De provincie Cao Bang

De provincie Cao Bang

Reizen in de provincie Cao Bang betekent rust en pure schoonheid. Er zijn nog weinig (Europese) toeristen te vinden. Het bijna onaangetaste landschap is hier bergachtig en veelal begroeit. Tijdens een rit door de bergen geniet u van de uitzichten op de indrukwekkende rotspartijen. Door de vele bergen en begroeiing zijn er weinig plekken bewoonbaar in deze provincie. U komt slechts enkele dorpjes tegen. Hier wonen verschillende etnische minderheden, zoals de Dao, San Chay en de Nung. Bewonder tijdens uw reis door Vietnam de verschillende bevolkingsgroepen in hun traditionele kleurrijke kleding.

 

 

Geschiedenis van Cao Bang

Door de ligging van de provincie naast China, is het vele keren overheerst door het buurland. Na de verovering door de Fransen werd Cao Bang een belangrijk centrum voor nationalisten. Er waren veel groeperingen en partijen die hun basissen vestigden in de bergen, zodat zij beschermd werden door de rotspartijen en de begroeiing in dit gebied.

 

Kaart van Cao Bang

De provincie Cao Bang ligt in het noorden van Vietnam tegen de grens van China. In het midden van deze provincie ligt de stad Cao Bang. Deze plaats is de perfecte uitvalsbasis voor verschillende dagtochten naar de bezienswaardigheden, die op 1-2 uur rijden liggen. Vanuit de plaatsen Lang Son, Ha Giang of Ba Be is het goed te doen om naar de stad Cao Bang reizen.

 

 

Weer in Cao Bang

De provincie Cao Bang heeft een redelijk koel klimaat. Van november tot en met maart kan het hier ’s nachts fris zijn. In de maanden april en mei valt de minste neerslag en zijn de temperaturen aangenaam. Om de Ban Gioc waterval op zijn mooist te zien de periode juni tot en met september beter. De temperaturen zijn dan nog steeds goed, alleen valt er meer regen. In de periode oogt de waterval groter door het vele water.

Top 3: bezienswaardigheden in Cao Bang

1. Ban Gioc waterval

Op 2 uur rijden van de stad Cao Bang ligt de Ban Gioc waterval. Deze enorme waterval van 30 meter hoog ligt op de grens met China. Hiermee is het de vier na grootste waterval die op een landgrens is gelegen. Bij aankomst loop je door een klein straatje met allemaal kleine lokale eettentjes en kledingkraampjes om vervolgens op de vlakte te komen met uitzicht op de prachtige, brede waterval. Niet bang om nat te worden? Vaar dan zeker met een bamboevlot naar de waterval toe.

 

 

2. Nguom Ngao grot

Ongeveer 4 kilometer van de Ban Gioc waterval ligt de Nguom Ngao grot. De grot is door een ondergrondse rivier gecreëerd. Bezoekers van de grot kunnen een verlicht pad volgen door de grot heen van ongeveer 1 kilometer lang. Tijdens deze wandeling dwars door de grot hoort en ziet u de rivier door de grot stromen. De uitgang is aan de andere kant.

 

  

   

3. Hang Pac Bo (Ho Chi Minh hideout)

Een belangrijke plek in de geschiedenis van Vietnam. Na 30 jaar buiten Vietnam te zijn geweest, keerde Ho Chi Minh in 1941 terug vanuit China in Vietnam. Ho hield zich vervolgens een aantal weken schuil in de Pac Bo grot. De grot wordt omgeven door een prachtige groene omgeving en turquoise gekleurd water.

 

Leuk om te doen in Cao Bang

Marktbezoek

Een absolute aanrader tijdens uw reis is een bezoek aan de dagelijkse markt. Rondom zonsopgang komen vrouwen van diverse minderheidsgroepen per vlot aan, meren af bij de brug en stallen hun marktwaar uit. De veelzijdigheid aan kleuren van de groente, fruit en kleding van de vrouwen leveren prachtige foto’s op als aandenken aan uw reis.

 

Hotel in Cao Bang

 

Luong Son Ecolodge

Luong Son Ecolodge

Voorbeeldreis naar de provincie Cao Bang
Vietnam-Sapa-rijstveld_3_247301
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Het authentieke noorden van Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Pu Luong > Mu Cang Chai, rijstterrassen > Sapa, bergstammenmarkt > Ha Giang > Ba Be, boottocht > Cao Bang, watervallen > cruise Halong Bay > Ninh Binh