Hue

De culturele stad Hue

Hue is de stad van musici, filosofen en dichters en heeft de Vietnamese identiteit nog het beste kunnen bewaren. De stad is een bezoek meer dan waard tijdens een rondreis door Vietnam. Vanuit Phong Nha National Park reist u via de Vinh Moc-tunnels naar Hue. Of u reist vanuit Hoi An via de indrukwekkende Wolkenpas. Hue is de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam en is rijk aan historie en cultuur. Voor geschiedenis-liefhebbers is Hue een waar paradijs! Wandel door de keizerlijke citadel en vergaap je aan alle mooie tempels, vijvers en tuinen.

 

Twee monniken bij een tempel in Hue

Geschiedenis van Hue

Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Tijdens de Vietnamoorlog heeft Hue het zwaar te voorduren gehad, omdat de stad vlakbij de scheidslijn lag die in 1954 getrokken werd tussen Noord- en Zuid-Vietnam. De gebouwen werden zwaar beschadigd tijdens de gevechten tussen de Fransen en de Vietcong in 1947 en nog eens in 1968 tijden de bombardementen door de Amerikanen. Gelukkig zijn veel tempels en pagodes de laatste jaren gerestaureerd.

 

Kaart van Hue

Hue is een grote stad, maar de meeste bezienswaardigheden kunt u prima per fiets verkennen. De stad wordt in tweeën gesplitst door de Parfumrivier. Een boottocht naar verschillende pagodes is een absolute aanrader. Aan de noordkant liggen de Citadel met de Verboden Purperen stad en de keizerlijke paleizen. Aan de zuidkant ligt de Franse wijk met uitstekende restaurants en een gezellige, Franse sfeer. In het zuiden vindt u de indrukwekkende graftombes van de voormalige keizers van Vietnam. Omdat deze tombes wat verder liggen, raden we aan hiervoor een taxi te nemen.

 

 

Weer in Hue

Hue kent een aangename temperatuur met een gemiddelde van 25 tot 35 graden. Er kan dan ook het hele jaar prima gereisd worden naar Hue. Van februari tot en met juli is het droge seizoen. In augustus begint de natte periode, maar is een individuele rondreis Vietnam goed nog steeds goed te doen. De meeste regen valt van september tot en met november. In december wordt het alweer minder, en ook in januari valt er alleen zo nu en dan een verfrissende bui. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat in Vietnam verwijzen wij u naar ons klimaatoverzicht. Of lees het blog van Vietnam-specialst Gionne over de beste reisperiode naar Vietnam.

Top 5 bezienswaardigheden in Hue

Een aanrader om op de fiets de stad te ontdekken. Dit is prima te doen dankzij de fijne ligging van alle bezienswaardigheden in Hue.

 

1. Keizerlijke Citadel

Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Keizer Gia Long begon met de bouw van de citadel in 1804 en gebruikte de verboden stad van Beijing als inspiratie. Binnen de muren ziet u indrukwekkende tempels, paleizen, vijvers, tuinen en de Verboden Purperen Stad. Vergaap u aan de prachtige beelden en gebouwen. Tip: de informatievoorziening in het Engels is matig, het is daarom aan te raden de citadel met een gids te bezoeken. Zo leert u nog meer over de vele details die u hier ziet.

 

     

Ga op zoek naar een stukje China in de Citadel van Hue

2. Parfumrivier en Thien Mu-pagode

De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. Stap in een rijkelijk versierde drakenboot voor een boottocht over de rivier en laat u afzetten bij de aan de rivier gelegen, zeven verdiepingen tellende Thien Mu-pagode. Dit indrukwekkende bouwwerk is de oudste pagode van Hue met als eyecatcher de Phuoc Duyen-toren. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Hue. Ga om de drukte te vermijden daarom het liefst vroeg in de ochtend of laat in de middag.

 

3. Keizerlijke tombes

Net buiten de stad liggen de keizerlijke graftombes. De tombes hebben meer weg van een paleis dan van een begraafplaats. Bijzonder indrukwekkend vonden wij de tombe van Lang Tu Duc. Het is bijna niet voor te stellen, maar Keizer Tu Duc had 104 vrouwen en geen kinderen. Een ander opmerkelijk verhaal is dat de keizer helemaal niet in de aangewezen tombe is begraven. Vanwege grafrovers zou hij begraven zijn op een geheime plek. De 200 werkers die hem begraven hebben, zijn daarna allemaal onthoofd om de plek geheim te houden.

 

De keizerlijke tombes van Hue zijn een bezoek meer dan waard

 

4. Overdekte brug van Thanh Toan

Zin in een flinke wandeling? Wandel langs schilderachtige dorpjes in de omgeving van Hue naar de overdekte brug van Thang Toan. Deze bijzondere brug is van hout gemaakt en heeft een overkapping van dakpannen. Het is een leuke plek om even te stoppen, maar geniet vooral van de wandeling zelf. Tip: heeft u niet zolang de tijd? Met de fiets bent u er zo!

 

5. Dong Ba markt

Dong Ba is de oudste markt van Hue. U vindt er honderden kraampjes met huishoudelijke artikelen, handwerk, versproducten en kleding. Slenter langs de handgemaakte kleden, potten en vazen. Misschien loopt u hier wel de perfecte souvenirs tegen het lijf? De markt is enorm groot en opent al om 03:00 uur. Wees gerust, u kunt de markt gerust wat later bezoeken. Het is tenslotte vakantie.

 

Oudheden en boottocht

Oudheden en boottocht

Fietsexcursie Hue

Fietsexcursie Hue

Vinh Moc tunnels

Vinh Moc tunnels

Leuk om te doen in Hue

1. Wandel en dineer in de Franse wijk

Ten zuiden van de Parfumrivier ligt de Franse wijk. Proef de Franse sfeer en aanschouw de vele koloniale gebouwen. De wijk beschikt over uitstekende restaurants. Ga hier vooral ’s avonds een hapje eten. Een enorme stempel heeft het keizerlijke verleden gedrukt op de lokale keuken. De beste chefs van het land werden door de keizers verzameld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een unieke cuisine. Heerlijk!

 

2. Ritje per cyclo

Maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard, de Parfumrivier en de gezellige Franse wijk. De chauffeurs spreken vaak niet tot weinig Engels, echter met handen en voeten komt u er wel. Ze laten u met liefde de mooiste plekjes van Hue zien. Tip: spreek wel van tevoren een prijs af.

 

 

Maak een ritje in een cyclo en ontdek de veelzijdigheid van Hue

3. Bach Ma National Park

Het is leuk om vanuit Hue een dagtocht te maken naar Bach Ma National Park. Heeft u weinig tijd, dan kunt u het park ook nog bezoeken onderweg naar Hoi An. Dit wilde natuurgebied bestaat uit bossen, watervallen en bloeiende bloemen in veel kleuren. Wandel door de groene natuur en sta niet versteld als u ineens grote, koloniale villa’s tegenkomt midden in de dichte bossen. De rijkere Franse burgers vestigden zich hier in het begin van de twintigste eeuw, omdat ze het uitzicht over de vallei en de wolkenpas adoreerden. We geven ze geen ongelijk.

Hotels in Hue

In Hue bieden wij kleine boutique-hotels aan, maar ook diverse luxe. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Hue die wij aanraden, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor u reserveren.

Villa Hotel

Villa Hotel

Hue Ecolodge

Hue Ecolodge

Pilgrimage Village Resort

Pilgrimage Village Resort

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Hue
Fietsen door de rijstvelden in Vietnam
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Actief en avontuurlijk Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > cruise Halong Bay  > nachttrein > Sapa > Ta Van, wandelen > Mai Chau, fietsen, kajakken > Ninh Binh Centraal-Vietnam: An Bang, strand > kamperen Cham Island

Verkoopsters in Halong Bay, Vietnam
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > cruise Halong Bay > Ninh Binh, karstgebergte Centraal-Vietnam: Keizersstad Hue > Hoi An, stad en strand Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > Mekongdelta

Vietnam11 (68)
Voorbeeldreis Centraal-Vietnam

Bouwsteen Vietnam: Veelzijdig duo Hue & Hoi An

Centraal-Vietnam

 

Aankomst Hue, keizerlijk verleden > via de wolkenpas en Golden Bridge > Hoi An, kleurrijk historisch stadje, nabij het strand.