Kandy

Kandy is na Colombo de grootste stad van Sri Lanka, maar heeft de sfeer van een groot dorp. De stad was lang politiek onafhankelijk en dat is nog steeds kenmerkend voor Kandy, het is tegenwoordig een bolwerk van Singalese cultuur en religie. Er staan heel veel tempels en het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het meer van Kandy trekt de meeste aandacht met de Tempel van de Tand, de belangrijkste boeddhistische tempel van Sri Lanka.

 

 

Het uitzicht is vooral vanuit het zuiden schitterend met de grote witte bouwwerken die worden weerspiegeld in het water en het groen van het Udawattekele Sanctuary (een ongerept stukje oerwoud) op de achtergrond. De Tempel van de Tand in Kandy is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een rondreis Sri Lanka.

 

Kandy Sri Lanka

De belangrijkste boeddhistische tempel van Sri Lanka, de Tempel van de Tand, staat in Kandy. Een van de heiligste voorwerpen uit het boeddhisme, de tandrelikwie, wordt hier bewaard. De tempel is belangrijk voor de Singalese cultuur, want vroeger had degene die in bezit was van de relikwie het recht om het land te regeren. Veel gebouwen die bewaard zijn gebleven van het paleiscomplex staan verspreid rond de tempel. Ten westen van de Tempel van de Tand liggen drie van de vier belangrijke tempels van Kandy (de vierde tempel staat in het stadscentrum). Kandy wordt volgens het traditionele geloof beschermd door vier goden die in de tempels worden aanbeden. In juli en augustus reizen duizenden mensen naar Kandy vanwege het Esala Perahera-festival. Het festival vindt plaats ter ere van de tandrelikwie van Boeddha. Het duurt tien dagen en iedere dag is de processie spectaculairder. De rituelen moeten volmaakt worden uitgevoerd, want de bevolking gelooft dat het land dan gespaard blijft voor rampen. Vanuit Kandy kunt u gemakkelijk Polonnaruwa, Anuradhapura, Dambulla en Sigiriya bezoeken (de Culturele Driehoek), waarna u uw rondreis Sri Lanka kunt vervolgen.   

 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Kandy
Sri Lanka-treinreis-Kandy-Nuwara-Eliya
Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka in twee weken

Galle - Hollandse roots - Yala National Park - safari - Ella - Little Adam's Peak - Kandy - Tempel van de Tand - Culturele Driehoek - Leeuwenrots - Passikudah - strand - Anuradhapura - ruïnes - Negombo - Hamilton Kanaal

Sri-Lanka-Kandy-Lokale-Bevolking
Sri Lanka

Rondreis Gastvrij Sri Lanka

Waikkal - strand - Anuradhapura - tempels- Culturele Driehoek - koningssteden - Kandy - treinreis - Nuwara Eliya - theevelden - Haputale - Yala - olifanten - Sinharaja - natuurreservaat - Galle - vestingsstad - Bentota - zandstrand

 

Sri-Lanka-Anuradhapura-tempel-6
Sri Lanka

Bouwsteen De koningssteden van Sri Lanka

Culturele driehoek en berggebied van Sri Lanka

 

Vanaf Colombo of Negombo naar de culturele driehoek: Anuradhapura en Habarana, koningssteden, olifanten, fietsen, Leeuwenrots > naar de stad Kandy, thee en Brits verleden.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.