terug naar het overzicht

Rondreis Sri Lanka en de Malediven

De reis start in het vissersplaatsje Negombo. U doorkruist Sri Lanka, fietst langs de belangrijkste bezienswaardigheden, reist per trein naar de hooglanden in Haputale en stapt in een jeep op zoek naar wildlife in Yala National Park. U leert zelfs een typisch gerecht uit Sri Lanka klaar te maken. Een lokale bewoonsters leert u de fijne greepjes van het vak. De reis eindigt op de paradijselijke Malediven. 

 

 

Wat maakt deze reis bijzonder
In de trein langs theevelden
Koken bij een familie thuis
Malediven: witte zandstranden
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Prijsindicatie vanaf € 2850,- per persoon
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Sri Lanka en de Malediven

Sri Lanka

Dag 1     Negombo

Dag 2     Negombo

Dag 3     Habarana, culturele driehoek

Dag 4     Habarana, culturele driehoek

Dag 5     Habarana, culturele driehoek

Dag 6     Kandy

Dag 7       Kandy

Dag 8       Haputale

Dag 9       Haputale

Dag 10     Yala

Dag 11     Galle

Dag 12     Galle

De Malediven

Dag 13     Malediven

Dag 14     Malediven

Dag 15     Malediven

Dag 16     Malediven

Dag 17     Malediven

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Negombo

U wordt door onze agent opgewacht op de luchthaven van Colombo. Vanaf hier rijdt u in ongeveer 40 minuten naar uw hotel in Negombo. 

 

De komende dagen heeft u de beschikking over een privéchauffeur die u naar de mooiste plekjes op het eiland brengt. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. U bent flexibel, bepaalt uw eigen tempo en route en kunt stoppen wanneer u maar wilt. 

 

Informatie Negombo:

Tijdens uw reis naar Sri Lanka mag u Negombo eigenlijk niet overslaan. Deze plaats wordt ook wel 'Little Rome' genoemd, vanwege de vele katholieke kerken die gebouwd zijn tijdens de Portugese bezetting. Negombo ligt op minder dan een half uur rijden vanaf de luchthaven. Net buiten de stad vindt u lange zandstranden en leent zich uitstekend voor de start van uw reis. Naast relaxen op het strand kunt u zien hoe de vissersboten terugkomen met hun gevangen vis. Direct wordt de verse vis verhandeld bij één van de kraampjes aan het strand. De vissers varen in traditionele oruva’s, bestaande uit een smalle houten romp met een oplopende voor- en achterkant. 

 

Overnachting in Negombo

Inclusief privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 2 Negombo

Negombo-Dutch-Canal2 Negombo-Markt1 Sri-Lanka-Negombo-Kokosnoot

Een actieve dag. Op de fiets gaat u Negombo bekijken. In vier uur tijd neemt de gids u mee langs de hoogtepunten van het vissersdorpje Negombo. Zo mag een bezoek aan de markt, het Hamilton Kanaal en het zandstrand niet ontbreken.

 

Verdwaal na de fietstocht door de straten van Negombo of maak een boottocht door het Hamilton Kanaal. 

 

Overnachting in Waikkal

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, fietstocht Negombo

Fietstocht
Negombo

Fietstocht

Stap op de pedalen en fiets samen met een dorpsbewoner langs de hoogtepunten van Negombo. Negombo wordt ook...

Boottocht door Hamilton Canal
Negombo

Boottocht door Hamilton Canal

In de 17e eeuw zijn de Nederlanders begonnen met het aanleggen van het Hamilton-kanaal, ofwel Dutch Canal. Late...

Dag 3 Negombo - Habarana, culturele driehoek

Vandaag reist u af naar het hart van de culturele driehoek: Habarana. Het plaatsje Dambulla, ligt op de route naar Habarana. U kunt een bezoek brengen aan de grottempels. Klim een kleine 10 minuten omhoog en bekijk de 150 boeddhabeelden die hier staan. Vervolgens reist u door naar Habarana waar u in de middag aankomt.

 

Informatie Habarana:

Habarana ligt binnen de culturele driehoek. Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa zijn de andere vier. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Niet alleen cultuur snuiven, maar ook op safari gaan in één van de nationale parken is een optie.

