terug naar het overzicht

Combinatiereis Hoogtepunten Laos en Cambodja

Ervaar de gastvrijheid van Laos en Cambodja, geniet van eeuwenoude tempels in de koningstad Luang Prabang en geniet van de mysterieuze Vlakte der Kruiken. In Vang Vieng kunt u het fascinerende karstlandschap bewonderen voordat u uw reis voortzet naar Vientiane. In deze hoofdstad van Laos kunt u de charme van de Frans-koloniale invloeden op u in laten werken. Uiteraard mag een bezoek het belangrijkste culturele erfgoed van Cambodja, Angkor Wat, niet ontbreken.

 

U maakt één van de mooiste boottochten van Siem Reap naar Battambang. Ervaar het echte Cambodiaanse leven langs het water en sta in Phnom Penh stil bij de oorlogsgeschiedenis van Cambodja. Op het stand van Koh Rong kunt u heerlijk tot rust komen van alle indrukken van deze twee prachtige Aziatische landen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek de Vlakte der kruiken
Bezoek de Kuang Si Watervallen
Angkor Wat Tempel in Cambodja
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja het ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Prijsindicatie: vanaf € 2350,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten Laos en Cambodja

Laos:

Dag 1     Aankomst Vientiane

Dag 2     Vientiane

Dag 3     Vang Vieng

Dag 4     Vang Vieng

Dag 5     Vlakte der kruiken

Dag 6     Vlakte der kruiken 

Dag 7     Luang Prabang

Dag 8     Luang Prabang

Dag 9     Luang Prabang

 

 

 

 

Cambodja:

Dag 10   Siem Reap

Dag 11   Siem Reap

Dag 12   Siem Reap

Dag 13   Siem Reap

Dag 14   Battambang

Dag 15   Battambang

Dag 16   Phnom Penh

Dag 17   Phnom Penh

Dag 18   Koh Rong

 

Dag 19   Koh Rong

Dag 20   Koh Rong

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Laos, Vientiane

Aankomst op de luchthaven van Vientiane. Uw privétransfer staat voor u klaar om u naar uw hotel te brengen.

 

Vientiane is een vriendelijke en voor een hoofdstad nogal slaperige stad, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Omdat de stad lange tijd zo goed als afgesloten is geweest van de buitenwereld is het koloniale erfgoed grotendeels intact gebleven. De architectuur is een mengelmoes van oost en west; u ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met moderne gebouwen. Vientiane is de hoofdstad van Laos, maar het oogt meer als een dorp dan als een stad! Vientiane is klein en compact zodat alles makkelijk bereikbaar is. U kunt dan ook veel lopend af of per fiets of tuk tuk is het prima te doen. Een aanrader is een bezoekje aan de ochtendmarkt de Talat Sao, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden is deze markt de hele dag geopend. U vindt hier kleurrijke stoffen, Laotiaanse souvenirs en etenswaren. Geniet ’s avonds van de vele lokale restaurantjes langs de Mekong en een schitterende zonsondergang.

 

Overnachting in Vientiane.

Inclusief privé auto/busje met chauffeur

 

Dag 2 Vientiane

Laos-Vientiane-beelden.jpg 123-24479104_l(8) Vientiane (8) Laos-Vientiane-buddha.jpg 123-27191227_l(8)

Halve dag excursie, 08.00- 12.00 of 13.00 – 16.00 uur:
Bezoek de prachtige tempels en monumenten in Vientiane tijdens deze tour door de hoofdstad van Laos aan de Mekong. In een halve dag kunt u gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane zien. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Aan de overkant van de straat staat de herbouwde Koninklijke tempel: Ho Pha Keo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen ‘m stalen in de oorlog. Nu is de Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew te zien in Bangkok. Laotianen vinden overigens nog steeds dat deze bijzondere Boeddha in Laos thuishoort. Een veel moderner bouwwerk is de Victory Gate (Patouxai), de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven tijdens de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet worden vergeten; de That Luang Stupa, het heiligste boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De 30 meter hoge torenspits is de echte blikvanger.  In de levendige Wat That Luang kunt u een wens doen. Laotianen doen dat graag, daarom is het er vaak druk. Erg leuk om dit ritueel eens bij te wonen. Een bezoek aan het COPE Visitor Centre geeft een andere wending aan het zo vredige Laos. Hier kunt u inzicht krijgen in de gevolgen van de ‘Secret War’,  wat Laos achterliet als zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis. Een stukje geschiedenis wat niet mag worden vergeten. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel. 

 

Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids, entreegelden.

Fietstocht in en om Vientiane
Vientiane

Fietstocht in en om Vientiane

De fiets is een perfect vervoermiddel om de binnenstad van Vientiane te verkennen. De prachtige tempels en...

Dag 3 Vientiane - Vang Vieng

U wordt bij uw hotel in Vientiane opgehaald door uw chauffeur  en naar uw hotel in Vang Vieng gebracht. Duur: 3-4 uur. Deze kleine stad is omgeven door een fascinerend karstlandschap, kalkstenen rotsformaties en groene rijstvelden. Vanaf het terras van uw hotel heeft u prachtig zicht op de zonsondergang temidden van deze ongerepte natuur. De iets minder leuke kant van Vang Vieng is dat er de laatste jaren veel backpackers uit de hele wereld naar toe komen. Er zijn vele barretjes en er worden soms feesten georganiseerd. Deze worden in het centrum gevierd. Onze accommodaties zijn hier niet in de buurt. Het is maar dat u het weet. De omgeving van Vang Vieng maakt echter heel veel goed! Mocht u de eventuele overlast niet willen riskeren, gaat u er dan niet naar toe of blijf er maar 1 nacht.

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt, privé-transfer met chauffeur

Dag 4 Vang Vieng

Vang Vieng (36) Laos-VangVieng-jongenuitraam(17)

Vandaag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid de mooie omgeving van Vang Vieng te verkennen. U kunt in de grotten op onderzoek uit gaan of de omgeving per fiets verkennen. Zodra u het plaatsje uit bent bevindt u zich temidden van rijstvelden en rotspieken wat een prachtig contrast weergeeft. Voor de avonturiers is ook leuk om met een rubber band de Nam Song-rivier af te zakken. Doet u het liever in een motorbootje, dan kan dat ook. De plaats zelf is niet interessant, u gaat er heen voor de natuur.

 

Excursie tip: Halve dag kajakken; Met een tuktuk wordt u afgezet ten noorden van Vang Vieng. Hier begint uw kajakervaring. Na wat uitleg over de basisprincipes van kajakken gaat u de schilderachtige Nam Song rivier op. U komt een paar kleine stroomversnellingen tegen die voor iedereen goed te doen zijn. Onderweg maakt u stops bij een aantal mooie grotten die Vang Vieng rijk is. De eerste stop is bij Tham Lom (de Wind grot), deze is vrij klein vergeleken bij de verrderop gelegen Tham None (Slapende grot). Dit is één van de grootste grotten in Vang Vieng en diende vroeger als schuilplaats voor de dorpelingen tijdens de Vietnamoorlog. Vandaag is het de thuisbasis van een enorme vleermuizenkolonie. De laatste etappe is een relaxte tocht over de rivier alvorens u aankomt in Vang Vieng. U bent dan op tijd terug voor de zonsondergang die in Vang Vieng vaak bijzonder mooi is.
 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt

Fietsen naar de grotten
Vang Vieng

Fietsen naar de grotten

Pak de fiets en steek de Nam Song rivier over via de bamboobrug naar een van de meest bijzondere grotten van...

Kajakken in sprookjesland
Vang Vieng

Kajakken in sprookjesland

Met een tuktuk wordt u afgezet ten noorden van Vang Vieng. Hier begint uw kajakervaring. Na wat uitleg over de...

Te voet naar het geheime paradijs
Vang Vieng

Te voet naar het geheime paradijs

Om te beginnen op een mooie plek gaat u eerst een stukje met de tuktuk of auto naar Ban Phathao, een Hmong...

Dag 5 Vang Vieng - Vlakte der Kruiken

U wordt bij uw hotel in Vang Vieng opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel in Phonsavan (Vlakte der Kruiken) gebracht. Duur: 7-8 uur. 

 

informatie:

De mysterieuze Vlakte der Kruiken bij Phonsavan is de reden voor een bezoek aan deze plaats. Er zijn zeven vlakten te bezoeken, de andere zijn verboden gebied. Waar de vele, soms metershoge, stenen kruiken voor dienden: daar zijn de geleerden het nog niet over eens. Maar: ga kijken en verwonder u. Verder: er is heftig oorlog gevoerd in deze streek tijdens de Amerikaans-Vietnamese oorlog (dit deel van Laos was een aanvoerroute naar het noorden van Vietnam). Er is een levendige handel in schroot en brokstukken van bommen.  De lokcale bevolking recycled het ijzer en maakt er van alles van, sommigen kunnen er goed van leven. Zo zie je bijvoorbeeld vrij veel omheiningen, gemaakt van (lege) bommen. Ook is hier al een Vietnameze sfeer te proeven, u bent niet ver meer van de grens en er hebben zich veel Vietnamezen gevestigd in Phonsavan. 

 

Overnachting in Phonsavan.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

Dag 6 Vlakte der Kruiken

Laos-vlakte-der-kruiken4.jpg 123-30725855_l(13)

Dagexcursie Vlakte der kruiken:

Vandaag gaat u onder begeleiding van uw gids en met uw privé auto met chauffeur de Vlakte der Kruiken bekijken. Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen. U bezoekt een plek waar kruiken liggen van meer dan duizend kilo! Hoe zijn de kruiken daar terecht gekomen? Het blijft een raadsel. Lost u het op? 

 

Overnachting in Phonsavan.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

Dag 7 Vlakte der Kruiken - Luang Prabang

U wordt bij uw hotel in Phonsavan opgehaald door uw chauffeur (privé-transfer zonder gids) en naar uw hotel in Luang Prabang gebracht (transfer). Duur: 7-8 uur. Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Khan-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. Luang Prabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u het hoogste punt Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.

 

Overnachting in Luang Prabang.
Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

 

 

Dag 8 Luang Prabang

25Luang Prabang(17) Laos-LuangPrabang-straatbeeld2(17)

Dagexcursie, citytour en Pak Ou grotten:

Uw Engelssprekende gids ontmoet u in uw hotel. Te voet bezoekt u de meest bekende en bijzondere tempels die Luang Prabang te bieden heeft. Zoals Wat Xieng Thong, de tempel van de Gouden Stad. Dit is een van de belangrijkste kloosters die Laos rijk is. De tempel heeft schitterende muurversieringen en mozaïeken. Wat een tempelbezoek in Luang Prabang zo bijzonder maakt is het kijkje in het leven van de monniken. Elke tempel is eigenlijk een kleine gemeenschap, waar jonge kinderen opgenomen worden om te worden opgevoegd, naar school te gaan en natuurlijk te leren voor monnik. Veelal wordt deze keus van de ouders bepaald door armoede. Het dwalen over het schiereiland door de kleine straatjes en langs vele tempeltjes is een fantastisch. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog relaxt! Geniet van de sfeer en de verborgen charmes van Luang Prabang. Uw gids kan u helpen om in contact te komen met de lokale bevolking en vragen te stellen over hun dagelijks leven. Samen bezoekt u het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. Het uitzicht vanaf de binnenplaats van het paleis is Phousi Mountain. Er wordt gezegd dat wanneer u deze berg met 328 treden niet omhoog heeft geklommen, u niet in Luang Prabang bent geweest. Waag het om de heuvel op te gaan en te worden beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Na de lunch (eigen rekening) wordt u per auto over een mooie weg naar de Pak Ou-grotten. U steekt per boot de rivier over om de grotten van dichtbij te kunnen bekijken. Het is een prachtig gezicht van een afstandje, direct aan de rivier rijzen de rotswanden omhoog. In de grotten bevinden zich duizenden Boeddhabeelden. De weg naar de bovenste grot is een uitdaging, u moet wel honderd treden beklimmen. Per boot vaart u terug naar Luang Prabang. Langs de rivier liggen een paar leuke dorpjes waar u kunt kijken hoe er nog geweven wordt op houten weefgetouwen en hoe het handgeschepte papier wordt gemaakt. Ook zijn een aantal dorpelingen specialist geworden in het brouwen van Lao Lao (rijstwhisky). U mag het proeven, als u durft! Dan keert u terug naar uw hotel in Luang Prabang.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, privévervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

Kookcursus
Luang Prabang

Kookcursus

Wilt u straks als u weer thuis bent nog steeds kunnen genieten van de heerlijke Laotiaanse gerechten? Dan is...

De sticky-rice Experience
Luang Prabang

De sticky-rice Experience

U wordt opgehaald bij uw hotel per tuk-tuk om kennis te gaan maken met de basis van het Laotiaanse bestaan...

Dag 9 Luang Prabang

Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! U doet dit op eigen gelegenheid.

