Ella

Reis naar Ella vanaf Nuwara Eliya, dit is de mooiste tocht van Sri Lanka. De treinreis voert door theeplantages, naaldbossen en dorpen. In de omgeving van Ella kunt u prachtig wandelen langs theeplantages, watervallen en over heuvels. Het is heel leuk om een bezoek te brengen aan een theefabriek. Dankzij de hoge ligging is het er heerlijk koel. Ella is een goede plaats om even te ontspannen tijdens een rondreis Sri Lanka.

 

Ella Sri Lanka

In Ella heeft u vanaf de hoger gelegen hotels een fantastisch uitzicht op een kloof, de Ella Gap. Aan de rechterkant wordt de kloof begrensd door een bergrug, Ella Rock, en aan de linkerkant door de heuvel Little Adam’s Peak. Ella Rock is het hoogtepunt van de omgeving. De berg kan beklommen worden, maar het is een zware tocht. Ella Rock is bekend om de grot Cave of Ravana, die in het verhaal van de Ramayana voorkomt. De vrij lichte wandeling naar Little Adam’s Peak gaat door theeplantages met uitzicht op Ella Rock. Het uitzicht vanaf de top is prachtig. In de omgeving van Ella zijn de Ravana Ella Falls. Op de brug onder de waterval heeft u een fantastisch uitzicht op het vallende water De oude treinbrug is ook zeker een bezoek waard. U kunt ook over het spoor lopen. Het is heel leuk om hier op de trein te wachten, de lokale bevolking hangt zwaaiend uit het raam. U kunt in Ella mooie foto’s maken, zodat u uw rondreis Sri Lanka nog lang zult herinneren.

 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Ella
Sri-Lanka-Yala-NP-luipaard2_1
Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Cultureel en actief Ceylon

Westkust: Colombo. Berggebied: Kitulgala. Zuiden: Galle > Udawalawe > Yala NP. Berggebied: Ella > Nuwara Eliya > Kandy. Culturele driehoek: Habarana, koningssteden > Anuradhapura. Noorden: Jaffna. Westkust: Kalpitiya > Negombo.

Sri Lanka-Sigiriya-shutterstock-154686983(9)
Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Hoogtepunten van Sri Lanka

Westkust: Negombo. Culturele driehoek: Anuradhapura > Habarana, koningssteden, olifanten. Berggebied: Kandy > treinreis Nuwara Eliya, thee > Ella, wandelgebied. Zuiden: Yala NP > Galle, Hollands verleden. Westkust: Kalutara.

Sri Lanka-trein-(12)
Sri Lanka

Bouwsteen Thee & Brits verleden op Sri Lanka

Berggebied van Sri Lanka

 

Kandy, Brits verleden, tempel van de Tand en theecultuur > treinreis door theetuinen naar Nuwara Eliya, theecultuur en Engels > naar Ella, schitterende natuur, wandelen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.