Bouwsteen Zuidelijke stranden

Deze bouwsteen is ideaal om uw reis door Sri Lanka mee te beginnen of juist mee te eindigen. Zon, zee en een bezoek aan het strand staan voorop. In Tangalle kunt u een bezoek brengen aan het naastgelegen plaatsje Rekawa, waar zeeschildpadden leven. Hiervoor moet u wel vroeg op, maar het is een bijzondere ervaring. Maak vanuit Unawatuna een uitstapje naar de oude vestingstad Galle. Toeterende tuktuks en smalle straatjes maken deze stad tot een sfeervol plaatsje. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Baaien met zandstranden
Paalvissers in Koggala
Galle: UNESCO Werelderfgoedlijst
foto longboat Thailand, op weg naar Damnoen Saduak
Debbie
Sri Lanka: klein en fijn! U kunt er met gemak 3 weken rondreizen en elke dag iets anders meemaken. Ideaal te combineren met de Malediven!
Prijsindicatie: vanaf € 420,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Zuidelijke stranden

Dag 1            Aankomst Tangalle

Dag 2            Tangalle

Dag 3            Unawatuna

Dag 4            Unawatuna

Dag 5            Vertrek Unawatuna

100% maat werk

Dag 1 Tangalle

Tangalle ligt op één van de zuidelijkste punten van Sri Lanka. Mooie, uitgestrekte stranden kenmerken dit kleine plaatsje. Op ongeveer 10 kilometer vanaf Tangalle ligt het dorpje Rekawa. In dit plaatsje kunt u zeeschildpadden zien welke het strand op komen om eieren te leggen. Dit is alleen te zien van januari tot april. U moet dan vroeg op, maar erg bijzonder om deze kleine dieren over het strand te zien schuiven.


Overnachting in Tangalle

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Tangalle

ebd125f2-15f4-436c-b9b6-753481e6faf8

Zon, zee en strand is het enige wat u vandaag nodig heeft. Even relaxen met een kokosnoot in de hand.  Als u liever een uitstapje wilt maken dan kunt u naar de zeeschildpadden in het plaatsje Rekawa. De wekker gaat vroeg, zodat u de meeste kans heeft om deze kleine dieren hun eieren te zien leggen. Dit is alleen te zien van januari tot april.

 

Overnachting in Tangalle

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Tangalle - Unawatuna

Vanaf Tangalle is het een kleine twee uur rijden naar Unawatuna. Onderweg komt u langs Koggala, een stad die bekend staat om zijn paalvissers. De paalvissers zitten op een houten stok en proberen vis te vangen. Een prachtig, uniek gezicht en bijzonder fotogeniek.

 

Informatie Unawatuna:

Unawatuna is een charmant dorp gelegen aan een baai. Rust u uit op het strand en bezoek de witte dagoba. Struin langs winkeltjes en dineer wat in een restaurant. Heerlijk zo ontspannen uw reis beginnen of eindigen.


Overnachting in Unawatuna

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Unawatuna

b0354671-d5f0-4a88-bf22-c18b93f3b38b Sri-Lanka-Dondra-Head-vuurtoren_2

Geniet u van de zon op het strand of maakt u een uitstapje naar Galle. Oude Hollandse tijden herleven in de vestingstad Galle. Het oude Galle ligt binnen metersdikke muren, wat de redding van de stad was tijdens de Tsunami van 2004. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vindt u het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuk’s.

 

Overnachting in Unawatuna

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Vertrek Unawatuna

Na uw ontbijt is er een einde gekomen aan dit arrangement. Als u begonnen bent aan uw rondreis door Sri Lanka op de zuidelijke stranden dan kunt u vanaf Galle verder het land doorreizen naar de culturele driehoek.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.