 

Overnachting in Habarana

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

 

Dag 4 Habarana, culturele driehoek

Habarana-Sigiriya-13 Sri-Lanka-Habarana-Markt2

De wekker gaat vroeg vandaag. Om 08:00 uur begint uw open jeep tour. Over hobbelwegen en zandpaden trekt u het authentieke dorp in. U komt langs rijstvelden, open meren, oude tempels en kloosters. De excursie wordt afgesloten met een lunch bij één van de dorpsbewoners. Huisgemaakte curry en rijst. Heerlijk!

 

's Middags neemt uw chauffeur u mee naar de Sigiriya-leeuwenrots. Een rotsachtig gebouw dat in de 5e eeuw is gebouwd door koning Kassapa. De rotst telt maar liefst 1200 traptreden. Loop op uw eigen tempo omhoog en geniet alvast van de omgeving voordat u de top bereikt. 

 

Overnachting in Habarana

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, jeeptrip

Jeeptrip
Habarana

Jeeptrip

U gaat off-road vandaag. Stap in een open jeep en laat u langs de mooiste plekjes van De Culturele Driehoek...

Dag 5 Habarana, culturele driehoek

Vandaag maakt u een uitstap naar Polonnaruwa. Deze stad licht op slechts 1,5 uur rijden van Sigiriya. U bezoekt het historische centrum, één van de hoogtepunten van dit tempelcomplex. Ontdek Polonnaruwa te voet of huur een fiets. U kunt ter plaatse een fiets huren en al fietstend dit bijzondere gebied ontdekken. Er gaat dan een gids met u mee zodat u gelijk meer leert over dit tempelcomlex.

 

's Middags bent u weer terug in Habarana. U heeft genoeg tijd om nog wat rond te dwalen in de stad of te relaxen bij het zwembad van het hotel. 

 

Overnachting in Habarana

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 6 Habarana, culturele driehoek - Kandy

Sri Lanka-Kandy-vrouwen1

Na de prachtige cultuurschatten in de culturele driehoek reist u naar Kandy. De koningsstad Kandy is het culturele hart van Sri Lanka, gelegen tussen de groene heuvels. De Temple of the Tooth, is de belangrijkste hoogtepunt van de stad. Deze kunt u vanmiddag al bezoeken.

 

U overnacht de aankomende dagen in een goed middenklasse hotel, op loopafstand van de Tempel van de Tand.

 

Overnachting in Kandy

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 7 Kandy

U heeft al een paar dagen genoten van het heerlijke eten en vandaag is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Met een lokale bewoonster gaat u naar de markt voor de inkopen. Sri Lankaans koken doet u niet zomaar even. Er worden veel specerijen gebruikt en u leert alles over de verschillende soorten kruiden en specerijen. Samen met de familie begint u aan het koken van misschien wel uw eerste Sri Lankaanse maaltijd. Traditionele producten en traditionele methodes worden gebruikt en na een uur staat daar een culinair gerecht. Samen met de familie gaat u aan tafel en kunt u uw bereiding proeven. Zo lekker dat u misschien uw vingers erbij af likt.

 

Overnachting in Kandy

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, kookcursus

Koken met een lokale familie
Kandy

Koken met een lokale familie

Aziatisch eten vinden wij heerlijk. Vandaag kunt u zelf een Sri Lankaans gerecht klaarmaken. Dit doet u samen...

Dag 8 Kandy - Haputale

5f690467-57a0-4e59-a4b4-83f57bcb5bbf 5d7a6dad-cb69-4221-9240-bcaca51e8c9a

Vandaag reist u per trein naar Haputale. De treinreis is absoluut één van de hoogtepunten tijdens uw reis over Sri Lanka. U reist langs slapende dorpjes, watervallen en theevelden. Met een beetje geluk ziet u de Tamilvrouwen theebladeren plukken. De treinreis duurt 6,5 uur, maar vanwege de vele indrukken die u onderweg op doet, heeft u dit zowat niet door. 

 

Informatie Haputale:

Haputale is een klein stadje, gelegen op ruim een uur zuidwaards van Ella. Veel mensen kiezen voor een tussenstop in Haputale als zij de treinreis van Kandy naar Ella maken. Uitgestrekte theevelden en mooie uitzichten. Hiervoor gaat u naar Haputale! Eén van de hoogtepunten is een bezoek te brengen aan Liptons Seat. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u een mooi uitzicht over de natuur.

 

Overnachting in Haputale

Inclusief ontbijt, treinreis, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 9 Haputale

Maak een leuke uitstap naar één van de theevelden van Haputale. Per tuktuk gaat u naar de theeplantage. Uw gids geeft u een rondleiding door de fabrief. De bladeren worden uitgezocht, vermalen, verpakt en na een paar dagen rolt daar thee uit die voor export gebruikt kan worden. Drink nog een kopje Ceylon thee voordat u verder reist naar het uitzichtpunt van Haputale: Liptons Seat. Hier geniet u van een prachtig uitzicht over de groene omgeving van de stad.

 

Overnachting in Haputale

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 10 Haputale - Yala

Sri-Lanka-OmgevingGalle1

Een relaxte dag vandaag. Het is ongeveer twee uur rijden naar Tissamaharama, in de buurt van Yala National Park. Geniet nog even van de hooglanden, voordat u naar het zuidoostelijke deel van Sri Lanka reist.

 

Overnachting in Yala

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 11 Yala - Galle

We adviseren u een vroege ochtend safari te maken door Yala National Park. In de vroege uren heeft u de meeste kans om wild te zien. Vanaf uw hotel vertrekt u per jeep naar het Yala National Park. Dit gebied is vrij droog, de begroeiing is hier laag. Dit park is de beste plek om luipaarden te spotten. Geen garantie, maar toch heeft u hier een goede kans. Ook leven hier waterbuffels, olifanten, herten, wilde zwijnen, krokodillen en allerlei soorten vogels zien. Fantastisch om met een jeep en ranger hier doorheen te rijden. U zult het bezoek aan dit wildpark als één van de hoogtepunten van het land ervaren.

 

's Middags reist u door naar Galle. In Galle gaat u op zoek naar onze Hollandse roots. In de VOC-tijd was het een belangrijke handelsstad. Het fort wat destijds gebouwd is, staat er nog steeds. Het oude Galle ligt binnen metersdikke muren, wat de redding van de stad was tijdens de Tsunami van 2004. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vindt u het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuk’s.

 

Overnachting in Galle

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Jeepsafari
Yala National Park

Jeepsafari

Vanaf uw hotel vertrekt u per jeep naar het Yala National Park. Dit gebied is vrij droog, de begroeiing is...

Dag 12 Galle

Sri-Lanka-Galle-Cultuur1 Galle-Witte-Pagode1 Sri-Lanka-Galle-Nederlandse-kerk11

Geweldig om te doen: wandelen over de metersbrede muren rond het vestingstadje! En loopt u daarna door de straatjes, waar u veel Nederlandse namen zult terugvinden. Andere leuke hoogtepunten: het Hollandse kerkje, de Leynbaanstraat en het nationaal museum met allerlei voorwerpen uit de Hollandse, de Portugese en de Britse periode. Zin in een dagje strand? Neem een tuktuk naar het tropische paradijsje Unawatuna. Wuivende palmbomen, helderblauw water en een zandstrand. Even ontspannen.

 

Overnachting in Galle

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 13 Galle - Malediven

U rijdt via de kust naar de luchthaven van Colombo. U vliegt in 1.5 uur rechtstreeks van Colombo naar Malé. Daar stapt u in een speedboot en wordt u naar uw eiland gebracht. 

 

Informatie Malediven:

Witte zandstranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Dat zijn de Malediven. Dit paradijselijke eilandengroep bestaat uit 1190 eilanden. Heerlijk om een paar dagen te relaxen en de onderwaterwereld te bewonderen.

 

Overnachting op de Malediven

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, vlucht, transfer per speedboot

 

 

 

Dag 14 t/m 16 Malediven

Malediven-onderwaterwereld(2) Malediven.steiger-in-de-zee(2)

Geniet de aankomende dagen van het heerlijke weer. Voor diegenen die van duiken houden is er hier volop de mogelijkheid om te duiken. Hier zwemmen manta-roggen en walvishaaien. Ook snorkelaars kunnen hier naar toe om hier de meest kleurrijke vissen te aanschouwen.

 

Overnachting op de Malediven

Inclusief ontbijt 

Dag 17 Vertrek Malediven

U vertrekt naar de luchthaven Malé. U bent ongeveer 20 minuten onderweg. 

 

Einde van een bijzondere reis!

 

Inclusief ontbijt, transfer per speedboot van uw hotel naar de luchthaven.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen