Luang Prabang

Luang Prabang is de oude koninklijke hoofdstad van Laos, tegenwoordig een prachtige en gemoedelijke provinciestad. De stad bezit een rijke geschiedenis en een unieke architectuur. Luang Prabang ademt een ontspannen sfeer uit en heeft een vriendelijke bevolking. U kunt er ook heerlijk eten. De betoverende stad ligt tussen groene bergen in aan de oever van de Mekong-rivier. Luang Prabang is zeker een bezoek waard tijdens een rondreis Laos

 

 

Luang Prabang bezienswaardigheden

Luang Prabang heeft veel interessante bezienswaardigheden. De meeste bezienswaardigheden liggen in ‘de oude stad’, op een schiereiland tussen de Mekong en de Nam Khan. Opvallend zijn de tempel Wat Xieng Thong (uit de zestiende eeuw) en de berg Phousi (prachtig uitzicht). In Luang Prabang staan zo’n dertig schitterende tempels. Deze historische pracht en praal bracht UNESCO ertoe om de Luang Prabang als geheel tot werelderfgoed uit te roepen. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het vroegere koninklijke paleis, nu een museum. De avondmarkt is ook heel leuk om te bezoeken, u vindt hier misschien wel een leuk souvenir als aandenken van uw rondreis Laos.

 

Een bezoek aan de de Pak Ou-grotten is ook zeer aan te raden tijdens uw reis in Luang Prabang. De Pak Ou-grotten liggen in de monding van de Nam Ou-rivier, bij de samenstroming met de Mekong. De grotten rijzen direct aan de rivier hoog naar boven. In de kloven bevinden zich duizenden Boeddhabeelden en afbeeldingen van Boeddha op de muren. De reis naar de grot is een uitdaging, u moet wel honderd treden beklimmen. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de indrukwekkende watervallen Tat Sae en Tat Kuang Si, na een verfrissende duik heeft u weer voldoende energie voor uw rondreis Laos.

 

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Luang Prabang
Laos-VanVerre1 (21)
Laos

Rondreis Laos: de Laotiaanse Koninkrijken

Noord-Thailand: Chiang Rai, nabij grens. Centraal-Laos: 2 dagen varen, onderweg overnachten in Pakbeng > Luang Prabang, leukste stad van Laos > Vlakte der Kruiken > Vang Vieng, karstgebergte > Vientiane, hoofdstad.

Laos-VanVerre1 (5)
Laos

Rondreis Laos: De juwelen van Laos

Noord-Thailand: Chiang Rai, nabij grens. Centraal-Laos: 2 dagen varen, hotel in Pakbeng > Luang Prabang > Vlakte der Kruiken > Vang Vieng > Vientiane. Zuid-Laos: Khong Island, waterrijk > Bolaven Plateau > Pakse.

Laos-VanVerre1 (26)
Laos

Bouwsteen Ontdek de steden van Laos

Centraal-Laos

 

Vientiane, Franse invloed met Arc de Triomphe > Vang Vieng, prachtig karstlandschap, fietsen en kayakken > Luang Prabang, tempels, monniken en watervallen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.