Yala National Park

Het Yala National Park ligt een beetje afgelegen in het zuidoosten van Sri Lanka. Het is het een-na-grootste en meest bezochte natuurreservaat in Sri Lanka. In het Yala National Park is een safari per jeep of landrover onvergetelijk. Het nationaal park heeft de grootste dichtheid van luipaarden ter wereld. Er zijn 44 verschillende zoogdieren, waaronder olifanten, jakhalzen, waterbuffels, lippenberen, makaken, krokodillen, viskatten en honderden soorten vogels. In het Yala National Park is lage begroeiing en overal zijn kleine poeltjes waar dieren zich verzamelen, dus u kunt er makkelijk dieren spotten. De rode zandwegen met op de achtergrond grijze rotsen en groene begroeiing vormen een mooi decor. Een bezoek aan het Yala National Park zult u niet snel vergeten na uw rondreis Sri Lanka.

 

 

Yala National Park Sri Lanka

Aan de rand van het Yala National Park in het dorp Kataragama staat de tempel van Skanda. Dit is voor de hindoes de heiligste plaats van Sri Lanka. Het tempelcomplex is gelegen aan de heilige rivier Menik Ganga. Gelovigen baden in de rivier of waden erdoorheen. Het tempelcomplex bestaat uit de eenvoudige tempel van Skanda, Maha Devalla, en is omringd door kleinere tempels.

 

Rondreizen en bouwsteen naar Yala National Park
Sri Lanka-treinreis-Kandy-Nuwara-Eliya
Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka in twee weken

Galle - Hollandse roots - Yala National Park - safari - Ella - Adam's Peak - Kandy - Tempel van de Tand - Culturele Driehoek - Leeuwenrots - Passikudah - strand - Anuradhapura - ruïnes - Negombo - Hamilton Kanaal

Sri-Lanka-Kandy-Lokale-Bevolking
Sri Lanka

Rondreis Gastvrij Sri Lanka

Waikkal - strand - Anuradhapura - tempels- Culturele Driehoek - koningssteden - Kandy - treinreis - Nuwara Eliya - theevelden - Haputale - Yala - olifanten - Sinharaja - natuurreservaat - Galle - vestingsstad - Bentota - zandstrand

 

Habarana-Jeep-Excursie-9
Sri Lanka

Bouwsteen Wildlife Sri Lanka

Zuiden van Sri Lanka

 

Het Yala NP, safari's vele wilde diersoorten > naar het Udawalawe NP, met olifantenweeshuis > aan de zuidkust Galle, Nederlands verleden het meeste zichtbaar.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.