Bouwsteen In de voetsporen van de Engelsen

U begint in het culturele hart van Sri Lanka: Kandy. Kandy ligt tussen de groene heuvels en staat bekend om zijn bijzondere bezienswaardigheid: de Tempel van de Tand. Na Kandy reist u per trein naar de theetuinen van Nuwara Eliya. Een treinreis door Sri Lanka behoort tot één van de hoogtepunten tijdens uw reis. Eindig in Ella, waar u verblijft midden in de schitterende natuur. 

Theeplantages
Mooie wandelroutes
Treinreis
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Sri-Lanka-Renee
Renée
Sri Lanka is een prachtige bestemming. Niet al te groot, maar heel divers. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: In de voetsporen van de Engelsen

Dag 1            Naar Kandy

Dag 2            Kandy

Dag 3            Nuwara Eliya

Dag 4            Ella

Dag 5            Ella     

Dag 6            Vertrek Ella

100% maat werk

Dag 1 Kandy

Kandy-Tempel-vd-Tand_1_375491 Kandy-Wandelen1_1_375509

De koningsstad Kandy is het culturele hart van Sri Lanka, gelegen tussen de groene heuvels. De Temple of the Tooth, is de belangrijkste hoogtepunt van de stad. Hier wordt een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naartoe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer. Vaak is de tempel prachtig versierd met deze bloemen in alle kleuren van de regenboog. Zelf krijgt u de tand niet te zien, maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien!

 

Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, veel tuktuk’s en vrouwen gekleed in kleurrijke sari’s. 's Avonds kunt u een dansvoorstelling bij de Tempel van de Tand bijwonen. U staat oog in oog met de oude rituelen tijdens de ceremonie.

 

Overnachting in Kandy

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 2 Kandy

U kunt vandaag door het centrum van Kandy wandelen en een bezoek brengen aan de Tempel van de Tand. Maar misschien wilt u zelf de keuken in en proberen om een traditionele curry klaar te maken? U gaat samen met een bewoner naar de markt voor de inkopen. Sri Lankaans koken doet u niet zomaar even. Er worden veel specerijen gebruikt en u leert de fijne kneepjes van het vak. Samen met de familie begint u aan het koken van misschien wel uw eerste Sri Lankaanse maaltijd. Traditionele producten en traditionele methodes worden gebruikt en na een uur staat daar een culinair gerecht.

 

Overnachting in Kandy

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 3 Kandy–Nuwara Eliya

Sri Lanka-trein-(13)

Vandaag reist u per trein naar Nuwara Eliya. De treinreis is absoluut één van de hoogtepunten tijdens uw reis over Sri Lanka. U reist langs slapende dorpjes, watervallen en theevelden. Met een beetje geluk ziet u de Tamilvrouwen al de Ceylon theebladeren plukken.

 

Informatie Nuwara Eliya:

Het charmante plaatsje met veel Victoriaanse huizen midden tussen de bergen en theeplantages wordt ook wel Little England genoemd. Het is de hoogstgelegen plaats in Sri Lanka (op 1900m hoogte) en daardoor een stuk koeler dan in de rest van het land. Er groeit van alles in Nuwara Eliya. Verschillende groentes en fruit maar toch vooral heel veel thee. De plukkers zijn druk aan het werk op de velden en plukken de beste blaadjes, stoppen het in de mand op hun rug en brengen het vervolgens naar de fabriek waar het verwerkt wordt tot de thee die we allemaal kennen en drinken. U kunt in dit gebied prachtige wandelingen maken en de dag afsluiten met een warm kopje heerlijke Ceylon thee.

 

Overnachting in Nuwara Eliya.

Inclusief ontbijt, transfers, treinreis

Dag 4 Nuwara Eliya - Ella

Een mooie rit langs de theevelden. De kans is groot dat u de theepluksters vanaf de kant van de weg aan het werk ziet. Als u nog geen theefabriek heeft bezocht dan heeft u daar deze ochtend de tijd voor. De rit langs de groene theevelden is prachtig. U reist door naar Bandarawela in de buurt van Ella.

 

Informatie Ella:

Dit plaatsje is één van onze favorieten. Een relaxt, klein dorpje midden tussen de groene heuvels en theeplantages. Een plek waar u actief bezig kunt zijn, maar ook geniet van de rust en ruimte. In het stadje zelf is niet veel te doen. Naast een aantal winkeltjes, restaurants en bars ziet u voornamelijk veel tuktuk’s. Ella ligt in een hoger gelegen gebied, waardoor het hier wat koeler is. Vergeet dus niet om wat warms mee te nemen.

 

Overnachting in Ella

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

 

Dag 5 Ella

Sri-Lanka-Ella-Heuvels_1_375580 Sri-Lanka-Ella-spoor_3_241957 Sri-Lanka-Ella-natuur3_1_241925

Geniet in de ochtend nog van het geweldige uitzicht over de Ella-kloof. Struin door het dorpje en langs de theeplantages. De pluksters zijn alweer druk aan het werk en kiezen de mooiste blaadjes uit waar de bekende Ceylon thee van gemaakt wordt. Zin in wat actiefs vandaag? Wandel naar Adam’s Peak. De wandeling is voor jong en oud goed te doen. U wandelt dwars door de theevelden en klimt langzaam omhoog naar de top. Volg aan het einde van het pad de paar steile traptreden omhoog en u wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer ziet u de prachtige omgeving aan uw voeten liggen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

Overnachting in Ella

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 6 Vertrek Ella

Na uw ontbijt is er een einde gekomen aan dit arrangement. De reis kan vervolgd worden naar het zuiden. Ga op zoek naar olifanten in Udawalawe of Yala National Park of rust uit op het strand van Tangalle.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën