Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Op avontuur in het Yala National Park
logo-linkedin

Op avontuur in het Yala National Park

Redactie, Van Verre Algemeen 4-8-2016

Spannend, tijdens mijn inspectiereis voor Van Verre breng ik een bezoek aan het Yala National Park. Zou het dan toch echt gebeuren en zullen we dan eindelijk luipaarden zien? We worden bij onze accommodatie opgehaald per jeep, het echte avontuur kan dan beginnen. Onderweg zien we stalletjes met een speciaal gerecht, genaamd buffalo curt. De beste buffalo curt komt uit de omgeving van Yala en is dus zeker de moeite waard om hier eens te proberen. Heerlijk om te eten met een beetje honing. Breng jij ook een bezoek aan Yala National Park tijdens je rondreis Sri Lanka?

 

Yala National Park

Eenmaal aangekomen bij de entree van het nationaal park kan het avontuur beginnen. Het roodbruine zand op de weggetjes geven me het gevoel of we op safari zijn in Afrika. De eerste dieren laten zich na enige tijd al zien: herten, buffels, ijsvogels. En wat ik hier totaal niet had verwacht zijn pauwen. De gids is er nogal enthousiast over. Wij iets minder, want eigenlijk willen we heel graag de luipaarden zien.

 

      

 

Na heel wat gehobbel zien we olifanten, het blijft indrukwekkend om deze grote reuzen te zien. Weet je trouwens het verschil tussen de Aziatische en de Afrikaanse olifant? De Aziatische olifant is wat kleiner en heeft daardoor ook kleinere oren en een kleinere slurf dan zijn familie in Afrika. Van de olifanten krijgen we geen genoeg en na heel veel foto’s rijden we verder. Het Yala nationaal park is niet de beste plek in Sri Lanka om olifanten te spotten. Daarvoor kunt u het beste naar Udawalawe of het Minneriya National park, maar wij hadden geluk. Onderweg zien we nog heel veel indrukwekkende dieren: krokodillen en een mongoose, die de weg oversteekt (het enige dier wat een cobra kan doden).

 

      

 

Onze gids wordt gebeld en gaat wat harder rijden. We zien meerdere jeeps staan en we horen dat er luipaarden in de struiken zitten. Het enige wat we zien zijn een paar felle ogen en een staart die heen en weer gaat. Nu is het wachten tot ze eruit komen. Maar zoals altijd duurt wachten lang. We rijden verder en hebben geluk. Ineens zien we een luipaard die op zijn gemak de weg oversteekt. Wat fantastisch om dit roofdier op slechts een paar meter afstand te zien. Onze dag kan niet meer stuk.

 

De prachtige dag komt ten einde

Tijdens de safari wordt er gestopt aan zee, hier kunt u even de benen strekken na al het gehobbel. Als u ’s morgens op safari gaat dan is dit de plek waar u uw ontbijt kunt nuttigen. Hier staat ook een monument met de hoogte van de golven tijdens de tsunami die hier flink heeft huisgehouden. Vreemd genoeg zijn er geen olifanten omgekomen, volgens zeggen hebben zij het al aangevoeld en zijn tijdig het binnenland ingetrokken. Voldaan rijden we naar de uitgang van het nationaal park. Het zand zit overal, maar wat ontzettend bijzonder om de luipaarden in het echt gezien te hebben.

 

Een bezoek aan het Yala nationaal park is een echte aanrader tijdens een vakantie naar Sri Lanka. Mijn collega's helpen je graag met het samenstellen van je onvergetelijke reis. Neem snel contact op!

 

Redactie,
Van Verre

 

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen