Halong Bay

De duizenden karstgebergten van Halong Bay

Geen reis door het noorden van Vietnam is compleet zonder een bezoek aan Halong Bay. De ruim 3.000 karststenen eilanden zijn uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en vormen een van de meest adembenemende landschappen van Vietnam. Halong Bay betekent letterlijk ‘Baai van de duikende draak’. Deze draak zou vanuit de bergen in zee zijn gesprongen waardoor de diepe dalen en pieken zijn ontstaan. In werkelijkheid zijn de grillige vormen van de rotsen ontstaan door de eeuwenlange invloed van wind, regen en golven. De eilanden zijn begroeid en sommige eilanden hebben stranden, waar u tijdens uw rondreis door Vietnam heerlijk kunt ontspannen.

 

De kartsgebergten van Halong Bay

 

Klimaat Noord-Vietnam

In het noorden van Vietnam begint en eindigt het regenseizoen (maart t/m september) eerder dan in het zuiden (mei t/m oktober). De beste reistijd is van december t/m februari. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn dan relatief laag en dat is iets om rekening mee te houden. Het kan in Halong Bay en aan noordkust ontzettend heet worden. Lees op onze klimaatpagina meer informatie over het klimaat in Vietnam.

 

5 leukste tips in Halong Bay

1. Halong Bay Cruise

De mooiste manier om volop te genieten van Halong Bay is een overnachting aan boord van een cruiseschip. Bij een Halong Bay cruise gaat u aan boord van een traditionele jonk waarop u één of twee nachten doorbrengt. De bouwstijl van deze cruiseboten is heel traditioneel en karakteristiek naar het ontwerp van de oude Chinese Jonk. Het zijn comfortabele schepen met airconditioning. U vaart langs de eilanden Dinh Huong, Ga Choi, Dog en Sail en bezoekt de Sung Sot-grot. Na dit bezoek vaart u verder naar het eiland Titov, hier kunt u vanaf het strand zwemmen. Ook is het mogelijk om met een kajak plekken te bekijken waar de grote schepen moeilijk langs kunnen. Een hele leuke en actieve manier om dit gebied verder te ontdekken en de grotten te verkennen. Een absolute aanrader!

 

Wilt u liever een dagtocht maken op een traditionele jonk? Ook dat is mogelijk, er worden diverse dagtochten georganiseerd.

 

Een traditionele jonk in de wateren van Halong Bay
Geniet van het uitzicht op een jonk in Halong Bay

 

2. Hang Sung Sot grot

Halong Bay is niet alleen bijzonder vanwege de enorme rotsen die boven het water uitsteken, er is ook een grot, Hang Sung Sot, die een bezoek meer dan waard is. Deze grot kunt u bezoeken met een gids, die u binnen van alles vertelt over de betekenis van de stalactieten en stalagmieten en de betekenis die mensen eraan geven. Zo is er een penisvormige die wordt gezien als vruchtbaarheidssymbool. Als u naar boven klimt, heeft u een prachtig uitzicht over de baai. De perfecte plek om foto’s te maken!

 

        

Bewonder de stalactieten en stalagmieten van de Hang Sung Sot-grot in Halong Bay

 

3. Drijvende dorpen

Tussen de imposante rotsen liggen verschillende drijvende dorpen verscholen. In deze waterrijke regio hebben zich talrijke vissersfamilies gevestigd. Huizen zijn gebouwd op vlotten en aan elkaar vastgebonden. De plaatselijke bevolking is heel gastvrij en begroeten graag gasten om hen te laten kennismaken met hun bijzondere levensstijl. Dit moet u dan ook zeker doen! De dorpen bestaan niet alleen uit huizen, er zijn ook drijvende moestuinen en benzinepompen. De locals varen dagelijks door de karstgebergte, een erg fotogeniek gezicht.

 

Diverse bewoners van de drijvende dorpen in Halong Bay, Vietnam

 

4. Cat Ba Eiland

Combineer een reis naar Halong Bay met een bezoek aan Cat Ba-eiland. Cat Ba is het grootste eiland in de Cat Ba-archipel die uit 366 eilandjes bestaat. De helft van dit grote eiland is uitgeroepen tot Nationaal Park en is toch wel de grootste bezienswaardigheid. Het park heeft steile beboste hellingen, meren, moerassen, mangroves, stranden en koraalriffen. Er leven twintig verschillende wilde diersoorten waaronder dwerghertjes, zwarte eekhoorns, wilde zwijnen en apen. Ook zijn er vele unieke bomen en planten te bewonderen. Er zij maar liefst 800 verschillende soorten geteld. Na ongeveer een uur klimmen bereikt u de top van de hoogste berg van het Nationale Park waar u een prachtig 360 graden uitzicht over de baai en de jungle heeft.

 

5. Ontspan op een van de stranden

Hoewel Halong Bay er niet bekend om staat, kunt u hier toch heerlijk ontspannen aan het strand liggen of een duik nemen in zee. Halong Bay biedt talloze plekken om lekker te zwemmen, zonnebaden, snorkelen, vissen of kajakken. Wie wil dat nu niet in zo’n schitterende omgeving? Cat Ba Island heeft bijvoorbeeld een aantal fijne stranden: Cat Co 1, Cat Co 2 en Cat Co 3 genaamd. Ook op eiland Quan Lan zijn prachtige stranden te vinden met weinig mede-toeristen en een relaxte, lokale sfeer.

 

Ontspan op een strandje met zicht op de karstgebergten van Halong Bay, Vietnam
Ontspan op een strandje met zicht op de karstgebergten van Halong Bay, Vietnam

 

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar Halong Bay? Bekijkt u onze voorbeeldrondreizen- of bouwstenen. Wilt u liever de ervaringen van onze Vietnam-specialist horen? Neem contact met ons op.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Halong Bay
Vietnam  - Hue - 66
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Heden en verleden van Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Mai Chau > Son La > Dien Bien Phu Centraal-Vietnam: Hue, Vinh Moc tunnels > Hoi An > Ho Chi Minh Trail Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City, Cu Chi tunnels > Con Dao

Verkoopsters in Halong Bay, Vietnam
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Noord-Vietnam: Frans-koloniaal Hanoi > cruise Halong Bay > Ninh Binh, karstgebergte Centraal-Vietnam: Keizersstad Hue > Hoi An, stad en strand Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City > Mekongdelta

Varen met een traditionele boot door het karstlandschap in Halong Bay
Voorbeeldreis Noord-Vietnam

Bouwsteen Vietnam: Varen door karstlandschap

Noord-Vietnam

 

Hoofstad Hanoi > overnachten op traditioneel schip in Bai Tu Long (Halong Bay) > varen door grotten en langs bergen in Ninh Binh