 

Halve dag excursie Kuang Si watervallen:
Geniet van een verfrissende duik in het turquoise water van de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de schitterende watervallen te gaan. De weg er naartoe is ook al erg de moeite waard. Veel teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu) passeert u. U maakt een stop bij het Living Crafts Centre om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Bij de watervallen is het prachtig wandelen langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan totdat u bij de waterval uitkomt. De natuurlijke zwembadjes lenen zich perfect voor een verfrissende duik. Vergeet daarom vandaag uw badkleding en een handdoek niet! Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor Sunberen. Deze schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In dit opvangcentrum worden zieke- en/of weesberen verzorgd. U kunt een kijkje nemen wat men hier allemaal doet mocht u geïnteresseerd zijn. De middag is ter vrije besteding.
 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief privévervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

 

Dag 10 Luang Prabang - Siem Reap (Cambodja)

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht (transfer). U vliegt naar Siem Reap in Cambodja. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer).

 

Informatie Siem Reap:

Een paar jaar geleden was Siem Reap nog een klein slaperig stadje. Sinds de ontdekking van het prachtige Angkor Wat complex in de jungle nabij de stad, is er meer toerisme gekomen. Het blijft vooralsnog echter nog een charmant, overzichtelijk plaatsje met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier Siem Reap. In de stadskern treft u nog Franse invloeden aan. Iedereen komt eigenlijk naar Siem Reap, omdat het de uitvalsbasis vormt voor het bezoeken van de Angkor Wat.

 

Het is leuk om in de avond te wandelen of een tuktuk te nemen naar de zogenaamde Bar Street. De straten in Siem Reap hebben geen namen, maar een straat met allemaal restaurantjes en barretjes is bij de plaatselijke bevolking bekend als Pub Street.

Hier kunt u gezellig iets eten en drinken.

 

Overnachting in Siem Reap

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht

Dag 11 Siem Reap - Dagtocht Angkor per tuktuk

Cambodja-Angkor-Wat-tempel8 123-11016034_l(8) Cambodja-Angkor-Wat-tempel6 123-2215207_l(8) DSCF4048(8)

Deze dag zal zeker het hoogtepunt van uw reis zijn! Per tuktuk en onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoekt u vandaag de wereldberoemde Angkor Wat. Dit is een monument van wereldformaat en staat dan ook terecht op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen.

 

Angkor beslaat een gebied van wel 25 km², waar meer dan 100 monumenten uit het verleden te vinden zijn. De beroemdste tempel is de Angkor Wat, maar zeer interessant zijn ook de nu verlaten stad Angkor Thom en de tempel Ta Prohm waar de natuur langzaam het gebouw terugvordert. Grote boomwortels en lianen overwoekeren langzaam de prachtige tempels met hun decoratieve versieringen. Dit alles bevordert de mysterieuze sfeer. De tempels zijn gebouwd tussen de 6e en 13e eeuw. Ze raakten echter in verval nadat de Khmer-dynastie door buitenlandse overheersers verslagen werd. Pas aan het einde van de 19e eeuw herontdekten de Fransen de monumenten.

Veel is ook nog verborgen in de jungle. Bezoekt u ook enkele van de minder bekende tempels: daar zijn veel minder toeristen.

Deze excursie kan ook met een auto met chauffeur uitgevoerd worden.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids, entree

Dag 12 Siem Reap

Eén dag is absoluut niet voldoende om de prachtige tempelcomplexen van Angkor Wat te bekijken. U kunt deze ochtend uw ontdekkingstocht op eigen gelegenheid voortzetten. Als u wilt, kunt u een mountainbike huren, zodat u het sportieve met het culturele verenigt. Ook kunt u per tuktuk gaan of nog een dagje een auto met chauffeur huren. U kunt bijvoorbeeld naar Srah Srang, ook wel het koninklijke bad genoemd. Het Preah Khan complex heeft een gebouw in Griekse stijl en wordt ook overwoekerd door reusachtige boomwortels. Andere mooie ruïnecomplexen zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. U kunt er ook voor kiezen iets verder het gebied in te trekken en de Roluos Group te bezoeken.

