terug naar het overzicht

Rondreis Avontuurlijk Laos

Laos is een fantastisch land om op avontuur te gaan. Er zijn vele gebieden die uitnodigen tot mooi wandelingen en fietstochten. In deze reis nemen we u mee naar de jungle om zelf te ervaren hoe het is om een 'mahout' te zijn. U overnacht in luxe safaritenten te midden van prachtige rijstvelden, dorpen en rivieren.

In het zuiden gaat u fietsen en op zoek naar de mooiste watervallen. Natuurlijk worden de belangrijkste hoogtepunten zoals Luang Prabang en de Luang Say cruise niet vergeten. Een reis vol unieke ervaringen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Leuke Mekongcruise van 3 dagen
Watervallen en tempels
Fietsen en wandelen
Irene dijkstra
Irene Dijkstra
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie: vanaf € 2475,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Avondtuurlijk Laos

Dag 1      Aankomst Chiang Rai

Dag 2      Luang Say

Dag 3      Kamu Lodge

Dag 4      Luang Prabang

Dag 5      Luang Prabang

 

 

Dag 6      Shangri Lao Expedition

Dag 7      Luang Prabang

Dag 8      Pakse - Don Khone 

Dag 9      Khong Island

Dag 10    Khong Island

Dag 11    Kiet Ngong

Dag 12    Bolaven plateau

Dag 13    Bolaven plateau

Dag 14    Pakse

Dag 15    Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Chiang Rai

U wordt van de luchthaven in Chiang Rai opgehaald en naar uw hotel in de stad gebracht.

 

Informatie Chiang Rai:
In het hoge noorden bevindt zich de Gouden Driehoek. De naam heeft in feite twee betekenissen. De Gouden Driehoek is het gebied waar Thailand, Laos en Birma (Myanmar) samenkomen en het is de regio waar opium werd (wordt?) verbouwd en geld opleverde (hoewel men officieel ontkent dat dit gebeurt). De regio is met name interessant vanwege het prachtige berglandschap. Het noordelijkste plaatsje is Mae Sa, met een leuke en kleurrijke markt. In de hoge bergen in het noorden leven nog veel bergstammen. De meeste van deze bergstammen zijn migranten, die zo’n tweehonderd jaar geleden vanuit Tibet, Birma, China en Laos naar het gebied zijn gekomen. Van oorsprong zijn het vooral de vrouwen die in kleurrijke kleding zijn gehuld. Dit is bijzonder fotogeniek. Er zijn veel dorpen te bezoeken rond Chiang Mai, Chiang Rai en daartussenin. De dorpen die verder van de steden en grotere wegen liggen zijn authentieker. De bekendste bergstammen zijn de Akha, Lisu en Lahu, oorspronkelijk afkomstig uit Tibet, de Mien en de Hmong, oorspronkelijk afkomstig uit China, en de Karen, oorspronkelijk uit Birma.


U overnacht in Chiang Rai.

Inclusief transfer

Dag 2 Chiang Rai - Luang Say cruise, Pakbeng

Luang Say Cruise (131) DSC_5338_pwb0rt(8) P1000096(8)

U wordt bij uw hotel in Chiang Rai opgehaald en naar Chiang Khong gebracht (transfer). Deze plaats ligt op de grens met Laos en de rit duurt ongeveer 2 uur. Na de douaneformaliteiten in Thailand steekt u de brug over met een bus, zeer omslachtig geregeld, dus het duurt bij elkaar wel een uurtje om aan de Laotiaanse kant te komen. U neemt al uw bagage mee. Aan de overkant, de Laotiaanse kant, koopt u uw visum met contante dollars. Hier staat een vertegenwoordiger van de bootmaatschappij op u te wachten met een bordje. Per transfer wordt u naar de boot gebracht.


Vanaf de Laotiaanse Houei Say-pier vertrekt de boot (Luang Say cruise) stroomafwaarts over de beroemde Mekong-rivier richting Pakbeng. De eerste dag is het landschap heuvelachtig, hoe verder u Laos in vaart wordt het bergachtiger. De hellingen zijn prachtig groen met veel verschillende soorten bomen. Een deel van de bossen is gekapt om meer akkerland te creeëren. Af en toe vaart u langs kleine nederzettingen. Onderweg gaat u een keer van de boot af om het landelijke leven langs de rivier van dichtbij te beleven en een indruk te krijgen van de bezigheden van de Kamu-bevolking. Alle huizen zijn op palen gebouwd voor ongedierte en wateroverlast. Voor de kinderen is de ruimte onder het huis een geliefde speelplaats. Na het bezoek vaart u verder terwijl aan boord een uitgebreide buffetlunch wordt geserveerd. De natuur om u heen wordt steeds mooier. Aan het eind van de middag komt u aan in Pakbeng. Over gammele bruggetjes loopt u naar het vaste land en checkt u in bij uw accommodatie. Het is best een klimmetje naar uw kamer. Als er nog tijd is voordat het donker wordt is het leuk om even naar het dorp te wandelen, ca. een half uurtje lopen. Met een drankje op het terras wachten op de zonsondergang is ook een aanrader. Het uitzicht op de Mekong is adembenemend.

