Gionne
Specialist Maleisië, Vietnam, Laos en Cambodja

Gionne

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Maleisië, Laos, Vietnam, Cambodja, Costa Rica, Indonesië, Singapore, Dubai, Abu Dhabi en Zuid-Afrika.

Ik ben een levensgenieter! Mijn jaar vul ik het liefst met zoveel mogelijk reizen, lekker uit eten gaan en uitstapjes maken in eigen land. Graag ben ik actief bezig in de natuur: wandelen, fietsen en paardrijden. Als ik een dag niet buiten kom, krijg ik een kriebel en moet ik eruit! Buiten zijn in de natuur is voor mij de beste manier van ontspanning. Ik vind het belangrijk om veel tijd aan vrienden en vooral ook familie te besteden. Iedere week ga ik met mijn nichtje Kyra (van nu 8 jaar) op pad. Naar het bos of strand, zwemmen, skeeleren, fietsen of paardrijden (onze gezamenlijke hobby). Door haar zie ik de wereld weer opnieuw, en waardeer ik al het moois om ons heen des te meer!

      

 

Mijn mooiste reis ooit

Back to basic in Tanjung Datu National Park in Sarawak (het zuiden van Maleisisch Borneo). Even weg van de bewoonde wereld. Met de boot een uur varen, waden door het water naar de kust. Slapen in een klamboetentje met een verfrissende bries uit zee ter verkoeling. Overdag de jungle in op zoek naar gibbons, neushoornvogels en andere dieren die hier leven. ’s Avonds de jungle in op zoek naar nachtdieren, en om de intense duisternis te ervaren en de geluiden van de jungle in je op te nemen. Heb je dat wel eens gehoord? De jungle zingt!

Ook zo gaaf: in de jungle-lodge van Nanga Sumpa in Batang Ai National Park (Sarawak). Of in een chalet in Endau Rompin National Park (West-Maleisië). Of in de jungle van Tangkahan (Sumatra). Kortom; mijn mooiste reiservaringen hangen eigenlijk altijd samen met verblijven midden in de natuur!

Batang Ai, Maleisie                 

 

Het koffer verhaal

Vaak krijg ik de vraag; ‘kan mijn koffer mee op reis’. En dan antwoord ik volmondig ‘Ja’. Mijn koffer met harde buitenkant is mijn rollende kast tijdens mijn reizen, en er wordt altijd wel een oplossing gevonden door de locals om hem mee te nemen. Op de tractor, op het hoofd of aan een takje. Het levert grappige taferelen op.

        Sumatra, Indonesie

Mijn reisblogs
Costa Rica zonder huurauto

Costa Rica zonder huurauto

Top 3 fietservaringen in Azië

Top 3 fietservaringen in Azië

Streetart in Maleisië

Streetart in Maleisië

Eten in Maleisië

Eten in Maleisië

De beste reistijd voor Vietnam

De beste reistijd voor Vietnam

Een weekje Siem Reap

Een weekje Siem Reap

Bijzondere plekken in Cambodja

Bijzondere plekken in Cambodja

Tips voor het Krugerpark

Tips voor het Krugerpark

Mijn inspectiereizen voor Van Verre

                

Borneo-056(12)

Mijn Bucket list

Weet je wat het is met mijn lijstje met reiswensen? Hij wordt niet korter, maar alleen maar langer. Als je werkt in de reiswereld kom je zo vaak mooie plaatsen tegen die er dan weer bij komen. Ieder jaar streep ik een paar bestemmingen af, maar er komen er zeker dubbel zoveel bij. Voor nu staat hoog op mijn lijst:

 

  • Het noorden van Laos
  • Sabah, het noorden van Maleisisch Borneo
Mijn favoriete Van Verre reizen
Vietnam-Phnom-Penh-Fietsen_1_549572
Voorbeeldreis Cambodja

Rondreis Cambodja: Cambodja actief

Centraal-Cambodja: Siem Reap, Angkor per tuktuk. Oost: Stung Treng, kajakken > Ratanakiri, trektocht > Mondulkiri, olifanten Kratie, fietstocht. Centraal: Phnom Penh. Zuid-west: Koh Kong, jungle  Koh Rong, bounty-strand

pijpblazer(15)
Voorbeeldreis Borneo

Rondreis Borneo: Actief en avontuurlijk Sarawak

Borneo, Sarawak: Damai beach > neusapen in Bako NP > Kuching > Batang Ai, Nanga Sumpa, varend diep het regenwoud in > Tanjung Datu NP, ongerepte en onbekende jungle > orang-oetans in Semenggoh > Kuching > grotten in Mulu NP.

Vietnam  - Hue - 66
Voorbeeldreis Vietnam

Rondreis Vietnam: Heden en verleden van Vietnam

Noord-Vietnam: Hanoi > Mai Chau > Son La > Dien Bien Phu Centraal-Vietnam: Hue, Vinh Moc tunnels > Hoi An > Ho Chi Minh Trail Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City, Cu Chi tunnels > Con Dao