Reizen door Vietnam per auto, trein, boot en vliegtuig

Planning van de reis door Vietnam

Vietnam is een zeer langgerekt land. De afstanden zijn groot. De kustlijn is al 3400 kilometer. Als u heel Vietnam, van noord naar zuid of andersom, wilt bezoeken, dient u rekening te houden met lange reistijden. Geniet vooral van het land en pak af en toe een trein of een binnenlandse vlucht zodat u op de leuke plekjes wat langer kunt verblijven.

 

De mooie natuur in het noorden van Vietnam

 

Reizen met een privéauto met chauffeur

Een goede manier om Vietnam te ontdekken is door rond te reizen met een auto met chauffeur. De chauffeur kent de routes en de leuke plekjes om te stoppen. U heeft een privéreis, dus geef zelf ook aan, als u wilt stoppen. Over het algemeen heeft u in Vietnam niet de hele reis aan één stuk door een auto met chauffeur tot uw beschikking. Dat is vaak niet nodig. U maakt enkele uitstapjes met een auto met chauffeur in het zuiden en reist vervolgens met een trein of binnenlandse vlucht verder. Daar heeft u één of twee dagen weer de beschikking over een auto met chauffeur. In plaatsen als Hue en Hoi An is het vaak niet echt nodig om iedere dag een auto met chauffeur te boeken. Wij kijken graag samen met u naar uw reisplannen en bespreken met u wat het beste bij uw ideeën aansluit. De chauffeurs spreken over het algemeen echt geen woord Engels. Een deel van de reizen naar Vietnam bieden we daarom aan inclusief een Engelssprekende gids.

Wij bieden in Vietnam geen self-drive aan. Het is niet aan te raden om zelf een auto te huren.

 

Reizen per trein in Vietnam

 

Treinreizen in Vietnam

Het railnetwerk in Vietnam is goed. Er loopt een spoorlijn van Hanoi in het noorden tot Ho Chi Minh Stad in het zuiden. En zelfs ten noorden van Hanoi is een goed spoor: de meeste reizigers die naar Sapa gaan, reizen per nachttrein. Nachttreinen in Vietnam zijn comfortabel en veilig. Ze bieden een prettige manier om lange afstanden te overbruggen, zonder tijd te verliezen. Wij regelen graag tickets voor u. Meestal zullen we tickets voor de softsleepers boeken. Bij een nachttrein houdt dat in, dat u in een couchette met 4 bedden (2 stapelbedden) slaapt. Tegen een meerprijs kunnen we ook een 2-persoonscompartiment voor u boeken in de meeste treinen of we blokken het hele 4-persoonscompartiment voor u af.  Reizen per trein biedt ook een goede mogelijkheid om in contact te komen met de lokale bevolking, zij verplaatsen zich ook veel met de trein. In een dagtrein zijn de stoelen niet zo comfortabel, maar het kan een keer een mogelijkheid zijn. Soms zitten er tralies voor de ramen, dus bedenk dat u niet onbeperkt van het uitzicht kunt genieten. Als Van Verre de treintickets voor u regelt, ontvangt u deze ter plekke.

 

Busreizen

De gewone bus is over het algemeen geen aanrader. Een lange afstand bus kunnen we wel aanbieden. U heeft dan vaak een comfortabele, maar beetje vreemde stoel. U kunt niet rechtop zitten, maar u ligt in een soort capsule. U kunt uw benen strekken. Neem echter geen bagage mee in de cabine van de bus, daar is geen ruimte voor, maar zet de bagage in het laadruim. De buschauffeurs rijden soms wel als gekken, dit middel van vervoer heeft dus niet onze voorkeur.

 

Reizen per boot in Halong Bay in Vietnam

 

Boten

In Vietnam kunt u een aantal prachtige bootreizen maken. Soms is de boottocht de beleving op zich, denk aan Halong Bay of de Mekongdelta. Maar er zijn ook korte overtochten waarmee u naar een eiland vaart, zoals naar Whale Island en Tam Hai Island. 

 

Binnenlandse vluchten

Omdat de afstanden in Vietnam groot zijn en veel reizigers het noorden, midden en zuiden willen combineren, is een binnenlandse vlucht vaak een goede optie. Er zijn diverse luchthavens, bijvoorbeeld Hanoi in het noorden; Da Nang en Nha Trang in het centrale deel en Ho Chi Minh Stad in het zuiden. Voor de binnenlandse vluchten maken we gebruik van betrouwbare luchtvaartmaatschappijen zoals Vietnam Airlines. Tevens maken we gebruik van goede lowcost-maatschappijen zoals Vietjet. De tickets voor de binnenlandse vluchten ontvangt u ter plaatse.

 

Lokaal vervoer

Vergeet niet om een keer gebruik te maken van een lokaal vervoersmiddel: laat u door Hanoi vervoeren in een cyclo, een fietstaxi. Grappig om mee te maken. Een brommertje ergens huren of een excursie bij iemand achterop een brommertje zijn leuk (niet in de drukste steden!) En huur ook een keer een fiets, Hoi An is de perfect plek om op eigen gelegenheid te verkennen.

Voorbeelden van bouwstenen met reizen per trein of boot