 

Leuk om ’s avonds te doen: U kunt dineren in het openluchtrestaurant Koulen II, waar een Apsara dansvoorstelling wordt gegeven. Tijdens een diner met een buffet van typisch Cambodjaanse gerechten worden klassieke Cambodjaanse dansen opgevoerd.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Siem Reap - Countryside tour

DSC_0069_01pq6d(17) Cambodja-SiemReap-platteland1(17)

Deze ochtend gaat u het echte plattelandsleven van Cambodja ervaren. U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt naar het dorpje Krabey Riel, net buiten Siem Reap. Hier bezoekt u het huis van een lokale familie. Achter in de tuin kunt u zien hoe aan huis rijstwijn wordt gebrouwen. De volgende stop is de lokale markt van het dorp. Een kleurrijk geheel dat u met al uw zintuigen zult beleven. Een klein stukje verder staat de ossenkar al op u te wachten voor een kort ritje op dit historische voertuig. Ossenwagens werden in de Angkor periode al gebruikt door de Khmer. U stopt bij een Lotusveld voor een paar mooie foto’s. Na deze wiebelige rit gaat u op weg naar het Tonlé Sap meer. U maakt hier kennis met het dagelijks leven van de Cambodjanen die op het water wonen. Per longboot vaart u naar het dorp Mechrey. De lokale bevolking leeft hier in drijvende houten huizen. Vanaf uw boot ziet u de dagelijkse bezigheden in het dorp. Vissers halen hun netten binnen, vrouwen bereiden een maaltijd op de veranda, kinderen badderen in de rivier. U kijkt uw ogen uit. Waar het dorp zich precies bevindt, ligt aan de waterstand van dit grootste zoetwatermeer van Azië. De drijvende huizen worden namelijk meerdere malen per jaar verplaatst. U vaart weer terug naar de aanlegsteiger waar uw auto op u wacht. Begin van de middag arriveert u bij uw hotel.
 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, rit per ossenkar, boottocht, privé-auto met Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Siem Reap - Battambang

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de boot gebracht (transfer). U reist per boot van Siem Reap naar Battambang; dit wordt wel bestempeld als de mooiste boottocht die er in Cambodja te maken is. U wordt vroeg in de ochtend bij uw hotel opgehaald voor een transfer naar de boot. Vanaf het water ziet u het dagelijks leven van de Cambodjanen langs de kant. U ziet de mensen zichzelf, hun dieren, hun kleren en hun groenten wassen. Kindertjes zwaaien en plonzen in het water. Houten hutjes staan vlak langs de kant of zijn zelfs op het water gebouwd. De natuur is prachtig.

 

De boottocht duurt 6 tot 8 uur. Dit is afhankelijk van de waterstand. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht (transfer).

 

Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Maar de stad heeft een provinciaal karakter en is lieflijk gebleven. Er zijn nog veel koloniale huizen te vinden. Na aankomst kunt u wat rondkijken in de stad. Er zijn verschillende tempels die de moeite waard zijn: deWat Tahm Rai Saw, de Phnom Banan en de Wat Ek (vooral het uitzicht vanaf de Wat Ek tempel is schitterend!).

Aan de waterkant is een gezellige markt.

 

Overnachting in Battambang.

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht

Dag 15 Battambang

IMG_2037_sl999v(8) Cambodja-Battambang-tempel3 123-11903004_l(8) P1080558_lfk0xu(8)

Dagtocht buiten Battambang:

De landelijke omgeving van Battambang is interessant, u zult dit merken tijdens uw dagtocht vandaag. Zo bezoekt u kleine huisindustrieën, waar u de mensen aan het werk ziet. Er worden dingen gemaakt als: sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Ook dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk, u ziet hoe de bevolking leeft. Ook bezoekt u een beeldhouwer, die zich (zoals praktisch iedere kunstenaar in dit boeddhistische land) richt op verfraaiing van tempels. Op de vismarkt wordt, behalve verse vis, Prohoc verkocht, een typische Khmer-specialiteit. Bestel het eens in een restaurant. Op uw route ligt eveneens de mooie Memorial Wat Samrong Knong (wat = tempel), neem de tijd. Een pre-Angkoriaanse Ek Phnom tempel ligt ook op de route. Voordat u terug naar uw hotel wordt gebracht kunt u het lokale vervoer per bamboetrein uitproberen. Er ligt een spoor midden tussen de rijstvelden, onderweg ziet u hoe er op traditionele manier steen wordt gebakken. Uw chauffeur wacht u op het eindpunt weer op. Terug naar Battambang.

 

Overnachting in Battambang.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 16 Battambang - Phnom Penh

U wordt door uw chauffeur opgehaald en u gaat per auto van Battambang naar Phnom Penh.

Onderweg krijgt u een goede indruk van plattelandsleven in Cambodja. U ziet rijstvelden, ossenkarren, lieflijke kleine dorpjes, spelende kindjes. Ieder moment verandert het uitzicht vanuit de auto weer. Het is een lange, maar boeiende tocht.

Bij aankomst in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Phnom Penh:

Phnom Penh is een redelijk onbekende stad voor de gemiddelde toerist. Het is echter een gezellige stad met nog veel overblijfselen uit de Franse tijd. Dat is terug te zien in de huizen met hun Franse balkonnetjes, die voornamelijk aan de boulevard langs de Sap Rivier staan. Vanzelfsprekend is ook de Aziatische cultuur terug te vinden: bijvoorbeeld in het straatleven met de fietstaxi’s, de prachtige tempels en het koninklijk paleis. Langs de oever van de rivier zijn veel restaurantjes.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt, privéauto/busje met chauffeur

Dag 17 Phnom Penh - Dagtocht per tuktuk

Cambodja-PhnomPenh-kaarsjebranden(8) Cambodja-PhnomPenh-tempel4(8) 8 (8)

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een tuktuk met chauffeur en Engelssprekende gids voor een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom Phnom Penh. U rijdt door het drukke verkeer met zijn vele motortjes, naar de belangrijkste tempel van Phnom Penh. Dit is de Wat Phnom, die aan de rand van de stad op een heuvel gelegen is. Vervolgens naar het prachtige Koninklijke Paleis en de indrukwekkende Zilveren Pagoda. Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen met mooie kleurrijke daken. Eén van de gebouwen is de Zilveren Pagoda, die zijn naam te danken heeft aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de tempel staan mooie en waardevolle Boeddhabeelden van diverse materialen. Er zijn gouden Boeddha’s, Boeddha’s van jade; sommige zijn rijk versierd met edelstenen en diamanten.

 

Indrukwekkend (en triest) zijn de herinneringen aan de recente oorlogsgeschiedenis, de voormalige Tuol Sleng-gevangenis en de zogenaamde Killing Fields. U bezoekt eerst de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. De opzet van het museum is heel sober, maar daarom des te indrukwekkender. Van alle gevangenen die hier kwamen werd een foto genomen: de slachtoffers krijgen daardoor een gezicht. Twee keer per dag wordt er ook een film vertoond in het museum, vraag uw gids om de juiste tijden. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich in deze gevangenis hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Vervolgens rijdt u naar de Killing Fields, die 15 kilometer buiten de stad liggen. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood. Er is een herdenkingsstupa. In dit glazen monument ziet u 8000 schedels, die als stille getuigen fungeren van het leed dat de overheerser Pol Pot tijdens zijn regime heeft aangericht.

 

Als u terug bent in de stad en er nog tijd over is, is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. U brengt een bezoek aan de Russian Market, een gezellige wirwar van marktkraampjes waar van alles, zoals zilver en zijde, te koop is.

Deze excursie kan ook met een auto met chauffeur uitgevoerd worden.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt, tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 18 Phnom Penh - Koh Rong

U wordt opgehaald en rijdt via een mooie route met uitzicht op de heuvels en het schitterende landschap naar de badplaats Sihanoukville. De tocht duurt ca. 4 uur. Vanaf Sihanoukville vaart u in circa een uur naar Koh Rong. 

 

Informatie Koh Rong:
Ziet u zichzelf al schommelen in een hangmat boven een wit strand onder een palmboom? Koh Rong is zo'n paradijselijk eiland waar u even helemaal kunt ontspannen. De accommodaties bevinden zich aan het strand van diverse baaien met wit zand en palmbomen. Er zijn in iedere baai meerdere strandbarretjes en restaurants. Maar de rust overheerst. Behalve aan Koh Toch Beach. Dit is de baai waar het uitgaansleven van Koh Rong zich centreert, en hier kunt u tot die in de nacht terecht. Koh Rong is bedekt met groene jungle en er zijn een paar vissersdorpjes. Rond het eiland liggen kleurrijke koraalriffen, dus blijf niet op het zand maar ga ook eens snorkelen of duiken. Huur een bootje, kajak of jetski en ga het water op. Heel bijzonder: in de zee rond Koh Rong zit een soort plankton dat oplicht. U kunt hier in de avond zwemmen tussen allemaal lichtpuntjes.

 

Overnachting op Koh Rong.
Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

 

 

 

Dag 19 Koh Rong

IMG_5227(17) DSC_3489(17)

Geniet lekker van uw vrije dag op of bij het strand. Hier heeft u de tijd om alle prachtige indrukken die u tijdens uw rondreis door Cambodja heeft opgedaan, op u in te laten werken.

 

Overnachting op Koh Rong

Inclusief ontbijt

Dag 20 Koh Rong - Phnom Penh

U vaart terug naar het vasteland. Daar wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht. 

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën