Gionne

Landendeskundige Maleisië, Vietnam, Laos en Cambodja

Mijn leukste reiservaringen

Met de wind in de haren trappen over het platteland, door rijstvelden, fruitboomgaarden, langs riviertjes waar koeien grazen en door dorpjes waar de kindjes enthousiast zwaaien. De leukste manier om op verkenning te gaan: per fiets. Je voelt de warmte op je gezicht (die gelukkig wordt getemperd door een windje), snuift de geuren op van de natuur en van lokale marktjes en hoort de vogeltjes zingen en brommertjes pruttelen. In Azië kun je op veel plekken fietsen, en dat doe ik dan ook iedere reis met veel plezier. Tijdens inspectiereizen pak ik zelfs de fiets om van hotel naar hotel te fietsen om die hotels te beoordelen.

 

Ik zoek graag het avontuur op. Zo ben ik in Maleisië eens in een ongerept jungle-gebied terecht gekomen. Meer lezen over dit avontuur? Lees mijn blog "Een ongerept juweeltje!". 

 

Reistips

Na meerdere reizen door Azië heb ik honderden reistips. De leukste excursies, bijzondere hotelletjes, de beste reisroute; ik kan het u allemaal vertellen. Maar één reistip voor alle reizen door Azië: beperk uw bagage!  Als ik drie weken op reis ga neem ik voor twee weken kleding mee, en na anderhalve week laat ik de boel wassen. Dat is namelijk heel voordelig in Azië. En vlak voor ik naar huis ga doe ik dit weer, dat scheelt mij thuis een dag wassen! 

 

Lekkerste eten

Ik ben gek op eten, en dan zit je in Azië goed. Een leuke manier om kennis te maken met de lokale keuken is een foodtour. Samen met een gids ga je op verkenning en probeer je allerlei lokale lekkernijen uit. Foodtours worden in vrijwel alle grotere plaatsen aangeboden. Zo heb ik in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur de bijzondere vrucht ‘Doerian’ geprobeerd (smells like hell, taste like heaven). In Vietnam struinde ik door de straten van de Old Quarters van Hanoi en proefde ik onder andere de traditionele noodle-soep ‘Pho’. En dan Cambodja, hier bezocht ik de nachtmarkt in Phnom Penh en zat ik middenin de stad op een picknick-kleedje met een flinterdunne pannenkoek met hartige vulling voor me. Smullen!

 

Gionne

 

0299-659651

gionne@vanverre.nl

 

Bekijk alle Maleisië reizen, Vietnam reizen, Cambodja reizen en Laos reizen.

090722 215(8) Gionne (3) Maleisie-Langkawi-Gionne-van-wijnen(8)