 

U overnacht in Pakbeng.

Inclusief transfer, lunch, boottocht

Dag 3 Pakbeng, Luang Say cruise - Kamu Lodge

U ontbijt in de lodge. Wandelt u even naar de markt in Pakbeng waar mensen uit de omliggende dorpjes hun goederen ruilen. Dan aan boord van de boot voor het tweede deel van de cruise. U stopt onderweg om te kijken bij een traditionele destilleerderij waar van rijst alcoholische dranken worden gemaakt. Na een heerlijke lunch aan boord van de boot vaart u verder naar de Kamulodge. Rond 14.00 uur komt u hier aan en checkt u in. De Kamulodge is gelegen midden in de jungle. Door de sfeervolle safaritenten krijgt u ook een echt jungle-gevoel. Vanuit uw tent heeft u prachtig uitzicht over de rivier. In de middag kunt u kiezen uit verschillende activiteiten. Denkt u bijvoorbeeld aan een twee uur durende trekking en boottochtje naar mooie watervallen. Maar u kunt ook de lokale bevolking helpen met het planten en oogsten van rijst. Uiteraard kunt u ook heerlijk bij uw safaritent blijven en genieten van de groene, weelderige omgeving.

 

U overnacht in de Kamu Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, activiteiten in de Kamulodge

Dag 4 Kamu lodge - Luang Prabang

DSC_5571(17) Laos-LuangPrabang-monniken(17)

Uw ontbijt wordt geserveerd vanaf zeven uur in het restaurant, de boot vertrekt om acht uur. U vaart met de Kamu boot richting Luang Prabang. De boottocht duurt 2-3 uur afhankelijk van de waterstand. Onderweg maakt u een stop bij de Pak-Ou grotten, gelegen aan de monding van de Nam Ou-rivier. U bezoekt er de Tam Ting-grotten, waar u beeldjes en afbeeldingen van wel duizenden Boeddha’s kunt zien. Voor de lunch komt u aan in Luang Prabang. Gezamelijk met de andere passagiers van de Kamu Lodge luncht u in een lokaal restaurant. Daarna wordt u opgehaald voor een transfer naar uw hotel in Luang Prabang.

 

Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Khan-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. Luang Prabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u het hoogste punt Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.

 

U overnacht in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, boottocht, excursie Pak Ou, transfer

Dag 5 Luang Prabang, excursie stad en Kuangsi watervallen

Laos-luangprabang-watervallen2.jpg    123-32236953_l(13)

Dagexcursie:
U wordt opgehaald bij uw hotel en u bezoekt het Nationaal museum, voorheen het Koninklijk paleis. Het werd aan het begin van de twintigste eeuw door de Fransen gebouwd en heeft een mix van Laotiaanse en Khmer architectuur. U vindt er een bijzondere collectie Boeddhabeelden en andere religieuze voorwerpen. Vervolgens rijdt u naar de schitterende Kuang Si watervallen waar het turquoise water over de kalkstenen rotsen naar beneden klettert. U wandelt onder de bomen langs de diverse stroomversnellinkjes. Het is paradijselijk mooi. Onder de Kuang Si bevinden zich grote vijvers die zich perfect lenen voor een verfrissend bad. Er is één hogere waterval. Bij de waterval kunt u genieten van een lekkere picknicklunch. Vervolgens rijdt u langs overweldigende landschappen, teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu).
 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, lunch, privévervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 6 Luang Prabang - Shangri Lao Elephant Village

Rond 08.00 uur wordt u opgehaald voor een transfer naar het Shangri Lao Elephant Village. Er rijdt een Engelssprekende gids mee. Shangri Lao Elephant Village ligt slechts 15 kilometer buiten de stad, maar omdat de weg slecht is, doet u er toch zo’n 3 kwartier over. Na aankomst in het kamp maakt u een kennismakingstourtje. Uw gids vertelt alvast iets over de olifanten, de kliniek en u kunt de olifanten voeren. Geniet van het natuurschoon in de Huay Sae Vallei. Mocht u hongerig zijn geworden van alle indrukken: er wordt een heerlijke picknicklunch van Laotiaans eten en wijn geserveerd bij een afgelegen waterval. In de natuurlijke poeltjes bij de waterval kunt u zwemmen. Vervolgens maakt u een trekking van ongeveer 1,5 uur. De tocht is redelijk avontuurlijk, maar voor de meeste mensen goed te doen. U loopt door de jungle over wiebelige bamboebruggetjes en langs intens blauwe vijvers. Een deel gaat ook langs akkers van de lokale bevolking. Uw bagage wordt op de steile delen voor u gedragen door paarden. U arriveert bij de Nam Khan rivier, waar een luxe bamboeraft op u ligt te wachten. Langzaam drijft u op het vlot stroomafwaarts. Als u wilt kunt u onderweg stoppen bij de Tad Sae waterval. Het tripje met de bamboeraft duurt ongeveer 1,5 uur (enigszins afhankelijk van de waterstand.). In de loop van de middag bent u weer terug bij de accommodatie. De rest van de middag kunt u heerlijk relaxed doorbrengen bij het zwembad. Wilt u meer actie: de gids wandelt graag met u naar een nabijgelegen dorp.
De daggasten vertrekken in de loop van de middag, daarom is het zo fijn om hier een nachtje te blijven slapen, heerlijk rustig. Een verrukkelijke barbecue wordt klaargemaakt. Onder de sterrenhemel en met de geluiden van de jungle om u heen, is dit echt genieten!
 

U overnacht in een Shangri Lao luxury tent.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, wijn tijdens de maaltijden, water, diner, transfer, Engelssprekende gids, trekking, bamboerafting

Dag 7 Shangri Lao Elephant Village - Luang Prabang

U wordt al vroeg gewekt. Maar wel om iets heel leuks te ondernemen: u gaat naar de rivier waar de olifanten hun dagelijks bad nemen. Help de olifant mee met wassen. Met een kokosnoot kunt u de taaie huid van de olifanten lekker scrubben. U mag de olifant zelf leiden naar het kamp. waar een heerlijk ontbijt op u staat te wachten. Rond 10.00 uur is dit jungle-avontuur voorbij. U wordt opgehaald voor een transfer terug naar Luang Prabang.

 

U overnacht in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, olifanten wassen, transfer, Engelssprekende gids

Dag 8 Luang Prabang - Don Khone

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw privéchauffeur en naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht. U vertrekt vanuit Luang Prabang naar Pakse met Lao Airlines. Daar staat weer een auto voor u klaar om u naar het gebied van de 4000 eilanden te brengen. De rit volgt de Mekong stroomafwaarts. Don Khone is één van de kleinere eilanden in het Si Pan Don (4000 eilanden)-gebied. Op Don Khone is zijn de Li Phi watervallen, ook wel bekend als Tad Somphamit. Deze is prachtig, vooral in de regentijd. Toen de Fransen nog in dit gebied zaten, hebben ze geprobeerd een spoorlijn aan te leggen voor de doorvoer van goederen. Dit bleek een te lastig project vanwege de vele stroomversnellingen in de Mekong. Een oud Frans locomotiefje is nog steeds te zien als stille getuige van deze mislukte poging. 


Don Khone is kleiner en minder ontwikkeld dan grote broer Don Khong. Er is een brug tussen het nabij gelegen eiland Don Det. Deze brug is gebouwd door de Fransen in de jaren twintig van de vorige eeuw, met de bedoeling om hier ooit een spoorlijn aan te leggen. De fiets is de gemakkelijkste manier om Don Khone en naburige eilandjes te bewonderen, als u liever loopt is dit ook prima te doen, Don Khone is maar klein. De belangrijkste attractie van Don Khone eiland zijn de Li Phi watervallen, hoewel wij ´watervallen´ niet helmaal het goede woord vinden, het zijn eigenlijk meer indrukwekkende stroomversnellingen. De natuur en het geweld van het water (alleen in de regentijd) is een fantastisch schouwspel. Dit zijn niet de enige stroomversnellingen op Don Khone, als u wilt zijn er nog meer te zien, maar niet zo toegankelijk als de eerdergenoemde. De Khong Phapheng watervallen zijn ook de moeite waard.

 

U overnacht op Don Khone Island.

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht

Dag 9 Don Khone - Khong eiland

P1120720(8) P1120752(17) P1120722(17)

 Het is maar een korte transfer per boot naar het grotere Don Khong eiland. U verkent Siphandone per boot en geniet u van de schoonheid van dit gebied. Onderweg overal kleine en grotere eilanden, zwaaiende kindjes, kleine bootjes van lokale bevolking. U gaat aan wal op Khong Island. Dit eiland bestaat praktisch alleen uit rijstvelden, heuvels, groentetuinen en kleine dorpjes. Fietsen zijn een uitstekend middel van vervoer op het eiland. 


