen regelt. Dat wijst zich heel makkelijk. U koopt ter plekke een visum. Daarna gaat u aan boord van een redelijk luxe boot. Gedurende 2 of 3 dagen zakt u de Mekong rivier af. Het is een heerlijk rustgevend onderdeel. De lunch wordt aan boord geserveerd, onderweg wordt er aangelegd om dorpjes te bezoeken. U overnacht niet op de boot, maar in een lodge in een dorp onderweg. Heel anders is een cruise in het zuiden van Laos. Hierbij overnacht u wel aan boord en deze boot is echt luxe. Er is zoveel te zien hier! U vaart door het rijk van de 4000 eilanden en wist u dat er zoveel watervallen zijn in Zuid-Laos??

 

Boottocht in Laos

 

Binnenlandse vluchten

Sommige delen zijn wat minder interessant en lange reisdagen. Als u niet veel tijd heeft, maar wel het noorden en het zuiden van Laos wilt zien, kunt u het traject van Vientiane of Luang Prabang naar Pakse met een binnenlandse vlucht afleggen.

 

Per bus door Laos

U kunt met lokale bussen reizen maar dat bieden wij niet aan omdat deze bussen geen vaste stops hebben. Iedereen kan op elk moment in- en uitstappen. Daarnaast is de kans groot dat u het asfalt onder uw voeten ziet wegschieten, zo slecht is het onderhoud soms!

Voorbeelden van bouwstenen met reizen per boot
Laos-Luang-Prabang-Varen
Voorbeeldreis Laos

Bouwsteen Laos: Varen over de Mekong

Noord-Laos

 

Vanaf de grens met Thailand twee dagen varen over de Mekong-rivier. Overnachting onderweg op het vasteland in Pakbeng. Via Pak Ou grotten naar Luang Prabang.