Si Phan Don, ook wel het 4.000 eilandenrijk genoemd, waaronder de bekendste eilanden: Don Khong, Don Khone en Don Det behoren, liggen verspreid in de Mekong-rivier in het zuidelijkste puntje van Laos. De grens met Cambodja is hiervandaan niet ver meer. Net voordat de rivier Cambodja binnenstroomt vertakt de Mekong zich in talloze kanalen. Don Khong is het grootste eiland en een ideale plek om te ontspannen, maar ook zeker als uitgangspunt voor het verkennen van de prachtige omgeving. Een aanrader is dit per fiets te doen, hoe lang u zelf wilt. Lieflijke dorpjes, rijstvelden, jungle en watervallen zult u tegenkomen. De vriendelijke bevolking zorgt ervoor dat u zich hier heel welkom zal voelen.

 

U overnacht op Khong Island.

Inclusief ontbijt, transfers, eventuele entreegelden

Dag 10 Khong eiland

Een extra dag op Don Khong in een echte aanrader. Neemt u lekker de tijd om te genieten van de rust en ruimte. Mocht u er nog op uit willen trekken, met veel geluk kunt u hier in de buurt ook nog de zeer zeldzame Irrawaddy-dolfijn spotten.

 

U overnacht op Khong Island.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Khong eiland - Bolaven Plateau

P1120904(17) P1120911(17)

Per auto vertrekt u ’s ochtends vroeg naar het Bolaven Plateau. Aangekomen op het Bolaven-plateau, kunt u te voet dorpjes van de inheemse bevolking bezoeken. U verblijft vlakbij de indrukwekkende Tad Fane-watervallen, die zich 200 meter diep in een snelstromende rivier storten.

 

U overnacht in Bolaven Plateau.

Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur, entreegelden

Dag 12 Bolaven Plateau

Laos-Bolaven-plateau-waterval1.jpg 123-35471168_l_ere82z(8) P1130099(8) P1130102(8)

Dagexcursie, Bolavenplateau koffie en watervallen:
U wordt opgehaald in het hotel voor een volledige dagtour over het Bolaven Plateau. U rijdt tot Paksong, waar de bekende koffievelden van Laos te vinden zijn. In Paksong bezoekt u een koffieplantage om het hele proces eens van dichtbij mee te maken. De lunch wordt genuttigd deze plaats. In de middag gaat u naar Ban Phuong Cook, een regio waar de onbekende Katouminderheid leeft. Deze bevolkingsgroep is een mix van Mon uit Birma en Khmer uit Cambodja. Andere minderheidsgroepen die in Zuid-Laos leven zijn: Khmu, ALT, Ngae, Kalung, Laven en Katung. Na dit culturele bezoek kunt u nog even opfrissen bij waterval Phasuam, ook is hier een Nationaal Etnologisch museum in de openlucht.
 

Overnachting op het Bolaven plateau.

Inclusief ontbijt, lunch, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 13 Bolaven Plateau - Pakse

Na de lunch rijdt uw chauffeur u naar Pakse. In een uurtje of twee komt u daar aan.


Pakse is de grootste stad in het zuiden en strategisch aan de samenstroming van de Mekong- en Xe Don-rivier gelegen. Het is een druk handelsstadje dat door de Fransen in het begin van de negentiende eeuw werd gebouwd als administratief centrum voor zuidelijk Laos. Pakse is plaatselijk bekend om zijn grote markt en handelsactiviteiten met Thailand. Koffie, afkomstig uit het Bolaven-plateau, en hout worden er intensief verhandeld. Bezoekt u hier (op eigen gelegenheid) de bruisende Dao Pakse's Heuang markt, waar ook de Wat Luang (uit 1935) met zijn gebeeldhouwde houten deuren en sierlijke zuilen te bewonderen zijn. Wat Phapaht is vernoemd naar een heilige voetafdruk van Boeddha. Ook het Champasak Palace (hotel), het voormalig Koninklijk Paleis van het Champasak-koninkrijk, is eveneens zeer de moeite waard. Pakse heeft nog maar weinig gebouwen uit de Frans-koloniale tijd. De oude binnenstad is gelegen aan de Se Done-rivier. Er zijn diverse restaurants op dakterrassen van hotels. Dit is een aanrader, tijdens uw diner kunt u dan genieten van een geweldig uitzicht over heel Pakse.

 

U overnacht in Pakse.

Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur

Dag 14 Pakse, vertrek

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Pakse gebracht. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.